Şimdi Ara

20 yaşında memurum (istifa edecem lütfen yardım) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
3
Favori
24.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostum seni anlayabiliyorum ben de polisim, ama iyi düşün istifa edersen geri dönüşü yok.
  • Arkadaş ne güzel söylemiş, dışarıda aynısını daha düşük paraya üstelin kadrosuz olarak yapıyorsun.
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    hocam ilçede üniv bölümü yok maalesef
  • Elinde bi meslek, maaş varken böyle bir şeye girişmenin tek bir sonucu olur: pişmanlık.

    Kendimden emin konuşmayı hiç sevmem ama netice bu olacak.

    Üniversite sınavına hazırlanırken, okulu bitirmeye çalışırken, KPSS olayında veya iş kurmaya çabalarken... Bu olay yıpratıcı olur senin için.

    Yapma.
  • Düz memur olarak da kötü amire denk gelme ihtimali var, ben çok iyi biliyorum. Terörü desteklemediğin için bile baskıya maruz kalabiliyorsun maalesef.

    Yapacak çok da bir şey yok. Şikayet etsen delil yok istifa etsen para yok.

    Bir süre uzak kalıp dinlenmek çözüm olur sanıyordum ama dönünce aynı şeyleri yaşamak yine zor. Çözüm zor. Allah hayırlı huzurlu iş versin. Güvenlik işleri asker polis olmak zaten stres seviyesi yüksek meslekler. Bir yolunu bulmak, umursamamak lazım ama o da zor maalesef, herkes yapamıyor.
  • davidofxs D kullanıcısına yanıt
    Kardeşim, her şey geçer, her şey düzelir. Ölümden başka her şeyin çaresi vardır.

    Senin hissettiklerininin benzerini hissettim, yaşadıklarının benzerini yaşadım. Sabır anahtar kelime. İntihar etme, sakın intihar etme. Sevmeye çalış mesleğini, dene, 1-2 seneni harca, 1-2 sene zehir olsa bile dayanirsin, bu da benim sınavım de geç. İnançlı biri misin bilmem ama Allaha havale et ve sığın. Dualarım seninle
  • memur olunca yan gel yat zannedenler görsün işte

    ilk yıllarda çoğu kişi senin yaşadığın durumları yaşar ,o nedenle fazla kafaya takmayacaksın
    hatta ciddiye bile almayıp gülüp geçeceksin ,diğer türlü zannetme ki sivil sektör çok farklı ,özel sektörde işe girsen yine birileri zoruna giden şeyler söyleyecektir ,hatta esnaf olsan bile her gün kendini bilmez nelerle karşılaşacaksın

    ha rahatlamak istiyorsan arkadaşların arasında şöyle diyeceksin ,ben mesleğe başlamadan önce bana söyleneni ,2 katıyla iade ediyorum diyerek başladım ,diyeceksin :)

    hayat zor kardeşim inan her konuda zorluklar var ,sen bakma bu forumda baba parası ile yaşayıp ,atıp tutanları
    şimdi istifa edip okul okuyacaksın ,sonra işe girmeye çalışacaksın ve işe girdikten sonra bir bakacaksın ,önceki işinden hiç farklı bir şey olmadığını görüp ,daha çok psikolojin bozulacak




  • Bimer cimer filan uğraşma, Fi Düşüncen çok iyi, yaşın çok yoksa eğer hukuk fakültesi gir bitir hırslan bi savcı filan oldun mu o karalistende ki arkadaşları öttürürsün. Bu fikir üstüne yoğunlaş. Ama büyük güç ve özveri gerektiriyor biliyorsun.
  • Kardeşim istifa etmeden önce bir düşün iş olmadan issiz kalman zor çünkü



    70 bin lik tazminati mahkemece bozabilir emsal kararları var .



