Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
452
Cevap
17
Favori
23.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @RecepÖksüz Aracınız hayırlı uğurlu olsun, Allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin, güle güle kullanmanızı dilerim.


    Ben kendi kullandığım donanımlar haricindeki donanımların tam olarak listesini bilmiyorum. Gelişmiş park pilotu var mı onu dahi bilmiyorum...


    Yukarıda kendi attığım ekran resimlerine baktım, haklısınız 2023 model ultimate donanımda gelişmiş park pilotu varmış. Ben, hiç bu donanım seviyesinde araç sahibi olamadım, bu sebeple nasıl kullanılır, pratik midir, gerekli midir, kullanımı rahat ve pratik midir bilmiyorum. Yine de donanım eksiltmenin hoş olmadığını düşünüyorum. Edition donanım (eğer küçük ekran kafaya takılmayacaksa) daha mantıklı gibi duruyor.


    Sıfır araç tesliminde bende çok dikkatli davranmadım, nelere bakılır samimiyetle söylüyorum bilmiyorum. Elinde boya ölçüm cihazıyla git diyen de var, bir eksperle anlaşıp bayiden çıkmadan eksper yaptır diyen de var, kaputu aç vidalar bak, karşıdan bak boya ton farklarına bak diyen de var. Ben gittim, araç hazırlandı, bahşiş verdim, bindim gittim 


    Yardımcı olamadım, farkındayım, üzgünüm. Sorunuzu önemsiz gördüğümden değil, tecrübem olmadığından dolayı tam olarak cevaplayamadım.


    Sizi yargılamak gibi olmasın, ben 2013 ceed'den bu araca geçtim. Bir ara "tamam, şimdi uygun sürüş pozisyonunu buldum" dedim ama yahu ne oldu da o ayarı kaybettim bilmiyorum. Yine aşağı yukarı 2-3 haftadır uygun poziyonu arıyorum. Direksiyonla, koltukla ileri-geri uğraşıp duruyorum. Siz, passattan geçiyorsunuz, oldukça küçük gelecek bu araç size. Hele aileniz de kalabalıksa, 2 tane çocuk varsa zorlanacağınızı düünüyorum. Başka seçeneklere (affınıza sığınarak) neden bakmadınız. Bu sınırda kalacak biraz daha kalıplı araçlar vardı (bana göre).


    Fiyatlarına bakmadan yazıyorum:


    *Honda Hrv

    *Hyundai Yeni Kona

    *Toyota Yeni CHR


    Arka penceresi küçük olsa da, geçenlerde izlediğim bir test videosunda CHR arka koltuk diz mesafesi mokkaya göre daha fazla gibi geldi bana.



    Fiyat listelerine baktığımda (yaşadıklarınızı bilmeden, sadece durum değerlendirmesi yapıyorum):


    X ceed elegance yine limit içersinde kalan bir araç


    Sportage (bayiyle konuşup altı üstü elden halledilecek şekilde) cool olabilirdi,


    Tucson olabilirdi


    Honda HRV fiyat olarak sınır içerisinde kalıyor, en muhtemel aday (boyutları da daha büyük).


    Chery tiggo 7 olabilirdi


    Eğer engelli yakınınızın kullanımı içinse özellikle arka alana inip binmek zor olur. İlla zorunlu değilse, araç bulma konusunda sorunlar yaşanmıyorsa, bu aracın ödemesini yapmadıysanız; ben bu modelle ilgili kararınız gözden geçirmenizi öneririm.





  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Merhaba öncelikle bayiler çok ucuk kaçık fiyatlar istediği için giremedim tüm marka modelleri tüm bayilerle ulaştım görüştüm ancak en iyi fiyatı hakkıyla vereni opel grubunda buldum biz 2 kişiyiz eşim engelli o yüzden genşlik hususunda takılmadım test sürüşüde yaptım hoşuma gitti hem görseli hem donanım doluluğu chery için olumlu izlenimim yok o yüzden bakamadım toyota tarafında ise araç yoktu limitde sorun yaşıyor idim mokka makul geldi o yüzden mokkayı tercih ettim mokkada kafama takılan husus ise şikayet varda acayip boya atma sorunundan bahsedildi sen ne düşünüyorsunuz bu konuda şikayet çok fazla idi o düşündürdü sadece

  • @RecepÖksüz Sıfır araç konusunda da elden para istemeler olduğunu okuyorum, demek söylenti değil geçekmiş, sizin vesilenizle bunu öğrendim.


