Şimdi Ara

2024 Yılında 2001-2003 E39 BMW 5.30i alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu anda 1.6 ivtech manuel vites fd6 kasa civic sahibiyim. Araç beklentilere göre çok iyi ancak turbo olmadığı için rampa performansı kötü, arabanın yürümesi için 4000-6000 devir bandında tutmak gerekiyor. Hız sevmeyen normal kullanıcılar için fazlasıyla yeterli performansı var, yolunu bulduğunda otobanda kolaylıkla 180-200-220 km/h civarlarında gidebiliyor. Bunun dışında konfor konusunda rakiplerinin biraz gerisinde sert bir araç, tabi bunun artısı da yol tutuş olarak geri dönüyor. Süspansiyon çalışma aralığı bence kısa yani. Yay vs. hiçbir modifikasyon yok. Frenleri de çok başarılı diyemem ama genel olarak C segmenti araçların frenlerini zaten beğenmiyorum. Özellikle 100km/h 'den sonra araba çok gürültülü oluyor, bunu sevenler de var ama ben sevmiyorum, zaten hastaları ekstra olarak egzozla falan oynuyor. 3 yıldır kullandığım bu araç rutin bakım, eskiyen parçalar ve sarf malzemeleri dışında bana bir masraf açmadı. Özellikle bu masrafların hiç birisi altından kalkılamaz seviyede değildi. Ancak tamamen çok masrafsız diyemem çünkü binmeye devam edersem özellik katmak için yapmak istediğim bir sürü modifikasyon var, tabi bu ekstraya girer, sayılmayabilir.


    Bu arabayı alırken ve hatta halan daha bana göre fiyat bandının en iyi arabası, her türlü tartışabilirim bu konuda(500-600 bin tl). Güvenlik, yol tutuş, hızlanma, sorunsuzluk, yakıt vs. Aslında o zaman da aklım W124, W210, E39 gibi araçlara kayıyordu ama çok eski ve yüksek km olmaları dolayısıyla o zaman da bana mantıklı gelmiyordu. Hatta açıkçası halan daha çok mantıklı gelmiyor. Aslında istediğim birkaç sene sonra yeni model tuscon 1.6 t gdi tarzında bir c suv almak.


    Ama arada sırada E39 krizim tutuyor, özellikle temiz bir 5.30i bulsam diyorum, hatta değil 5.30i keşke daha büyük motorlardan olsa diyorum. Ancak uzun araştırmalarım sonucunda ortalama olarak atmosferik araçlarda 3000cc 'nin benim için ideal olduğu kanaatine vardım. Hatta yakınlarda bir E39 buldum, galericideydi araba, takas için üstüne kar amaçlı para isteyince vazgeçtim. Kendi arabamı ilana koydum ve satılmasını bekliyorum, ne hikmetse piyasa çok ağır hatta ölücülerden başkası aramıyor şu sıralar.


    Yakınlarım ve arkadaşlarım E39 'un artık alınmaması gerektiğini, 21-23 yaşında arabalar olduklarını, bu araçların sürekli bir yerlerini bozup beni bezdireceğini, motor ve şanzıman gibi pahalı parçaların yenilenmesi gerekebileceğini, korozyon ve metal yorgunluğu olduğu için ekstra sorunlar çıkabileceğini söylüyor.


    Hatta W210 al daha az sorun çıkartır diyenler de oldu, ama bana göre arabada tip yok, E320 alsam V motorun ekstra masrafları olacak, E200 düz m111 motor alsam araba gitmeyecek, temiz kompresörler zaten fiyat olarak aşırı mantıksız.


