Şimdi Ara

2014 YENİ MODEL İNSİGNİA ALANLAR BURAYA GELSİN (257. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.209
Cevap
39
Favori
316.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni kasa insigniaya gözüm hala alışamadı, geçengün benim arabanın yanına parketmiş ,sandımdımki astra sedan , astra sedanın arkasını kesmişler insigniaya montelemişler,kes yapıştır yani,arabaya binerken farkettim ,bu opel mühendisleri neden böle kolaya kaçıyo anlamış değilim,zaten önden bakınca aman aman bi görüntüsü yok,renoult talshman kadar bi heybeti yok yani,yalıtım ve konforu aynı eski insignia,test sürüşünde adama dedim rüzgar sesi olsun yol sesi olsun bi artısı yok,sadece yoltutuşu bi tık iyi sayılır oda genişleyen aks mesafesi sayesinde,cosmosu 140-150 bin tl o fiyata almaya değmez,keşke eski kasayı genişletip alçaltsalarmış daha bi iyi olucakmış gibi,cupe görünümünü bozmuşlar,ama yenilenen flex ride şasi çok güzel virajlarda arabayı sağa sola yatırmıyo o çok goşuma gitti,sport modu yola yapıştırıyo seni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 sd 170 cosmo donanımlarda flexride çgp1 çgp2 araç bulamadım. Still paketli araç bile çok az. Opsiyonlu araç neden yok sd motorlarda. Sırf bu yüzden istemediğim 1.6cdti cosmolara bakmak zorunda kalacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhand28 -- 5 Eylül 2017; 21:26:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz "SD" kısaltmasını "sidi" diye okumuyoruz, motorun adı zaten SIDI :) Kısaca "Spark Ignition Direct Injection"

    Sorunuza gelirsek, 3-4 yıl önce bile o dediğiniz paketler dünya paraydı. Düz Cosmo 80 binken o kadar opsiyonluyu 100 bin lira gibi düşünebilirsiniz. Haliyle pek az satıldı.
  • Türkiye'de inanılmaz bir dizel takıntısı var, herkes dizel almanın peşinde. Muhtemelen o dönem SIDI alanların önemli bir kısmı dizele gücü yetmediği için -mecburen- SIDI tercih etmiştir, öyle olunca da ek paketleri alamamıştır.


  • 2014 de full 1.6 170Hp almak istemiştim ancak o zaman Türkiye de Cosmo nun üstüne ek paketli 1.6 benzinli Insignia yoktu.

    45 ila 60 güne kadar uzayabilecek tedarik süreçlerinden bahsedilince stoktaki Cosmo + sunrooflu aracı almıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 6 Kasım 2017; 15:6:36 >
  • Ben arabayı sattım pascal. 2013 sunroof beyaz otomatik boyasız 46000 km 78000 tl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 ınsignia dizel otomatik cosmo aracımı yarın 16 passat comfort dizel otomatik bi araçla değişmeyi düşünüyorum aslında ınsignia yı passattan vok seviyorum ama biraz yakıt fazla birazda passatcilar passatı çok övüyor bizzat görmek istedim bakalım öyle mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 12 Ekim 2017; 22:56:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemre8760

    2015 ınsignia dizel otomatik cosmo aracımı yarın 16 passat comfort dizel otomatik bi araçla değişmeyi düşünüyorum aslında ınsignia yı passattan vok seviyorum ama biraz yakıt fazla birazda passatcilar passatı çok övüyor bizzat görmek istedim bakalım öyle mi

    Passat güzel araç. Passatin rakibi bence yeni Insignia. Makyajlı Insignia yalıtım olarak ve iç mekan kalitesi olarak passatin gerisinde maalesef. Motor sesi de Passat da baya az o yönden de iyi. Konfor aynıdır hatta Insignia daha iyidir tahminimce.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemre8760

    2015 ınsignia dizel otomatik cosmo aracımı yarın 16 passat comfort dizel otomatik bi araçla değişmeyi düşünüyorum aslında ınsignia yı passattan vok seviyorum ama biraz yakıt fazla birazda passatcilar passatı çok övüyor bizzat görmek istedim bakalım öyle mi

    Değiştiniz mi?

    Nedir yorumlar, bir kıyaslama alsak çok güzel olur.
  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    Evet aldım passatcilar arabaya 2 hafta musade verdiler tam 2 hafta bindin 14. Gün kar verdiler sattım yanlış anlamayın galerici değilim ama işin içine kar girince dayanamadım sattım arabaları karşılaştırmaya gelince öncelikle passatta sevdiğim şeyleri söylemek istiyorum

    Bu arada passat 2016 model comfort otomatik 12 binde ydi ınsignia 2015 model cosmo otomatik her ikiside 1.6 dizel.



