Şimdi Ara

22' SAMSUNG 226BW WIDESCREEN LCD İNCELEMEM (fotolu) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
0
Favori
71.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok saglam bir alet bence biraz daha para katip buyuk ekran lcd alip bilgisayari baglayabilirdin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AlessandroNesta

    bence biraz daha para katip buyuk ekran lcd alip bilgisayari baglayabilirdin



    zaten kısmetse ben ilerde öyle yapacağım
  • sayende bilgilendik çok sağol ve hayırlı olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mithrelios

    çözünürlükten kaynaklı bozulma şu şekilde olabilir;

    normalde 4:3 oranina sahip(uzun kenar 4x ise kısa kenar 3x) monitörler kullanırız(ör: 1024*768 pixel 4:3 orana sahip monitörlerde bozulma olmaksizin görünür, dikkat ederseniz zaten 1024/768=4/3).

    widescreen tabir edilen monitörlerin ise oranı 16:9 dur(sinema da 16:9 dur). Buna uygun bir çözünürlük kullanmazsaniz iki sonuçlar karşilaşabilirsiniz:
    1) görüntü bi tarafa çekilmiş gibi uzar, sünmüş gibi olur ve dolayısıyla bozulur.(aynı şey 16:9 formatında görüntüyü 4:3 monitörde izlersek de olur)
    2) televizyonda veya bilgisayarda izlediğiniz filmlerde dikkat etmiş olabileceğiniz gibi üst ve alttan bi kısım siyah gözükür ve görüntü alanından yiyerek 16:9 oranına sahip görüntü bozulmadan gösterilir.

    uzun süredir oyunlara 16:9 formatinda sünmeden gösterilebilecek çözünürlük seçenekleri de koyuyorlar, bu sebepten widescreen olmasi ancak bu tip bir widescreen çözünürlüğüne sahip olmayan oyunlarda sorun yaratır.

    16:9 ve 4:3 karşılaştırıldığında örneğin 22" tabir edilen bir widescreen monitörün görülebilir alanı, 22" olan 4:3 monitörde daha ufak olacaktır. bilmeyen arkadaşlar için bu 19"-21"-22" vb köşegen uzunluğunu verir, köşegeni 22" olan ve 16:9 kenar uzunluğu oranlarına sahip ve 4:3 köşe oranlarına sahip iki dikdörtgen cizip alanlarini hesaplarsaniz 4:3 kenar uzunluğu oranına sahip olanın alanının daha büyük çıktığını görürsünüz.

    fakat, yukarida bahsettiğim, film izlerken sünmemesi için 4:3 monitörlerde görüntüyü alttan üstten kısaltıkları için, efektif olarak aynı köşegen boyutuna sahip bir 16:9 da çok daha büyük alanda filminizi izleyebilirsiniz.

    sözün özü: oyunlar artik 16:9 oranını destekleyen çözünürlüklere sahip olduğundan ve film izlemesi çok daha keyifli olacağindan widescreen tercih sebebidir. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta şudur, 22" bir LCD widescreen monitörün ve yaptığım hesaplarda bi yanlışlık yoksa, yaklaşık 20,784" lik bir 4:3 LCD monitörün görülebilir alanları aynıdır(207,36 inch^2). bu durumda 21"lik 4:3 bir monitör 22" bir widescreen monitörden daha fazla görülebilir alana sahiptir. buna dikkat ediniz. ayrica bu monitör çok güzele benziyor, param olursa bunu ve güzel bir ses sistemi alarak coşmayı düşünüyorum. :D

    widescreen monitörler 16:9 değil 16:10 'dur...Coğu kişinin aklına geniş ekransa 16:9 dur geliyor...(sinemadaki orandan dolayı galiba akılda öyle kalıyor...)




  • bende bugün sipariş verdim nasipse yarın elimde olacak ( hatta şu an yolda)

    vatan da gidip görmüştüm gerçekten çok şık( vatan dan almadım)

    Vatan bilgisayardan TEC marka duvar askı aparatı aldım, askı aparatıyla bağlayacağım, değerlendirmelerimi paylaşırım.

    panelini bilmiyorum ama muhtemelen a paneldir.