    Öte yandan E39 'u çok araştırdım, gözlemlediğim kadarıyla araba fan temiği yüzünden hararet görmemişse, motor hep antifriz ile kullanılmış ise, vanoslarda sıkıntı yoksa, şanzımanda türbin arızası yoksa, kupada pas yoksa, iç trimler iyi kondisyondaysa, elektrik tesisatı çok kurcalanmamışsa, geriye kalan pekte önemli bir şey yok. Ben eğer bu aracı satın alırsam ilk iş olarak iyi bir özel servise götürüp a dan z ye ağır bakım yaptıracağım, belki 50 bin liralık fatura çıkacak, belki fazlası. Ama bundan sonra da araçtan beni çok üzmemesini bekleyeceğim. Yılda 10 bin km anca yaparım, lpg yi iptal etmeyi bile düşünürüm.


    Bu şekilde bu arabaya bir 5-10 yıl gibi uzun süreler daha binmeyi hatta eğer sorunsuz kalırsa antika ve modern klasik keyfi biniş arabası niyetine saklamayı da düşünüyorum, tabi o zamaki piyasasına göre satabilirim de. Arabaları çok üzmeden, gazı yedire yedire yerine göre kullanan birisiyim, yan vermek, lastik yakmak, absürt modifikasyonlar yapmak gibi araca zarar veren eylemlerden kaçınırım. Hatta E39'a M tampon falan da takmam.


    Ama piyasada şu anda bir önceki jenerasyon BMW 'lerin neredeyse hiç olmaması da kafamı bulandırıyor, trafikte neredeyse hiç E34, E36 falan yok, olanlar da çok yıkık durumda, belli oluyor. Bir çoğu jilet oldu muhtemelen. Hatta E39 'ların bile ilanlarda %90 'ı yıkık durumda ve hatta E60 'lar bile aradan çıkmış. F10 'lar o yola girmiş.


    Siz olsanız bu koşullarda E39 'a bulaşır mısınız? Yoksa FD6 'ya bir süre daha binmeye devam mı edersiniz? E39 gerekli bakımlar yapılırsa uzun yıllar daha binilebilir bir araç mı? Yoksa gerçekten uzak mı duymalıyım?


    https://www.youtube.com/watch?si=l0yA8EMnbdEWxOw6&v=i2iGzgXpijM&feature=youtu.be


    İşin aslı, gerçekten bu arabaya aşığım, üretilmiş son gerçek BMW, E46 ve E38 'de bu listeye dahil tabi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TLPA -- 15 Nisan 2024; 2:36:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • sadece tecrübelerimi yazmak istedim,katılan olur olmaz eyvallah sorun değil,


    alacağınız 39 en genci 20li yaşlarda olacak,bundan 2 sene yada 3 sene evvel tam hatırlayamıyorum aldığım zamanı,o zamanda sanayide bmw servisinde çalışıyor olmamdan kaynaklı 46 coupe almıştım m52tub20 motor kodlu 150hplik otomatik versiyon,eli ayağı düzgün,m pakete dönmemiş,çoğu yeri orjinal kalan 46 idi, yinede bıktım günün sonunda en fazla 5000 km bindim sattım 2022 eylülde sattım.


    gelelim neden sattım sanayide olmama rağmen çoğu kimse bakmak istemiyor gördüğüm o,motor yönünde tekleme sorunu yaşamıştım,yağlı kadehlerin yağı tutamayıp kaçırdığından ötürü sabahları aptal aptal çalışmasını ilk defa görmüş tecrübe etmiş oldum,


    ama ben ne olur ne olmaz ngk 6 buji ve bremi marka 6 bobinde değiştim, bmw makinesi sensör olarak orjinali sever,yan sanayi sevmez ,

    örneğin debimetre,krank sensörü,eksantirik sensörü...hepsini orjinal olarak değişmiştim,hatta motordan yana hiç sorun yaşamadım kadeh harici,bmwnin orjinal cihazında silindir başı değerleri harika idi,


    yağ kaçağı asla bitmez bitene kadar çok uğraştım ama kestim,kulbitör kapağından başlayıp kartere kadar ne var ne yok oring conta hepsini değişmiştim,bu motorlarda kulbitör kapağı genelde çatlak yada kırıktır.