    Önceki sayfalarda bizim aracımızın da beyaz olduğunu, tavanın siyah olduğunu görmüşsünüzdür. Bu boya atma sorunu tavanı siyah araçlarda oluyormuş fakat her araçta oluyor demek yanlış olur. Neden olur, nasıl olur bu soruların cevaplarını da bilmiyorum.


    Fabrikada atılan boyadan dolayı bir şans işi mi, yoksa aracın bulunduğu yerden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Eğer bizim araçta çıksaydı, tavana kaliteli beyaz folyo çektirir, yoluma devam ederdim. Birisinin aracında tavan boyası atma sorununu opel merkezle görüştüğünü, opelin 70.000 lira ücret iadesi teklif ettiğini okudum (bugün okudum hem de). Başınıza gelirse, bu yolu deneyebilirsiniz. Şu zamana kadar 16.000 km'yi geçti, araç açık alanda park halinde duruyor, işyerinde de kapalı bir alanda park etme imkanım yok, bir problem çıkmadı. Sizde çıkmaz demem yanlış olur, sizin aracın tavan boyası atar demem ne kadar yanlış olursa.


    Bence, o durum meydana geldiğinde ne yapacağınızı düşünün. Şimdiden düşünüp canınızı sıkmamanızı öneririm.


    Bunun yanında (eğer okuduysanız) 1.2 puretech (pejo motoru) triger kayışı sorunlarını da okuyacak ya da göreceksiniz. Eğer şimdiye kadar bu konuyla ilgili bir şey okumadıysanız, araştırdığınızda canınız sıkılacak. Fakat orada da her araçta olmadığını görüyorum ya da büyük bir çoğunlukta... 2. el ilanlarında binlerce ve yüksek km devirmiş araçlar var. Her bir ilana bakmadım, düşük fiyatlı ilanlarda motordan kaynaklanan sorun sebebiyle düşük yazıldığına dair bir ifade göremedim. Mokka ilanlarında dahi 60-70.000 km yol yapmış olanlar var. Ha olursa? Bu sorun yaşanmadan gerekli tedbirleri almak lazım.


    Forumda deneyimlerini ya da gözlemlerini paylaşanların yazdıklarını toparladığımda yanlış yağ kullanımı, orijinal olmayan sarf malzeme kullanımı soruna sebep oluyor.


    Bir türlü kısa kesmeyi beceremiyorum, sizden özür diliyorum. Toparlarsam:


    Şu zaman kadar güvenlik donanımlarından kaynaklı, yürüyen aksamdan kaynaklı, motorla ilgili, frenlerle ilgili, direksiyon netliği gibi konularda bir şikayetim olmadı. Sağ ön direk tarafından bazen gelen, bazense sesi sedası çıkmayan bir zırıltı oluyor. Benim şikayetim, istediğim gibi bir sürüş pozisyonunu bulamadığımdan. Bir ara buldum, ayarı bozdum ve o günden beri hâlâ o ayarı arıyorum 


    Aracınız hayırlı olsun, eşinize sağlık-sıhhat diliyorum, güzel günlerde, kazasız belasız kullanmanızı diliyorum.





  • Merhaba motor tarafı vazgeçilmezim bana göre harika bir şanzıman ve motor ikilisi o yüzden oraya kulak asmadım değerli bilgilendirmeleriniz için şükranlarımı borç bilirim hakkımızda hayırlısı olsun umarım sorunsuz ağız tadıyla bineriz ;) çok teşekkürler hayırlı geceler

