Şimdi Ara

2010 camaro vs 2010 m3 (+18)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
4
Favori
4.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • baska bir baslikta ``dusuk hacimden yuksek guc cikarmak = yuksek teknoloji ve verimlilik`` hurafesi zivanadan cikinca , forum uyelerinin bu sikca dustukleri hatayi elimden geldigince duzeltip aciklamaya karar verdim. ozellikle sozkonusu iddialar gereken tum teknik verilerle desteklendigi halde , bazi yeni forum uyelerinin israrla iskembeden sallamaya devam etmeleri ve bahsettigim konuda sahsima ``karsilik veremedi kacti`` iftirasinin da bu konubasligini olusturmada buyuk bir etkisi vardir. ama ben gene de olayi kisisellestirmeyip elimden geldigince bu yanlisligi duzeltmeye ve bildiklerimi diger arkadaslarla paylasmaya calisacam.


    sozunu ettigim canimi sikan ileti asagida

    quote:

    Orijinalden alıntı: osencag

    anlıyor dediğin adam bana cevap veremeyince konuyu değiştiriyor başka konulara atlıyor sen de cevap veremeyince şov yapıyosun yok üslubundan cevap veremiyorum falan geç bunları



    herseyden once forum uyelerinden istedigim bir sey var. burada amac paylasarak bilgi birikimimizi genisletmek ve bilmediklerimize yanit bulmak. cogu arkadas burada sorularina yanit buluyor ve konuya hakim kisilere duaci oluyorlar. ama aynizamanda forumun oyle kotu bi yani var ki , konuyu hic bilmeyen kisiler de sanki cok iyi biliyormus gibi ileti yollayabiliyor hatta bilmedikleri halde akademik egitimini almis kisilerle iddialasiyorlar. iddialasmanin nedenlerinin basinda gelenler genelde ehliyete yasi bile yetmeyen genclerin ozellikle babalarinin arabalarini namus davasina cevirmeleri ve artik yeryuzunde babalarinin kullandigi arabadan daha iyi araba yoktur fikrine kapilmalari. ya da baska ornek vermek gerekirse en basitinden bir lpg basliginda bile millet hc larin parlama noktasi , oktan ,setan numaralari , aktivasyon enerji esigi gibi kavramlari hayatlarinda daha onceden duymadiklari halde sirf kulaktan dolma bilgilerine guvenerek burada lpgyi bomba ilan etmeleri gibi. konunun daha da dallanip budaklanmasini istemedigim icin burada kesecem ama forum uyelerinden istedigim lutfen bilginiz yoksa fikriniz de olmasin. bir bilene danisin iyice arastirin okuyun ondan sonra kalkip buraya ileti yazin . aksitaktirde cogu arkadasin aklini bulandirip yanlis secimlerde bulunmasina neden oluyorsunuz.


    konuya geri donersek, bu basligi acmamdaki birinci neden olan, diger basliktaki osencag in ``amerikanlar buyuk hacimden bile yuksek guc cikaramiyor = verimsiz motor`` iddiasi

    quote:

    Orijinalden alıntı: daturkishulan

    quote:

    Orijinalden alıntı: osencag

    avrupa otomobillerinde daha fazla konfor var ve günümüzde otomobil teknolojilerinin çoğunu avrupalı markalar geliştiriyor örneğin çift kavrama city safety bunlardan bazıları. camaro 6.1 lt motordan 400 hp güç üretiyor 0-100 ü 5.4 saniye top speed i 256 km BMW M3 4.0 lt motordan 420 hp güç üretiyor 0-100 ü 4.6 sn ve top speed i 250 km ayrıcan iç mekan kalitesi olarak camaro dan çok daha iyi şunu da belirteyim ikiside atmosferik motor

    dusuk hacimden yuksek guc cikarmanin yuksek teknoloji ile bi ilgisi var mi?



    quote:

    Orijinalden alıntı: daturkishulan

    quote:

