Şimdi Ara

22' SAMSUNG 226BW WIDESCREEN LCD İNCELEMEM (fotolu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
0
Favori
71.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    Nova bilgisayardan aldım.. 530 si 10 taksit.. gerisi peşin 755 e

    2 hafta ölü pix. garantisi yüzünden...


    olsun iyi etmişssin bu şekilde almayı hani diyrosunya ö.p garantisi yüzünden diye.... gerçekten iyi etmişssin boşver

    eğer o şekilde almasaydın ve alırken ya kötü şansına ö.p çıksaydı ne yapacaktın Allah Korusun çok moral bozucu birşey bu

    kafana takma hayırlı olsun güle güle kullan




  • güle güle kullan

    bende 910n devam ediyorum
  • samsung bu üründe ölü piksel garantisi vermiyor mu arkadaşlar samsung kullanmadığım için çok fazla bilgim yok biraz aydınlatırsanız sevinirim


    bu arada konu sahibi ürünü alan arkadaşım hayırlı olsun güle güle kullan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 20 Mart 2007; 14:48:56 >
  • valla tam ben de bilmiyorum ama samsung 5 ö.p. den sonra garanti veriyo diye biliyorum.. buj ölü pixel olayı rahatsız edici bi durum old.u için novadan aldım bi anlamda..

    tşkler bu arada.. güzel alet
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    şuan DVI bağlı zaten ve 75 vermiyo FAKAT!!

    arkadaşım 75 hz vermesinin hiç bi önemi yok çünkü LCD lerde CRT ler gibi titreme denen bi olay yok.. doğalarında yok yani.. DVI bağladığında 75 verse de vermese de önemi yok.. 75 verse de bunnu hiç bi yararı olmaz ! ki stabilite için LCD üreticiler seçeneklerde 75 varsa bile (ki bende yok) 60 hz kullanılmasını tavsiye ediyo.. eğer araştırır ve sorarsan LCD lerin hepsinin 60 hz olduğunu görürsün ki bunun aslında önemi yok LCD ler titremez..



    Tazeleme hızı artıkça görüntü keskinliği dahada artar bu özellikle oyun ve filimlerde önemli En yüksek çözünürlüğünde dvi 75hz veren lcdler mevcut


     22' SAMSUNG 226BW WIDESCREEN LCD İNCELEMEM  (fotolu)


    soldaki 50hz sağdaki 100hz

     22' SAMSUNG 226BW WIDESCREEN LCD İNCELEMEM  (fotolu)






     22' SAMSUNG 226BW WIDESCREEN LCD İNCELEMEM  (fotolu)


     22' SAMSUNG 226BW WIDESCREEN LCD İNCELEMEM  (fotolu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digiali -- 21 Mart 2007; 1:26:53 >




  • arkadaşım LCD lerde bunun önemi yok diye biliyorum zaten titremez hiçbizaman LCDler anlatabilğiyomuyum ?? 60 hz yazdığına bakma.. 60 hz de diil.. hz ye ihtiyacı yok çünkü zaten titremiyo.. 75 olsa nolur ki ??


    yanılıyosam uyarın lütfen ??
  • yanılıyosun titreme ile alakası yok..100 hz lik toshiba lcd tv ler boşuna mı yani.Zatenhangi lcd de titreme varki.Tamamen hız meselesi
  • Ben bu monitör çıktığı ilk gün tesadüfen vatan bilgisayardaydım oradaki fiyat 745 ytl falan dı bende nette biraz araştırdım netsiparis.com adlı bir net satış magazasından mecidiyeköy gülbağdan giderek yerinde monitörü alşdım monitörü 6 taksitle ½2 indirimli bonusla 635 ytl ye aldım aylık taksitleri 106 ytl ye geliyor gerçekten dedikleri gibi var alırken de firmadaki arkadaşlar çok ilgilendiler istanbul mecidiyeköyde profilonun biraz aşşağısında yerleri yakınsanız oradan alın getiren firma kont bilgisayar firma indirimi var mı diye sordum kont a bana netsiparis deki fiyatı verdiler bende ayağın da dururken niye dudulluya gidecektim üstelik normal son kullanıcı fiyatı bayii fiyatıyla aynı iken zahmete gerek yok dedim atlamım gittim aldım eve kurdum arkadaşın anlattığıu gibi A panel ama çok memnunum skystar2 tv kartımla çok güzel görüntüler yakalıyorum aynı tv gibi
    eski monitörüm 940BW idi forumdan onu da sattım tavsiyelerine katılıyorum arkadaşım gözü kapalı alınabilir bu monitör. aman gidip vatana 130-140 ytl kazıklanmayın aynı fiyata alabileceğiniz daha birsürü yer var nette biraz araştırın yeter üstelik taksitle alıyorsunuz daha ne olsun...