  • Merhaba diğer başlığada yazdım ama en güncel olan sayfa burası sanırım😊 elegance aracımı alalı 2 hafta oldu sayılır.2023 model. Test sürüşünde sport moda aldığımızda araçtan abart egsoz sesi ve motor sesi gelirdi. Sordumda ise sesi sanal ses oldugunu ve haparlörlerden geldiğini söylediler. Şimdi aracımda sport moda aldığımda o sesi duyamıyorum. Bilginiz varmı. Bayi sporta alıp manuele çektiğinizde gelecek der. İlginç bir soru ama her zaman kullanılmayacak olsada adrenalini yükseltir. Özel bir ayarı varmı bilginiz varmıdır
  • @Volkanka03 Merhaba, aracınız hayırlı olsun. Diğer konuda gördüm yazdığınızı, hatta "dur, bi' deneyeyim" diyordum ama hatırımdan çıkmış. Bu ses konusunda hiç bilgim yok, araç inceleme videolarından birisinde denk geldim, hatta sürüşü yapan da "sahte motor sesi" diyordu fakat bu ses nasıl çıkar hiç bilgim yok. Siz vites manueldeyken, spor modda denediniz mi? Sonuç n'oldu?

  • Çok sağolun☺️denedim o sesi alamadım. Paket farkı diye tahmin ediyorum. Keşfedersem yazıyor olucam.
  • Tekrar merhaba, bugun fırsatım oldu ve sayfa sayfa yazılanların hepsini okudum. Aracı kullandıkça görüşlerim olmaya başladı. Örneğin Ön park sensörleri sesli veya görsel zaman zaman cıkmakta denilmiş. Ön park sensörleri anladığım araç geri vitesteyken park esnasında ön taraftan bir dokunuş olmasın diye görsel uyarı vermekte. D ye aldığımızda kamera kapanana kadar görsel uyarı cıkmakta. Bunun dışında sesli uyarı alamadım.Bir diğer konu düşük hızlarda çift taraflı park edilen dar yollarda araçla seyir halindeyken sensörler görsel uyarı vermekte. Bir arıza değil özellik olduğunu düşünüyorum. Hava yağışlı veya araç üzeri kirliyse yine bu uyarılar tutarsız görsel uyarı vermekte. Çıt çıt sesi bendede var stop ettiğimde net duyuyorum. Belirli bir zaman aralığında 2 kez duymaktayım. Dikkatimi çeken bir konu ise araç kitlendiğinde p ışığı ve el freni ışığı ilk aldığımda bir 15 dk yandığı. Sanırım onun sebebi bagajın tam kapanmadığından olabilir, Konuların tümü aslında sorun olarak değil özellik olarak her mokkada var sanırım.
    Uzun far asistanını merak ediyorum. Yakın zamanda test edicem. Konu sahibine başlığı güncel tuttuğu ve yorumları için teşekkür ederim.




  • @Volkanka03 Katkınız için teşekkür ederim.


    Konuya ekleyebileceğim şeyler oldukça eklemeye çalışırım, hatta düşüncelerimi silsem mi diye düşünüyorum fakat 2. el alacak arkadaşlar için de belki faydası olur diye sayfada öylece kalabilir.


    Uzun far asistanı iyi çalışıyor, bizzat denedim. Yalnız matrix özelliği olmadığı için bölgesel aydınlatma yok. Bölünmüş yolda karşıdan gelen araçla aramda yükseklik farkı yoksa ya da aradaki yüksek beton refüjlere rağmen karşıdan gelen aracı görebiliyorsa; karşıdan gelen, önde giden aracı da algılayıp, kısalara geçiyor.


    Fakat insanlık hali işte, sık sık farı aç-kapa yaptığı için, "yahu farlar çabuk bozulup, masraf açmasın" diyerek bir süre sonra kapattım 


    Bu ses motorun soğumasından kaynaklı olabilir veya mekanik bir sistemin kapatılmasından olabilir. Bahsettiğiniz ışıklara dikkat etmedim. Araca yaklaşınca da bu ışıklar yanıyor diye hatırlıyorum (emin değilim).


    Ön park sensörüyle ilgili, geri görüş kamerası açıkken çıkan ayar düğmesinden ses ayarı yaparak denediniz mi? Belki bu ayarla ön park sensörü de sesli uyarı vermesi sağlanıyordur.





  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    silmeseniz daha iyi olur fikir sahibi oluyoruz.☺️bu araçtan önce astra j kasa 2020 cıkışlı aracım vardı onuda 0km almıştım.bende astrayla kıyas ederim.bagajı daha büyüktü ve arka diz mesafesi genişti. Mokkaya binerken kapsüle biner gibi olurum. Araç sarar. Büyüklük dışında teknoloji bakımından cok cok farklı mokka.

    far asistanını uzun yola gittiğimde denicem. Dediğiniz gibi aç kapa dan bozulma ihtimali banada yüksek gelir. İnsan yapımı sonuçta.açma kapama Sıklığı yola göre değişecektir.

