Şimdi Ara

1915 Çanakkale Köprüsü Ücreti Belli oldu. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
1
Favori
11.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wapcep_scrol

    Bedava olsa bile 45 bin araç yine geçmez bu nasıl kafa abi.

    Neden böyle düşünüyorsunuz, neden geçmez geçmişe bakarak feribot örneği ve bayramlar da olan geçişlere göre mi örnek almamız lazım illa yani geleceği görmeden gelecek böyle olacak demek nasıl bir kesinlik doğurmuş oluyor bende bunu anlamıyorum..

    Olay şu gibi bjk gs maçı oynanacak maç oynanmadan daha bjk maçı alır demek gibi bir şey bu da bana göre..

    Tekirdağ büyük şehir olduktan sonra burada trafik ciddi arttı her akşam iş çıkışı mini İstabnbul 'u hatırlatıyor bana ama halbuki bunun ardında başka şeyler var göç dalgası çoğaltılıyor ve büyük şehirleşmelere büyük göç akınları gelir burada yapılan evlerin haddi hesabı yok ve çatır çatır da satılıyor öğretmen atmaları artıyor memur atamaları artıyor olmayan kurum binaları buraya kuruluyor böyle böyle şehir genişliyor bu da zamanla İzmir 'in daha da artmasına ve Çanakkale 'nin daha da büyümesine vesile olup İstanbul Tekirdağ Çanakkale İzmir otoyolu köprü ile buraların zamanlar daha da büyümesini sağlayacak ama halkımız bugüne bakarak konuşuyor kendini tatmin etmek için mi öyle inanmak istediği için mi bilmiyorum ama bana anlamsız geliyor.. Bir ülke de insan sayısının düşmesi için ya savaş olması lazım ya da amansız veba hastalıklarına yakalanması lazım ki o ülke küçülsün onun dışın ülkeler hep nüfus olarak büyüme üzerine ilerler bu da daha çok araba daha çok köprü daha çok yol daha çok ev daha çok memur daha çok iş daha çok taşıma demektir..

    Tekirdağ 'ın büyümesini gördüğüm gibi buraların da zamanla büyüyeceğini ve bu söylenen sayıların zamanla ulaşılacağını düşünüyorum edindiğim geçirip gördüğüm tecrübelere göre..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 23 Mart 2018; 0:24:58 >




  • Halka hizmet bahane bahane. Bunlar kendilerine alıyor o paraları. Şirketler hepsi kendilerinin sadece o şirketlerde isimleri yok.
    Belki ömrü boyunca o köprüden geçmeyecek bir aktroll heytt bee tayyip ne köprü yapmış hak ediyor her oyu diyor. Sonra asgari ücret ile iddia oynayıp ayın sonunu getirmeye çalışıyor.
    Yazık valla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu köprünün 45.000 araç garantisi itirazları bugün için geçerli ama köprü 2022 yılında bitecek ve sistemin oturması için 2-3 yıl gerekli olduğunu düşünürsek 7 sene sonrası rakamları için belki makul kalabilir.

    Kaldı ki feribotların öyle yada böyle kaldırılacağı ya da feribota ulaşmanın ve fiyatının öyle bir noktaya getirilmesi lazım ki köprü cazip kılınsın.

    Ayrıca köprü Lapseki’de yani Çkaleye 30 km uzakta biraz garip geliyor bana?

    Ben İzmir’den İstanbul’a gidecek olsam köprüyü kullanmam.Çünkü Çkaleden daha yakın olur gibime geliyor.Çkale merkezden feribot ile Eceabat’a geçer oradan da kara yoluyla ki( orası virajlı ve tehlikeli bir nokta olmasına rağmen tünel yapıyorlar ve o risk de olmayacak)

    Köprüyü cazip yapmanın tek formülü diğer formülleri yok etmekten geçiyor😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni sisteme gore ben de kopru yaparim. Devlet sirkete kefil oluyor. Sonra sirket gidiyor devlet bana kefil diyerek yabanci bankalardan €'lari cekiyor. Ustune anormal rakamlar uzerine devlet garantiler veriyor. Sonra al sana kopru.



    Turkiye'de bu sartlarda dunyanin en uzun koprusunu yapamayacak bir kisi var midir? En kotu durumda isi versinler, Japonlara yaptirirsin. Ne riski var? Yok. Zaten su anda yapan da ya Japon firmalarina yaptiriyor, ya da baska bir yabanci sirkete. Fiyatlarin € olmasinin sebebi de hem isi yapanin yabanci sirketler olmasi, hem de kredilerin yurt disindan cekilmesi. Kredi bulamiyorlar diye devlet kefil olmaya basladi. Cunku kredi veren de parayi geri odeyebilecek mi diye hesap kitap yapiyor ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gidişle tüm köprüler, yollar paralı olacak.Parayı veremeyen memleketinden dışarı çıkamayacak

    Başka türlü işin içinden çıkamayacaklar...Hergün, her saniye para vermemiz lazım!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 23 Mart 2018; 1:27:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osmangazi köprüsü açıldığında, fiyatında dolayı eleştirenleri akçomarlar akhainler hepbir ağızdan nankörlükle, geçerseniz şöylesiniz böylesiniz, geçmeyin diye eleştiriyorlardı, bunca geçen zamanda gördükkü o aktrollerin akhainlerin birçoğuda geçmemişki devlet milyonlarca doları ödemek zorunda kaldı.
    bu köprüden zorunlu tutulan araçlar dışında bu fiyata geçecek salağı zor bulurlar.
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Bak arkadaşım sana tekrar cevap veriyorum.

