Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
438
Cevap
17
Favori
22.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    ilk farkettiğimizde bu haldeydi araç. açıkça görüldüğü gibi tamponu aracın altına bağlayan kulaklar yerinden çıkmış ve vidalar yerinde değildi.


    Mokka sahiplerini uyarmak isterim eğer sizin dediğiniz gibi tasarımsal bir hata demeyim ama bu konuda hırsızlığa davet çıkaran bir yapısal durum varsa sensörleri sis farı tamponu vs çalmaya çalışıyor olabilirler.


    Herkes arabasını koyduğu yere dikkat etsin. Belki de şansa kurtuldum belli ki işleri yarım kalmış. Fabrikanın böylesi bir hatayla araç çıkaracağını hiç zannetmiyorum ben. Kaldı ki alırken gözümüze mutlaka çarpardı.


    Bu olay ya İstanbulda oldu . Ya da aracı götürdüğümüz ilde - Muğlada ilk gecesinde yaşandı. Bu yolculuk yerine vardıktan sonra çekilmiş ikinci günün fotoğrafı.



    2021 Sonrası Mokka




  • @m-99 Geçmiş olsun, duruma bakılırsa hırsızlık amacıyla sökülmüş. Dediğiniz gibi ya sis farı için ya da sis farı yanındaki park sensörleri için yapılmış olabilir. Unutmazsam yarın nasıl bir bağlantı olduğuna bakayım (geçme, vida, plastik vida). Ona göre nasıl bir çözüm üretilebilir üzerine konuşuruz.

  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Gözüken boş deliklerin etrafında (siyah plastik parçadaki) hiç daha önce klips takılmış izi var mı? Genelde klipsin altı temiz etrafı daha kirli olur.

    Bir de hırsızlar bu tip parçaları sökerken hedefe çabuk ulaşmak adına parçalayıp kırarak işlerini halleder. Sizdeki durumda oldukça temiz çalışılmış. İlginç gerçekten.
  • @Car Lover Atladığım bir detay, haklısınız. Sizin yazdığınızdan sonra resmi büyütüp inceledim, belli belirsiz (sol tarafta daha belirgin) vida başı izi var. Belki araç yeni olduğundan çok belirgin olmayabilir, bunu da hesaba katmak lazım. İster hırsızlık olayı, ister servisin unutkanlığı arkadaşa geçmiş olsun.

  • İlgili kısmı inceledim. Metal, kalın çaplı cıvatalarla tespit edilmiş. Aracın tampon altını komple doldurmak için elimde kalan paspasları kullanayım dedim ancak sağda ve solda plastik vidalar kullanılmış, bu işi zorlaştırır, tutmayabilir. Sağ tarafta egzoz var ve o kısım zaten kapatılamaz. Tek yapılacak olan orta kısmın (sis farı altına gelen kısım) kapatılması, bu da işe yarar mı tartışılır.

  • @aalpan @Car Lover yorumlar için teşekkürler.


    Yarım kalan bir hırsızlık girişimi olarak görüyorum açıkcası.


    Araç 2 aylıktı yani o vidanın geçtiği kısımlar o kadar temiz ki vida başı izi var mı yok mu açıkcası hiç emin olamadık. ( fabrikanın unutkanlığı mı yoksa hırsızlık olayı mı bilemiyorum )


    Aracı teslim aldığımızda açıkcası bu kısma hiç dikkat etmedik fotoğrafı da yok. Ve o süreçten sonra da çok az kullandığım için net bir yorumda bulunamıyorum.


    Servise götürdüm buraya siyah 2 adet vida taktı. Orijinalini takıyorum dedi görevli plastik poşetten çıkarıp taktı. Servis elemanı da olaya yorum yapamadı ama fabrikadan aracın böyle çıkması milyonda 1 ihtimal dedi sadece.


    Aracın arka tampon altında böyle bir handikap olması açıkcası çok can sıkıcı yarın öbür gün hepimizin başına gelebilir tekrar. Bunu Stellantise geri bildirim vereceğim. Bir yakınım orda müdür zaten.


    sizlerden bir ricam olacak biraz zor bir iş ama aracın arka tampon altına yatarak boydan boya enlemesine bir fotoğraf alabilir misiniz. Kendi aracımla karşılaştırmak istiyorum bu maksatla bakacağım. Buraya koymak istemezseniz özel mesajdan da bana atabilirsiniz.


    Olayı farkettiğim gün çektiğim kareler yorum sizin.