    Ses için bir arkadaş yazmış forumda zamanlamayla ilgili cok önemli değil bozulmasında 

    geçmiş sayfalarda konuşulmuş sesli ikaz yok r deyken ön park sensörünü görsel çalıştırır. Ancak drive da ise yine yok bugün tekrar kurcaladım. Servise gittiğimde tekrar sorar ve paylaşırım.

    google üzerinden girdiğim için yeni üye gibi görünürüm volkan03 ile ama kullanıcı ismimin şifresini şimdi yeniledim baya eski üyelerdenim 





  • @volkan32 Bu araç B sınıfı, böyle olmasını bekliyordum ama gönül ah gönül... 3 kişilik aileyiz, bu aracın büyüğü de aynı yolu gidecek, küçüğü de diye diye kendimi susturuyorum. Şehir dışında C sınıf araç konforu yok, bunu da kabul ediyorum; ama zaten çok şehir dışı yapmayız diyerek aldık bu aracı. Aldık bu defa da bu sene mecburiyetten gitmek zorunda kaldım defalarca. Hesaplarıma göre şu an yaptığım yolun 8.500km'si şehir dışı, gerçekte neredeyse 1 senede yaptığım yol 8.000km. Şehir içerisinde günlük ihtiyaçları karşılaması noktasından, günlük kullanıma uygunluğuna kadar ideal bir araç. 2008 yılında 1.2 benzinli corsa almıştık, o günkü trafik şartlarıyla bugünkü trafik şartlarını kıyas edince bu aracın az yaktığını düşünüyorum.


    Aslında güzelde, kullanmayışımın diğer bir nedeni de bu zaman kadar farları hep kısada kullandığımdan, sürekli uzunları yakıyor olması rahatsız edici geldi bana. "Zamanında kapanmaz da ya karşıdan geleni rahatsız ederse", "Zamanında kapanmaz da önümde gideni rahatsız ederse" düşüncesi sürekli meşgul edince, kapatmak en iyisi gibi geldi bana. Yoksa kullanışlı, Sakarya-Bilecik arasında otomatik kullandım, tabi gece geç saatlerde gittim fakat önümde gidene de, karşıdan gelene de zamanında kapattığını gözlemledim. Yine de ama bozulur, aman rahatsızlık vermesin diye kapalı...


    Peki geri görüş kamerası çalışırken ses ayarı bulabildiniz mi?





  • Aracı park ederken ya da park yerinden çıkışta direksiyonu tam çevirdiğinizde gıcırtı sesi duyuyor musunuz ? Bu konuya son zamanlarda takıldığım için bugün servise götürdüm ancak problem yok dediler. Bana sanki bakımları yapılmamış eski bir arabanın gıcırtı sesini anımsatıyor : )

    Ayrıca lastik sensörü lastiğin basıncı birkaç psi değişmesine rağmen uyarı vermiyordu. Bugün bunu da sordum. Arabada lastik basınç sensörü yokmuş, farklı bir sistemle kontrol ediyormuş. O sistemde ancak 12psi gibi bir basınca düşünce uyarı veriyormuş. Kısacası lastik patlamadan uyarı vermiyor gibi duruyor. Bu bana ilginç geldi. Bu kadar basit bir özelliği neden koymamışlar hayret doğrusu…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkishByte -- 1 Şubat 2024; 23:24:43 >
  • @TurkishByte Merhaba, bu gıcırtı fren balatasından kaynaklandığını düşünüyorum, eğer bundan kaynaklanıyorsa sıcak havalarda bu ses daha belirgin olur. Bundan kaynaklanmıyorsa, aslında ön lastikleri araçlar durdukları yerde döndürmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde yürüyen aksamdaki elemanlar dirençle karşılaşıyor, yürür halde manevra yapmak sürtünmeyi azalttığı için bu sesi duymadığımızı düşünüyorum.