    Sen gerçekten bu köprüden günde bak GÜNDE! diyorum 45 bin araç geçeceğini sanıyor musun?

    Köprü Çanakkale ye şart kesinlikle olması gerekiyor buna hiçbir itirazım yok hatta destek bile çıkarım ANCAK! GARANTI GEÇIŞ SAYISININ GÜNDE 45 BİN YILDA 1 MİLYON 600 BİN GEÇIŞ ÜCRETININ DE 72+KDV TL olması saçma değil mi lütfen mantığın ve kalbinle cevap ver senden rica ediyorum.

    Trakya ve İstanbul Avrupa yakasının nüfusunu toplasan en iyi ihtimalle 2030 a kadar 16-17 milyon yapar.

    ( 2017 itibari ile Trakya nüfusu 2milyon İstanbul Avrupa yakası nüfusu 9.7milyon.)

    2030 daki tahmini nüfus şuan İstanbul da var ve Avrasya tüneli 2017 yılında geçiş sayısında 1milyon 600bin rakkamını yakalayamadı.

    Bak! İSTANBUL da olan ve ÜCRETİ 16 TL olan tünelden bahsediyorum! ( ücret 20tl ye çıktı bakalım 2018 de ne kadar kullanılacak)

    Arkadaşlar yazmış 9 günlük bayram tatilinde 45bin anca yakalanmış.

    Hangi nüfus artışından göçünden bahsediyorsun?

    Bayram ve resmi tatil günlerinde garanti geçiş 45bin normal günlerde 10bin garanti geçiş deseler anlarım. Hatta helal olsun büyük is yapıyorlar derim. ( sonuçta özel şirkete bir garantinin verilmesi lazım)

    Hepsini geçtim niye euro bunu söyle be neden ücret euro üzerinden yapılıyor. İhaleyi açan ve ihaleye katılanlar milli paramız olan TL ye güvenmiyorlar mi?

    Konuyu açtığım gün euro 4.8 di şu dk itibari ile 4.9 oldu ve köprüye 1,5 tl lik zam geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kunt1903 -- 23 Mart 2018; 2:10:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ''dövizle mi maaş alıyoruz isterse dolar euro 100 tl olsun'' diye beyanatta bulunan kesime bir gol daha.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Neden Euro? Türkiye'de yaşayanlar kullanmayacak mı bu köprüyü? Euro ile mi maaş alıyoruz?

    2. Neden yabancılara yaptırıyorlar? Türkiye'de bunu yapabilecek firmalar var. Kimsenin bilmediği bir ayrıntıyı da aktarayım, Koreliler'e bunu yaptırınca, adam diyor bizim bankadan kredi çekeceksiniz. Dolar bozdurun diyen bir devlet, nasıl olur da bu fakir halkın parasını yabancı ülkelere aktarır? Var mı aksini savunabilecek bir akpli?
  • bazı fetöcüler yine çıldırmış. adamlar yol yabtıı beee köprü yabtıııı. cehape zihniyeti anca camileri ahıra çevirdi. elhamdürümlah egonomimiz eyiye gedeyor alamanlar bizi gısganıyo. çıkıyosa benim cebimden çıkıyor size nee adamlar yol yabtıı yoooolllllll.
  • Evettttttt.. Madem böyle bir konu açtın eski Hürriyet gazetesi 'ndeki Vahap MUNYAR 'a göre başlayalım hikayemize..

    ÇANAKKALE Köprüsü ve Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir..

    ÇANAKKALE Köprüsü ve Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. Başkan Yardımcısı Başar Arıoğlu..

    Bu projeden sorumlu anladığım kadarı ile devlet sorumlusu ise kendisi aynı zamanda da projeden sorumlu iki kahramanımız var, çünkü Türkiye 'nin büyük projelerinden birine katkılarını emeklerini sunacaklar..

    Ve Vahap MUNYAR abimiz köprü açılışı günü yanlış kalmadı ise aklımda bu iki insanla bir araya gelip röportaj yapıyorlar ve güzel güzel sorular soruluyor ve cevaplar da alınıyor..
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/vahap-munyar/canakkale-koprusu-16-milyar-dolarlik-ekonomi-yaratacak-40779021?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    Haberimiz de burada Hürriyet 'in kendi haberi.. (Hürriyet 'e inanırım diyenlere gelsin)

    Ve meşhur olan diziler de geriye gidip eskiyi anlatma olayına da " flashback " deniyor o yüzden bizde geriye gidiyoruz..
    https://forum.shiftdelete.net/threads/dizi-sozlugu.434668/ " flashback " ..

    Yıl 26 Ocak ve 27 Ocak 2017.. Günün haberleri..
    https://www.ntv.com.tr/ekonomi/1915-canakkale-koprusu-ihalesini-kazanan-belli-oldu,sjGwYrjId0GbbbGLciZ5VA?_ref=infinite
    http://www.aljazeera.com.tr/haber/1915-canakkale-koprusu-ihalesini-kazanan-belli-oldu

    Mazur görün Hürriyet 'i koyamadım bu sefer..

    O günün haberleri ne anlatıyor, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü de kapsayan otoyol projesi ihalesi için dört grup arasından en kısa süreyi Güney Koreli Daelim Group ve SK ile Türkiye'den Limak ve Yapı Merkezi'nin oluşturduğu ortak girişim grubu verdi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, ortak girişim grubunun 5,5 yıllık yapım süresi dahil toplam 16 yıl 2 ay 12 gün süre verdiğini açıkladı.

    Burada yine günümüze dönüyoruz ve röportajdaki başkan yardımcımız ne demiş..