    360$+kdv den 6 taksitle aldım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msakdogan -- 30 Mart 2007; 23:26:09 >
  • Güle güle kullan arkadaşım...Çok güzel bir monitör.
  • @FERNSEHEN arkadaşım teşekkür ederim..

    evet arkadaşlar bugün monitörüm geldi. A panel tahmin ettiğim gibi
    ÖLÜ PİKSEL YOK :)

    Bahsettiğim gibi monitörü askı aparatıyla duvara montajladım çok şık oldu.. Yeri müsait olan herkese tavsiye ederim.

     22' SAMSUNG 226BW WIDESCREEN LCD İNCELEMEM  (fotolu)

     22' SAMSUNG 226BW WIDESCREEN LCD İNCELEMEM  (fotolu)




  • msakdoğan güxzel iş çıkarmışsın t ebrikler...

    ama monitör olarak kullanmak zor oolmicak mı ??
  • teşekkür ederim @Darkchild

    Cihaz çok iyi, senelerdir 17" Sony Trinitron kullanmış birisi olark çok şık ve iyi bi alat..


    Askı aparatı TEC MA 3040 Vatan bilgisayardan aldım.

     22' SAMSUNG 226BW WIDESCREEN LCD İNCELEMEM  (fotolu)
  • darkchild, monitorun hayırlı olsun, çok şık görünüyor.... ben nokta aralığı durumu merak ediyorum, ekran büyüdükçe nokta aralıklarında genişlemeler oluyor, bunda nasıl resimleri kuşe kağıta basılı resim gibi net görebiliyoruz mu?
  • nokta aralığını tam bilmiyorum ama 22" lerin TN panellerin hepsinde aynı dyani diğer markalarda nasılsa bunda da aynı.. yani resimlerde öyle abukluk yada bozulma kötü görünme gibi bişi olmuyo tabiki .değilse kimse LCD almazdı inan bana... yani nokta aralığı olayını farkettiricek bişi bile olmuyo..
  • Banding dediğimiz olay tam olarak nedir? Sabit bir renk gösterdiğimizde ekranın ortasından belli belirsiz çizgi geçmesi olayı mı, yoksa başka birşey mi.
    Bir de bu aleti İstanbul'da ölü piksel kontrol ettirerek taksitli alabileceğimiz yer neresi?
  • Slema Arkadaşlar.
    Bu monitörü araştırırken bu forma rastladım. Alıp test eden arkadaşlara bilgilerini paylaştıkları için teşekkür ederim. Bende bu günlerde eve bir bilgisayar almaya niyet ettim. Monitör üzerinde çok duruyorum.Çünkü gözler bu işte en çok yorulacak organlar. Bu sebeple 206 BW yada tercihim 226BW olacak. Çok inceledim özellik olarak mükemmel. Ancak benim sizden bir istirhamım olacak. Bilgisayar konusunda çok bilgim yok. Bir bilgisayarcı arkadaş bana ekteki listeyi oluşturdu. Acaba bu sistem kullanacağım bu büyük ekran monitörü kaldırırmı yarmımcı olursanız çok memnun olurum. Bilgisayarı özellikle evin 2. televizyonu niyetine de kullanmak istiyorum. Bu bakımdan soruyorum.

    ANAKART
    Asus P5VD2-VM VIA(256 vga+ses+eth)PCI-E 775 PİN ATX DDR2
    İŞLEMCİ
    INTEL C2DUO E6400 2.13GHz 1066MHz 2MB 64BIT 775p
    RAM
    1 GB DDR2 667 MHz (KINGSTON)
    EKRAN KARTI
    ASUSTEK EN7300GE(64Bit) 256/512MB HDTV DVI 16X
    HARDİSK
    160 SAMSUNG 7200 SATA2 8MB
    DVD YAZICI
    DVD-RV 22A 16x Samsung+/-/Siyah
    KASA
    Asus P4TA951 350 Wat ATX 4USB Black
    HOPORLÖR
    CREATIVE INSPIRE M4500 4+1 HOPARLÖR
    MONİTÖR
    Samsung SyncMaster 226BW 20” Wıde Screen Lcd
    TV KARTI
    Sky Star 2 dijital Uydu+Kumandası