  • Doğrusu monitör güzelde bu paraya aynı kalitede olmasa bile neredeyse 2 tane 19" wide lcd alınabilir. Fiyatı 450 ytl'den fazla olmamalı bu ölçüye göre. Alırım 2 tane 19" wide iki ayrı masaüstü kullanırım hiç değilse. Ama tercih ve para meselesi herhalde.

    Yine de insanı celbediyor 22"in cazibesi
  • beyler ben crt kullanıcısıyım ve lcd almak isityorum ama pek bilgim yok. ayrıca bu monitor epey bir ilgilimi çekti. o nedenle birkaç soru sormak istiyorum.
    1-ilk olarak bu A ve S olayı nedir?
    2-bir arkadaş Ölü pixel testleri, banding testleri yaptığından bahsediyor. bu testler için programlar mı var yoksa göz ile mi yaptığından bahsediyo? ayrıca banding olayı nedir?
    3-backlight olayı nedir?
    4-ben oyun kullanıcısıym ve ekran kartım kuvvetli olmasına rağmen bu ekranın maksimum çözünürlüğnde zayıf kalacaktır. maksimum çözünürlüğün altında görüntü kalitesi sanırım bozulmalar oluyomuş nedir durum?
  • evet benimde kafam bu A ve S panel ayrıntısına takıldı ....biraz daha acarsanız sevinirim
    model numarası aynı oldugu halde a veya s olarak değişiyormmu?
  • ikinizin de sorularına cvp vermeye çalıştım ebildiğim kadarıyla..


    1. S panel samsungun kendi ürettiği panel .. A ise yine iyi paneller yapan başka bi firmaya yaptırdığı panel.. S de backlightın daha az.. ,banding gibi bi sorunun da olmadığı söleniyo .. ama ne kadar doğru bilemiyoruz.. yabancı forumlarda yazan bu .. ama çok az kişi S panele sahip yurtdışında bile.. türkiyede ise S panel yok ..

    2.ölü pixel test programı var.. ama baningi rtest etmek için program var mı bilmiyorum ..

    3. backlight ekranın altından ve üstünde n karanlıkta belli olan ışık sızıntısı .. 226 bw de çok fazla değil rahatsız etmiyo.. belli belirsiz.. 3-5 film izledim alalı ve hiç rahatıs zolmadım .. fotoları indirirseniz görebilirsiniz backlight fotosunu ..

    4. ben quake III ü NFS 5 ,F1 2002 , colin mc rae rally oyunlarını 1024*768 ve ya 1280*1024 de oyunuyorum ve vs.. bu çöz. de oyunuyorum .. baasıklık yok bozulma yok.. takılma yok.. yani çözünürlük olayı bu kadar abartılacak bişi değil .. bazı arkadaşlar fazla abartıyo.. yine quake 3 ün nasıl göründüğünü iincelemedeki rapidden indirebileceğini z fotolarda görebilirsinizz .. ekran kartım Hİs ati radeon 9250 128 mb :)) yeni oyunları yine bu çöz.de orta ve iyi kartlarla çok rahat oynarsınız.. ille de 1680*1050 de oynicaksınız oynamazsanız şöle böle olur diye bişi yok.. inanın bana .. grafik hastalığından başka bişi değil bu.. 1024*768 de.. NFS 5 ne kadar güzell grafikleri var bi görseniz ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 22 Mart 2007; 12:02:51 >




