Şimdi Ara

2011 1.4 dizel corolla manuel yağ eksiltiyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
5
Favori
51.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daha önce corolla kullanmadım. şu an ilk aracım 98 polo 1.6 var. Artık şu mu bu mu olsun die çok düşünmesem olacak. kafa kalmıyor değilse işin içinden çıkılmıyor.
  • 5 ay önce aldığım comfort extra d-4d aracımda yağ yakma problemi yaşamadım ama eğer kronk bişey varsa motorda falan elbet yaşayabiliriz...

    kasım ayında şirket filo indirimiyle birlikte 43.500 e aldığım comfort extra manuel şu anda 51 bin tl ye falan satılıyor... inanılmaz pahalı geliyor bana,tamam araçtan çok memnunum herşeyiyle yetiyor ama 51 bin çok para bence...
  • ben bu sorunu aylar önce belirtmiştim. turbo değişti bilmemneler yapılmadı şim 1-2 haftaya fabrikadan gelıp motoru inderecekler. bu arada herşey garantiden 1 milim yağ parasıda vermedim. sorunu avrupada çözmüşler güya burdada çözecekmişler. araba 30 binde.
  • Merhabalar.. Bence sana yanlış işlem yaptılar. Vakum pompası 2. değişilecek parça. İlk olarak turbonun değişmesi lazım. Servise gidince söyle onlara. Kimse daha sorunu çözmüş değil. İşe turbodan başladılar..Beceremediler vakum pompasında bir kapamı ne var ondan dediler yine yemedi. benim araba 30 binde . Her bakıma 2000 kala eksiltiyor. Şimdi fabrikadan gelir motoru inderecekler. Ama bir taksici var 50 bin oldu araba bu değişiklikleri yaptılar ve kilometre arttıkça yağ eksiltme sorunu ortadan kalktı gibi bişey..yani yarım litreye düştü.
    Selamlar.(TURBOYU değişssinler)
    quote:

    Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

    Bende low oil yazısıyla karşılaştım ve servise gittim vakum pompasını değiştirdiler ve 2 litre yağ koydular bu vakum pompası ne işe yarar ?
  • Merhabalar.

    Şimdi araba yağ yakmıyor. Bu yağı turboya çekip buharlaştırıyor. bunun için turboyu yeniden tasarladırlar. yine yemedi. Başka birşey var. diğer başlıklarda yazdım benim arabayı inceleyecekler. detaylı anlatırım
    quote:

    Orijinalden alıntı: ertdur88

    quote:

    Orijinalden alıntı: adnan61

    Ağustos 2010 da aldığım corolla 1.4 d4d (manuel) ile şimdiye kadar yağ problemi yaşamadım. Henüz 10 bin km doldurmadığım için kontrolede gitmedim. Bir ara yağ çubuğuna baktığımda seviyede herhangi bir eksilme görmedim.
    Bir arkadaş, soğuk kullandın, yok devirli kullandın ondandır dedi. Böyle bir şey yok. Genelde segmanlarda veya pistonlarda yada yağ keçesinde bir problem olduğunda yağ yakma durumu veya eksiltme durumu olur. Ben 6 yıl Albea kullandım hem de 1.2 16V dağ bayır demeden sıcak soğuk gözetmeden. Ona rağmen bir defa olsun yağ eksiltme problemi yaşamadım.
    Bence nedeni ne bilmiyorum ama bu serilerde motorda bir problem var ve bunu bize söylemiyorlar. Birde utanmadan yağ bedelini müşteriden alıyorlar. Pes artık. Servislerde lütfen sessiz ve efendi müşteri rolünü oynamayalım arkadaşlar. Toyota bizim babamızın oğlu değil. Ciyaklayabildiğiniz kadar ciyaklayın. Kazasız sürüşler dilerim.


