Şimdi Ara

2.el gercek alim satim fiyatları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malum sitedrki fiyatlar genel itibariyle kabarik. O model tramer km donanim vs olarak emsallerinden sitedeki en ucuz aracin fiyati gercek alim satim fiyati midir neye gore yaklasik fiyat belirlemek lazim ornegin 2015 model bir arac sifir bayi fiyatindan ne kadar dusuk olmali?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kesin bir oran söz konusu değil. Arz talep meselesi, bu yüzden de her aracın piyasası kendi özelinde şekilleniyor. Gerçek alım satım fiyatını bizimki gibi stabil olmayan bir ekonomide asla bilemeyiz.

  • çoğu 2.el satıcıları artık bayiye veriyor aracını istedikleri sıfır aracı kaçırmamak için uğraşmakta istemiyor 700 bin teklif ettiğim arabayı bana vermeyip bayiye 630 binden vereni gördüm

  • Size kısa bir matematik. 500 bin veya üzeri bir araç alacak olsam elimde nakit olsa asla araç almam. Mevduat en az 8 9 ay en fazla 1 sene içinde o parayı sıfır araç alacak seviyeye getirecektir. 2. El piyasası çok yüksek satmaları imkansız çok ihtiyaç dışında gerek yok bence şuanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Bu geri zekâlılık değildir. Kimileri aracını satarken alıcı adaylarıyla uğraşmak istemez. O yüzden 30-40 düşüğüne bayiye verip geçer.

    Motosikletimi zamanında satılığa çıkardığımda bir ton abidik gubidik tiplerden salak saçma mesajlar almıştım. Neredeyse vazgeçmek üzereyken son anda düzgün bir alıcı çıkınca satıp geçtim.

  • kikiemre61 kullanıcısına yanıt

    Mevduat acaba ateşi sönmeyen enflasyona yetişebilecek mi? veya dur durak bilmeyen araç piyasanın yükselişini yakalayabilecek mi? 1 sene önceki 500bin tl'nin alım gücü ile şuan arasında neredeyse x2 şeklinde fark söz konusu.


    26.766$ -- 500 bin tl 19.12.2022

    17.211$ -- 500 bin tl 19.12.2023


    Aynı durumun 1 sene mevduatta beklettiğiniz para içinde geçerli olması çok muhtemel. Reel enflasyonun %100'ün üzerinde olduğu, sürekli yukarı yönlü seyreden dövizin olduğu bir yerde, %45 seviyelerindeki faizin ana parayı eritmesi veya en kötü senaryoda sadece paranın değerini koruması çok olası.


    Kredi muslukları kapandığı için şuan piyasa duruldu 2.el Araç piyasasında üst çıtanın çizilme olayı da burada gerçekleşti. Şişme diye tabir ettiğimiz değerleri sonunda doyum noktasına ulaştırabildiler diye düşünüyorum (5 senedir yukarı yönlü seyir sonunda aşağıya döndü gözüküyor). Fakat bir malın değeri %150 artmış iken %10 düşse kime ne fayda sağlar ki. Ayrıca yıl sonu gündem asgari ücret artışları ve dolaylı olarak piyasada her şeye yine zam. 2.el oto piyasası ya seyrinde gider yada yine yukarı yönlü devam eder kanaatindeyim.





  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt

    Ben iddaa mın arkasındayım 500 600 bin TL 10 15 yaşındaki araca para vereceğime acil ihtiyacım yoksa mevduata atar 7 8 ayda sıfır olmasada çok daha genç araç alma imkanın olacaktır. Geçen sene veya ondan önceki senelerle 2024 kıyaslamak doğru değil.


    Real bazda TL değer kazanacaktır insanları yanlış bilgilendirmeyin matematik ve hesap var savaş vs uber bir olay yaşanmazsa.


    Buyuk ihtimalle faiz %50 55 çıkaracaklar zaten bankalar şuan cohu kişiye MB %40 yapsada faizi mesela bana %45 den veriyor yapikredi mevduatı. 500 veya 600 binin %50 aylık getirisi ne haberiniz varmı.


    Göreceğiz efenim umarım kimse zarar görmez ve daha iyi günler görürüz. Faiz biraz enflasyonun altında fakat inanmasakta bütün devlet yetkilileri enflasyon düşecek deniyor göreceğiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kikiemre61 kullanıcısına yanıt

    Burada kimseyi yanlış bilgilendirdiğimiz falan yok. Geçmişe bakmadan hareket edip, o yetkili dediğin kişilerin ağzından 2 senedir bir fiil enflasyon düştü düşecek, verin yetkiyi alın etkiyi laflarına güvenerek iş yapmak mı insanları doğru bilgilendirmek?