  • çözünürlükten kaynaklı bozulma şu şekilde olabilir;

    normalde 4:3 oranina sahip(uzun kenar 4x ise kısa kenar 3x) monitörler kullanırız(ör: 1024*768 pixel 4:3 orana sahip monitörlerde bozulma olmaksizin görünür, dikkat ederseniz zaten 1024/768=4/3).

    widescreen tabir edilen monitörlerin ise oranı 16:9 dur(sinema da 16:9 dur). Buna uygun bir çözünürlük kullanmazsaniz iki sonuçlar karşilaşabilirsiniz:
    1) görüntü bi tarafa çekilmiş gibi uzar, sünmüş gibi olur ve dolayısıyla bozulur.(aynı şey 16:9 formatında görüntüyü 4:3 monitörde izlersek de olur)
    2) televizyonda veya bilgisayarda izlediğiniz filmlerde dikkat etmiş olabileceğiniz gibi üst ve alttan bi kısım siyah gözükür ve görüntü alanından yiyerek 16:9 oranına sahip görüntü bozulmadan gösterilir.

    uzun süredir oyunlara 16:9 formatinda sünmeden gösterilebilecek çözünürlük seçenekleri de koyuyorlar, bu sebepten widescreen olmasi ancak bu tip bir widescreen çözünürlüğüne sahip olmayan oyunlarda sorun yaratır.

    16:9 ve 4:3 karşılaştırıldığında örneğin 22" tabir edilen bir widescreen monitörün görülebilir alanı, 22" olan 4:3 monitörde daha ufak olacaktır. bilmeyen arkadaşlar için bu 19"-21"-22" vb köşegen uzunluğunu verir, köşegeni 22" olan ve 16:9 kenar uzunluğu oranlarına sahip ve 4:3 köşe oranlarına sahip iki dikdörtgen cizip alanlarini hesaplarsaniz 4:3 kenar uzunluğu oranına sahip olanın alanının daha büyük çıktığını görürsünüz.

    fakat, yukarida bahsettiğim, film izlerken sünmemesi için 4:3 monitörlerde görüntüyü alttan üstten kısaltıkları için, efektif olarak aynı köşegen boyutuna sahip bir 16:9 da çok daha büyük alanda filminizi izleyebilirsiniz.

    sözün özü: oyunlar artik 16:9 oranını destekleyen çözünürlüklere sahip olduğundan ve film izlemesi çok daha keyifli olacağindan widescreen tercih sebebidir. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta şudur, 22" bir LCD widescreen monitörün ve yaptığım hesaplarda bi yanlışlık yoksa, yaklaşık 20,784" lik bir 4:3 LCD monitörün görülebilir alanları aynıdır(207,36 inch^2). bu durumda 21"lik 4:3 bir monitör 22" bir widescreen monitörden daha fazla görülebilir alana sahiptir. buna dikkat ediniz. ayrica bu monitör çok güzele benziyor, param olursa bunu ve güzel bir ses sistemi alarak coşmayı düşünüyorum. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mithrelios -- 22 Mart 2007; 17:00:50 >