    ÇANAKKALE Köprüsü ve Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. Başkan Yardımcısı Başar Arıoğlu, 5 yılı ödemesiz 15 yıl vadeli 2 milyar 265 milyon Euro’luk krediyi bulmalarına ihalede ikinci olan Japon grubun inanamadığını belirtti:

    Bakın Japon gruplarını bile şaşırtıyoruz o kadar çaba emek sarf eden var ama benim vatandaşım " akp gitsin derdinde "

    Arıoğlu buradan şunu diyor kredi de ilk 5 yılı ödemesiz kredi alınıyor çünkü ihaleyi alan firma ve krediyi veren bankalar ve krediyi teslim alan firma 5.5 yıl kadar köprüyü yapmakla uğraşacağına dolayısıyla da araç geçişi olmayacağı için 5.5 yıl firma cepten para harcamış oluyor ama devletten veya vatandaştan para kazanamamış olacağı için 5 yıl kredi ödemesi yok 5.5 yıl da devletin kasasından ya da milletin cebinden çıkan para yok, bunun aynısını Osmangazi köprüsü 'nde de yaşadık çünkü 19 yıl işletme bedelinin yapım maliyetini düşersek 15 yıl 4 ay vatandaş veya devlet ödeme yapacak..

    Bakın yine Hürriyet haberi buldum..
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/iste-kopru-gercekleri-40507240

    Tıpkı burada olduğu gibi de Çanakkale köprüsünde de aynı durum olacak işletme süresi ne diyor 16 yıl 2 ay 12 gün denmiş ve bundan 5.5 yıl yapım süresini düşersek geriye elimize 10.5 yıl kalıyor küsürleri attım o kadar önemsemezsiniz herhalde yani köprü yapıldıktan sonra ve açılışından sonra devlet kasasında veya vatandaş cebinden 10.5 yıl geri ödeme yapacak firmaya..

    Ve yine günümüze dönüyoruz..

    1915 Çanakkale Köprüsü Ücreti Belli oldu.

    Burada bir özet var tarihler yapım süreleri ve maliyet ile ilgili..

    Fotoğrafta dikkatimi çekti 10 milyar 324 milyon tl yazmışlar hata var en düşük fiyatı veren ama 18 yıl işletme hakkı isteyen firmayı maaliyet olarak yazmışlar o yüzden yanlış var orada proje olarak..

    Toplam yatırım bedeli ne diyor 10 milyar 354 milyon tl diyor bunu euro 'ya bölüyoruz haberin yapıldığı gün 4.11 tl imiş isteyen araştırır 2 milyar 519 milyon 221 bin 411 euro gibi bir fiyat çıkıyor projeyi anlatan abimiz ve ablamız da son haber olan röportajda da zaten aynı fiyatı çıkarıyor 2.3 milyar euro 'luk kredi diyor..

    - Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Başkan Yardımcısı Başar Arıoğlu.

    Köprünün temeli 18 Mart 2017’de atılırken, yönetim kurulu 2.3 milyar Euro’luk kredi için plan hazırladı:

    Geçmişte proje 26 27 Ocak 'ta haberler de 2.265 milyon euro olarak firmanın olduğu yazıyor ama bugün ablamız 2.3 milyon euro olarak söylemiş..

    Şimdi projenin 10 milyar 354 milyon tl ve 16 yıl 2 ay 12 gün işletme hakkından da 5.5 yılı düşeceğimizi ve buradan 10.5 yıl gibi bir süre kaldığını herkes anlamıştır umarım buraya kadar önemli çünkü maalesef benim halkım Fevzi 'lere inandığı için onunda önüne öyle koydukları için yine kandırılmış oluyorlar hem de hukuk okumuş adam bu kişi neyseeee

    biz toplam parayı yıla bölelim bir

    10 milyar 354 milyon tl / 10.5 yıl = 986095238 milyon tl para çıkıyor yıllık olarak bunu da güne bölüyoruzzzz = 2701630 tl günlük ödeme çıkıyorrrr bunu da 45000 araç geçişine bölüyoruz kişi başı diye bir araç başına 60 tl çıkıyor şimdi merak edeceksiniz niye 60 tl almıyor devlet 72 tl 75 tl hatta son haberler de 80 tl belirledi diye haberler var..
    https://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/canakkale-koprusunun-gecis-ucreti-belli-oldu

    2 günün öncesinin haberi.. Hatta burada 30.000 araç geçişi diyor ama ben Hürriyet 'e göre hesapladım sizi ikna edeyim diye yoksa 30.000 e göre hesaplarsam acayip düşüyor maliyet.. Çünkü 45000 ile 30000 arasında ciddi fark var neyse biz 45000 e göre devam ediyoruz..

