Şimdi Ara

21 Aralık 2012 Cuma [DÜNYANIN SONU-KIYAMET GÜNÜ] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
1
Favori
84.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kur'an-ı Kerim'de kıyatten hakkında bir alamet bulunmazken ve peygamberin bile gününü bilmediği söylenirken islam alimleri nasıl alametleri art arda sıralayabiliyor yok cuma günü olacak yok erkek nufusu kadın nufusundan az olucak vs bunlara katıksız inanıyorsunuz da tekerlegi bulamamış ama astronomi bilgileri bu kadar muazzam olan mayalara nasıl bu kadar önyargılı olabiliyorsunuz?ayrıca eklemek isterim piramitler dünyanın her yerinde benzer şekildedir biliyorsunuz ve piramitlere sahip olmuş her millet astronomide çok ileridir fakat dünyada piramit olmayan tek kıta Avustralya'dır sonradan keşfedilen bu kıtanın yerlilerinin bumerang dışında hiç bir icat yapamamış olması çok ilginçtir(insanın doğal gelişim süreci);zaten 500 sene oncesınde taş taşı üstüne koyamayan insanoglunun m.ö 2500 lerde birdenbire devasa piramit inşa etmesi tarihle ilgilenen mimarlar nezlinde şaşkınlık uyandırmaktadır.şahsi kanaatim 2012'de bir yıkımın değil bir değişimin olacağı.zeitgeist belgeselinde de geçer bu.2012 balık çağının bitip kova çağının başlayacagı tarihtir.musa dağdayken halkının yapmış olduğu altından öküz heykelini kırması öküz çağının sona erdirip balık çağını başlatması olarak yorumlanır.bu çağı tabi ki musa başlatmamış sadece işaret etmiştir yani bu olgu tamamen astronominin ilgi alanına girer 3400 küsür yılda bir bu döngü devam etmektedir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: remus


    ŞİMDİDEN HERKES HAZIRLANIYOR:

     21 Aralık 2012 Cuma [DÜNYANIN SONU-KIYAMET GÜNÜ]



    ateistmisin ? böyle şeylere nasıl inanıyorsunuz ? maya takviminin sonuymuş hepsi amerikan uydurması hiç kimse 'ondan' başka kıyametin ne zaman kopacağını BİLEMEZ lütfen aptal aptal davranmayın !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: remus

    21 Aralık 2012 Cuma gününe denk gelmektedir. Kıyamet cuma akşam ezanında kopacaktır.
    Bu da önemli bir ayrıntıdır.




    valla bunu ilk yazan kişiye ve buna inananlara acıyorum. hadi sallıyosun, o küçük beynin her yerde akşam ezanının farklı zamanda olacağını düşünemiyor mu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckin01 -- 4 Eylül 2009; 14:03:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreamRolleR

    konu açarsınız artık evimin yanına göktaşı düştü napayım diye sonra evi yan yatırırlar..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: seckin01

    quote:

    Orijinalden alıntı: remus

    21 Aralık 2012 Cuma gününe denk gelmektedir. Kıyamet cuma akşam ezanında kopacaktır.
    Bu da önemli bir ayrıntıdır.




    valla bunu ilk yazan kişiye ve buna inananlara acıyorum. hadi sallıyosun, o küçük beynin her yerde akşam ezanının farklı zamanda olacağını düşünemiyor mu






  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreamRolleR

    konu açarsınız artık evimin yanına göktaşı düştü napayım diye sonra evi yan yatırırlar..



  • @ seckin01

    Yanlış olduğunu düşündüğün bir şeyde bile millete beyninin küçük olduğunu hissettirmemelisin. Edep kuralları diye bir şey var.
    Ayrıca yanlış gördüğün şeyi neye dayanarak söylüyorsun anlamadım. Ayet olarak bildiriliyor bu, muhtemelen Mekke'nin ezanıdır o.
    Var mı sorusu olan?
  • kıyamet gelsede kopsak
  • la aldatmışlar sizi inanmayın böyle şeylere saf mısınız nesiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bornova_lı

    kıyamet gelsede kopsak

  • o tarihte iki taraftan biri .öt olacak ya bakalım hangi taraf
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ferruh Ferman

    @ seckin01

    Yanlış olduğunu düşündüğün bir şeyde bile millete beyninin küçük olduğunu hissettirmemelisin. Edep kuralları diye bir şey var.
    Ayrıca yanlış gördüğün şeyi neye dayanarak söylüyorsun anlamadım. Ayet olarak bildiriliyor bu, muhtemelen Mekke'nin ezanıdır o.
    Var mı sorusu olan?


    sayın Ferruh Ferman, şu bahsettiğiniz ayeti söyleyin de biz de öğrenelim ne dersiniz?

    Ben araştırdım öyle ne bir ayet ne de bir hadis görebildim.
    işte bulduğum sonuç:
    bu soruyu din bilgini Süleyman Kösmene ye soran izmirli bir vatandaşın aldığı yanıt: (Kırmızı yazıya dikkat!!)



    İzmir/Çamdibi’nden Kâzım MOLLA: “Kıyamet akşam vakti kopacak deniyor. Oysa dünyanın her yerinde değişik bir vakit hüküm sürer. Burada akşam iken, bir başka yerde sabah olmaktadır. Bu söz ne derece doğrudur?”