    Orijinalden alıntı: osencag

    amerikan otomobillerine hayran kalman arabadan anlamadığını gösteriyor (eski amerikanlardan bahsetmiyorum) günümüz amerikan arabalarında konfor diye bir şey yok camaro da bile otomobilin dashboardu sert plastikten yapılmış. büyük motor kullanılıyor avrupa otomobillerine göre fakat avrupa otomobillerinin hem performansı hem tüketimi daha iyi. ayrıca amerikanlar bile amerikan otomobillerinden uzak durmaya başladı amerika da yakıt ucuz olmasına rağmen tüketimden şikayetçiler. gm chrysler ve ford un amerika daki pazar payı %80 in üstündeykin şuanda %50 lere geriledi japon lar amerikan pazarını fethetmiş durumda yani avrupa otomobilleri amerikan otomobillerinden şuanda çok üstün durumda

     2010 camaro vs 2010 m3  (+18)


     2010 camaro vs 2010 m3  (+18)


    al kendi ornegini verdigin arabalar. millet ne kadar uydurukcu arastirmadan iskembeden sallar olmus.



    oysa bu konu forumda daha onceden tartisilmis ve o baslikta da aciklamasini yapmistim. isteyenler asagidaki linkten hem aciklamasini hem de verilen ornekleri inceleyebilirler.

    http://forum.donanimhaber.com/m_44403188/tm.htm



    yukardaki link yeterli gelmediyse aciklamaya devam ediyorum. amerikan motorlari ozellikle buyuk hacimli olmalari ile unlu ve bu durum cogu kisinin yakit tuketimini dogru orantili bir sekilde arttiracagi fikrine kapilmasina neden oluyr. soyle ki genelde bunun heasabi yapilirken konuya hakim olmayip mangalda kul birakmayan eli masali arkadaslar ilkokul mantigi ile benim arabam 1500cc 100kmde 10 litre yakiyo , 4500cc 3 kat buyuk motor olduguna gore o da 30 litre yakar gibi duz mantik yurutuyorlar. yurutmekle kalmayip bir de iddiada bulunuyorlar orasi aci. hemen o hacimlere yakin sahip oldugum arabalarin birinden ornek vereyim merak edenler icin 4300cc V8 94 caprice 4 atar O/D otomatik sanziman zaten baska sanziman secenegi yok, duzyolda 150km/h in altina hic dusmeden ortalama 12 litre yakit tuketiyordu. ama forumda bu bahsettigim arabayi kullanmayi birakin daha hayatinda gormemis veletler , sozugecen araci gunluk kullanan birinden daha iyi bildiklerini iddia edip 100kmde 30 litre yaftasini istedikleri gibi yapistirabiliyorlar.

    oysa motorun hacmi , motorun verimliligini ifade eden 1/BSFC degeri ile uzaktan yakindan ilgili degildir ve cogu kisi su noktayi atliyor, motor kuculdukce aslinda motorun tek is stroku olan genlesme stroku da derecede kuculuyor. yani buyuk hacimli bir motorun urettigi max guclere cikabilmek icin kucuk hacimli motorunuzla daha yuksek basinc farklari arasinda ve daha yuksek devirlerde calismak zorunda kaliyorsunuz ki bu bahsettigim iki unsur da motorun verimsizligine neden olan etkenlerden.