    İş yerinde birebir sıkıntı yaşıyorsan sorunu amirine müdürüne ve çözüm olmuyorsa baş müdürüne çık konuş



    Bu merciler çözüm uretemezse genel müdürlüğün hattı var orayla iletişime geç sorunun elbet çözülür



    Hemen kendini meslekten sogutma
  • Bu türkiye şartlarinda biliyorsun atanmak cok zor, ona gore düşün.
  • Kardeşim ben de jandarma personeliyim. İç işlerine bağlıyız neredeyse aynı kanunlara tabiyiz. Biz de sözleşmeliyiz. Sana diyeceğim şu, hakkını hukukunu bil ve kendini ezdirme. Geçebiliyorsan farklı bir sınıfa veya birime geç. Hiyerarşik düzeni bozma sakın, bimer cimer filan sakın ha. Silsile yönetimiyle her zaman bir üstüne durumunu anlatma yoluna git. Psikolojin bozulmuş belli ki, hastaneye git bir süre rapor al kafanı dinle. Psikolojik tedavi görmen gerekebilir. Önce beden ve ruh sağlığı, sonra iş güç para. Allah yardımcın olsun.
  • Kardeş ben Askeri okul mezunuyum 2016 yılında darbeden sonra okulları kapattılar bizi sokağa attılar. Askeriyedeyken bana memleketimde 1500 maaş versinler dnmeyen afedersin adidir diyordum. Memlketimde kuyumcuda 2000 tl maaş ile çalıştım ama mutlu değildim. Mobbing mevzusuna senden emin ol daha fazlasına katlanıyorduk. Sabahın karanlığında iştamaya erken çıkıp düşünürdüm hiç unutmam önümden kedi geçer aklıma Allahım şu kedi kadar önemim yok, değerim yok diye düşünüyordum.Kuyumcuda çalışırken dgs ye hazırlanıp uçak mühendisliğini kazandım okuyorum yaşım oldu 23 okumam gereken yıl 5 mezun olucam iş bul derken yaş 30 elimde ne olucak bir diploma. Bana deselerki gel rütbeni tak koşarak giderim. Senin yakındığın durumlar bazıların hayali bunu unutma. Kuyumcuda yaşadığım olayı anlatayım okuldan ayrılmak zorunda bırakıldıktan sonra kuyumcuda kadın sevinçle gelerek ben bilezik alıcam oğlum asker oldu dedi, oğluyla konuştuğumda benim okulumdan 4 ayda mezunup olup ben görevimi üstlenmiş ve bana konutanlık taslamaya çalışıyordu. Benim aldığım intibak eğitimi onun aldığı askeri eğitimden fazlayken bizde bunlara maruz kalıyorduk.Demek istediğim annen veya baban sana umut bağlamıştır. Sokakta gezerken gururlanarak yürürler. Kardeşin sınıfında okulunda konuşurken ailesini tanıtırken göğüsünü gere gere abim polis der. Böyle ortamda ayrılırsan fetöcü konumunada düşüceksin bunu bil. Kimse kendi isteğiyşe ayrıldı demez, fetodan uzaklasştırmışlardır derler. Zamanında askeri okuldan 18bin kişinin birisini bile araştırmadan atınca hepimizi afedersin o or.... çoçuklarıyla aynı kefeye koyup, vatan haini ilan ettiler. Demek istediğim özel sektör sandıpın kadar kolay değil hukuk okucaksın sonra ne olucak bana hukuk dersi veren hukukçu marmara hukuk mezunuydu adam dışarıdaki işsizliği bilmiyorsunuz siz derdi. Biz adama gülerdik adam hukukcu marmara mezunu birde iş bulamıyor. Marmaradan mezun olsan dahi garantin yok. Amirin sana böyle yapıyır diye bırakıp gitmek yakışır mı? Her memnun olmayan gitsin o zaman sen git bu git kim kalıcak. Kim değiştircek bu düzeni. Başa geçmezsen başa geçenlere katlanırsım kardeşim. Vatan zaifiyet istemez, zaifiyet göstereni vatan kabul etmez. Kendine gel iyi düşin vatan senden en iyi şekilde görev bekler. Sen 2 sene yetim hakkı yedin hakkını ver bize hakkımızı ödetmiyotlar sen öde. Yanlış cümle veya istemeden kırdıysam özür dilerim. Saygılar...