    2021 Sonrası Mokka


    2021 Sonrası Mokka


    2021 Sonrası Mokka


    2021 Sonrası Mokka



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 26 Nisan 2024; 0:38:26 >




  • @m-99 Fotoğraf göndereyim sorun değil; fakat bugün alttan inceledim. Sizin araçtaki görüntüyle aynı, hatta çamurluk davlumbazlarda (arkasını gördüm) yalıtım olmadığını görünce, "yalıtım için arabadan kalan kauçuk paspaslardan yalıtım yapılır mı?" diye geçti içimden 


    Fotoğrafları görünce içiniz rahat edecekse, yarın (aklıma gelirse) fotoğraflar çekip, buradan paylaşırım.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Zahmet olacak ama bir kare yeter. Gercekten sinir bozucu bir olay. Yine sansliymisim ki araca hasar vermemiş yapanlar saniyorum alet edevat takımla gelip söküp almak istemisler ince iscilikle.

    Bu bence bir tasarim hatası. Aracın o kismi boyle kolay erisilebilir bos birakilmamaliydi. Turkiye gibi yerler icin sakat.

  • @m-99 Fotoğraflar soldan sağa çekim. Sizin çekimleriniz kadar net olmadı, çubuk olmadığından ön kamera ile çekim yaptım. Umarım faydası olur.



    2021 Sonrası Mokka


    2021 Sonrası Mokka


    2021 Sonrası Mokka


    2021 Sonrası Mokka


    2021 Sonrası Mokka




  • @aalpan teşekkürler hocam benzer durum demekki sizde şu an takılı olan vidadan takıp montajı yaptı servis.


    ilk fotoğraftaki plastik kulak bende de boşta uzanıyor öyle onun ne vazifesi var bu arada anlamadım onu da ?


    bir de egzoz sıcaklıgının dağılıp araca vurmasını önleyen izolasyon yalıtım plakasının epey bir yamuk yumuk hali var sanki çekiçle dövülmüş gibi kısmen böyle olması normal midir ?

  • @m-99 Günaydın arkadaşım. Tampondaki boşta kalan tırnağın görevini bilmiyorum. Belki kalıptan ayırmada kullanmak için yapılmıştır, belki boyahanede rahat boyanması için yapılmış bir kulaktır...


    Sizin gönderdiğiniz fotoğraflarda ısı kalkan sacı net olarak görünmüyor, fotoğraflardan anladığım kadarıyla bir terslik yok.


    Nasihat ettiğimi düşünmeyin lütfen. Kia'yı ilk aldığım zamanlarda gelen ilk zırıltıdan, ilk sesten dolayı içimden "Kore malı değil mi!" diye geçirirdim.


    Belki pejo tabanlı bir araç olduğu düşüncesiyle kusur arıyor olabilirsiniz...


    Ya da beklentinizin altında kalmıştır, bu sebeple eksikler göze batıyor olabilir.


    Veya bu tampondaki eksikliğin fabrikadaki montajdan kaynaklandığını düşünerek araca karşı bir güvensizlik vardır, bu sebeple küçük de olsa gözünüze batıyordur...


    Belki de bunlardan çok daha farklı sebebi vardır, bilmiyorum.


    Uzun uzun yazdım ve sildim. Sizi, okurken sıkmak istemedim. Gittiği yere gitmeye çalışın, gitmediği yerde şartlara ve durumlara bakıp, bir karar verirsiniz.





  • Bugün aracı çalıştırdığımda ‘Motor arızası aracı tamir ettiriniz’ diye bir sarı renkli uyarı aldım. 2 yaşında 12bin km de benzinli araç. Daha önce karşılaşan oldu mu ? Ne olduğunu anlamadığım için aracı yerinden de kıpırdatmak istemedim.

    Ek olarak corsa, mokka gibi modellerde sensörler kolaylıkla dışardan sökülebiliyormuş. Benim aracımın ve aynı çevredeki birçok aracın sensörleri bir gecede çalındı. Poliste sağolsun en ufak ilgi alaka göstermedi…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkishByte -- 28 Nisan 2024; 13:53:25 >
  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    tamponda yaşanan bu durumdan ötürü açıkcası biraz canım sıkıldı. hırsızlık girişimi desek de neden kaynaklandığını da tam olarak anlayamayınca böyle şeyler biraz mide bulandırıyor.


    kusur aramaya çalışmıyorum aslında araç motor sürüş vs olarak vazifesini yapıyor gayet memnun kaldık ama bu tarz küçük şeyler işte göze batabiliyor.


    fazla kafaya takmayıp küçük şeyleri atlayıp keyif almak gerekiyor haklısınız. 1,2 yıldan fazla kullanmam zaten sanıyorum annem aracı beğendiği için ona satacağım kendime başka daha iyi bir araç alma hedefim var.

