Şimdi Ara

20 küçük ampul ile aydınlatma yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • çerçeve yaptırdığım bir aynanın etrafına 20 adet küçük ampül ile aydınlatma yapmak istiyorum. ampüllerde 6V 0.5A yazıyor. Bir tane de değişken voltaj verebilen 500 mA adaptör aldım. devreyi 6V ile çalıştırmak için paralel bağladım fakat 3 ünü bile paralel bağladığımda sönük yanıyor. Adaptör ün verdiği güç yetmedi galiba. Nasıl bir adaptör almam gerektiğini bilemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.



  • 12V 5 Amperlik bir adaptör al.Ampülleri 2 grup yap. 10 tanesi paralel olmak üzere bir grup , kalan 10 tanesi paralel olmak üzere bir grup. Böylece 2 tane 6 v 5 amper ile çalışan grubun olacak. Bu iki grubuda seri bağla böylece 12 v 5 amper çekerek dediğim adaptörle çalışacaktır.
  • çok teşekkür ederim aynen öyle yapıcam )
  • adaptörlerde %100 verim alamazsınız genelde o yüzden 12v 6Ah adaptör kulanmak daha mantıklı olabilir
  • 5V 4 amper çıkış veren hp marka bi adaptör buldum evde. hepsini paralel bağladım. ampulleri küçük duylara monte etmiştim ve tek parça zil teli ile bağladım hepsini.. Fakat çok ısınıyor ve adaptöre bağladım ucunda da hissediyor ve adaptörün kablosuna kadar ulaşıyor. kablonun sıcaklığının adaptörüm kablosuna geçmesini önlemek için ne yapabilirim ?
  • zil teli o ampullerin çektiği akıma pek dayanıklı değil , ısınmanın sonu yangına bile gidebilir.kalın kablo kullanırsan dayanacağı akım artar , ısınmaz.
    Lambalar yerine led kullanmayı da düşünebilirsin.Daha verimli olur , harcadığı güç az olur
  • garip bir şekilde kablo sistemin başladığı noktadaki adaptör ucu ile olan birleşimi aşırı ısınıyor ve kablanun kılıfını eritiyor. ama 10cm gibi sonrasında azalıyor ve ampullerin arasında kalan kablolarda herhangi bir ısı meydana gelmiyor. 2 metre kadar kablo kullandım ama sadece elektriği ilk aldığı başlangıç noktasında var bu..
  • pea. ,
    uyarından sonra farkettim zaten erime olayını saolasın. Led konusunda da bu küçük ampullerin verdiği ışığı ve şekli daha hoşuma gittiği için ampül tercih etmiştim. teşekkür ederim önerilerin için )
  • sorun adaptöre aşırı yüklendiğiniz için gerçekleşiyor olabilir.
    6v 500mah lik lambaları 5 volt a bağlarsanız çekiceği akım yaklaşık 400mah dir ve toplamda 20*0.4=8 amper gerektirir. sizin adaptörünüzün de max 5 amper verebildiğini düşünürsek 12 ampul çalıştırırsanız ısınma sorunu olmaması gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aatakli
    garip bir şekilde kablo sistemin başladığı noktadaki adaptör ucu ile olan birleşimi aşırı ısınıyor ve kablanun kılıfını eritiyor. ama 10cm gibi sonrasında azalıyor ve ampullerin arasında kalan kablolarda herhangi bir ısı meydana gelmiyor. 2 metre kadar kablo kullandım ama sadece elektriği ilk aldığı başlangıç noktasında var bu..

    bağlantının en zayıf noktası orası olduğu için ısınabilir.zil teli için 4 amper çok fazla,başka kablo kullanmalısın,veya 2 kat yapmalısın enaz.ama ben olsam ampulle filan ugrasmazdim.hem cok wat harcar,hem led in onlarca model,renkve kombinasyonu varken.
  • Uygulamanı hazır arkası yapışkanlı silikonlu şerit ledlerle yaparsan hem şık hem tasaruflu olacak
  • Arkadaşlar yeri mi bilmiyorum ama benim elimde birkaç tane GP şarj edilebilir AA pil var.Ben bu piller ile kaç tane led yakabilirim parlak şekilde yani sönük şekilde olmadan acaba ?

    Amacım güneş panellerinden aldığım enerjiyi pillerde depolamak ve sonra da depolanan enerjiyle masrafsız ledleri yakmak.

    Ledleri nasıl bağlamam gerekir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.