    Lastik basınç sensörünün uyarı vermesi için alt basınç sınırı ne kadar bilmiyorum ancak 12psi olduğunu da düşünmüyorum. En son 2 hafta önce, havalar soğumaya başladığı dönemde uyarı verdi. Basınçları ayarlarken 24 ya da 25 psi basınçtan başladım basmaya. İlk aldığım zaman da bunu fark etmiştim. Bilgim yok, tahminimce araç hafızasına alınan basınca göre alt limit belirleniyor.


    Her lastiğe bağlı sensörlerle sistem daha kullanışlı, o sistemde hangi lastiğin basıncı düşükse görme imkanı var, bunda ise yok. Bu araçlarda (bende okudukça öğrendim) ABS sensörü üzerinden, lastiğin tur sayısına göre basınç takibi var. Mecburen hangi lastikte olduğunu bilmediğim için tüm lastik basınçlarını ayarlamak zorunda kalıyorum. Bu da sıkıntı ama hiç olmamasından iyidir, bir sabah veya iş çıkışı sürprizle karşılaşmayız.


    O kadar bakındım ama maalesef, illa modellerin bazı yönleri güçlü, bazı yönleri zayıf oluyor. Mühendislik sınırları sebebiyle ideal araç yapılamıyor mu, yoksa firmalar kendi aralarında müşterilerin farklı zevklerine hitap etmek için yine mühendislikten dolayı bazı şeyleri yapamıyorlar mı anlamakta zorlanıyorum.


    Hep yazdım: Captur almayı düşündüğüm araçtı, çift kavramalı otomatik şanzıman var diye almadım. Bir iki test videosu izliyorum arka frenler kampana olmasını (çok da bildiğimden değil, daha sağlıklı olacağını düşünerek), arka koltuklar emniyet kemer tokalarının koltuklara gizlenememesi, araçlarımızda standart olarak sunulan güvenlik donanımlarının sadece en üst donanımda olması...


    Bir başkasına bakıyorsun, boyutları iyi ama güvenlik donanımları eksik. Diğerinin güvenlik donanımlarında ekstraları var ama fiyatı aşırı yüksek. Bir başkası 2. eli zayıf. Ötekinin görünüşünü sevmedim. Şunun malzeme kalite algısı düşük...


    Kısaca: Yok abi, hepsini sorunsuzlukla birleştirip, uygun fiyata alabileceğimiz seçenekler maalesef yok.





  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Hocam aksine lastik basıncı için bence bu sistem daha iyi, öbür türlü lastik basınç sensörü kışlık yazlık değiştirirken sürekli arıza yapıyor ediyor yok yere masraf çıkıyor. Bana lastiklerin dengesiz olduğunu söylesin yeterli, zaten yılda kaç defa bu problem olacak. 5 dk bütün lastikleri kontrol ederim
  • @ka19g Bana göre o sistemin en büyük avantajı sensör kırılsa ya da arızalansa, sensörü değiştir, yoluna devam et. Bunda ise arıza çıkarsa ABS (çok az bakındım, yanlış hatırlamıyorum) beyni ya da ECU ile ilgili olabiliyor. Belki lastik siboplarından sensörlü olanlara göre ilk maliyeti daha pahalı olabilir (üretici açısından) fakat bence kullanıcı dostu olan sistem lastikten sensörlü olanlar.


    Diğer tarafta siz de haklısınız, 1 yılı geçen şu sürede 3-4 kez uyarı verdi, çok sık ihtiyaç olmuyor.

  • Tam tur sona normalde çevirmem körükleri yırtılmasın veya zarar görmesin diye ama mokkada araç küçük olunca ve manevra kabiliyeti hoşuma gittiğinden sona çevirerek manevra yapıyorumDireksiyon çevirdiğimde bende ses gelme olmadı. Bence sizden gelen sesin sebebi frenlerin ıslanması yağışlı hava veya soğuklar olabilir. Ayrıca yan aynaları otomatik kapamayıda kapadım don esnasında motoru bozulabilir. Bugun sabah saatlerinde benim başıma gelen camlar donmuştu. Araç radar cihazı kapalı algılama yapılamıyor uyarısıydı. Akşama düzeldi.
    Lastik basıncına her araca bindiğimde vaktim varsa etrafını turlayarak gözle kontrol ederim. Pek takılmayın derim. Patlaksa uyarı verse yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan32 -- 2 Şubat 2024; 21:28:28 >
  • Bu muhabbetin üstüne bugün lastik basınç sistemi uyarı verdi  Bastık havayı, yola devam...