  • TurkishByte kullanıcısına yanıt

    Bu bilgi için teşekkürler hocam. Aalpan hocam da benzer bilgiyi vermişti bana en başta. Aracımın sensörlerini çalma girişimi olduğunu düşündük.


    Ama alamadan yarım bırakmışlar yorumu yaptık. Aracın tamponu aracın altına bağlayan kulakları sökmüşler ve öyle kalmış. Aracı garaja koyduğum için gelip giden biri yapmış olmalı diye düşünüyorum. Nöbetçi olduğu için ses olunca belki alamadan toparlanıp gitti.


    Motor arızası uyarısını daha önce de bir facebook grubunda gördüm. Şuraya üye olup bir sorun isterseniz.

    2021 Sonrası Mokka
    2021 Sonrası MokkaMOKKA CLUB TÜRKİYE(büyük düşün,fark yarat) | Facebookfacebook
    ‏‎Sofistike tarzı, ciddi duruşu ve pürüzsüz hatlarıyla Yeni Opel Mokka size taptaze bir değişikliğin sözünü veriyor. Anında göze çarpan çok çekici bu otomobilin farkedilmek için gösteriş yapmasına...
    https://www.facebook.com/groups/1411603985719756




  • @TurkishByte Olası motor arızası yaşayan var mı, yok mu öğrenmek amacıyla ve durumun sıklığını anlamak amacıyla pejo, citroen forumlarını da dolaşıyorum. Bu uyarıyı alıp, sistemi kapatıp, tekrar açtığında aynı uyarıyı almayan arkadaşlar var. Anlık bir sensör hatası olabilir, siz yine de mutlaka aracı servise götürün. Sanayide bu motoru tanıyan usta sayısı az.


    @m-99 Üstadım, gönlünüzdeki neyse, o olur umarım. Piyasada benzer sınıftaki araçlar 3 aşağı, 5 yukarı birbirine benzer. Sık sık dile getiriyorum, en fazla 3 kişilik aileler için, şehir dışına senede bir veya iki kez çıkacaklar için ideal araç ama... Ben c sınıfı araçtan buna geçtiğim için hâlâ içime sinmiyor. Komşumun 2011 astrası var, bir diğerinin 2017 corsası var. Bezen kullanmak zorunda kalıyorum bazense yolcu olarak yanlarında oluyorum. Konfor, yalıtım, motorun çekişi vb konularında aralarında fark var ama tabii aralarında yaş farkı da var. Bir arkadaşın 2021 capturu test ettim. Bana daha yüksekte oturma hissi verdi, yürüyen daha yumuşak geldi fakat forumuna baktığımda sert araç olduğundan bahsediliyor. Uzun lafın kısası, eğer alacaksanız, gücünüz varsa c sınıfı araçların en ideali olduklarını düşünüyorum.





  • Bugün aracı servise verdim. Akü değişimi ve oksijen sensörü garanti kapsamında değişecekmiş. Ayrıca detaylı motor temizliği, havalandırma temizliği ve motor koruması gibi birşey yapmayı teklif ettiler. 4500TL + KDV diyorlar. Bu ne işe yarar, gerçekten yapılması gerekiyor mu ?
  • @TurkishByte Yaklaşık 10 yıl ceed kullandım. Senede 2 kez yağ değiştirdim, 2 senede bir mutlaka soğutma suyunu yeniledim, 6 ayda bir mutlaka enjektör temizleyici kullandım, yakıtı hep bildiğim yerlerden aldım, yağ değişimlerinden önce motor iç temizleyici kullandım, ayda bir şehir dışına çıkıp biraz yüksek devirli kullanıp DPF'yi temizlesin dedim... veeee 8.5 seneden sonra motoru ilk defa çalıştırdığımda yaklaşık 1dk rölantide dalgalanma, arada sarsıntı da yapıyordu.


    Motor temizliğinden kasıt motor iç temizleyici kullanıp, motor yağını değiştirmek değil. Büyük ihtimal motor yıkama, bir de koruma spreyi sıkmaktan ibaret bir uygulama. Havalandırma temizliği dedikleri belki de başındaki tapaya bastıktan, tüm kapılar ve camlar kapalıyken araç içerisine bırakılan spreydir (öyle olduğunu tahmin ediyorum). Bunun uygulamasını sizde yapabilirsiniz.


    Bence rutin bakım işlemi masraf yapmayın.





  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.