    Anladığım kadarıyla sizde yağ yakma problemi yaşanmamış. "Bu serilerde motorda bir problem var ve bunu bize söylemiyorlar" demişsiniz. Gerçekten öğrenmek için soruyorum, bizden gizlenen ve motorda olan sorun tam olark ne, lütfen bizimle paylaşın bizde sizin dediğiniz gibi ciyaklayalım.

    Bu foruma katılan ve okuyan o kadar çok corolla kullanıcı var ki onların içerisinden sadece bir kaç yağ eksiltme problemine binaen markayı gömmeyelim bence. Ama durum herkesde varsa eyvallah ...

    Benim aracımda şu anda 2000 km ye geliyor. Yağ eksiltme problemi yada motorda herhangi bir sorun yaşamadım. Ama 10000 km lere yaklaşınca tecrübelerimi sizinle paylaşmak isterim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ursavas

    Merhabalar.. Bence sana yanlış işlem yaptılar. Vakum pompası 2. değişilecek parça. İlk olarak turbonun değişmesi lazım. Servise gidince söyle onlara. Kimse daha sorunu çözmüş değil. İşe turbodan başladılar..Beceremediler vakum pompasında bir kapamı ne var ondan dediler yine yemedi. benim araba 30 binde . Her bakıma 2000 kala eksiltiyor. Şimdi fabrikadan gelir motoru inderecekler. Ama bir taksici var 50 bin oldu araba bu değişiklikleri yaptılar ve kilometre arttıkça yağ eksiltme sorunu ortadan kalktı gibi bişey..yani yarım litreye düştü.
    Selamlar.(TURBOYU değişssinler)
    quote:

    Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

    Bende low oil yazısıyla karşılaştım ve servise gittim vakum pompasını değiştirdiler ve 2 litre yağ koydular bu vakum pompası ne işe yarar ?





    İlgin için teşekür ederim içim cız etti şimdi

    1000 Km falan oldu vakum pompası değişeli acaba sorun devam ediyorsa yağ eksiltmişmidir... Servise gidince kontrol ettirsem eksilttiyse acaba turboyu değiştirirlermi..

    Birde normal falan demezler umarım bu yağ eksiltmeye...




  • Merhabalar,

    2010 Haziran trafik çıkışlı Corolla aracımın kronik yağ eksitme problemi var. (Corolla toplam 4.4 litre yağ alıyor)..
    4500 km'de otoyolda yağ ışığı yaktı. Yağı tamamladık, servis takibe aldı. 10.000km olmadan tekrar ışık yaktı...Takibe alındı...bu arada her 4-5000km de yağ ışığı yakıyor (1,7 -1,8 Litre)
    20.000km'de turbo değişti, aynen devam..
    35.000 km'ye kadar vakum pompası bekledim, değişti, aynen devam...
    Baktılar olmuyor, kullanım kitapçığına sığındılar...1000km'de 1litre yağ yakabilirmiş !!! Sonradan kendileri de inanmamış olsa gerek çözüm aramaya devam ediyoruz..
    38.500 TOYOTA ALJ'de yola çıkmadan yağı tapiledik..bugün 40.000 km bakımı yapıldı..son 1500 km'de eksilttiği 1.2 litre.. miktar artıyor..
    TOYOTA'ya hala güvenmek istiyorum, problemi çözeceklerine inanarak sabırla bekliyorum, aksi halde İstanbul trafiğinde arka camımda;
    TOYOTA = 1000km'de 1 litre yağ yakan araçtır DİKKAT yazarak dolaşmayı planlıyorum..
    Bence bazı araçlarda çok ciddi bir sıkıntı var..sorunu bildiklerini sanıyorum

    TOYOTA'yı çözüm bulmaya ve karşılarındaki kişilerin bilgilerini de sınamamaya son kez davet ediyorum..