    Gelelim devlet niye 80 tl alacak 60 tl bulduk ya tek araç geçiş ücretini bu 60 tl maliyet firmaya ödenecek para ama devlet her şeyden kdv alır Dünya 'nın her yerinde böyledir bu yüzde 18 kdv 72 tl yapıyor euro fark olayı falan devlet 80 tl belirlemiş o yüzden devlet burada şuna bakıyor vatandaş geçsin geçtiği içinde 60 tl maliyeti ödesin üstüne bana da vergi ödesin çünkü hizmet alıyor ülkesinde ve bende bu 20 tl 'yi alayım her araç geçenden bunu yıllık olarak kasa da biriktireyim ve euro da tutayım çünkü devletin kasası gayri milli hasıla ülkemiz de 800 milyar dolar 1 trilyon dolar olarak hesaplandığı için eline geçen her parayı dövize çeviriyor tl olarak çok az para tutar devletimiz açar bakarsınız rezervlere bu yüzden devlet yıllık olarak ödeme yapacağım diyor firmaya sayın üyem konuyu açan şimdi neden devlet yıllık ödeme yapacak anladın mı çünkü 20000 araç geçişi olursa ve 45000 taahhüt etti ise 20000 araçtan hem maliyet artı kdv aldığı için onları dövize ya da diğer değer yapan birimlere yatırım olarak saklayacak parayı daha da yükseltecek üstüne kalan 25000 araç taahhütünü verdiği içinde parasını değer yapan para birimlerinde sakladığı için sene sonu daha da artacağı için o yüzden ödemeyi sene sonunda yapıyor anladın mı şimdi kapişşş mi buradan devlet her şekilde kendine karlı dönüş yapacak şekilde hesap yapıyor hem vatandaşın ödediği para artı kdv hazine de birikiyor yıl sonu euro artsa bile devletinde kasasında arttığı için o para fifti fifti dediğimiz tabir oluyor artı vatandaşın yani geçen 20000 taşıtın ödediği kdv 'yi de kar olarak ödeyeceği 25000 aracın bir kısmını kdv den karşılıyor kalan kısmını da devletin kasasından ödüyor.. Gelelimmmm niye köprüyü devlet yapmadıyaaaaaaa devlet yapmadı iyi oldu 16 yıl sonra artıya geçecek olan köprü maliyeti olan parayı bir günde tüm parayı oraya bağlamak istemiyor düşünsenize imzalar atılıyor kazı vuruluyor tak 2.5 milyar euro karşılığı tl devletin kasaından çıkıyor yapımı üstlenen kuruma aktarılıyor ve bir daha kimse oraya dokunamıyor kurum gün gün ay ay oradan parayı çekip çekip 3 4 yıl da 2.5 milyar euro yu yatırıma döküyor tıpkı limak 'ın döktüğü gibi ve limak ta kredi çekerek bu taşı 10 ülkeden alınan bankalara atmış oluyor şimdi bütün yük yabancı ülkelerdeki bankaların sırtında adamlar trink peşin olarak parayı saydılar ülkemize karşılığını alacaklar ama kim bilir kaç yıl da bankacılık sektöründe güzel karlar vardır ama büyük riskleri de vardır bunu anlatmaya gerek yok..

    Gelelim niye yabancı ülkelerin bankalarından kedi çektik bizim ülke de malum faizler yüksek düşüremiyoruz bunu kimse de çözemiyor niye yüksek olduğunu bir sürü etken var en iyi ekonomist bile çözemez bu faizin neden yüksek olduğunu çözse zaten ülkeyi kurtarır o yüzden ülkemiz de bunu bankalar karşılar ama o ülkelerdeki kadar güçlü bankalarımız yok artı onlar daha düşük faiz ile bize kredi veriyorlar o yüzden burada da yine devletimiz güzel bir hamle yapıyor daha ucuza nasıl mal olur hesabı ama bunu buradaki üyelere anlatamayız anlarlar da işlerine gelmez..

    Ve gelelim yukarıda devlet niye 60 tl 'ye mal ettiyee devlet kdv ödemez kendi kendine kdv ödeyen bir devlet var mıdır yoktur aynı şeyi makam aracı alımlarında da burada algı yaptılar vatandaş audi q6 'yı 1 1.2 milyon tl 'ye alıyorsa tam donanımlısını kurumda bir bakana tahsis ederken aldığı ülkeden yani ithal ettiği ülkeden maliyetine göre kasasından para çıkarıp alır misal araç 200.000 euro ise gelişi devlete maliyeti ortalama kasasından tl olarak 800.00 tl çıkar örnek aldım hesabı kaç euro olduğuna bakmadım aracın o yüzden algıcı kesim burada da yazmaya geldiğinde ovvv devlet 1.2 milyon tl ye makam aracı alıyor diye ballandıra ballandıra anlatıyorlar sanki vatandaş alıyor arabayı..

    O yüzden şuraya getireceğim devlet köprünün maliyetini de 60 tl olarak öder her araç için ve eğer istese idi devlet ben köprüyü yaptıracağım vatandaşımın cebinden tek kuruş vermeden geçecek ama bunu da hazineden karşılayacağım dese idi 60 tl olarak ödeyecek idi her araç için ama burada da şunu düşünmüş devlet hani vardı ya ben geçmeyeceğim ama para ödeyeceğim diyenler onları da düşünmüş devlet ama onlar çamur atma peşinde olduklarına akılları ermiyor..

    Hesabı düzden yapalım anlayacaksınız..

    Devlet 45000 araç geçiş garantisi verdi diyelim ve 20000 araç geçişi oldu ortalama diyelim yani birilerinin dediği oldu hesaplar tuttu olsun..

    20000 araç geçenler hizmet aldıkları için maliyet bedelini 60 tl 'yi üstüne de 20 tl olan yaklaşık kdv 'yi aldı diyelim 80 tl 'ye bu işe başladı bugüne göre köprü yapıldı olarak bakıyorum olaya bugün köprünün açılışı yapıldı ve 80 tl geçiş ücreti diyeceksiniz neden euro olarak vatandaştan alıyor merak etmeyin euro artıyorsa devletin rezervlerinin tamamı tl değil hatta tl çok az bile olabilir altın euro repo tahvil dolar olduğu için devletin kasası da büyüyor dolayısıyla 5.5 sene sonra euro dolar arttığı gibi asgari ücret ve üstünün aldığı paralar da artacak aynı kademe de ilerliyor onlar ha refah seviyesi düşüyordur katılırım buna hak veririm sizlere ama devlet ona göre hesabını biliyordur..

