Şimdi Ara

2011 Seat Leon 1.6TDI 105hp

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
17.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar konuyu ss lerle susleyelim, peder bey mujdeyi verdi "0" leon alacak.



  • Şimdiden hayırlı olsun diyelim. Alınınca sen araçınızı koyda konuyu o şekilde süslemeye başlıyalım
  • Hayırlı olsun.
  • Hayırlı olsun
  • eyvallah arkadaslar, umarim ramazan sonrasinda is bitmis olur. park yeri olarak nasil tavsiyelerde bulunabilirsiniz. su anda kafami en cok kurcalayan sorun bu oluyor.
  • Hayırlı olsun dsg limi olucak?......
  • yani, manuel dusunmuyorum zaten. kac yilinda yasiyoruz, 2012'ye girecegiz hala manuel - automatic tartismalari yapanlar var, sasiriyorum dogrusu, teknolojinin nimetlerinden faydalanmamak olmaz. gerci manuel viteste yakit tasarrufu daha fazla saglanabiliyor ama, zaten dizel alacagimiz icin, 100 km de 1- 1,5 lt farketse ne olur farketmese ne olur? yukaridada dedigim gibi, ya guvenlikli bir otopark ayarlamam gerekecek her ay 100-150 tl bayilip ya da Allah'a emanet deyip bir basina birakacagim sokaga. Acikogretim belgelerimi goturup ogrenciyim desem acaba otoparkci ayda 60-75 arasi bir fiyata kabul eder mi? Ne onerirsiniz bu hususta. Hani evime yakin islek caddeye bakiyorum herkes birakip gidiyor oyle, ama orayi da goremiyorum maalesef evin gorus alaninda degil. Araba da "0" olunca kuskularim bir kat daha artiyor kimse gelip camini felan indirir mi diye? Bir de malum bu PKK lilarin sene basinda Gungoren'de felan yaptiklari hala aklimda, hani tamam Gungoren'de yasamiyorum ama bu adamlar mekan mi secer sanki. Dun gungoren, yarin obur gun bir bakmissin senin kapinin onu. Hani bir ara cayar gibi oldum bile. Oyle diyeyim.




  • Aracınız kaskolu olacağından dert etmeyin size tavsiyem otopark ile anlaşmanız varsa ispark ya da belediye kapalı otoparkı ile anlaşın hem daha ucuz hemde hizmeti güzel. DSG manuelden daha az bile yakar ve güzel kaliteli bir sanzuman body kit düşünüyormusun bu arada beyaz ile kırmızıya abt body kit çok şık duruyor......
  • ya ben acikcasi siyah renk dusunuyorum araci, ama hani sizin de dediginiz gibi kirmizi renkli olup siyah tavan da fena olmaz, fakat erkek adamin ne isi olur kirmizi arabayla felan diyenler cok cikiyor etrafimda. arabada beyaza oldum olasi karsiyim bir turlu icim isinamadi ta cocuklugumdan beri. hani bilmiyorum uzun zamandir siyah dusunuyorum, kucuk bir ihtimal koyu gride de karar kilabilirim belki. ama bunu iyi hatirlattiniz ben biraz daha arastirayim bu body kit olayini. sizin de varsa guvendiginiz websiteleri burada paylasirsaniz cok mutesekkir olurum. ama peder bey genelde kiziyor bu tur seylere onu da belirteyim size. durumumu anlamaniz bakimindan. sizde astra var galiba, aslinda astra sahibi olmayi daha cok isterdim, ozellikle bu yeni kasayi adamlar gercekten sahane yapmislar. ne zaman gorsem guzel suslenmis bir gelin gormusum gibi agzimin sulari akiyor. ama dizel secenegi hem pahali hem de hp bakimindan gucsuz kaldigi icin acikcasi biraz istemeyerek gonlum leona kaydi. 1,6 dizel motorla 105 hp yakalamislar gercekten cok super. tork degeri de yuksek oluyor seatlarin. sizin astra kursunsuz olsa gerek yakit verileri nedir? ve gonlunuzun dedigi degil de mantikli bir secim olacak sekilde bena hangisini tavsiye edersiniz, 1,6 tdi 105 hp leon mu yoksa 1,4 astra sport-enjoyplus-cosmo tarzi bir sey mi? (malum akaryakitin en pahali oldugu 2. ulkede yasiyoruz.)




  • Yaşadığımız yüzyıl ile Otomatik Manuel şanzımanın uzaktan yakından alakası yok.
    Manuel vitesin zevki pahabiçilemez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreamRolleR

    Yaşadığımız yüzyıl ile Otomatik Manuel şanzımanın uzaktan yakından alakası yok.
    Manuel vitesin zevki pahabiçilemez