    genel olarak sorunsuz makineler aslında ama harareti pek sevmezler m50 gibi değiller,alimünyumlar termostattan tutun termiklere kadar değişmeniz faydanıza hatta illede alıcam derseniz bunu yapın direkt,


    bi sefer yapayım sorunsuz bineyim bir şey söz konusu değil,illaki bi şeyler çıkacak ve hondayı çok arayacaksınız honda gibi asla değil,ilgi ister sevgi ister,buna karşılık sıralı 6'nın sesi ile size keyif verir ama dönem keyif dönemi değil malesef,neyse devam edelim,



    otomatik şanzıman olmasından ötürü geneli saatli bomba,bakımları zamanında yapmayıp alanda genelde patlıyor,patlayanda ya satıyor,yada yaptırıp biniyor,buda başıma geldi,türbinim kaçırıyordu ki,bayır aşağı inerken gazdan ayağınızı çektiğiniz anda 1500-2000 dd oynar burdan anlayabilirsiniz,ve vuruntular baş göstermeye başladı,yağı değiştim kalibrasyon yapıp 100 km kadar kullandım sonra yine başladı,


    bu işlerden soğuyup,araba almayımışın nedeni tam burda başlıyor şanzımanı açtık,türbin yapıldı,beyin tamir gördü,2 selenoid değişti,şanzımanın içindkei taslarda bulunan pleytlerde pek bi şey yoktu ellemedik,yaptık hepsini bir süre harika oldu bu bitti derken yine vurmalar baaşladı bu sefer şiddetlenerek ve soğuyup şanzımanı yapan arkadaşım aldı benden arabayı ona satmıştım,



    gelelim sona alırnırmı alınmazmı alınmaz net,iyi durumda olan makyajlı 39 3.0i'lere bakayım dedim düşük km,m pakete dönmemiş,1 milyon civarı sarı sitedeki fiyatları,zevk meselesi ama almam,sanayide tanıdığınız fazla üzmeyen arkadaşınız,dostunuz yoksa alınmaz,illaki sanayiye gireceksiniz,sanayi ustaları ile uğraşılmaz bu bir,iki aracınızı bırakırsınız ne zaman olacağı belli değil ve bu ustaların umru olmaz,ve illaki arıza çıkartacak,çıkartmayacak durumu söz konusu değil,


    uzun oldu ama,umarım işe yarar tecrübelerim,honda ile devam edin sorunsuz dertsiz tasasız binin...

  • Bir Japon atasözü der ki;
    Japonların tahtına oturmak varken, Almanların taburesine binilmez..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan 9 sene önce arkadaşlarım bu sevdaya tutuldu. 530 olan arkadaşım 15 gün aracı kullanır geri kalan 15 gün sanayide beklerdi.
    Benzinli temiz bir 530 bulursan al sevdanı ve beklentini yaşa LPG li alırsan arabanı mumla ararsın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • deryadeniz907 D kullanıcısına yanıt

    Bence tam tersi, uzak doğu arabalarının alayı tabure, 2024 modeller için bile görüşüm çok da farklı değil. Yeni Alman 'larda da kalite düştü ayrı konu. Beni Acura, Lexus bile pek kesmeyebilir, sanmıyorum yani, illa beni tilt edecek minimalist Japon tercihleri vardır, Güney Kore 'liler de çok farklı değil, geçen 2020 model Tuscon 'a bindim sağ koltukta yükseklik ayarı yok, geri vitese takınca sağ ayna aşağı inmiyor vs.. Karakter meselesi. Ben her türlü Alman 'cıyım, bırak bozulsun, komplike olsun. Enazından beni tatmin etsin, arabanın bir ruhu olsun. Alman arabalarının korna sesi bile bir başkadır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt

    İşte, korkum bu, bir kere ağır bakıma soksam yine durum bu olur mu acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TLPA kullanıcısına yanıt
    Siz o arabayı Honda ile karşılaştırmayın ağır bakımını yaptım. Sorunsuz binerim diyemezsiniz. FD6 gibi olmaz bakımdan bakıma kaput kaldırayım.
    Gönlünde bu araç varsa benzinli çok el değiştirmemiş modeli internete düştüğü an alacaksınız. Hala temiz bulunur ama arayacaksınız bekleyeceksiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TLPA kullanıcısına yanıt