    Bu yüzden tersten hesaba bakalım,

    60 tl x 20000 araç geçişi oluyor ortalama günde x 365 gün x 10.5 yıl = 4.599.000.000 tl geçen kişiler ödedi.. Bakın kredi euro ile alındığı için ve ham madde ithal olanlar yurt dışından alındığı için firmaların ikisi yabancı firmalar olduğu için her şey euro göre ayarlanmak zorunda ve euro artıyorsa hem yabancılara artıyor hem de biz geçen vatandaşlara artıyor bu işi tl ile yapabilmemiz için ham madde ve bankalar ve firmalar her şey ülke de olması lazım o yüzden tl ile bu iş yapılamaz 5.5 yıl sonra euro 1 tl de olabilir 10 tl 'de o yüzden yabancıların parası ile yapıyorsan bu işi böyle yapmak zorundasın üyemiz bana bunu da soruyordu niye tl ile değilmiş kafaya bak..

    Şimdi 4.6 milyar tl bugüne göre hesaplandı maliyet 10 milyar 354 milyon tl dendiği için bugüne göre hesaplıyoruz euro artarsa maliyet artacak haliyle ödeyen vatandaşta 80 değil 100 tl gibi yükselerek ödeyeceği için sorun yok ama devlet kendi kasasından 2.5 milyar euro ya da bugünün parası ile 10.5 milyar tl parayı çıkarıp yapsa idi ki bu para gsyh 'nin yüzde 1 ciddi bir paradır ve bu para bir günde cebinden çıkmış olacaktı kasasına da taaa 16 yıl sonra girecekti ki ondan sonra kar etmeye başlasın o yüzden devlet her zaman elinde sıcak para tutmayı sever önemlidir kasa da ne kadar para olursa o kadar güçlüsündür o yüzden taksit taksit mal sahibi olmak her zaman iyidir ki bunu koç sabancı bile kredi çekip yapıyor 30 milyar tl aktif büyüklüğü olan bir koç firması istese peşin yapamaz mı 2 3 milyar tl 'lik işlere girdiğinde yapar ama riske de sokar kendini ya işler ters giderse o yüzden yüzde 10 faiz ile yabancı bankalardan kredi çeker bu işe ya da yaptığı iş ne ise o işe kalkar ama bunu da buradaki üyelere anlatamayız..

    25000 araç geçmedi ne oldu devlet her geçen araçtan 80 tl aldığı için 20 tl 'ler kdv olarak hazinesine girdi bunlar da yıllık ödendiği için para kar yapacak değer yapacak bir birimde saklandı ve bunu da düz hesaplıyorum bugüne göre 20 x 20000 x 365 x 10.5 = 1.533.000.000 tl daha geçen vatandaş geçmeyen vatandaş içinde para ödemiş oldu para 6.132.000.000 tl yaptı geriye kaldıııı 4.200.000.000 tl gibi bir para bu parayı da devlet 10.5 yıl a bölerek taksit taksit yıllık olarak ödeyecek eğer 20000 de kalırsa ortalama geçişler 30000 olursa fifti fifti oluyor kdv ler le 45000 ise şirketi ihya ediyor olup olmayacağını zamanla göreceğiz..

    Diyelim 20000 de kaldı 4.200.000.000 tl ha devlet kasasından çıkarıp peşin yaptırmış yine tüm vatandaş ödemiş ha taksit taksit vatandaştan yıllık olarak almış aynı hesap hatta böyle daha hesaplı az çok hesap yapan biri anlar..

    Ve 20000 araca göre bakarsak kalan 4.200.000.000 tl 'yi 20000 araç sahibi geçtiği hal de vergisini verdiği hal de kalan parayı ikinciye yine vergi vermiş oluyor onlara iki kez kazık atılmış gibi oluyor ve 4.200.000.000 tl 'yi 83 milyon vatandaşa bölünce 50 tl kişi başı köprüye katkı sağlamış olduğunu görüyoruz bunu da 10.5 yıla böldüğümüz de yıllık vatandaşın cebinden çanakkale köprüsü için 10 tl gibi bir para çıkmış olacak bugüne göre hesapladım çünkü maliyeti de bugüne göre hesaplıyoruz bana burada kimse edebiyat yapmaya kalkmasın unuttuğum ya da yanlış hesapladığım ya da göremediğim bir şey varsa düzeltiriz detaylara gireriz ama koca gece iyi çalıştım bu sefer dedim ki akp 'ye bak ben son kez yazımı yazacağım herkesin de ağzını kapatacağım cevap verecek mantıklı bir açıklamaları olmayacak ve son kez yazdığım için toplu tazminat para istiyorum dedim (ironi) o yüzden böyle bu kadar her detaya kadar hesap yapıp koyuyorum önünüze ister okuyun ister okumayın bundan sonra ben işte böyle hesap yaptım ve hiçbir hata göremedim ki bu işi yapan iki yabancı firma ve limak Türk şirketi ve ulaştırma bakanlığı 'ndan tut devletin kurumlarında bir sürü hesap uzmanı denetleyeci danışman maliyet hesalayıcısı şu bu o kadar adam ve kadın var onlar yanlış yapıyor bizim basit düşünen vatandaşım ve fevzicik mi çok biliyor her şeyi bunu okuyanlar kendilerini görsünler de anlasınlar..

    Bundan sonra cevabım olmayacak özel durumlar harici konuyu açan üye kendine göre hesap yapmış bende daha detaylar ve araştırmalar ile sadece basit internet araştırması ile maliyet çıkardım bakalım artık kendine sorsun ben mi yanlış yapıyorum diye..