  • pm atttım
  • Öncelikle Allah kolaylık versin hem gurbette siniz yani Gurbet derken ailenizden uzaktasınız hem de kötü şartlar altında çalıştığınızı söylüyorsunuz mobil kötü bir şey pis bir şey ben de yaşadım insanların insana saygının olmadığı bir toplumda yaşıyoruz ama özellikle Polis Teşkilatı bünyesinde böyle şeylerin olması insanı daha çok üzüyor çok büyük ihtimalle size Mobbing yapan insanlar sizden büyük ve yaşlıdır yaşça sizden çok büyük türler kendi tahmini mi söylüyorum Hatta lise diplomalarının bile olup olmadığı soru işaretidir yani eğitim seviyelerde kısıtlıdır benim size tavsiyem şudur sabredin Mesleğinizi bırakmayın burcunuzda varmış En azından borcunu ödeyene kadar MSN de devam edin ve açıktan diploma alarak yükselebilmek imkanınız var mı bunu araştırın Çünkü Bakın gerçekten yani borcunuz yüklü miktarda aileniz ne kadar Biz öderiz derse de zaten Siz de yukarıda belirtmişsiniz ani yine siz bilirsiniz Zaten ben sizin yerinizde olsam mesleğe devam etmek için çaba harcadım çünkü kurulda Bir düzeniniz varmış bozmayın derim İyi günler




  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Dostum hakkında hayırlısı olur inşallah o nasıl doktormuş şizofreni teşhisi koymuş. Aşırı stres insanı yavaş yavaş öldürür stresle başa çıkma kitapları falan var onlardan okuyabilirsin.
  • Sabır hocam sabır. Bulunduğum kurumda çete gibiler. Kaç kişi ile uğraşıyorum tahmin edemezsin. Çoluk çocuk düzen borç var. Yolda görsem yüzüne tükürmem hiç birinin. Bu düzen de mecburuz.
  • F E K E L İ kullanıcısına yanıt
    Ezmek ne demek suyunu akıtırlar senin. Fazla arka sokaklar izleme. Ne zannediyosun bu işleri?
  • Dostum ben de polis bir abin olarak tavsiye vereyim: kendini asla ezdirme. Ne hakaret ne kçtü muamele ne mobbing. Hiçbirini yapmaya hakları yok. Mevzuatı iyi öğren ama asaletin yoksa asaletin gelene kadar sabret. Sanırım ev ya da araba aldın onun borcunu ödüyosun. Borçların biter zamanla. Biz de hep kötü şartlarda çalıştık hala da öyle çalışıyoruz ama kendimizi kimseye ezdirmiyoruz. O makamlar o rütbeler kimsenin banasının malı değil. Sen memursan şefin de amirin de devlet memuru. Onların sahip olduğu haklara sen de sahipsin.



    Meslek zor. Hayat boyu da zor olacak. Torpillilerden başkası rahat edemez bu meslekte. Hatta torpillinin de torpillisi geliyor onlar arasında bile bie torpil çatışması var. Değişik durumlar.



    Genç arkadaşlar hiç mücadeleci değiller. Bilgileriniz tazeyken okuyun. Eğer şarkta değilsen; hukuk veya pdr kazandığında tayin olabilirsin. Mevcut öğrenim durumundan daha yüksek bir duruma geçiş yaptığın için ve de batıda olduğun için batıdan batıya yahut batıdan soğuya eğitim mazereti ile tayin olabilirsin. Okuyan, bitirip avukatlık yapan çok arkadaş var. Yaşın genç, bilgilerin taze. Dışarıda avcı kızlar var. Güzellikleriyle seni kapaklayıp geçim kapısı olarak kullanma derdindeler. Sakın meyletme. En verimli çağlarını iyi değerlendir. Aksi durumda emekliliğe kadar polis olarak kalırsın. Hukuk ya da pdr kazanmak zor değil. Güzel bir bölümde okursan amirlerinde gerekli yardımı yaparlar sana.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.