    Kısıtlı vaktim vardı, vakit geçirmek için Renault'a gittim, Megane E-Tech'e bakmaya. Çok da detaylı inceleyemedim. Araç Mokka'ya göre az daha geniş, ön koltuklar tam arkaya gitmiş, öne de alamadık (satış danışmanı da yapamadı) arka tarafa oturdum. Megane ile Mokka arasında ciddi fark göremedim, fakat (zaten ebatlardan da anlaşılıyor) araç küçük. Prizden şarj etme imkanı yok, bu bizim gibi müsatakil evi olup, daha ekonomik kullanmak isteyenler için kötü haber. Fiyatlarda iskonto olmadığını, internet sayfasında yazan fiyatların geçerli olduğunu söyledi iletişimde olduğumuz arkadaş.


    Hanımı aldıktan sonra, birlikte BYD'ye gittik, Atto 3 modelini incelemeye. C sınıfı olduğu hem içeriden, hem dışarıdan belli oluyor. Aracın internetten fotoğraflarına baktığınızda ön konsolda, ön cama kadar olan mavi kısım sert plastik. Koltukları geniş, oturumu rahat, bagaj elbette Mokka'ya göre büyük fakat derinlik yok denecek kadar az. Ön panorama çok iyi, sürücü koltuğu en arkada olmasına rağmen arka koltukta oldukça iyi diz mesafesi vardı (benim boyuma göre).


    Fiyat 1.690, geçen ay ki kasko hediye kampanyası bitmiş, 200.000 liraya 12 ay faizsiz kredi imkanı var. Alcıı olmadığımdan genel geçer cevap verdi arkadaş fakat "altı-üstü konuşulur" demesinden anladığım, pazarlığa açıklar. 1.645 fiyatında alanları okumuştum, sanırım bu fiyat etrafında dolaşırlar.


    Bence; BYD, ithal elektrikli araçla ilgili yönetmelikteki şartları sağlar ve elektrikli araç satışına devam ederse, ilerleyen zamanda şartları değerlendirip, ne yapacağıma karar verebilirim. Araç alacak olsam, elektrikli olması konusunda karar vermiş olsam, hacim-fiyat noktasında Megane ile aralarında dağlar fark olsa da Atto 3 bakmakta tereddüt ederdim. Megane da tercih etmezdim; hem fyat, hem hacim, hem prizden şarj imkânı yok, verilecek paranın karşılığı (bana göre) yok maaelesef.


    Farklı seçeneklere bakmak daha faydalı olur gibi geliyor bana.





  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Prizden şarj etme imkanı yok derken nasıl yani hocam aracı ev tipi kablo ile şarj edemiyor muyuz?
  • @tigerman82 Megane'ın bagajındaki kablo kalınlığına bakınca (şarj ünitelerinde şarj olan araçlarda görmüştüm) şarj ünitesi için olduğunu düşündüm. Danışman arkadaşa sordum, "Başka kablo yok mu?" diye olmadığını söyledi, "E o zaman evden prize takıp şarj edemiyoruz galiba" dedim, cevabı evet oldu.


    Bir yanlış anlamayı düzelteyim, wallabox kurdurup evden şarj edilebiliyor. Benim bahsettiğim evden şarj etme işi, prize takıp (bir elektrikli ev eşyası gibi) 220V AC ile şarj etmek. İşte bu imkân Megane'da yok. Atto 3 ise 3 tane kabloyla geliyor; Şarj istasyonundan şarj etm kablosu, prizden şarj etme kablosu, araçtan dışarıya elktrik alma kablosu (satış danışmanı bunları söyledi, umarım doğru hatırlıyorumdur).


    Diğer en önemli konuda, motor gücünden dolayı mtv 26.000 lira gibi hesapladım. Bayiden de cevap alamadım bu konuda.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Hocam araba alınırken kablo çıkmayabilir fakat harici bir şekilde kablo alınıyor onlara
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.