Şimdi Ara

2024 Yılında 2001-2003 E39 BMW 5.30i alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Accord ayrı bir dünya, fiyatları da Civic 'e göre pahalı, yine atmosferik ve güçsüz bir motorla baş başayız. Son kasa Accord gerçekten güzel ama yalan yok, Civic yerine tercih ederim ama bir Passat yerine asla
    Demişsiniz

    Güçsüz dediğiniz araç 2.0 156 PS Max hızı 230kmh
    Passat 1.4 122ps
    Ruhlu araba diyorsunuz Accord gibi yol makinesi bir araba yerine Passat alırım diyorsunuz
    Sizin kafa baya karışmış:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 17 Nisan 2024; 22:43:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TLPA kullanıcısına yanıt

    Manuel demeyi unutmuşum. Multitronic alma. A4 lerin 1.6 manueli hem sorunsuz olur hemde düşük kmli var. Tabi performans yok. Birde 1.9 tdi var onlar daha iyi ama temizini bulman lazım.


    A6 ise 2.0 tdi manuel var. Bunların manueli az bulunduğu için çok el degistirmemis nispeten daha temiz oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece şu şekilde alınır;


    5'den aşağı el değiştirmiş olmalı, sonradan hiç bir şekilde jant takılmamış olmalı, cam filmi hariç hiç bir müdahale yapılmamış olması lazım, deri koltuk ise kırışıklardan aracın ne kadar yıprandığı anlaşılır ona göre alırsınız, LPG'liyse veya önceden takılıp sökülmüşse alınmaz (kızanlar olacak ama olsun) açık hava filtresi vs... gibi yan sanayi ürünleri kullanılmışsa alınmaz, yayları kesilmiş/soğuk preslenmiş/air yapılmış veya coil takılmış olanları alınmaz, double teyp vs... gibi sonradan elektronik müdahale görmüş olanlar alınmaz, sonradan xenon vs... far müdahalesi yapılmış olanlar alınmaz, orijinal paketten m pakete çevrilmişse alınmaz. Tanıdığın bir BMW ustası veya servisi yoksa alınmaz. Ankara ve Kayseri dışından pek alınmaz, en temiz eski BMW'ler hep Ankara ve Kayseri'dedir.


    Onun dışında km bakılmaksızın teste sokarak alınabilir. İçi gri deri olanlar altın değerindedir. Ancak temiz bir araç bulmanız 1 seneyi bulur muhtemelen. O yüzden 530i yanında 540i veya 528i'de bakılabilir.



    2009'da düz vites E39 520i almıştım Konsolosluk aracıydı ve hatasız orijinaldi, fabrikanın yolladığı şampuanları bile duruyordu, düz vites için çevrem çok vırvır yapmıştı ama düz vites bir E39'un tadını süren bilir sadece. Takıntın yoksa tavsiye ederim. Ama şöyle bir şey var, 520i, 528i ve 530i'den daha fazla yakıyordu.





  • 1 Seneye yakındır 98 528 biniyorum 205bin kmde orjinal oynanmamış pek el değişmemiş araç

    Yorumları okudum seni korkutmasın,bir gerideki yorum değerli sadece

    e39 gruplarına vs uyeyım eskı Bmwcı sayılırım

    Oynanmamış kısmen yaşlı pek el değişmemiş araçlardan bulunması gerekli, arada bakıyorum ilanlara iyi arabalar denk geliyor 700 bandına iyi arabalar bulunur

    Motor soğutma sistemi önemli, sıcak çalışır bu motorlar, lpg ye uyumludur takılma, şanz zf5hp 300 bın kmlerı gorur,

    westınghouse su alma problemı olur ona bakılmalı, tahlıye tıkanıyor su içinde kalıyor, ufak tefek şeyleri olur elektroniği biraz hassastır, abs beynı sıcaktan arıza verebiliyordu,(iyi paraydı)

    ama alınacak en iyi sedan araç belkide best saloon car diye geçiyor yurtdışında, uzun yol konforunu bilen bilir.Bu araca binıp satan çok pısman oluyor genelde..

  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Ya o 156 beygiri 5000-6000 devirde veriyor, passat ise 122 beygiri muhtemelen(bilmiyorum, bakmadım) 1500-2000 devirden itibaren sunmaya başlıyor, turbo farkı var sonuç olarak. Rampada, Bolu dağını vs. tırmanırken atmosferik gibi yığılmazsın. Birde Accord 'un açıkçası tipi bana hitap etmiyor.