    gecenlere forumda ``2500cc nasil olur da 1500ccden az yakar`` adli bir baslik vardi. duz mantikla dusunurseniz aslinda motor kuculdukce yakit tuketimi de azalmali. ama motorlari kullandigimiz kosullar da yakit tuketimi ve verimliligi etkileyen unsurlardir. ustelik motorda surus sirasinda bu konulari etkileyen o kadar degisken ve parametre var ki tum bu etkenleri hesaba katmadan konusmak bizi dogru sonuca ulastirmaz. yeri gelir 1500cc 2500ccden az yakar yeri gelir tam tersi. iste bu verimliligi etkileyen birinci dereceden faktor yukarda yazdigim BSFC degeridir. bir motoru 1/BSFC degeri en yuksek kosullarinda kullandigimiz surece o motor en verimli sekliyle calisacaktir. daha anlasilabilir olmasi icin hemen ornek vereyim bu 1/BSFC degeri 1500cc icin sehir ici kosullari , 2500cc icin ise uzun yol kosullaridir. cunku 1500cc 2500d/dk da 15bg uretirken(1/3 gaz konumu yoksul karisim ile) 1/BSFC degeri en yuksek olacak sekilde calisirken 2500cc 2000d/dk da 30bg uretir(degerler uydurmadir gercegi tam yansitmayabilir). 15bg ortalama bir araci 80-90km/h hizlari arasinda sabit hizda goturmeye yeterken , 30bg guc 130-140km/h hizlari arasinda goturmeye yeter. tam tersini yapip buyuk hacimli motoru sehiricinde dur kalkta kullanip(buyuk hacimli motorlarin en verimsiz calistiklari kosullar) kucuk hacimli motorlari otobanda hiz yapmak icin(kucuk hacimli motorlarin en verimsiz calistiklari kosullar) kullanirsak gene iki motoru da yerinde kullanmadigimizdan dolayi verimsiz bir surus elde etmis oluruz. iste bu nedenle ki artik ureticiler kucuk hacim + besleme sekline motorlar uretiyorlar. bu konu hakkinda yukarda verdigim linkte ayrintili bilgi var.

    bu arada ilk basta yazmaliydim ancak unuttum. forumda verimlilik hacimden cikarilan max guc ile bagdastirilsa da aslinda buyuk hacimli ve hacim basina dusuk guc cikaran motorlar daha verimli olma egilimi gosteririler. verimliligi soyle tanimlayabiliriz. motorun tukettigi karsisinda urettigi oran. hemen ornek vermek gerekirse 1500cc motor 10 litre yakit tuketiyor ve 100MJ enerji uretiryor aynizamanda 5000cc motor 10 litre tuketiyor ve 150MJ enerji uretiyorsa buyuk hacimli daha verimli motor demektir. anlatmak istedigim bizim almak istedigimiz karsiliginda motora verdigimiz kalorilerin oranidir verimlilik , 1000cc den 300bg cikarmak degil. eger bir arac 100km yol giderken yalnizca 2 litre yakit tuketseydi ve bunu 10bin cc motor hacminde bir isi makinesi kullanarak yapsaydi sizce bi sakincasi olur muydu bu hacmin?

    simdi gelelim artik merakla beklenen konuya camaro vs m3. yukarda osencag in dedigi gibi avrupa otomobillerinin hem performansı hem tüketimi daha iyi mi acaba?

    iki aracinda teknik verileri


    -----------------------------camaro----------------------m3

    motor--------------------------6200 V8-----------------------4000 V8

    guc------------------------426 hp @ 5900 rpm---------414 hp @ 8300 rpm

    tork-----------------------420 lb-ft @ 4600 rpm--------295 lb-ft @ 3900 rpm

    vites kutusu---------------6-speed manual--------------6-speed manual

    0-60mph-------------------------4.7sn-------------------------4.6sn

    Braking, 60-0 mph-------------108 ft-------------------------107 ft

    CO2 emissions----------------1.03 lb/mile-----------------1.20 lb/mi

    EPA city/hwy econ------------16/24 mpg------------------14/20 mpg



    degerlendirme yaparsak camaro, m3ten 1.5kat buyuk olan motoru ile m3e gore daha guclu , 0-100km/h hizlanmalari ayni ve en carpici olani %20 daha az yakit tuketerek aynizamanda cevreyi %15 daha az kirletiyor. peki simdi soru butun , verimlilik, max guc uretimi , cevre sagligi acisindan her alanda camaronun arkasinda kalan m3un motorunun kucuk hacim olmasi ne ise yaradi? nerde bu kucuk hacimden buyuk guc cikarmanin kerameti?

    ama sunu diyeyim eger m3un degerlerini camaro verseydi eminim forumda itik sumuk haline gelir artik atmosferi zehirlemesinden ozon tabakasini delmesinden tutun da iraktaki petrol icin oldurulen masumlara kadar konu gider, verimsiz ve dusuk teknoloji motorlariyla yerden yere vurulurdu. peki simdi biz ne yapmaliyiz bmwyi cevreyi daha fazla kirlettigi icin ayiplamali miyiz yoksa yuksek teknolojili motor uretemedigi icin dalga mi gecmeliyiz?