    Siz Japon atasözünü çok yanlış anlamışsınız yazdıklarınızdan belli oluyor konuya noktayı koyuyor ve çıkıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece tecrübelerimi yazmak istedim,katılan olur olmaz eyvallah sorun değil,


    alacağınız 39 en genci 20li yaşlarda olacak,bundan 2 sene yada 3 sene evvel tam hatırlayamıyorum aldığım zamanı,o zamanda sanayide bmw servisinde çalışıyor olmamdan kaynaklı 46 coupe almıştım m52tub20 motor kodlu 150hplik otomatik versiyon,eli ayağı düzgün,m pakete dönmemiş,çoğu yeri orjinal kalan 46 idi, yinede bıktım günün sonunda en fazla 5000 km bindim sattım 2022 eylülde sattım.


    gelelim neden sattım sanayide olmama rağmen çoğu kimse bakmak istemiyor gördüğüm o,motor yönünde tekleme sorunu yaşamıştım,yağlı kadehlerin yağı tutamayıp kaçırdığından ötürü sabahları aptal aptal çalışmasını ilk defa görmüş tecrübe etmiş oldum,


    ama ben ne olur ne olmaz ngk 6 buji ve bremi marka 6 bobinde değiştim, bmw makinesi sensör olarak orjinali sever,yan sanayi sevmez ,

    örneğin debimetre,krank sensörü,eksantirik sensörü...hepsini orjinal olarak değişmiştim,hatta motordan yana hiç sorun yaşamadım kadeh harici,bmwnin orjinal cihazında silindir başı değerleri harika idi,


    yağ kaçağı asla bitmez bitene kadar çok uğraştım ama kestim,kulbitör kapağından başlayıp kartere kadar ne var ne yok oring conta hepsini değişmiştim,bu motorlarda kulbitör kapağı genelde çatlak yada kırıktır.


    genel olarak sorunsuz makineler aslında ama harareti pek sevmezler m50 gibi değiller,alimünyumlar termostattan tutun termiklere kadar değişmeniz faydanıza hatta illede alıcam derseniz bunu yapın direkt,


    bi sefer yapayım sorunsuz bineyim bir şey söz konusu değil,illaki bi şeyler çıkacak ve hondayı çok arayacaksınız honda gibi asla değil,ilgi ister sevgi ister,buna karşılık sıralı 6'nın sesi ile size keyif verir ama dönem keyif dönemi değil malesef,neyse devam edelim,



    otomatik şanzıman olmasından ötürü geneli saatli bomba,bakımları zamanında yapmayıp alanda genelde patlıyor,patlayanda ya satıyor,yada yaptırıp biniyor,buda başıma geldi,türbinim kaçırıyordu ki,bayır aşağı inerken gazdan ayağınızı çektiğiniz anda 1500-2000 dd oynar burdan anlayabilirsiniz,ve vuruntular baş göstermeye başladı,yağı değiştim kalibrasyon yapıp 100 km kadar kullandım sonra yine başladı,


    bu işlerden soğuyup,araba almayımışın nedeni tam burda başlıyor şanzımanı açtık,türbin yapıldı,beyin tamir gördü,2 selenoid değişti,şanzımanın içindkei taslarda bulunan pleytlerde pek bi şey yoktu ellemedik,yaptık hepsini bir süre harika oldu bu bitti derken yine vurmalar baaşladı bu sefer şiddetlenerek ve soğuyup şanzımanı yapan arkadaşım aldı benden arabayı ona satmıştım,



    gelelim sona alırnırmı alınmazmı alınmaz net,iyi durumda olan makyajlı 39 3.0i'lere bakayım dedim düşük km,m pakete dönmemiş,1 milyon civarı sarı sitedeki fiyatları,zevk meselesi ama almam,sanayide tanıdığınız fazla üzmeyen arkadaşınız,dostunuz yoksa alınmaz,illaki sanayiye gireceksiniz,sanayi ustaları ile uğraşılmaz bu bir,iki aracınızı bırakırsınız ne zaman olacağı belli değil ve bu ustaların umru olmaz,ve illaki arıza çıkartacak,çıkartmayacak durumu söz konusu değil,


    uzun oldu ama,umarım işe yarar tecrübelerim,honda ile devam edin sorunsuz dertsiz tasasız binin...