  • merhaba arkadaşlar. ilk defa bir foruma üye olmanın verdiği heyecanla benim de monitörü kullanan arkadaşlardan bir ricam olacak. Bu monitörü ben de aldım. Bir hafta önce vatan bilgisayardan. Kendisi bir A panel. Bu bleeding ve bending konusunda en ufak bir şikayetim yok ama şöyle bir sorun dikkatimi çekti. Aslında sorun mu bilmiyorum. Şöyle ki görüntünün üst kısımlarına doğru renklerde bir koyulaşma var. Kendini belli ediyor bu. Mesela şu anda donanimhaberin arka planındaki o turuncumsu renk üstlere doğru koyulaşıyor. Aradaki fark çekilemez boyutlarda değil ama bir farklılık var. Sorum bu normal midir? Yoksa her LCD monitörde olan bir şey mi. Bir de hayatımda ilk kez LCD monitör kullanıyorum. Daha önce tanıdıklarda birkaç dakika bakmıştım.
  • Öyle olmasının nedeni, LCD ekranlara bakış açısının değiştikçe rengin de değişmesidir. Yani aslında monitör aynı rengi verir alta da üste de ama mesela üst kısma tam dik açıyla bakıyosundur ve tam rengini görüyosundur, alt kısma is haliyle biraz eğik açıyla bakıyosundur ve orası daha parlak gözükür. Göz hizanı aşağı indirip, alt kısma tam dik bakarsan üst kısmın daha da karardığını, alt kısmın ise tam rengini göreceksin. Veya göz hizanı biraz daha yukarı alırsan, üst kısmın renginin açıldığını, alt kısmın ise daha da açıldığını göreceksin. Yalnız tabi bu dediklerim klasik alttan aydınlatmalı LCD'ler için, 226BW gibi çift aydınlatmalı LCD'lerde bu hizayı alta üste aldıkça değişim nasıl olur bilmiyorum tam, yine benzer bi durum olur sanırım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    arkadaşım LCD lerde bunun önemi yok diye biliyorum zaten titremez hiçbizaman LCDler anlatabilğiyomuyum ?? 60 hz yazdığına bakma.. 60 hz de diil.. hz ye ihtiyacı yok çünkü zaten titremiyo.. 75 olsa **** ki ??


    yanılıyosam uyarın lütfen ??


    LCD'lerde titreme olarak değil de, görüntünün saniyede kaç kere yenileneceğini belirlediği için yine de önemli bi faktör, yani GTG süresi çok kısa olsa bile, ekrana saniyede gönderilen veri sayısı düşük olduğu sürece görüntüde fluluklar yaşanabilir, örnek olarak çok hızlı hareket eden herhangi bi görüntüde ekran kartı -anlamak açısından sayıları büyüterek ve atarak veriyorum- 60Hz'de görüntü yollarken aradaki bir çok frame gitmeyecektir, ancak 75Hz'de monitöre yollanan veri daha fazladır, aradaki frameler de ekranda görülecektir, böylece 60Hz'deki gibi iki frame arasında biraz uzun süreli bi boşluk olmayacaktır, yani fluluk olmayacaktır.

    Yalnız tabi bu, dediğim gibi böyle gözle bu kadar da görünen bi olay değildir, dikkat gerektirir, ayrıca bilmeyen arkadaşlar için tazeleme süresinin açıklamasını da yapayım da yukarda verdiğim örnek/açıklamanın sadece anlamayı sağlamak için mantık yönünden genişletildiğini anlasınlar. Tazeleme hızı, ekran kartının monitöre 11 saniyede gönderdiği kare yani görüntü sayısıdır, haliyle monitörün de 1 saniyede gösterdiği kare yani görüntü sayısıdır, yani 60Hz'de çalışan bi sistemde ekran kartı 1 saniyede 60 adet sinyal yani görüntü yollar monitöre.




  • Çok teşekkür ederim Fixx. Valla bir haftadır merak ediyordum. İçime kurt düştüydü. Bir de malum bir S panel A panel olayı var. Dedim acaba bu A panel diye bir hata falan mı var. Halbuki alakası yokmuş. Tekrar sağol, yüreğime su serptin
  • cevaplar için çok teşekkür ederim beyler elinize sağlık!
  • benim merak ettiğim husus bending ve bleeding nedir?anlayamadım.açarsanız sevinirim.
  • 19 luk ws düşünenler aslında gerçekte 22' lik bir ws'nin gerçekten iyi durduğunu buradan görmüş oldular. 19' de ise ws iyi durmuyor, umarım bu model zamanla kendini kanıtlar...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.