Şimdi Ara

2009 - 2010 Hyundai Santa Fe 2.2 Crdi Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Ufak bir arabamız var aile büyüdüğü için aracı satıp daha geniş bir araba almaya karar verdim. Yarısı kredi çekilmek üzere toplam 65.000 TL bütçe ile ikinci el bir SUV almayı düşünüyorum. Uzun araştırmalar sonunda donanım ve kullanım olarak bu fiyata 2009-2010 model Kia Sorento 2.5 ya da 2009-2010 model Hyundai Santa Fe 2.2 Crdi almanın uygun olacağına karar verdim. Daha sonra biraz daha araştırınca Sorento'dan tamamen soğudum. Santa Fe almaya kesin karar verdim fakat çevremde araçtan bahsettiğim zaman çoğu arkadaşım yaptığımın parayı çöpe atmak olduğunu söyledi. Gönlümden geçen verdiğim paranın karşılığını tam anlamıyla alıp keyifli bir sürüş yapmak fakat arkadaşlarım kısmi krediyle zaten bir miktar zarar edeceğimi ve aracı satmak istediğimde ise çok fazla değer kaybedeceğinden bir kez daha zarar edeceğimi ve kolay kolay elden çıkaramayacağımı söylüyorlar.

    Alternatif olarak 2011 Model 2.0 Motor Dizel Otomatik Qashqai tavsiye ediyorlar. Aracı alıp satmak için değil uzun süreli kullanmak için düşünüyorum. 7.000 kmsi ş.içi olmak üzere yıllık toplamda ortalama 15.000 km yol yapıyorum. Bugün 65.000 TL ye alınan 2009-2010 model bir Santa Fe 5 sene sonra ne kadar değer kaybeder, bu işe girmek ne kadar mantıklı sizlerinde görüşünü merak ediyorum. Bir de 2009 ve 2010 model 2.2. Snta Fe arasında kalite, donanım vs. açısından çok fark var mıdır?

    Kesinleştirdiğim bir konu hakkında tekrar kafamı karıştırdılar. Hazır karışmışken sizler de biraz karıştırın istedim :) Fikirleriniz benim için çok önemli şimdiden teşekkür ediyorum.







  • Araba hakkında yorum yapacak kişi bulamıyoruz daha. Mazallah arabayı alsak 5 sene sonra satın alacak arkadaşı nasıl bulacağız :)
  • Ben zamaninda cok arastirdim Amerika icin uretilmis bir arac, kesinlikle kaliteli oldugunu dusunuyorum. Satacak adam cikmazsa sen de satmazsin ailenle birlikte 10 sene daha binersin ne olacak bunlar omurluk araclar. Yazali cok olmus ne yaptin ne ettin bir yaziver sonra.
  • Bende 2007 model 2.2 crdi sahibiyim,aracı gözü kapalı tavsiye edebilirim her konuda yakıt tüketimizde ş.içi 10-11 lt yi geçmiyor...

    Yalnız bir konuyu hala çözemedim trigeri kayışmı zincirmi? İnternette zincir diyor ömür boyu değişim istemez diyor,servisi aradım kayış değişmesi gerek diyor

    Kesin bir bilgisi olan varmı acaba?
  • reymor01 R kullanıcısına yanıt
    Bende de 2007 model 2.2 crdi var.Gayet memnunum ancak şu triger kayışı sorunsalına hala cevap bulabilmiş değilim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.