  • Estağfurullah, hiç önemli değil uzun olması. Öncelikle uzun uzun tecrübelerinizi yazdığınız için çok teşekkür ederim.


    Dediğiniz gibi en genci 21 yaşında oluyor, yazdıklarınızdan sonra bende biraz soğudum ne yalan söyleyeyim. Yapmayı düşündüğüm işlemlerin hepsini yapmış ve yine dikiş tutturamamışsınız, metal yorgunluğu ve elektronik donanımların eskimesi bu araçlara baya sirayet etmiş gibi gözüküyor.


    Ben A 'dan Z 'ye her şeyi elden geçirtmeyi, 50 belki 100 bin lira bakımı için para harcayıp kollayarak binmeyi planlıyordum. Bu kadar masraf yapmak mantıksız gelebilir ama sıfır gibi bir E39 'um olacaksa neden olmasın diye düşündüm. Yeni modelleri bu arabanın 5 milyon lira civarında , her yeri plastik ve sert araçlar. E39 bu noktada güzel de bir araç. Ancak, yapılan masrafın karşılığını göremeyecek isem hiç değmez. Ben şanzımana misal 50 bin lira para harcadıysam ve komple revizyon yaptırdıysam, o şanzımanın araba hurda olana kadar dayanmasını beklerim, çünkü ben o arabaya bir 300.000 KM daha binmeyeceğim zaten, bindiğim esnada da düzenli olarak yağını değiştireceğim. Tabi illaki beklenmedik bir şeyler çıkabilir, buna da yapacak bir şey yok. Aynı şey motor için de geçerli. Hatta motoru şanzımanı bitik şekilde kupası temiz bir aracı 400 bin liraya falan alma şansım olsa ve üstüne motorunu şanzımanını ben yaptırsam çok daha iyi olur diye de düşünüyordum. Ama işin dikiş tutmama tarafı da var, bu şekilde bu araçlara belki bir E39 parası daha da harcar yine adam edemeyiz.


    Benim takas düşündüğüm arabada kontrol ettiğim kadarıyla biçbir sıkıntı yoktu, galerici abimiz biraz bilgisiz olduğunu sadece alım satım yaptığını, aracın her yerine bakıp kontrol edebileceğimi söyledi. Elime sünger alıp ilk iş fana tutmak oldu, fanı durduramadım, demek ki fan termiği değişmiş dedim. Birkaç soru sordum, istersen bakım yaptırdığımız ustayı arayalım ona sor ben anlamıyorum dedi. Ustayı aradı, usta araçta sorun olmadığını ve eski sahibinin çok titiz bindiğini ve hatta ses yapmadığı halde kilometresi geldiği için triger zincirini değiştirttiğini söyledi. Aracı bol bol dinledim, aykırı bir ses duymadım, sürdüm şanzımana falan da baktım, gayet iyidi. Sonra arabanın eski sahibi tanıdık birinin arkadaşı çıktı, kendisi arabanın temiz ve bakımlı olduğunu söylemiş. 2013 model öncesinde muayene kayıtlarında km çıkmadığı için eski arabaların km leri ile oynandığı biraz zor anlaşılıyor. Bu araç için sorgulama yaptığımda aracın ilk kaydı 160 bin civarında 2013 yılında girişi var, sonrasında da 2 yıllık periyotlar halinde hep 30 bin civarında artışlar görmüş. Yani bence km orijinal. İç kondisyonu çok iyidi, bir yenileme işlemi görmüş olabilir, koltuk derileri orijinal değildi. Arabanın tamponları, aynaları, jantları M paket değildi, hepsi orijinaldi. Orijinal ebatta lastikler vardı. Arabanın tek kusuru kaput değişmiş ve temizlik amaçlı tavan hariç komple boyanmış olmasıydı. Ön panelde işlem olabilir, farları siyah bir şeyle yapıştırmışlar, bu hoşuma gitmemişti ama dışarıdan araba düzgün dıruyordu.