  • meric düşündüğün sistemle bu monitörü çalıştırmada sıkıntı yaşayacağını hiç samnıyorum. Yine de isalmadan önce alacağın yerdeki bir sorumluya sor istersen garanti olması açısından. Sadece seçtiğin ekran kartının DVI çıkışı olmasına dikkat et. Gerçi olmasa da olur da böyle monitörü almışken dijital bağlamamak da olmaz. Ben de şu anda 226BW kullanıyorum. Hatta sistemi de yazayım belki yardımı olur. P4 2.8, 1gb ddr400, radeon x850PRO. Gerisinin pek önemi yok zaten. Bir de sevgili donanimhaber ahalisi bu monitörle ilgili belirtmek istediğim bir şey daha var. Bugün PS3'üme kavuştum ve hemen bu mönitöre "http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=156293&productid=evphiswv3567" linkinde göreceğiniz kabloyla bağladım. 720p'de çalıştırıyorum. Bence görüntü oldukça güzel. Evdeki yadigar televizyona da bağladım. Aradaki fark için şu an pek bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü daha acemiyim.




  • hayırlı olsun dark :))
    gule gule kullan (no_noise )
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jason bourne

    meric düşündüğün sistemle bu monitörü çalıştırmada sıkıntı yaşayacağını hiç samnıyorum. Yine de isalmadan önce alacağın yerdeki bir sorumluya sor istersen garanti olması açısından. Sadece seçtiğin ekran kartının DVI çıkışı olmasına dikkat et. Gerçi olmasa da olur da böyle monitörü almışken dijital bağlamamak da olmaz. Ben de şu anda 226BW kullanıyorum. Hatta sistemi de yazayım belki yardımı olur. P4 2.8, 1gb ddr400, radeon x850PRO. Gerisinin pek önemi yok zaten. Bir de sevgili donanimhaber ahalisi bu monitörle ilgili belirtmek istediğim bir şey daha var. Bugün PS3'üme kavuştum ve hemen bu mönitöre "http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=156293&productid=evphiswv3567" linkinde göreceğiniz kabloyla bağladım. 720p'de çalıştırıyorum. Bence görüntü oldukça güzel. Evdeki yadigar televizyona da bağladım. Aradaki fark için şu an pek bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü daha acemiyim.

    Teşekkür ederim arkadaşım




  • kendinden ses sistemi var mi? bu lcdnin varsa ses sistemi nasıl
  • eğer monitöre bağlayacaksanız ses için ayrı bir şey düşünmeniz gerekiyor ve neyazık ki biraz masraflı. Ben bugün "http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=92120&productid=bd47146"linkindeki kulaklığı gördüm. Bu kulaklıkla ps2 ya da ps3 deki optik çıkıştan faydalanıp 5.1 ses alabiliyorsunuz. Ama eğer dersenizki ben kulaklık istemiyorum o zaman baya paranız gidecek demektir. en aşşağı 450 ytl gibi bir değer. Bununla ilgili bir konu var donanımhaberde. Signore baya detaylı bir şekilde anlatmış. Oraya bakmanızı öneririm ses konusunda.
  • Herkese son mesajım paranız varsa 630 ytl kadar yani bu monitöre bu kadar para ayıra bilirseniz bu monitörden iyisi bu fiyata yok gidip teknosa vatan gibi yerlerden kazık yemeyin nette araştırın 6 taksitle 635 ytl ye ben aldım aldıgım adres isewww.netsiparis.com mecidiyeköy gülbağ da yerleri var gidip oradan elden aldım. ve şu an daki teknolojik şartlarda bu fiyata kesinlikle ve kesinlikle alınacak en iyi monitördür abuk subuk markalar bile bu fiyatın üzerinde satılıyor bence kararınızı iyi verin böyle ürünler bir kere alınıyor herkese tavsiye ederim.
  • tşkler arkadaşlar..

    aletin ses sitemi tabiki yok.. :))

    ayrıca banding denen olay renk geçişleri ile ilgili... banding varmı yok mu bu alettde aslında tam ben de bilmiyorum... kayıplı bazı jpg dosyarında vare gibi görünüyo ama her resimde belli olmuyo.. ayrıca foto makinesi ile çekilen fotoların hiçbirinden bu banding denen bişi göremedim genelde netten bulunan resimlerde görğyorum böle şeyler.. ama çok nadir çıkıyo.. bmp dosyalşarı üzerinde denemek lazım.. yani JPG ye hiç çevrilmemiş resimler.....
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.