  • bende 9350 de yandı
  • Merhaba
  • 2011 corolla kulanıyorum. Yağ eksiltme bendede var. İlk 8500 de ikaz verdi yağ ekledim ve servise gittim, eklemeden gelmem gerektiğini söylediler.
    Ölçüm yapacaklarmış. Şimdi 19000 de verdi. Yarın gidiyorum. Yağ ikazını sorun olarak görmüyorlar, bakım uyarısıymış. Ben inanmıyorum. Bir çok dizel araç
    kullandım, hemde hepsini sıfır alıp 100.000 üzerine kadar. Böyle birşey görmedim. Üstelik bir önceki Aracım dizel yaris di. Oda 100.000 i geçmişti. Corolla da
    kronik sorun var bence.
    Servis sonrası bilgileri yine paylaşırım. İyi günler.
  • Merhaba,
    Aracımın siparişinden sonra bu konudan haberdar oldum, bugün aracımı teslim alırken sordum "bu durum benimde başıma gelecekmi"
    söylenenler aklımda kaldığı kadar yorumsuz maddeler halinde şöyle;

    - Her dizel bir şekilde yağ yakar
    - Toyota da yağ haznesi dibi V şekli gibiymiş yağ bittiğini düşünsekte haznede hep yağ olurmuş
    - Toyota yağ seviye tespit eden müşül daha yukarıdaymış bu nedenle erken uyarı verebilirmiş, aslında diğer arabalarda yaktığı oranda uyarı vermezken Toyota uyarı veriyormuş
    - Turboda bir problem vardı düzeltildi o soru artık yok
    - Siz hiç merak etmeyin arabanız garantili

    İlgilenenlerin bilgisine.
  • CAn sıkıcı bi durum o kadar para ver hale bak..
  • Merhabalar yeniden,
    Yok yok canını sıkma bu problem çözülecek, çözülmüş. Arabanın tadını çıkarmaya bak. Lamba yandımı git servise tamamlasınlar. Daha önceki aracımla 22 bin- 25 bin gidiyordum 5 litre yağla bunda 3 de birini gidiyorum ama sorun değil. Aracıma her sabah bindiğimde ayrı bir zevk. Şu crousecontrolu niye koymamışlar diyede hayıflanmıyor değilim.

    Şimdi temmuz 1 de 50 bin lira verip aldığım araç şuan 57500. Aracın 2. eli, kalitesi, yol tutuşu harika. MMT yi yerlere vurmuştular gittim aldım canavar gibi. Tam arayıpta bulamadığım desem yalan olmaz. 34 bin kilometredeyim herhangi bir sıkıntı yok. Aracı tanı yağını suyunu yakıtını koy sür.

    Yağ meselesine gelince, bugune kadar 4 kez yaktı lambayı, her servise gidişimde adamlarda çaresiz bana bakıyor anlam veremiyorlar. Aslında bazı açıklamaları var mantıklıda. Ama avrupada 1.8 litrelerde olayı çözmüşler. Büyüülecek birşey olmadığını söylüyorlar.

    şöyle ilginç bir durumda var, benim serviste bakım yaptıran bir taksici var aracı 50 küsürbinde gitgide yağ sorunu azalmış yarım litreye düşmüş.

    Valla ben yaza tatile araçla avrupaya gidecem yaklaşık 10 bin km. yol yapacam dedim. Lamba yandığı gibi sizle işim var dedim. Onlarda hazirana kadar bu sorun çözülecek dediler.


    Kısacası arkadaşım başka marka ve modellerde neler var neler duyuyoruz. Bence iyi bir araca biniyorsun keyfine bak.

    Bozma moralini


    quote:

    Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

    CAn sıkıcı bi durum o kadar para ver hale bak..




  • Aracın hayırlı olsun, iyi tercih..

    Seninde lamba yanacak merak etme ama sakın takma. Olay ikaz lambası ile alakalı değil.Lamba yanmış sönmüş ...önemli olan araç takibinde nekadar yağ eksilttiği sonuçta lamba yanınca araca yağ tamamlıyorlar ve lambanın yanması normların altında yağ anlamına geliyor.