    Her şeye rağmen galiba bu sevdadan vazgeçmek lazım sanırım. Ama içimde kaldı yani yalan yok. Peki W210 E320 için de durum sizce aynı mıdır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BMW de olsa Mercedes de olsa bu tip premium araçları yürütmek masraf ister.
    En temiz arabayı bile alsanız öyle 50yle 100le işin içinden çıkamazsınız.
    Zaten bu arabayı yürüten kitle genel olarak bunların 0 km sini alacak gücü olup 1 milyona E60 w211 alıp 500 de arabaya harcayan tipler
    Sizi fersah fersah aşar yani.
    Madem ki egzotik bir araç arıyorsunuz Honda sahibi olduğunuzu söylüyorsunuz Accord alın.
    Çok keyifli ve sorunsuz bir otomobile binersiniz.
    Mümkünse LPG takılmış araba almayın,taktırmak isterseniz o işi en iyi firmada siz yaparsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi kendi tecrübe ve fikirlerimi yazayım

    1. BMW motorları Japon Kore atmosferikleri gibi basit atmosferik motorlar değil , bu basit olmama durumu olası arıza ve ağır bakımlarda sanayiide herhangi bir ustaya gitmemeniz gerekir en kötü özel BMW servisine gitmelisiniz sadece BMW araçlara bakan

    2. Gidip ilandaki satılan en ucuz arabayı almamalısınız

    3.Bu forumdaki yazılanlara bakmayın arabasına ciddi bakan düzgün kullanıcılar var tabiki

    4. İlandaki aldığınız en ucuz arabayı alsanız ortalama fiyatta bir araç aldığınızda da hem kendi zevkiniz için iç dış kozmetik harcama olacaktır hemde arabayı motor mekanik mükemmel duruma getirmek için para harcamak gerekebilir örneğin üst kapak açtırdınız %100 durumda mi illaki değil , conta keçe hortum değişmeyecek mi illa ki gerekecek vs vs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B7 a4 al bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafta sonları binmek için garajda bir tane olabilir ama devamlı binmek için artık yaşlı araçlar. Aynı yaşlarda Mercedeste olsa uzun süreli binmede tat vermez

  • Sanırım insanlar sorunsuz araçlara binince araba kavramları değişiyor. Arkadaşta 2012 Suzuki swift vardı. Senede 15-20bin km yapan adamdı. Sıkıldı arabadan. Abi alfist olacam dedi 156 aldı. Kaldı ki benimde 156 lar çok sevdiğim ve merak ettiğim ilgi alanıma giren araçlardır. E200 ve 156 ları cok severim.

    Pahalısından temiz 2.0 aldı. Alfa ustasına götürüp Exper yaptırdı orada araci öyle aldı. Motor revizyon gördü. Volant mı varyant mı öyle biseyini yaptırdı. Şanzımana girdi. Tamam işte ne güzel aracı yaptın. Artık sıkıntı yaşamazsın dedik. Yok abi çok yakıyor. Swift im olsa neredeyse bunun yarısını yakardı demeye başladı. LPG de sıkıntı yaşadı. LPG tankının süresi de yaklaşmıştı. LPG sistemini komple değiştireyim sıkıntı da gider dedi. Sıfır LPG taktirdi sonra tekrar motora girdi. Sonunda bu bana sürekli masraf açar diyip gitti sattı Corolla aldı. Şimdi de alfa başkaydı, çok keyifli araçtı diyor. O kadar herseyini yaptırdın neden sattın dedik. Peşpeşe yaptırınca sürerken arıza verir diye korkar psikolojisine girdim. Şüphede kalıp korkarak araç sürünce keyif alamaz hale geldim dedi. Corolla sıyla mutlu ama alfa baskaydi der hala.