    Ya benim kafa karışmışsa sizin profilinizde niye B6 kasa passat var? Ağzınızın tadını biliyorsunuz çünkü.   

    Adamlar düşünmüş, kapının içine şemsiye koymuş, torpidoya soğutma özelliği koymuş, arkada priz var, anırmadan giden motoru var, 7 ileri yağ gibi geçen şanzımanı var, iyi kötü idare eder seviyede yalıtımı var, daha ne yapsın araba? Tek kötü yanı bence LPG uyumlu olmaması.





  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Zaten 5.30i tercih etmek isteme sebebim 5.20i 'nin hemen hemen aynı yakıtı yakıp onun gibi gitmemesiydi. Manuel vitesin namını duydum, çok gergin oluyormuş.  


    Ben zaten dediğim gibi bu sevdadan vazgeçmiştim, hatta bu araçlara bakmıyordum bile, araçlar hem yaşlı hem de çok oynanmış diye düşünürken güzel bir makinaya rastladım, arabayı gittim gözümle gördüm, gerçekten güzeldi yani içimde kaldı açıkçası, FD6 kendime ait ilk arabam ve kesinlikle beni bu kadar heyecanlandırmamıştı, halan daha da şöyle kenarda 600-700 bin lira yakacak param olsa da alsam onu diyorum. Sizin de dediğiniz gibi aracın her şeyi orijinal, lastik ebatları, jantları, tamponları, aynaları, egzozu, vs. her şey, ekstra sadece cam filmi var ve maalesef LPG takılmış ve fakir karışımda kullanıyordular. Ben Honda 'ma kıyamıyorum fakir karışımda kullanmıyorum, nasıl kıyarlar bir BMW 'ye. 


    Tanıdık BMW servisi asla yok, ve küçük şehirde yaşıyorum, aslında burada ustası da yok, büyük bir problem olursa çekici üstündeyiz galiba.


    Daha önce çok lüks marka araç kullandım ama hiç biri bir E39 5.30i etmez açıkçası benim gözümde, nedense gözüme çok farklı gelmişti E39. Rakibi W210 için bile aynı şeyi diyemiyorum, W210 bile beni böyle etkilemedi, bana katılmayacak arkadaşlar da çıkacaktır belki ama kendi görüşleri, E39 'un tasarımı bile zamanının fazlasıyla ötesinde.


    Motor seçeneği olarak 5.35i ve üstü olsa fazla gelir bana, V motor bide ekstra masraf gözüyle bakıyorum, yakıtı da fazla onların 20 litre civarında LPG yakıyor, tabi olsa yine de fena olmazdı.

    5.28i ise makyajsız kasa tek vanoslu olduğu için pek ilgimi çekmezdi, yoksa çok daha uyguna güzel 5.28i 'ler görüyorum, temizliği tartışılır tabi.





  • M3 CSL M kullanıcısına yanıt

    Ben yabancı kaynaklara da baktım, genel olarak yürüyen aksam için 300 bin km bir eşik gibi bir şey, ancak şu anda km verileri ne kadar doğru gerçekten tartışılır, 2013 'ten önceydi yanılmıyorsam KM düşürme anlaşılmıyordu.

    İşte araç saatli bomba gibi gezip ocağıma incir ağacı dikerse bu benim için büyük problem olur, elimdeki şu an tek sermayem arabam desem yalan olmaz. Elbette yatırım amaçlı almadım, tepe tepe kullanıyorum da zaten(hor değil, gerektiği kadar).


    Bunda yollar boşken, 200 KM/H 'ye sabitleyeceksin 5. viteste 4,500 devirde 200 200 gideceksin işte, yada 120 'ye sabitleyip FD6 kadar yaktıracaksın. E segmenti için konuşmak gerekirse, açıkçası gerçekten en iyi araç sayılabilir E39.

  • SHIHAD kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim tekrardan. Ben ek olarak bir sonraki aracımı manuel vites almak istemiyorum, her ne kadar keyifli olsa da hamallık gibi geliyor bana, 7 ileri DSG gibi saydırmak varken, üstelik manuel 'e çekme özelliği de varken.

  • TLPA kullanıcısına yanıt

    Bendeki araç B6 Passat 2.0 tdi,passatlarin en rafine olanı diyebilirim ama

    Ama aracımı asla bir 2.0 accordla kıyaslamam,Accord sürüş kalitesiyle dünyaya nam salmış bambaşka bir araba çünkü sizin konuştuğunuz Araç fındık motor üstelik.