    Bu zamana kadar o yetkililer ne dedilerse tersini yaptım hep kârlı çıktım (Yatırım tavsiyesi değildir)


    Dibe batırdıkları TL elbet bir nebze toparlanıp değer kazanacaktır buna kimsenin bir lafı yok fakat bahsettiğiniz gibi 500 bin TL'yi 1 sene bekletip daha iyi bir araç sahibi olmak bana hayal ürünü gibi gözüküyor..

  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt

    Niye hakaret olarak algıladığını anlayamadım. O dediğin tipler ben değilim ben kendi gördüğümü söylüyorum herkese bol şans amacım ikili kötü bir tartışmaya girmek değil di.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu değerleme neye göre mesela? 650 Bin liralık piyasa değeri olan bir aracı 38 bin tl trameri 5 parça boya veya değişeni var olduğunu sayarsak ne kadar altına satmalıyız ki gerçek değerini bulsun?

  • Bu memlekette uluslararası kriterler geçerli olmuyor. Zaten bu yüzden hep sıfır araç alıyorum. Yarı Almanya'da yaşıyorum, orada sıfır araba almak mantıksız, burada ise 2.el almak mantıksız. Hiçbir ülkede buradaki kadar değerini korumuyor araçlar, ikinci el almanın hiçbir mantığı yok. Sıfır al, yıllarca kullan, sonra neredeyse sıfır fiyatına sat....


    Ben 2013 yılında 21000 (53500 TL) EUROYA Skoda Rapid 1.6tdi DSG aldım Bostancı'daki Skoda'dan.


    2023 yılında 220 bin km de 10 yıllık aracımı 20500 EUROYA (600000 TL) sarı siteden sattım ve yine sıfır araç aldım... söyleyeceklerim bu kadar...

  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt

    gerçek enflasyon %130 iken büyük konuşmayayım da hiç bir güç %50 den falan parayı bankaya koyduramaz. gider tuvalet kağıdı,ayçiçek yağı,çiğ köfte harcı alır depolarım yine bankaya koymam. bizim millet paranın alım gücüne bakmaz çokluğuna bakar . anlatamazsın bunlara.

  • Sıfırlara zam geldi 50-60 bin civarı ikinci ele de yansıyacak bu durum kimse hayallere kapılmasın

  • kikiemre61 kullanıcısına yanıt

    8-9 ay sonra o araç aynı fıyatta kalacak dıyorsunuz yani ? İnanılmaz bir matematikmiş tebrikler

  • kikiemre61 kullanıcısına yanıt

    Sana Kısa bir ekonomi 101. Şimdiye kadar kur korumalı ö plandaydı geçmeyeni döve döve kur korumalıya geçiriyorlardı. Kur korumalıdan kim kâr etti? Neredeyse hiç kimse. Kurun artış oranı faizi geçince 0 faiz alıyordun. 3 aylık dönemde de geçmediği dönemler neredeyse yok. Sonra milleti borsaya yönlendirip gel gel yapip milleti patlattılar. Kâr eden varsa bile zarar edenin parasını cebine indirdi. Kazanan kasa oldu. Şimdi de mevduatla millete gel gel yapıyorlar sende elinde tuzlukla koşa koşa giderim diyorsun. O parayı sana yedirecekler mi sanıyorsun? Ne verirlerse fazlasını ya enflasyonla ya da kurun artmasıyla geri alacaklar. Sen ve senin gibi akıllılar! parayı bankaya yatırıp paralarına para katacaklar her yer para dolacak ev sahipleri araba sahipleri dolar Euro sahipleri arabalarını sana bedavaya verecekler öyle mi? Herkes salak bir sen akıllısın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sitede, 0 fiyatları da bir etken, birazda piyasa bilgisi lazım

  • Aracı satıp 3 aylığına bankaya atsan aracı bedavaya yükseltirsin. Ama vadeyi 4.aya uzatırsan muhtemelen sattığın aracı alamazsın. 2 ay içinde fiyatlar tekrar artmak zorunda kalacaktır.

    Yatırım tavsiyesi değildir, sonra papaz olmayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt

    Tamam bay akıllı kardeş sen istediğini yap fakat bana laf sokarak cevap verme yeterki. Fikrini dile getireceksin getir düzgünce tartışmak istiyorsan onada eyvallah (tabi tartışma kültürü nedir siz bilmiyorsunuz belli ki) beni alıntılıyarak cevap verme.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.