    Passatin artıları

    1. Spor sürüş modu var di bu özelliği ınsignia ya koymamışlar bence büyük eksik özellikle uzun yolda rampada çok işe yarıyor.

    2. Passat şehir içi tüketim yüz km. 6 iken ınsignia çok rahat 7.5 litreye çıkıyordu tabi bu rakamlar benim normal sürüş şeklim ve normal şartlarda böyle ama başkalarında da bu farkı passatin koruyacağına inanıyorum.

    3. Passatin vites geçişleri biraz daha seri özellikle vites düşürme hızı çok güzel yine opelin büyük eksiklerinden biri şanzıman çift kavrama olmaması

    4. Passatta ışıkta durunca ayağın frene belli bi basınç uygulayınca araba kendini ileri atmıyor yani vitesi n ye getirmeye hiç gerek yok ama opelde n ye getirmezsen öne doğru kendini atmaya çalışıyor belki buradan konuşunca önemli değil dersiniz ama çok fark ediyor.

    5. Passat 2. Elde gerçekten çok hızlı en az 1 yıl binerim diyordumki an sızın sattım gitti ınsignia nın otomatik olanıda rağbet görüyor ama passatin çok gerisinde kalıyor takas a bile yanaşmıyorlardı.

    6. Star stop özelliği

    Insignia nın artıları

    1. Çok daha rahat ve konforlu

    2. Daha geniş ve ferah

    3. Kör nokta uyarı

    4. Uzun farları otomatik açıp kapama

    5. Sürüşe duyarlı zenon far

    6. Far yükseklik ayarı otomatik ayarlama

    7. Hafızalı koltuk benim en sevdiğim özellik

    8. Geri görüş

    9. Geniş ekran

    10. Hayalet gösterge

    11. Yağın kalan ömrü nu gösteriyor du

    12. Cam suyu eksilince az kaldı diye yazıyordu

    13. Lastik basınç kontrolü

    14. Camları ve kapıları açıp kapatırken sesler yok denecek kadar az geliyordu passatta sesler tuhaf geliyor sanki daha kalitesiz gibi ve passatin içine oturunca jetta ve golften farklı durmuyor ama ınsignia nın içine oturunca sanki çok farklı bi dünyaya gidiyorsun sürüş zevki konforu ve yolda insani yormaması ınsignia nın tek kelime ile harika ama passat inanın bi astra jetta golf ten hatta megane focustan çok da farklı değil yeni ınsignia yida test ettim bence yeni kasada yalıtım konfor yol tutuş dahada geliştirilmiş.

    Ama yin e bi segmentte araba alacak olursam ki 3 5 aya kadar almayı düşünüyorum sırf yakıt ve pazar farkından dolayı önce passatta bakarım ama bence mondeo ve ınsignia kesinlikle passattan ve süperb den iyi araba kim ne derse desin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Insignia nın bir artısıda park yardım özelliği var di hiç kullanmadım onun için yazmayı unuttum

    Birde mondeoya bakmaya gitmiştim 1.6 da otomatik yokmuş tam bir saçmalık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam teşekkür ederiz uzun uzun yazmışsınız. Ancak çoğu fark zaten araçların yapısından kaynaklanan farklar (örneğin vites geçişleri ve tüketim DSG ile tork konvertörlü farkı) ya da donanım farkı.

    Darbe emişi, yol tutuş, ses yalıtımı (yol-rüzgar-motor), iç mekan genişliği gibi kriterlere biraz daha girerseniz çok sevinirim, ben esas bunları merak ediyorum. Mesela Insignia "çok daha rahat ve konforlu" demişsiniz ama nasıl bu sonuca vardınız; darbe emişi mi daha başarılı yoksa yol tutuşu daha iyi olduğu için sürüşü mü daha rahat...