    Olayı çözecekler çözmüşler öyle diyorlar bakacaz...

    quote:

    Orijinalden alıntı: koraykoru

    Merhaba,
    Aracımın siparişinden sonra bu konudan haberdar oldum, bugün aracımı teslim alırken sordum "bu durum benimde başıma gelecekmi"
    söylenenler aklımda kaldığı kadar yorumsuz maddeler halinde şöyle;

    - Her dizel bir şekilde yağ yakar
    - Toyota da yağ haznesi dibi V şekli gibiymiş yağ bittiğini düşünsekte haznede hep yağ olurmuş
    - Toyota yağ seviye tespit eden müşül daha yukarıdaymış bu nedenle erken uyarı verebilirmiş, aslında diğer arabalarda yaktığı oranda uyarı vermezken Toyota uyarı veriyormuş
    - Turboda bir problem vardı düzeltildi o soru artık yok
    - Siz hiç merak etmeyin arabanız garantili

    İlgilenenlerin bilgisine.





  • Yeniden merhaba,

    Arkadaşlar bu yağ olayında kesinlikle para ödeme yapmıyorsunuz. Bazıları ekledikleri yağın parasını almışlar, ne turbo değişimi, ne yağ ne işçilik kuruş vermeyin.

    Saygılar
  • araç 13000 oldu hala yağ lambası yanmadı. 10000 bakımından sonra 3000 km sürüyorum sorun yok tık demiyor. maşallahı var gerçekten ilerde benimde başıma gelecek mi bilmiyorum ama yağ yakma derdi banada şuanda sorun olmaktan çıkmıştır. yaktığı yakıt ile birlikte varsın 2 litre yağda yaksın:) ne olacak araçta sorun olmadıktan sonra.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eko34

    araç 13000 oldu hala yağ lambası yanmadı. 10000 bakımından sonra 3000 km sürüyorum sorun yok tık demiyor. maşallahı var gerçekten ilerde benimde başıma gelecek mi bilmiyorum ama yağ yakma derdi banada şuanda sorun olmaktan çıkmıştır. yaktığı yakıt ile birlikte varsın 2 litre yağda yaksın:) ne olacak araçta sorun olmadıktan sonra.


    Teşekkürler bu mesaj için. Eko34 gibi sorun yaşamayanlarda böyle tecrübelerini paylaşırlarsa yağ yakma ile ilgili daha sağlıklı değerlendirme yapma şansımız olur.
  • Selamlar,
    Aracın makyajli corolla mı?

    Veya nezaman aldınız ?

    quote:

    Orijinalden alıntı: eko34

    araç 13000 oldu hala yağ lambası yanmadı. 10000 bakımından sonra 3000 km sürüyorum sorun yok tık demiyor. maşallahı var gerçekten ilerde benimde başıma gelecek mi bilmiyorum ama yağ yakma derdi banada şuanda sorun olmaktan çıkmıştır. yaktığı yakıt ile birlikte varsın 2 litre yağda yaksın:) ne olacak araçta sorun olmadıktan sonra.
  • Slm
    araç 2010 ekim cıkışlı. 2011 model makyajlı kasa yani.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ursavas

    Selamlar,
    Aracın makyajli corolla mı?

    Veya nezaman aldınız ?

    quote:

    Orijinalden alıntı: eko34

    araç 13000 oldu hala yağ lambası yanmadı. 10000 bakımından sonra 3000 km sürüyorum sorun yok tık demiyor. maşallahı var gerçekten ilerde benimde başıma gelecek mi bilmiyorum ama yağ yakma derdi banada şuanda sorun olmaktan çıkmıştır. yaktığı yakıt ile birlikte varsın 2 litre yağda yaksın:) ne olacak araçta sorun olmadıktan sonra.

  • Şubat 2011 'de aldığım toyota mmt dizel 1.4 aracım 7500 km. yağ eksiltiğini fark ettim.yağ çubuğu minimum çizgisinin biraz üstünde.yarın servise gidiyorum...yağ yakma olayının aracın kronik sorunu olduğunu ne yazıkki şimdi öğrendim..:(((
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.