    simdi siki durun sosyal adalet timsali avrupa dolayisiyla avrupanin dogrudan halka hitabeden arabalarinin fiyatlarina bakalim.

    m3 , camarodan daha gucsuz , daha cevre dusmani ve daha verimsiz motoru ile ve traction controlden , guvenlik ekipmanlarina kadar diger donanimlarda camaro ile ortak ozelliklere sahip olmasiyla fiyati 59000dolar.

    camaro ise yukarda yazdigim ozelliklerle 31800dolar. yani ayni paraya daha nitelikli daha cevreci daha ekonomik daha verimli daha teknolojik camarodan 2 tane alinabiliyor. hangi arabanin halka hangisinin zenginlere hitabettigini gorebiliyor musunuz?
    ama durun daha bitmedi m3 gercek fiyati aslinda 59000 dolar degil cunku mpg degeri 22nin altinda oldugundan bir gas guzzler sayiliyor ve verimsiz motoru ile dogayi mahfettigi icin fazladan hukumete 1300dolar verimsizlik vergisi odemesi gerekiyor.


    umarim bundan sonra forum uyeleri hurafelere ve kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyip gereken arastirmalari yaptiktan sonra foruma katilimda bulunurlar.




    verilerin kaynaklari : motortrend.com , edmunds.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daturkishulan -- 5 Ekim 2011; 0:40:20 >







  • öncelikle güzel bir makale yazdığınızı söylemek istiyorum. keyifle okudum.

    bu arada yakıt tüketimlerini ters mi yazdınız yoksa benmi yanlış anladım ?
  • Amerikan arabalarının motor hacimleri büyük o yüzden hiç çevreci değiller diyenleri bu başlığa alalım, nasıl oluyormuş bu iş???Sonra da düşük hacim trendini de açıklamalarını bekleyelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemuse

    Amerikan arabalarının motor hacimleri büyük o yüzden hiç çevreci değiller diyenleri bu başlığa alalım, nasıl oluyormuş bu iş???Sonra da düşük hacim trendini de açıklamalarını bekleyelim.

     2010 camaro vs 2010 m3  (+18)
  • Güzel paylaşım.

    Klavyene sağlık Türkoğlu.
  •  2010 camaro vs 2010 m3  (+18)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yukselsedat88

    öncelikle güzel bir makale yazdığınızı söylemek istiyorum. keyifle okudum.

    bu arada yakıt tüketimlerini ters mi yazdınız yoksa benmi yanlış anladım ?

    amerikalilar her birimde bize muhalif uniteler kullandiklarindan o da ters. yani bizdeki 100kmdeki yakit orani arttikca tuketim artar dustukce tuketim duser ama mpg(mile per gallon) degeri arttikca tuketim azalir , mpg degeri dustukce tuketim artar.

    mpg i 100kmde tuketilen yakita cevirmek isterseniz , mpg degerini 235e bolun sonuc cikacaktir.


    ornek

    20 mgp ==> 235/20= 11.75litre/ 100km

    24 mpg ==> 235/24= 9.8 litre/ 100km
  • Konu sahibinden özür dileyerek konuya başka bir yönden parantez açmak istedim ki mesajda geçmiş, bazen amerikalıların bile amerikan araçlarından vazgeçtiği iddia ediliyor bu tamamen yanlıştır amerikada eylülde çok satan ilk 20 araç aşağıdaki linkte; ilk 20 de meksikalı ucuz jettadan başka alman arabası yok...

    http://online.wsj.com/mdc/public/page/2_3022-autosales.html

    Bu arada yanlış anlayanlar olabilir arkadaşın yazısındaki mpg terimi mill per gallon yani, 1 galonla gidilen mesafenin mil cinsinden değeridir. Amerikada yakır tüketimi bu şekilde ifade edilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 5 Ekim 2011; 0:59:40 >




  • Çok güzel bi yazı keyifle okudum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halleluja

     2010 camaro vs 2010 m3  (+18)



    vtec candır önemli olan fındık kadar motordan gücü elde etmek arkadaş



     2010 camaro vs 2010 m3  (+18)




  • Son derece güzel bir yazı olmuş. Bilmediğim şeyler vardı, öğrenmiş oldum. Teşekkürler...
  • Hocam bence siz kendinizi haksız çıkarmışsınız bu örnekle.