    Kıyamet saatinin geleceğinden şüphemiz yoktur. Esas olan budur. Kur’ân-ı Kerim kıyamet günü haberleriyle doludur. Kıyamet saatinin ne zaman geleceği konusunda ise bilgi sahibi değiliz. Kullara bildirilmeyen beş şeyden birisi budur ve bunun bilgisi Allah katındadır. Kur’ân buyurur ki: “Kıyamet vaktine dair bilgi Allah katındadır.”1

    1- Allah’a ait olan ve bize bildirilmeyen bir bilgiyi öğrenmeye çalışmakla bir şey elde edemeyiz. Bu bize bir kemal de vermez. Allah’ın, “Vakti yakındır”2 diye bildirdiği, fakat vaktini bildirmediği o büyük olaya iman etmek ve elimizden geldiğince ona hazırlanmak bizim için yeterlidir.

    2- Kıyamet vaktinde, Allah’ın emri gelir gelmez yeryüzü derhal harap olacaktır. Bu büyük olay, yirmi dört saatlik zaman dilimi içinde “güneşin batışı ile akşam vaktinin girişine” benzetilmiştir. Öyle ki, kâinâtın hayat güneşi batacak ve kâinât akşam vaktine girecektir. Nitekim Bediüzzaman Hazretleri sabah namazı vaktini kâinatın ilk yaratıldığı âna, öğle namazı vaktini dünya yüzünde insanın, yani Hazret-i Âdem’in yaratıldığı zamana, İkindi Namazı vaktini ahir zaman Peygamberi Hazret-i Muhammed’in (asm) geldiği zamana, akşam namazı vaktini güneşin batmış olması sebebiyle Kıyamet öncesinde dünyanın harap olması vaktine benzetmiştir. Bir yandan güz mevsiminden sonra pek çok mahlûkatın batışını, diğer yandan insanın vefatını hatırlatan akşam namazı vakti, öte yandan dünyanın Kıyamet öncesi harap oluşunu hatırlatıyor.3

    3- Şu halde bu sözle kıyametin akşam vakti kopacağını değil; kıyametin kopuşunun akşam vaktine benzediğinin, her akşam vaktinin bize kıyametin kopuşunu hatırlatıp geçtiğinin anlatılmak istendiğini anlamalıyız.

    Dipnotlar:
    1- Lokman Sûresi: 34;
    2- Kamer Sûresi: 1;
    3- Sözler, s. 46.


    Edep kurallarıyla yazdığım şeylerin bir ilgisi yok. Halkın din duygularını sömürerek kendi uydurmacalarına destek sağlayanlara en ağır hakaretleri etmekten çekinmem. Neymiş efendim 21 Aralık 2012 Cuma akşamı kıyamet kopacakmış. Kur'an'da da yazıyomuş.



    şimdi sizden bir yanıt bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckin01 -- 4 Eylül 2009; 17:46:42 >




  • Yeni iş sektörüne inicem...Batan dünyanın mallarını satıcam.
  • Bazı arkadaşlara bilgi olsun diye söylüyorum;

    Maya takvimi sandığınız ve hayal ettiğiniz gibi elle yazılan bir takvim değil. Yani adamlar 2012 ye kadar elle yazmış cinsinden konuşanlar var.
    Böyle birşey mümkün değil.


    Yıldız hesaplamalarıyla kendilerine bir takvim yaptılar. Ona da 'Maya Takvimi' diyoruz.


    Ayrıca Dünyanın en doğusunda ki Japonya ile Dünyanın En Batısında ki saat farkı 13.5 saattir. Yani kıyamet Cuma günü koparsa tüm Dünya için Cuma günü olacak sadece bizim için değil.


    +


    Kıyameti biz kendi ellerimizle getiriyoruz.
    Bkn. Küresel Isınma-Amazon ormanlarının yokoluşu-Su Kaynaklarının hızlı azalışı-Sibirya Tundra Ormanlarının Azalışı-Dünyanın Çölleşmesi-Nükleer Silahlarının Artışı


    Bunlar Dünya'ya kıyametin gelmesi için yeterli değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kocaeli1441 -- 4 Eylül 2009; 18:14:34 >




  • Kuran-ı Kerim'i okumayın işin doğrusunu okumayın saçmalıklara inanın irtibar edin.

    Deccæl mehti yok zaten töbeyaaa...
  • Bazı insanların herşeyi dine çekmesi beni çok rahatsız ediyor. Sen Kuran-ı Kerim'de yazan herşeyi doğru olarak görüyor olabilirsin ama ben doğru olarak görmüyorum, başkaları doğru olarak görmüyor. Senin doğru olduğunu düşünmen veya bir çok kişinin düşünmesi bunu doğru yapmaz.
  • Kıyamet diye bir şey olsaydı kopardı belkide ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SSH

    Bazı insanların herşeyi dine çekmesi beni çok rahatsız ediyor. Sen Kuran-ı Kerim'de yazan herşeyi doğru olarak görüyor olabilirsin ama ben doğru olarak görmüyorum, başkaları doğru olarak görmüyor. Senin doğru olduğunu düşünmen veya bir çok kişinin düşünmesi bunu doğru yapmaz.




    Ama doğrusu bu (Kuran-ı Kerim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mz~ -- 4 Eylül 2009; 19:30:10 >
  • Neden anlamak istemiyorsunuz hala? 2012 olayları ile kıyamet arasında hiçbir ilgi yoktur. Konuyu açan kişi yanlış bilgi vermiş.


    2012 kıyamet değil, yükseliştir. Büyük değişimdir. Ve bunun olup olmayacağını hiçbir insan bilemez. Olabilir de olmayabilir de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 4 Eylül 2009; 20:02:23 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.