    Ülkemizde maalesef araba keyif işi biraz pahalı bir iş. Bende de var alfa hevesi ama önümde canlı örnek görünce bende yanaşamıyorum. Rahat rahat keyif arabası isteyen adam bu tarz arabaları aliyorsa belki de aldığı araba kadar arabaya masraf etmeyi göze almalı. Ben göze alamam maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 16 Nisan 2024; 0:56:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TLPA kullanıcısına yanıt

    dikkate aldığınız için teşekkür ederim öncelikle,


    sanayide çalıştığım dönemlerde mercedeslerin daha sağlam olduğu söylenirdi döneminin bmwlerinden ve parçalarının pahalı olduğu denirdi hep,ama w210 dönemine denk gelen mercedeslerde yanlış hatırlarmıyorsam pas yada çürük sorunlar var,


    madem premium bi şeyler almak istiyorsanız sorunsuzluk yönünden yine japonlardan devam etmeniz yönünde tavsiyem olur,keza çoğu avrupalı premium markalarda dahil deneyimlerim neticesinde japonların daha sorunsuz olduğu konusuna vardım,otomobil alsam japon tercih ederim lakin bu işlerde olupta,otomobil almak istemiyorum artık nedense.çünki ne ustalarla nede parça aramakla vakit öldürmek istemiyorum...

  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, Japon arabalarını gerçekten sevmiyorum. Evet, sorunsuz, yakıtı iyi ama geri kalan her konuda bana göre kötüler. Geneli C segmenti araçlar oldukları için de çok fazla bir beklenti içine de girmemek lazım. Bugün cebimde sıfır Civic alacak param olsa gidip almam yani. FC5 kasa 1.5 Turbo motorlu bir ihtimal olur diyeceğim ama yok oda olmaz. Accord ayrı bir dünya, fiyatları da Civic 'e göre pahalı, yine atmosferik ve güçsüz bir motorla baş başayız. Son kasa Accord gerçekten güzel ama yalan yok, Civic yerine tercih ederim ama bir Passat yerine asla. Zaten bu bütçelerde 2010 sonrası B6 1.4 TSI DSG düşüncem var ama güç olarak turbo hariç farklılık olmadığı için aradaki fiyat farkı ve KM 'nin bir 50-100 bin daha fazla olması dolayısıyla çokta cezbetmiyor.


    Benim E39 'u sevmemin ana sebebi ruhlu bir araba olması, ama bahsettiğiniz gibi masraflara gücüm yetmez sanırım. Mekanik revizyon için 50-100 bin maksimum harcarım diyebiliyorum ama miktarın daha da yukarılara çıkması ve aracın dikiş tutmaması ihtimali beni yıldırdı, bu yapabileceğim masraf sadece bir E39 için tabi başka araba için asla değil. E60 'a gücüm şu anda hiç yetmiyor zaten. Birde pas diye bir gerçek var, hele araçta paslanma varsa ki vardır diye düşünüyorum, FD6 'da bile ufak tefek yerlerde paslanmalar vardı, yaptırdım, bununla hiç uğraşılmaz.


    LPG takılmamış temiz E39 olsa muhtemelen hiç takmam, zaten yılda 8-10 bin km anca yapıyorum, onu göğüslerim sanırım. Ama yukarıda da yazdığım üzere, masrafların bitmemesi ihtimali beni vazgeçirdi. Yoksa hiçbir şey yapmayıp sadece o sıralı 6 silindir motoru bile dinlemek ayrı keyifli olacaktı. O güzel motoruyla uzun yolda beni tatmin edecek ve yumuşak yapısıyla yormayacaktı. Civic 'te motor sesi 4000 devirden sonra rahatsız etmeye başlıyor, akabinde 150 KM/H 'den sonra rüzgar sesi ciddi şekilde artıyor, yol sesi ise hep var zaten. Ama yol sesi için kendim ses yalıtımı yapmayı düşünüyorum, şu anda sadece düşünceden ibaret tabi.