    M3 neredeyse 2200 cc az olmasına rağmenki müthiş bir fark,ona rağmen hemen hemen eşit güçlere ulaşabilmiş.Performansıda camarodan eksiği yok fazlası var.Yani siz verdiğiniz örneği bence birdaha gözden geçirin.Orada m3 ün biraz daha fazla yakmasının sebebi yüksek devir çevirebilen motorundan kaynaklanıyor.Bu yüzden 4000 cc den 420 civarı beygir üretebiliyor.

    Ayrıca evet arkadaşa performans konusunda hak veriyorum. avrupanın ve japonların litre başına beygir gücü üretiminde amerikanların çok önünde olduğu bir gerçektir.Bunun sebebide amerikan üreticilerinin yakıt konusunu genelde kriter olarak almaması.Hiç olmadı gidin motor ödüllerine bakın oradaki en büyük kriter özellikle performans motoru konusunda litre başına beygir gücüdür.Zaten 1.lik 458 italianın motorunda.

    Başlıca rakiplerinden zr1(corvette nin en iyi modelidir) neredeyse 2 litre fazla ve ekstra kompressör beslemesine rağmen öyle büyük fark atamamıştır beygir gücünde.

    http://www.fastestlaps.com/comparisons/chevrolet_corvette_zr1-vs-ferrari_458_italia.html

    hem pistte hemde hızlanmadada 458 in gerisinde kalmıştır.

    Az yakma konusu bence bu tür araçlarda son derece saçma kriter.En önemli kriter litre başına beygir gücü üretiminde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 5 Ekim 2011; 1:24:11 >




  • http://www.fastestlaps.com/comparisons/bmw_m3_e92-vs-chevrolet_camaro_ss_2010.html

    al hocam buda profesyonel karşılaştırması verdiğin 2 aracın.Öyle sadece 0-100 vermekle olmuyorki verdiğin verilerde yanlış.

    Bak burada her yönüyle karşılaştırma var.m3 ezmiş hemde 2200 cc daha az motoruyla.Ayrıca eğer fiyat konusu kriter değilse camaro çok saçma bir örnek olur hocam.4.5 litrelik 458 italia ilede karşılaştırılabilir camaro.Çünkü kriteriniz anladığım kadarıyla motor büyüklüğü.Zaten 458 italiayı koyarsanız camaronun karşısına herşey daha net ortaya çıkmakta.Gerçi zr1 ekstra beslemesine rağmen italiayı geride bırakamamış ne camarosu

    Siz bilene denk gelmemişsiniz arkadaşım.

    Az yakma konusunu bilmem ama performans konusunda arkadaş sonuna kdar haklı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 5 Ekim 2011; 1:35:51 >




  • 50 kere yazdım Amerikan araçları motorları büyük diye fazla yakmaz, motoru büyük gücü az diye teknoloji yoksunu değildir yapı meselesidir diye anlamadı millet. Hala cc başına düşen beygiri meta görüyorlar. Hayır Alamancı arkadaşlar cc başına düşen beygir konusunda zaten rekortmen Japon üreticileri.

    Avrupalı araçların bu diğer 2 mühendislik kültürüne sağladıkları tek üstünlük yüksek teknolojili sürüş asistanları ve robotize yüksek teknoloji ürünü şanzımanlarıdır, belki de biraz daha güvenli olabilir Japonlara oranla o kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 5 Ekim 2011; 2:03:47 >
  • Camora'ya atmosferik motorunun verdiği mükemmel bir HEMİ tadı var. Hızlanmada önünü göğe dikmek hiç zor değil(Tabiki profesyonellerden bahsediyorum) Bir de kırmızı ışıkta veya rolantide beklerken çıkardığı homurtu etrafa mesaj gönderiyor buradayım diyor

    BMW M3 bana göre M logosunu hak eden tek seri. Çift turbolu motorun sesine ve yüksek devirlerdeki vites geçişine hayranım. Bir de mesala 4, viteste ilerlerken 4000 devir ile 5500 devir arasını çok az gaz vererek tamamladığınızda oldukça tok bir ses etrafı sarıyor. O ses başka bir yerde yok.