    Ve ben bu forumda hep ikinci el overçlock ve donanım bölümünde takıldım yıllardır ve bilgisayar konusunda burada çok bilgi sahibi oldum üyelerimizden taaki donanımhaber bu son 72 saatteki olaylar bölümünü açtı her siteye girdiğim de ekonomi batiyiiii rte şunu dedi bakan alay etti makam araçları şu saray bu gibi haberleri gördükçe konu dışı ile hiç alakam yokken sırf bu muhaliflerden hem de çoğunun salladığı yalan haberlere inandığı muhalifler yüzünden istemeyerekte olsa vatandaş olarak cevap verdim ve sessiz kalamadım algı yapanlara ama burada beni bilen yazılımla uğraştığımı öğrenme aşamasında olduğum için yazılıma harcayacağım zamanı kakıp burada bu yazıyı ve hesapları ve sağlam cevapları vermekle harcadım ve diyorum ki kendime değer mi bunlara değmez bunların anladığı dil eleştirmenin de ötesinde saldırmak algı yapmak bundan sonra da istediğiniz gibi yapın az buçuk özel mesajlarım olacak eskisi gibi hiç değmez laf anlatmaya o yüzden istediğiniz gibi oynayın eğlenin emin olun ben sizleri gördükçe daha çok eğleneceğim böyle yaptıkça..

    Siz eğlenmeye devam edin birilerine ak troll demeye..

    Bana sürekli laf yazanları konuya çağırdım, her üyeyi değil, okursanız bir şeyler öğrenmiş olursunuz..


    Aloooo ne diyorsun sen ya okursan öğrenirsin her şeyi yazamaz olmuşum sizlere neyin nesini anlatacağım devletin o kadar uzmanı bakanlığı varken bir sürü hesap uzmanı varken senin basit saçmalıklarını mı kaale almamı bekliyorsun 25 kişiyi çağırdım burada ama mesaj sistemi çalışmamış al sana basit bir vatandaş gözünden nasıl hesap yapılırmış gör, devletin hesabı kitabı gayet tutuyor ve en uygununu ama sizin zihniyetin kafası almaz ben bir yıl okudum orada orayı da yeteri kadar bilmeme yetiyor..

    Bundan sonra işinize gelirse.. Kudurun durun sadece sen bu yazdıklarıma karşı farklı lafın farklı sorun var mı bana ondan haber ver..

    @Kunt1903



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 23 Mart 2018; 19:27:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: veradrake

    Bu köprünün 45.000 araç garantisi itirazları bugün için geçerli ama köprü 2022 yılında bitecek ve sistemin oturması için 2-3 yıl gerekli olduğunu düşünürsek 7 sene sonrası rakamları için belki makul kalabilir.

    Kaldı ki feribotların öyle yada böyle kaldırılacağı ya da feribota ulaşmanın ve fiyatının öyle bir noktaya getirilmesi lazım ki köprü cazip kılınsın.

    Ayrıca köprü Lapseki’de yani Çkaleye 30 km uzakta biraz garip geliyor bana?

    Ben İzmir’den İstanbul’a gidecek olsam köprüyü kullanmam.Çünkü Çkaleden daha yakın olur gibime geliyor.Çkale merkezden feribot ile Eceabat’a geçer oradan da kara yoluyla ki( orası virajlı ve tehlikeli bir nokta olmasına rağmen tünel yapıyorlar ve o risk de olmayacak)

    Köprüyü cazip yapmanın tek formülü diğer formülleri yok etmekten geçiyor&#128514;



    Bizim koprucu insanlarin anlamadigi su.



    Simdi bu kopru yap devret islet ile yapiliyor. Durum buysa niye garanti veriyorsun?



    Garanti veriyorsan niye yap devret islet ile yaptiriyorsun? Garantiye odedegin ucretle kredi ode cok daha ucuza mal edersin.

    Daha kotusu niye doviz ile garanti veriyorsun? Bunu goren adam, yabancilar niye liraya yatirim yapsin? Devlet bile kendi parasina guvenmiyorsa baskasi niye guvensin?


    Bunlarin amaci kopru filan degil, yandaslarini sifir riskle zengin etmek, vatandasin orasina burasina koyma zevki vermek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 23 Mart 2018; 9:46:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • eceabat feribotu ve aynı şekilde Osman Gazi köprüsü yanında ki Topçular feribotu

    Ege Denizinin Marmara denizi ile kesiştiği bölgede ve adı üzerinde BOĞAZ

    Hava ve rüzgar durumu, Denizdeki akıntı, Boğaz trafiği, seferlerin saatli veya planlı sefer ile değil dolunca kalkar mantığında çalışması

    iskeleye araçla varman, ödemeyi yapman, sıraya girmen, gemiye binmen, dolmasını beklemen, yolculuk süren, gemiden inmen, o kadar yoğun aracın şehir içi trafiğinde o dar yollardan geçip ana yola bağlanman

    Ne kadar sürer?

    Köprüden geçmen ne kadar sürer?

    Feribot köprüden ucuz peki bu ucuzluk bu çileye değer mi?

    Bu kadar teferruatlı bir yolculuk için devletin o bölgede hali hazırda orada bir yol varken orada birde arabalı vapur işletmesinin mantığı nedir?

    O feribortlar başka belediyelere satılır, ihale edilir böylelikle ihtiyacı VE KÖPRÜDE OLMADIĞI için gerçekten arabalı vapura ihtiyacı olan bir yerde hizmet verebilir.

    Ben tamamen mantık üzerinden konuşuyorum.