    Accord un yığılması derken?:)

    Siz hacim denen kavramın ne olduğundan bihabersiniz anladığım kadarıyla ,hacimli araba rampada falan yığılmaz,ha güzel 0 100 yaparsınız,D segment arabayla 0 100 yapmak ne kadar mantıklı orası ayrı.

    E39 bakmaktan bahseden biri özel bir arabaya bakiyordur,B6 passatin arka koltuk bagaj ve sarı sitedeki hızlı satışı dışında Accord yaklaşan bir tarafı yok.

    Zaten Accord o dönem Passat Mondeo gibi araçlara değil,A4 3 serisi gibi araçlara rakip olarak çıkan bir model.

    Özetle siz özel bir araba bakmaktan uzaklaşıp standartla mutlu olurum kararına varmişsiniz.

    Şimdiden tercihinizin hayırlı olmasını dilerim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 18 Nisan 2024; 15:7:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TLPA kullanıcısına yanıt

    Tek vanos çift vanosa takılma, hatta işi bilenlere sor en iyi sorunsuz makine m52 b28dir.Modlamaya çok açıktır, parça arttıkça sorun ihtimali artıyor klasik.

    facelift öncesi daha çok seviyorum ben, gerçek araba hastalarının fl öncesi sevdiği konuşuluyordu yurtdışında gene, tam modern klasik. günlük takip edilirse zengin amcadan iyi arabalar bulunur ama takip gerekir:)

    5. vites 3 bin devir 180le gidiyor. top speede 4. viteste ulaşıyor 528i..

  • yaşlı araçların şöyle bir sıkıntısı var; genelde yaşlı araçların sahipleri çok maddi durumu olan insanlar olmuyor. bu yüzden de düzenli bir servis bakım görmüyor yaşlı araçlar. bu durum premium araçlarda katlanarak büyüyor; parası olan sıfır almış vatandaş 3-5 sene sonra satıyor, ucuza satıyor, çünkü parası olan zaten 2. el almaz bmw'yi. alan güç bela alıyor bmw'yi. tabii bmw servisine gidecek maddiyatı yok. sanayide heba ediyor aracı. 20 yaşına geldiğinde de bitik bir durumda kalıyor araç.


    yoksa böyle caponcu arkadaşların bahsettiği gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum. 20 yıl boyunca yetkili servise gitse o bmw o halde olur mu? olmaz tabii ki.

  • en1gma kullanıcısına yanıt

    2.0 TDI en güzel motor evet ama eski dizel korkutuyor adamı işte.

    Turbosu olmayan arabanın alt deviri yoktur, 2000 devire kadar kimse yoktur hatta. Accord sürmedim elbette ama tahmin etmek zor değil, hacimli motora rağmen 0-100 'ü civic 'den yavaş, muhtemelen ağırlık yüzünden, civic 'de bile tek kişi olmakla 4 kişi olmak arasında ciddi farklar var, hatta tek kişi bile rampada ciddi fark ettiriyor, Bolu dağına tırmanırken aynı arabanın otomatik vitesiyle karşılaştım, adam tek kişi olduğu için beni geçebildi, benzine de alsam fark olmadı. Turbo gerçekten büyük nimet, bir gün atmosferik sürerseniz anlarsınız, arabanız anırır ama gitmez.


    E39 bile o hacme rağmen alt devirlerde yok gibi bir şey, tek vanoslular özellikle, evet 100 'den sonra hacim etkisini görüyoruz, doğrudur ama rampa yok işte. 0.9 TCe clio ile aynı gidebilmek için 5. vitesle çıkacağın rampada 3. vitese atıp arabayı bağırtman lazım.


    Passat her koşulda en iyi D segmenti araba olmayabilir belki ama kesinlikle en dengeli olanı, bu yüzden de sevilip, sayılıyor, adam yerine konuluyor. Ben Accord kötü demiyorum ama tercih etmem diyorum, tarzım değil. 1.5 Turbo yeni kasa dersen o anca tatmin eder beni, oda belki, sürmedim.





  • M3 CSL M kullanıcısına yanıt

    Bunu duymuştum ama tam tersini savunanlar da var, ben faceliftçiyim biraz açıkçası, model yılı da yeni oluyor. 1000 'lerce parça değişmiş facelift olurken araç, illaki ciddi iyileştirmeler vardır.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Avrupa' da çok örnekleri var, bakımlı E39 'a binen bir sürü insan var. Doğru bir tez, katılıyorum. Ama illaki yaşlılık sirayet ediyor yani ister istemez.