  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    Biliyorum hocam, çift ekzantrikli motordan her usta anlamaz, beceremez, için içine çift vanos falan da girince komplike bir araç oluyor E39. Bulduğum araç piyasa ortalamasında bir fiyata sahipti, kaputu değiştiği için piyasasının üstünde bile sayabilirim, ön panelde biraz işlemi vardı, farlar yapıştırılmış falandı.


    Arabasına bakanlar, sandık motor alıp koyanlar falan genelde araçlarına çok iyi paralar istiyorlar, o paraya F10 kasa falan alınabilir.


    Baktığım araç iç-dış kondisyon olarak 9/10 'du ama görünmeyen yerlerde pas olma ihtimali var elbette. Mekanik olarak da 50-100 bin lirayı göze alıp silecek suyuna kadar değiştirmeyi düşünüyordum ama dikiş tutmama, bir anda saatli bomba gibi bir yerleri bozabilme ihtimali beni vazgeçirdi, mesela gidip motor kırarsa altından zor kalkarım galiba. Sonra sıfır sandık motor atsam bile düzeleceği garanti değil, yaşlı çünkü, çok görmüyorum, zaten ben o araca sahip olsam saygımdan gidip her yerde sıkıştırmam, abuk subuk gazlamam, yedire yedire, kandırıp sürerim Ethem abinin değimiyle.  





  • SHIHAD kullanıcısına yanıt

    Audi 'lerde de sorun çıkarma ihtimali var diye biliyorum, zaten segment düştükçe model yılı artıyor, 300 binlere gelmiş VAG grubu arabalara 700-800 bin lira para istiyorlar, pekte cezbetmedi. Teşekkür ederim. Masraf yapacaksam da arabaya değmesi lazım, C6 kasa hariç hiçbir Audi bence bir E39 etmez, C6 'da tartışılır, önden çekişli, CVT şanzımanlı falan.  

  • w.antilles W kullanıcısına yanıt

    Her gün olmasa bile 3-5 günde bir gezmek, tatillerde uzun yola çıkmak amaçlı kullanmayı düşünüyordum. Dediğiniz gibi, yaşlılar artık.

  • UltimateRs U kullanıcısına yanıt

    Evet W210 'larda çürüme problemleri var, herkes W210 daha az sorun çıkarır diyor ama yine de oda aynı şekilde sıkıntı.


    Japon değil de tercihimi birkaç sene sonra Güney Kore 'ye çevirmeyi düşünüyordum. E39 'dan vazgeçtim, birkaç sene sonra Hyundai Tucson 1.6 T-GDI düşünüyorum, 5.20 ile hemen hemen aynı gidiyor ve yakıyor, elbette rakip olamazlar ama genç araç, turbosu var ve yerden yüksek.


    Sizin hevesiniz kaçmış belli, BMW sizi çok üzmüş. Emin olun yaşlı ve bakımsız bir Japon 'da sizi üzecektir, 97 Civic IES 'e 250 bin civarında motor yaptıran arkadaşım var, öte yandan 93 model oldup km saatinin kaç kere döndüğü belli olmayan orijinal(ama KM saati 100 bin civarında gösteriyordu, doğru olma ihtimali var iç kozmetiğe bakınca) Tofaş 'a binip bakım hariç sanayi yüzü görmeyen arkadaşım da var. Aracın evveliyatı çok önemli, hatta bu yüzden ikinci el araba ararken maksimum 5 yaşında servis bakımlı ve hasar geçmişi olmayan araç arayan takıntılı insanlar da var, üç-beş fazla veriyorlar belki ama ne aldıklarını biliyorlar. Sanayideki ustaların çoğu tork anahtarının nasıl kullanılacağını bilmiyor bile. Almanya 'dan buraya gelen emekli bir oto tamirciye E39 alınır mı dedim, alınır dedi, çünkü adam her bakımın eksiksiz ve zamanında yapıldığını varsayıyor.  





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.