  • peki sen birilerinin tayfası olarak cevap ver o zaman sorduklarıma

    o kadar soru sordum takıla takıla tayfa lafına mı takıldın?

    saçmasın çünkü senin dediğin gibi troll olsam savunduğumu sandığın partiye dalga geçmek için AkaPe yazmam.

    ama hadi diyelim tamam trolüm aydınlığa kavuştur bakalım, İstanbul'un içine ettiğini belirtip, imar, inşaat, ruhsat olaylarında özellikle gökdelenler ve AVM'ler konusunda AkaPe'li İstanbul Büyük şehir belediyesini eleştiren CeHaPe

    Neden kendi elinde ki belediyede eleştirdiği belediyeden farklı davranmak yerine aynı şekilde davranıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: Krone

    Dolar ve euro sürekli artıyor haliyle köprü ücreti de euro cinsinden olduğu için artacak. Milletin cebindeki para azaldığı için geçişler de azalacak. Neye göre 3 katına 5 katına çıkacak diyorsunuz merak ediyorum doğrusu. Bayramlarda bile garanti verilen rakamı karşılayamıyor... He zarar 3-5 kat artabilir onu söylemek daha kolay.

    Göreceğiz geçmişteki yapılan iki köprü içinde aynı ithamlar yapılmış zamanında hükümetler eleştirilmiş karşı çıkılmış, ama bugün kapasitesinin üstünde çalışıyor tehlike çanları çalıyor köprü haberlerini okursan anlarsın.. Ben sana bundan 10 yıl sonra İstanbul 5 kat artacağını yazsam inanır mısın inanmazsın işte zamanında da böyle inanmamışlar ama bugün o İstanbul bağırıyor artık trafikte gelmeyin daha fazla diye.. Merak etmeyin o köprüleri yabancı firmaların çalışmaları ile hayata geçiyor onlar hesaplarını kitaplarını nokta atışı yapmıştır ve dedikleri de olacaktır artı bu ülke de savaş veya ekonomik buhranlar çıkmadığı sürece kudurmuş gibi araç alan halkım ipe ipe o köprüyü de kullanacak hatta yanına ikincisi yapılsın bile diyecek benim için rahat.. Bu ülkenin 107.1 milyon insan sayısına ulaşacağı hesabı yapılmış daha 24 milyon bebe daha katılacak aramıza ölecek insanları da katarsa daha çok bebe katılacak aramıza o yüzden tüketme de rekor kıracak bebeler yetiştireceğiz merak etme o köprünün içine bile ederiz bırak sen geçiş yapacak mı yapmayacak mı hesabını demeyi..

    Neye dayanarak diyorsan da geçmişe bakıp yapılan iki köprünün bugün ilk yapıldığı tarihten birinin 3 katını diğerinin de 7 katı olması lazım bu kadar araç geçişini gördüğüm için bu şimdi yapılan iki köprüden de 3 katına ulaşsalar denilenin üstünde karlar çıkıyor.. Ha inanma bekleyip göreceğiz.. Beni tek haklı çıkarmayacak olan şey savaş ve ekonomik buhran olur..

    Sen şimdi,Şehitler köprüsü ve Fatih sultan köprüsünü, bu köprü ile kıyasladın ya gerçekten ruhsal ve zihinsel sorunların olduğunu gördük.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    eceabat feribotu ve aynı şekilde Osman Gazi köprüsü yanında ki Topçular feribotu

    Ege Denizinin Marmara denizi ile kesiştiği bölgede ve adı üzerinde BOĞAZ

    Hava ve rüzgar durumu, Denizdeki akıntı, Boğaz trafiği, seferlerin saatli veya planlı sefer ile değil dolunca kalkar mantığında çalışması

    iskeleye araçla varman, ödemeyi yapman, sıraya girmen, gemiye binmen, dolmasını beklemen, yolculuk süren, gemiden inmen, o kadar yoğun aracın şehir içi trafiğinde o dar yollardan geçip ana yola bağlanman

    Ne kadar sürer?

    Köprüden geçmen ne kadar sürer?

    Feribot köprüden ucuz peki bu ucuzluk bu çileye değer mi?

    Bu kadar teferruatlı bir yolculuk için devletin o bölgede hali hazırda orada bir yol varken orada birde arabalı vapur işletmesinin mantığı nedir?

    O feribortlar başka belediyelere satılır, ihale edilir böylelikle ihtiyacı VE KÖPRÜDE OLMADIĞI için gerçekten arabalı vapura ihtiyacı olan bir yerde hizmet verebilir.

    Ben tamamen mantık üzerinden konuşuyorum.


    Mantık bulunamadı. Feribotun maliyeti ne köprünün maliyeti ne. Sen en yoğun zamanında bile 35.000 aracın geçtiği güzergaha hergün o kadar araç geçecek diye 15 yıllık taahhüt verirsen bunun adı peşkeş ve rant olur. Senin gibi tipler de önüne atılan 3-5 ile milyar dolar kazananların hakkını savunur. Gerçekten acınacak durumdasınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bak sen hala daha yatırımı ideolojik açıdan savunduğumu düşünüyorsun.