  • Ben 2.0 FSI,1.6 FSI Passat da kullandım,araba kullanmayı biliyorsan dizel benzin farketmez hacimli motorda her yeri çıkarsın. Ha neden 2.0 tdi aldım dersen,o dönemler dizeller revaçtaydi,tork turbo falanla ilgili değil yani.
    Dediğim gibi lafa girerken E39 yerine sevilen tutulan aran istiyorum Passat diye girsen zaten Accord un bahsini bile açmazdım:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Bunun araba kullanmayı bilmekten ziyade beklentiyle ilgili olduğunu söyleyebilirim. Turbo arabayla eğer başarısız bir araba değilse rampayı eze eze çıkarsınız, hele ki turbo dizel ise, kolay kolay vites düşmek istemez.

    Atmosferik benzinlide ise rakım arttıkça işiniz zorlaşır çünkü oksijen azalır zaten bir kere, teknik açıdan kaybeder. Bunun yanında 5. vitesle başladığınız rampada hızınızı korumak için duruma göre 3. vitese bile düşebilirsiniz.


    Elbette burada rampaya girdiğiniz hız, devir, motorun hacmi(aslında burada önemli olan motorun hacminden ziyade motorun yeterli tork ve beygirini hangi devir aralıklarında sağlayabildiği, tork ve beygirin araç ağırlığıyla orantısı, şanzıman, varsa diferansiyel vb. kayıp oluşturan parçalar.)


    Turbo büyük bir nimet diyorum, çünkü alt devirlerde araç bu güçleri zaten verebildiği için kalkıp atmosferik araba gibi 4000-6000 devirde tutmak zorunda kalmıyosunuz. Tabi turbo silah gibi bir şey aslında, silahın mermisinin bitmesi gibi turbonun bittiği yerde hacimli motor daha avantajlı olur.


    E39 'da bile dizel olanlarda turbo olduğu için araç rampa olan yerlerde benzinli modellere göre çok daha başarılı. son hız olarak benzinli biraz daha iyi noktada ve 100 'den sonra benzinli biraz daha açılıyor. Ama rampada işler değişiyor işte. M57 'li 5.30d 'de düşünmedim değil ama dizel arabadan korkuyorum açıkçası.





  • TLPA kullanıcısına yanıt

    2.0 tfsi olanlar dsg geliyor kavrama değişim maliyeti olur ama motorda sıkıntılı diye biliyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt

    DSG 'ye sorunlu, sıkıntılı, masraflı diyenler bir zahmet almasınlar ve uzak dursunlar. Bu olay tamamen kafada bitiyor benim için, mükemmel bir şanzıman gözüyle bakıyorum.


    Kafada bitiyor derken, bu arabanın şanzımanı bir sarf malzeme gibi düşünülmeli ve fabrika 100 bin km ömür biçtiği kabul edilmeli, bunu bilerek ve kabul ederek aracı satın alırsanız kafada her şey çözülüyor. Konfor için para veriyorsunuz gibi düşünün. Birde sanıyorum kullanmaya bağlı da ömrü değişiyor, sıkışık trafikte eğer çok sürerseniz çok erken de zarar görebiliyor. 2.0 dizellerde ıslak tip var ve biraz daha iyiydi sanırım. Aslında B6 kasa passat için en güzel seçenek 2.0 TDI ve DSG şanzıman sanırım, şöyle 100 bin civarında, Sunroof 'lu, Comfortline olsa da fark etmez, Highline 'lar zaten arşa çıkmış, makul bir fiyata satılsa çok güzel olurdu.


    DSG gibi vites atan araba görmedim henüz, hızlılar var ama bu başka bir dünya bence, zaten vites atmıyor, hazırda bekletiyor, o orada zaten hep var. CVT demeyin onun olayı başka, vites komple yok zaten.





  • bmw inline 6 sesi dinlemek evet guzel ama bence o kadar bas agrisina degmez. 50-100 ile de isin icinden cikabileceginizi hic sanmiyorum, arac fiyatinin minimum yarisini kenara koymaniz lazim diye dusunuyorum. hali hazirda bir japona biniyorken hic bulasmazdim. hayirlisi olsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TLPA kullanıcısına yanıt

    Bende Dsg kullanıyorum vites geçişi performansı konforu çok güzel. En önemlisi parça fiyatı ve işçiliği ucuz ve her yerde. Edc öyle değil mesela servis dışında yaptıramazsın, fiyatları da çok pahalı

    Yalnız ilk nesil Dsg ler gerçekten sorunluydu ne zaman arıza yapacak belli olmuyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.