    Öte yandan Passat daha dar demişsiniz şaşırdım, Insignia D segmentinin en dar araçlarından biri ve benim de aracımın en sevmediğim yanı bu diyebilirim. Passat bundan da dar ise D değil C+ segmenti olarak sınıflandırılmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 3 Kasım 2017; 11:48:42 >
  • Benim şahsi görüşüm yol tutuşta ınsignia önde darbe emişte eşit sayılırlar ama ınsignia kesinlikle geniş ve rahat passatin o ön cam mesafesine alışamadım sanki megan focus gibi geldi bana

    Tabi bütün yazdıklarımı toparlayacak olursak ınsignia önde ama benim en büyük takıntım arabamı satlığa koyunca anında satılması bu 1

    2. Ise yazdıklarımın geneli tartışmaya açıktır

    Mesela bi gün forumda bi arkadaş bana şiddetle karşı çıktı ve focus un yol tutuşunun ınsignia dan iyi olduğunu hatta bmw vs. Gibi olduğunu yazdı ben focusla megane arasında kaldığımda megane tercih etmiştim ki ne megane ne focus yol tutuşta ınsignia ile boy ölçüşemez ve ınsignia daki sürüş zevkinin 10 da 1 i passat da yok simdi biri burdan çıkarda polo bile ınsignia dan üstün derse bana düşen gülümsemek ve saygı duymaktır.

    Ben passat ile ınsignia karşılaştırırken adil davranmaya çalıştım ki süperb bile benim nazarımda passattan iyidir ama bakın şu an yeni bi araba arıyorum önce passata sonra süperb ye sonra ınsignia ya bakıyorum ki fiyat uygun olsun deyip megane focus egea ya da bakıyorum hani kafamda net bi sınıf yok bütçemi zorlamakta istemiyorum lüksümden taviz vermekte istemiyorum zaten arabayı vadeli sattım bide nakit sıkıntısı var :) bakalım kısmette ne var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 3 Kasım 2017; 18:38:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ayreten passatın koltuğuda sertti ınsignia da bi koltuk varki yayılıyorsunuz hemde yaylana yaylana.

    Yeni kasayı test ettim ınsignia gerçekten süper araba çıkarıyor resmen aşık oldum ama 2. Eli biraz ağır gidiyor bugün mazot 5 tl bunu göz ardı edemiyorum ve sırf bunun için egea bende çok ağır basıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 inç jant ile kullanan Insignia'cı arkadaşlar lastik hava basınçlarınız nedir acaba? Kumho'nun kışlık lastiklerini takdırdım, 34 basınç ile konfor hissedilir seviyede düştü. Bozuk yolların hissiyati yazlık lastiklere göre arttı. Yazlıklarım Bridgestone. Acaba basınçta mı sıkıntım var yoksa Kumho'dan mı kaynaklı bilemedim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leonheart07

    18 inç jant ile kullanan Insignia'cı arkadaşlar lastik hava basınçlarınız nedir acaba? Kumho'nun kışlık lastiklerini takdırdım, 34 basınç ile konfor hissedilir seviyede düştü. Bozuk yolların hissiyati yazlık lastiklere göre arttı. Yazlıklarım Bridgestone. Acaba basınçta mı sıkıntım var yoksa Kumho'dan mı kaynaklı bilemedim?

    hocam markadan kaynaklı diye düşünüyorum
  • leonheart07 kullanıcısına yanıt
    Insignia da aynı sorunu bende yaşamıştım altında ki lastikler bridgestone du ve bitmişti evet abartmıyorum orjinal lastiklerle araba 48 bin yol yapmıştı ve ben arabayı alır almaz lastikte ciye gittim 4 tane sıfır dunlop taktırdım hem konfor hem yol tutuş değişti yani her ikiside zayıfladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemre8760

    Insignia da aynı sorunu bende yaşamıştım altında ki lastikler bridgestone du ve bitmişti evet abartmıyorum orjinal lastiklerle araba 48 bin yol yapmıştı ve ben arabayı alır almaz lastikte ciye gittim 4 tane sıfır dunlop taktırdım hem konfor hem yol tutuş değişti yani her ikiside zayıfladı.

    dunlop sonrası mı zayıfladı hocam
  • msmart M kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam o 48 bin km yapan bridgestone sıfır dunlop tan hem konforluydu hem yol tutuşu daha sağlamdı yani ucuz etten yahni olmuyor. Kalite her zaman kalitedir zaten ben o kadar lastik kullandım hiç birinde bridgestone den gördüğüm randımanı görmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leonheart07

    18 inç jant ile kullanan Insignia'cı arkadaşlar lastik hava basınçlarınız nedir acaba? Kumho'nun kışlık lastiklerini takdırdım, 34 basınç ile konfor hissedilir seviyede düştü. Bozuk yolların hissiyati yazlık lastiklere göre arttı. Yazlıklarım Bridgestone. Acaba basınçta mı sıkıntım var yoksa Kumho'dan mı kaynaklı bilemedim?

    İlginç. Ben Sava kış lastiği aldım Bridgestone'dan kat kat konforlu. Zaten Bridgestone Potenza yol sesi ve sertliği nedeniyle çok eleştirilen bir lastik.
  • 
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.