    Ben işin maliyet kısmında, ideoloji kısmında kimin yaptığı kısmında değilim. Ben şu mantıktayım

    Eceabattan Çanakkale'ye geçeceğim,

    1) 2 şeritli duble yoldan giderken Şehir içi trafiğine gireceğim trafikte oyalanacağım

    2) feribota girmek için sıra bekleyeceğim, sürekli dur kalk bekle

    3) feribota biniş, deniz üzerinde yavaş bir şekilde seyir

    4) feribottan çıkış

    5) yine ana yola bağlanana kadar şehir içi trafiğinde seyir.

    feribotun Maliyeti araba için konuşuyorum 40 TL

    Köprü 15€ + KDV

    € kurunu 5 TL, KDV %18 alalım: 88.5 TL

    Arkadaşım eğer ben yola çıktıysam bir yerden bir yere gidiyorsam zaten bunun bir maliyeti olarak yakıt, altındaki araba (ama şahsının ama kiralıktır) vs. gibi daha büyük maliyetleri karşılamak zorundayım demektir.

    ve bu seyahatte basitçe 5 aşamalı bir boğaz geçişiyle ortalama 1 yoğunlukta daha da fazla ki yoğunluğun derecesi için bu linki hatırlatma açısından koyuyorum;

    https://www.evrensel.net/haber/330526/canakkale-feribot-iskelesinde-bayram-yogunlugu

    40 TL ye bu çileyi çekeceğime 90 TL verir geçerim, 5 dakikada.

    Ben bunun mantığındayım işte. Kolaylık, rahatlık, dertsiz, stressiz.

    Yoksa AkaPe yapmışi CeHaPe karşı çıkmış benim umurumda değil ben A noktasından B noktasına nasıl giderim ona bakarım.

    Bu hizmeti bana AkaPe sundu bana yol yaptı köprü yaptı diye maşalığını yapmam, yaptığımda da o değil zaten. Bir duble yola 2 köprüye oy veren adam değilim.

    Ama yapılmasın, etmesin, olayına da karşıyım, neden yapılmıyor? O yol o hat lojistik anlamda, nakliye, turizm başta olmak üzere en sık kullanılan güzergahlardan biri,

    Burada boğazı aşmak için taşıma suyuyla değirmen döndüreceğine, yaparsın bir köprü geçer millet.

    bu mantıktan sonrası beni ilgilendirmez işte hem maliyet anlamında, hem de kimin yaptığı anlamında. Ben sadece gideceğim yola bakarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    Bak sen hala daha yatırımı ideolojik açıdan savunduğumu düşünüyorsun.

    Ben işin maliyet kısmında, ideoloji kısmında kimin yaptığı kısmında değilim. Ben şu mantıktayım

    Eceabattan Çanakkale'ye geçeceğim,

    1) 2 şeritli duble yoldan giderken Şehir içi trafiğine gireceğim trafikte oyalanacağım

    2) feribota girmek için sıra bekleyeceğim, sürekli dur kalk bekle

    3) feribota biniş, deniz üzerinde yavaş bir şekilde seyir

    4) feribottan çıkış

    5) yine ana yola bağlanana kadar şehir içi trafiğinde seyir.

    feribotun Maliyeti araba için konuşuyorum 40 TL

    Köprü 15€ + KDV

    € kurunu 5 TL, KDV %18 alalım: 88.5 TL

    Arkadaşım eğer ben yola çıktıysam bir yerden bir yere gidiyorsam zaten bunun bir maliyeti olarak yakıt, altındaki araba (ama şahsının ama kiralıktır) vs. gibi daha büyük maliyetleri karşılamak zorundayım demektir.

    ve bu seyahatte basitçe 5 aşamalı bir boğaz geçişiyle ortalama 1 yoğunlukta daha da fazla ki yoğunluğun derecesi için bu linki hatırlatma açısından koyuyorum;

    https://www.evrensel.net/haber/330526/canakkale-feribot-iskelesinde-bayram-yogunlugu

    40 TL ye bu çileyi çekeceğime 90 TL verir geçerim, 5 dakikada.

    Ben bunun mantığındayım işte. Kolaylık, rahatlık, dertsiz, stressiz.

    Yoksa AkaPe yapmışi CeHaPe karşı çıkmış benim umurumda değil ben A noktasından B noktasına nasıl giderim ona bakarım.

    Bu hizmeti bana AkaPe sundu bana yol yaptı köprü yaptı diye maşalığını yapmam, yaptığımda da o değil zaten. Bir duble yola 2 köprüye oy veren adam değilim.

    Ama yapılmasın, etmesin, olayına da karşıyım, neden yapılmıyor? O yol o hat lojistik anlamda, nakliye, turizm başta olmak üzere en sık kullanılan güzergahlardan biri,

    Burada boğazı aşmak için taşıma suyuyla değirmen döndüreceğine, yaparsın bir köprü geçer millet.

    bu mantıktan sonrası beni ilgilendirmez işte hem maliyet anlamında, hem de kimin yaptığı anlamında. Ben sadece gideceğim yola bakarım.



    İdeolojik diyen tip ilçe teşkilatında anlatır gibi anlatmış. Sen, x veya z’nin işine geliyor olması bişey ifade etmiyor. Yok arkadaş o hatta ve güzergahta geçecek araç yok. Madem zararına yapılacak devlet yapsın niye tüneli yapan ve oturduğu yerden yeterli araç geçmemesine rağmen para kazanan arama ihale veriyorsun? osmangaziden geçecekleri de zorla bu güzergaha mı yönlendireceksin? Gerçekten kafa yapınız müthiş, körler sağırlar birbirini ağırlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tl kullanmıyoruz bu ülkede diyorum hala kullanıyoruz diyen var. Tl ile aldığımız bir şey yok. Her şeyin tl karşılığını ödüyoru sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joker-38

    haberde ben mi göremedim ne zaman açılacak? 2017 de temel atılmış 2018 de kazık çakılmış ne zaman açılacak?

    Plana göre 29 Ekim 2023 ama Cumhurbaşkanı 18 Mart 2022'ye çektik dedi.

    Müteahhit iş programını güncellemedi henüz ama 18 aylık bir geri çekme mühendislik açısından pek mantıklı değil.

    Bence 2022'ye yetişmez, belki 18 Mart 2023 olabilir
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.