  • arkadaslar bende 1.6 dızel dsg sanroflusunu 5 temmuzda aldım.daha oncelerı bır cok arac kullandım cogu markanın bu aracı secmemın nedenıde yakıt ve dsg gercı fazla km yapmıyorum fakat aldımmı bır kac sene kullanacagız nıhayetınde malum yakı ates pahası.
    Aracı alır almaz tatılıme cıktım 1550 km yaptım ve ortalama 6.5 verdı bılgısayar sehır ıcı su anda 7-7.5 verıyor km arttıkca duser dıyorlar fakat ben sanmıyorum yınde bu degerler bence ıyı
  • ister guzel haber diye buna denir. hayirli olsun. araba henuz gicir gicir olmali. "0" gibisi var mi zaten? Umarim gule gule kullanirsiniz. Yol tutusu, hizlanmasi, direksiyonu, konforundan da bahseder misiniz? Max. kac hiz yaptiniz ve kactan sonra zorlanmaya basliyor?
  • bence arac dıs gorunus olarak hosuma gıttı spor arac.ıcı ıse on torpıdoda kullanılan malzemeler harıc ıyı genel ıscılık durumu ıse orta sınıfta dıyebılırız ama cokda kotuleyecek bır sorun yok.aracın ıc kısmında en sevdıgım yer koltukları gercekten cok ıyı koltuklar orta sert yan kavramalar cook cook ıyı sırt destek ayrıca ayarlama ıcın guzel vırajlara gırdıgınızde yanal destekler sızı bırakmadıgında dıreksıyona hakımıyet artıyor ve o donuslerdekı aracın merkez kac kuvvetını resmen hıssedıyorsunuz.Ben bundan once hemen hemen bır cok otomobıl ve jeep tarzı arac kullandım bunu yasamadım.ha dıger aracları kotuleme anlamında bunu soylemıyorum yanlıs anlasılmasın
    aracı teslım aldıktan sonra hemen tatılıme cıktım bursa-antalya-marmarıs(sahılden)-bursa 1550 km yol yapmısım yakıt ortalamsı 6.5 lt gosterdı bılgısayar buda sıfı arac ıcın ıdeal dıye dusunuyorum.Arac hızlanmalar ve ara hızlanmaları gercekten ıyı nıhayetınde motorun torku ve dsg vıtesın ortaklıgı gercekten ıyı(daha once golfte 1.4 benzınlı dsg kullandım aynı karakterlı) vıtes gecıslerı guzel hıssetmıyorsunuz.
    Arac yol gıderken hızlandıgınızın farkına varmıyorsunuz bırde bakyorsunuz 140 motor sesı ıcerıye fazla gırmıyor fakat ruzgar sesı hız asırı arttıgında ses gelıyor zaten o zaman syaca bakıyorsunuz ve hızlandıgınızı anlıyorsunuz yol sesıde aynı sekılde tabıkı lastık ve yol sesı ıcerıye gırıyor buda sanırım lastıkten kaynaklanıyor arac uzerınde brıston lastık geldı.Bu surus esnasında aracı fazla zorlamadım en fazla 150 km ye kadar cıktım fazla zorlamdım acıkcası malum o arac.Konfor olarak gercekten ıyı rahat bır arac arkada dız mesafesı bana gore genıs(golf,focus,opel) nıhayetınde teknolojo olarak vw audı,vw parcalrınınn kullanıldıgı bır arac




  • bu seatlar zaten iyi arac ya. peki motor marsini anahtar ile cevirerek mi yoksa start/stop butonuyla mi basiyorsunuz?
  • anahtar ıle cevırıyorsunuz
  • Leonlarda kronik klima problemi olduğu doğrumu?Bir çok forumda bu yönde şikayetler var!
  • ben aracı yenı aldıgımdan dolayı (su anda 2200 km) herhangı bır sorun ıle karsılasmadım.
    bu kullanım suresı ıcerısınde klımadanda gayet memnunun zaten bu klıma bıldıgım kadarı ıle audı wv de kullanılan unıte
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfaromist

    Leonlarda kronik klima problemi olduğu doğrumu?Bir çok forumda bu yönde şikayetler var!


    2 yıldır kullanıyorum bir problem çıkmadı çok şükür.Bunun yanında forumlarda filanda duymadım böyle bir sorunu.Ancak klimayı kullanırken dikkat etmek geekiyor.Klimayı, arabanın motoru çok yüksek devirlerde seyrederken devreye almamak gerkiyor.Böyle bir durmda klima kasnağı deniln bir parça kırılıyor. Yapmanız gereken motoru rölanti devrine alıp klimayı öyle devreye sokmak.Devreye soktuktan sonra arabayı istediğiniz gibi devirli kullanabilrisiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzhz


    quote:

    Orijinalden alıntı: alfaromist

    Leonlarda kronik klima problemi olduğu doğrumu?Bir çok forumda bu yönde şikayetler var!


    2 yıldır kullanıyorum bir problem çıkmadı çok şükür.Bunun yanında forumlarda filanda duymadım böyle bir sorunu.Ancak klimayı kullanırken dikkat etmek geekiyor.Klimayı, arabanın motoru çok yüksek devirlerde seyrederken devreye almamak gerkiyor.Böyle bir durmda klima kasnağı deniln bir parça kırılıyor. Yapmanız gereken motoru rölanti devrine alıp klimayı öyle devreye sokmak.Devreye soktuktan sonra arabayı istediğiniz gibi devirli kullanabilrisiniz.


    Arkadaş çok önemli bir konuyu vurgulamış, serviste bana da aynı şeyi söylediler, mümkünse araç giderken klimayı açıp kapamayın dediler. Hatta ECO moddan AUTO moda alırken bile düşük devirlerde yapmak lazımmış.

    Bu arada benim araç 6. senesine girdi, 2006da ilk gelen partilerden, klimasında ya da herhangi bir yerinde en ufak sıkıntı çıkarmadı şu ana kadar klima gazını da bu haziranda kontrol ettirdim, gaz basmaya gerek olmadığını söyledi servis.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.