    İkisininde farklı tatları var tamamen zevk işi denilebilir.




    4000 devir ile 5500 devir arasına dikkat




  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    50 kere yazdım Amerikan araçları motorları büyük diye fazla yakmaz, motoru büyük gücü az diye teknoloji yoksunu değildir yapı meselesidir diye anlamadı millet. Hala cc başına düşen beygiri meta görüyorlar. Hayır Alamancı arkadaşlar cc başına düşen beygir konusunda zaten rekortman Japon üreticileri.

    Avrupalı araçların bu diğer 2 mühendislik kültürüne sağladıkları tek üstünlük yüksek teknolojili sürüş asistanları ve robotize yüksek teknoloji ürünü şanzımanlarıdır, belki de biraz daha güvenli olabilir Japonlara oranla o kadar.

    Hocam motor konusunda şuanda japonlarda çok geride kalmıştır.BUrada ezbere yorum yapacağınıza gidin uluslararası motor ödüllerine bakın.Her kategoride bakın bakalım japonlarmı avrupalılar veya bir anlamda almanlar mı önde?

    Ayrıca spor otomobillerden bahsediyoruz burada. 2.0 lık normal araç motorlarından değil.Bana beslemesiz 500 bg den fazla fabrika çıkışı japon motoru veya spor aracı göster.Bir lfa yaptılar onunda ne kadar rezil olduğu ortada.

    Sadece elektronikte iyiylermiş

    Ezbere yorum yapanların diyarı olmuş burası resmen.Sizde o kervandasınız anlaşılan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 5 Ekim 2011; 1:54:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SLVR61

    Hocam bence siz kendinizi haksız çıkarmışsınız bu örnekle.

    M3 neredeyse 2200 cc az olmasına rağmenki müthiş bir fark,ona rağmen hemen hemen eşit güçlere ulaşabilmiş.Performansıda camarodan eksiği yok fazlası var.Yani siz verdiğiniz örneği bence birdaha gözden geçirin.Orada m3 ün biraz daha fazla yakmasının sebebi yüksek devir çevirebilen motorundan kaynaklanıyor.Bu yüzden 4000 cc den 420 civarı beygir üretebiliyor.

    Ayrıca evet arkadaşa performans konusunda hak veriyorum. avrupanın ve japonların litre başına beygir gücü üretiminde amerikanların çok önünde olduğu bir gerçektir.Bunun sebebide amerikan üreticilerinin yakıt konusunu genelde kriter olarak almaması.Hiç olmadı gidin motor ödüllerine bakın oradaki en büyük kriter özellikle performans motoru konusunda litre başına beygir gücüdür.Zaten 1.lik 458 italianın motorunda.

    Başlıca rakiplerinden zr1(corvette nin en iyi modelidir) neredeyse 2 litre fazla ve ekstra kompressör beslemesine rağmen öyle büyük fark atamamıştır beygir gücünde.

    http://www.fastestlaps.com/comparisons/chevrolet_corvette_zr1-vs-ferrari_458_italia.html

    hem pistte hemde hızlanmadada 458 in gerisinde kalmıştır.

    Az yakma konusu bence bu tür araçlarda son derece saçma kriter.En önemli kriter litre başına beygir gücü üretiminde





    http://www.fastestlaps.com/tracks/nordschleife.html

    ZR-1'in tek zayıf noktası 458'den daha yavaş vites değiştirme aralığına sahip olmasıdır. Yoksa Enzo'dan da hızlı bir araç.

    Öte yandan litre başına güç üretimine değil, ağırlık başına üretilen güce bakmak spor araçlarda daha doğrudur.

    Neden:

     2010 camaro vs 2010 m3  (+18)


    Bu resmi forumda 10. verişim falan heralde, sağdaki motor 4.9 litre olmasına rağmen daha küçük ve hafif.

    Amerikan motorları genellikle OHV(bloktan egzantrikli) motorlardır, daha düşük devirde redline'a girerler ama çok düşük devirlerden itibaren maksimum torka ulaşıp redline'a kadar geniş bir tork bandında bu gücü verirler.

    Avrupalı üreticiler DOHC(üstten çift egzantrikli) motorlar kullanırlar, bu da bildiğimiz özelliklere sahip motorlardır.


    VW'in 2011'de geliştirdiği silindir kapatma teknolojisi 80'lerden beri Amerikan V8'lerinde kullanılan bir özellik bu arada hatırlatayım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    quote:

    Orijinalden alıntı: SLVR61

    Hocam bence siz kendinizi haksız çıkarmışsınız bu örnekle.

    M3 neredeyse 2200 cc az olmasına rağmenki müthiş bir fark,ona rağmen hemen hemen eşit güçlere ulaşabilmiş.Performansıda camarodan eksiği yok fazlası var.Yani siz verdiğiniz örneği bence birdaha gözden geçirin.Orada m3 ün biraz daha fazla yakmasının sebebi yüksek devir çevirebilen motorundan kaynaklanıyor.Bu yüzden 4000 cc den 420 civarı beygir üretebiliyor.

    Ayrıca evet arkadaşa performans konusunda hak veriyorum. avrupanın ve japonların litre başına beygir gücü üretiminde amerikanların çok önünde olduğu bir gerçektir.Bunun sebebide amerikan üreticilerinin yakıt konusunu genelde kriter olarak almaması.Hiç olmadı gidin motor ödüllerine bakın oradaki en büyük kriter özellikle performans motoru konusunda litre başına beygir gücüdür.Zaten 1.lik 458 italianın motorunda.

    Başlıca rakiplerinden zr1(corvette nin en iyi modelidir) neredeyse 2 litre fazla ve ekstra kompressör beslemesine rağmen öyle büyük fark atamamıştır beygir gücünde.

    http://www.fastestlaps.com/comparisons/chevrolet_corvette_zr1-vs-ferrari_458_italia.html

    hem pistte hemde hızlanmadada 458 in gerisinde kalmıştır.

    Az yakma konusu bence bu tür araçlarda son derece saçma kriter.En önemli kriter litre başına beygir gücü üretiminde





    http://www.fastestlaps.com/tracks/nordschleife.html

    ZR-1'in tek zayıf noktası 458'den daha yavaş vites değiştirme aralığına sahip olmasıdır. Yoksa Enzo'dan da hızlı bir araç.

    Öte yandan litre başına güç üretimine değil, ağırlık başına üretilen güce bakmak spor araçlarda daha doğrudur.

    Neden:

     2010 camaro vs 2010 m3  (+18)


    Bu resmi forumda 10. verişim falan heralde, sağdaki motor 4.9 litre olmasına rağmen daha küçük ve hafif.

    Amerikan motorları genellikle OHV(bloktan egzantrikli) motorlardır, daha düşük devirde redline'a girerler ama çok düşük devirlerden itibaren maksimum torka ulaşıp redline'a kadar geniş bir tork bandında bu gücü verirler.

    Avrupalı üreticiler DOHC(üstten çift egzantrikli) motorlar kullanırlar, bu da bildiğimiz özelliklere sahip motorlardır.


    VW'in 2011'de geliştirdiği silindir kapatma teknolojisi 80'lerden beri Amerikan V8'lerinde kullanılan bir özellik bu arada hatırlatayım.

    Arkadaşım zr1 de besleme var ayrıca daha yüksek hacimli birde motoru.Hala bana vitesten bahsediyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 5 Ekim 2011; 1:56:31 >




  • Ayrıca Nordsclife full ün verilerinide verde daha iyi bilgilenelim.Yukarıda link verdim 458 ile zr1 in yaklaşık 15 pistte dereceleri var.Tek piste göre değil 15 pist.Aşşağıdada pist puanlaması var.Oradada 458 önde.

    Nords.. Full 7.41.50 (zr1)
    N.F. 7.32.92 (458)
  • Tamam kardeşim haklısın kusra bakma:)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.