Şimdi Ara

24 ay taahhütlü İnternet iptali (Taahhüt bitmeden). (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
359
Cevap
25
Favori
380.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • biggame B kullanıcısına yanıt
    Aynen 12 ayı doldurup iptal edebilirsin. Aksini yazanların çok hukuk dersine ihtiyacı var ancak o kadar zamanım yok. Taa hukukun kaynaklarından başlamak lazım.
  • Ben dopingden telefon+internet aboneliği aldım 2 yıl tahüt verdim imza atılmadı sadece telefonla görüşmede onay alındı şuan 5.aydayım 12.ayımda para ödemeden aboneliğimi iptal ettirebiliyormuyum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba bu yasadan yararlanıp taahhüt bozma cezası ödemeyen arkadaşlar var mı? Benimde yakında 12 ay dolacak olayı netleştirip ona göre interneti iptal edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sunmedia kullanıcısına yanıt
    Taahhüdünüzü bozduğunuzda sözleşmenizi feshetmiş olmuyorsunuz. Dolayısıyla bu maddede yazılanlar taahhüdünü bozanların işine yaramıyor. Yüz kere yazdığım gibi; sözleşme ile taahhütname aynı şey değildir. Kanunun bu maddesi taahhütnameleri kapsamıyor. Kaldı ki verdiğiniz sözden caydığınızda size sağlanan indirimlerin geri istenmesinden doğal bir şey olabilir mi?

    Ben yazmaktan yoruldum. Lütfen arzu eden varsa taahhüdünü bozsun. Servis sağlayıcı indirimleri geri istediğinde de ödemesin, gerekirse dava açsın. Fakat sonuçlarını da bize yazsın, biz de öğrenelim işin doğrusunu. Selametle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: igorparker

    Taahhüdünüzü bozduğunuzda sözleşmenizi feshetmiş olmuyorsunuz. Dolayısıyla bu maddede yazılanlar taahhüdünü bozanların işine yaramıyor. Yüz kere yazdığım gibi; sözleşme ile taahhütname aynı şey değildir. Kanunun bu maddesi taahhütnameleri kapsamıyor. Kaldı ki verdiğiniz sözden caydığınızda size sağlanan indirimlerin geri istenmesinden doğal bir şey olabilir mi?

    Ben yazmaktan yoruldum. Lütfen arzu eden varsa taahhüdünü bozsun. Servis sağlayıcı indirimleri geri istediğinde de ödemesin, gerekirse dava açsın. Fakat sonuçlarını da bize yazsın, biz de öğrenelim işin doğrusunu. Selametle.

    Arkadaşlar ben 10 yıllık Avukatım. Yukarıdaki arkadaşın hukuk bilmediği ortada.
    Gerekçe yok birşey sadece yorum yazıyor. Yukarıda incelerseniz yasa maddesini ve yasa maddesinin gerekçesini yazdım.

    Açık bir dil ile tekrar yazayım. Abonelik sözleşmesi süreli/süresiz hizmet sözleşmesi niteliğinde olduğu için bu tür sözleşmelerde fesih söz konusudur. Sözleşmeden dönmek, sözleşmenin iptale vss gibi şeylerin ne olduğunu anlatmayacağım. çünkü konuyla ilgisi yok.
    Fesih tek taraflı yada iki taraflı karşı tarafa varması ile hüküm ve sonuçlarını doğuran irade açıklamasıdır. ( Bu kurumların yaptığı ikinci hile böylelikle açığa çıkmış oluyor fesih talebinde buluyorsunuz yok müşteri hizmetleri seni arayacak da onay alacakmış, bunların hepsi hikaye)
    Kanun madde gerekçesinde diyor ki abonelerin düşünmeden taahhüt verdikleri ve verdikleri taahhüt sürelerinin uzunluğu dikkate alınarak, herhangi bir ceza, cayma bedeli vss ödemeden 1 yılın üzerindeki sözleşmeleri fesih edebilme imkanı getirilmiştir.

    Şimdi yukarıda yazdığım maddenin anlaşılmayacak bir yanı var mı? YOK peki bu arkadaş okumadan mı aynı şeyleri sallayıp duruyor.

    Aşşağıda milliyet gazetesinden alınmış üketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Başkanı Aydın Ağaoğlu'nun yazısı bulunmaktadır. Lütfen zahmet edip okuyunz.

    Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Başkanı Aydın Ağaoğlu, bir buçuk yıldır yürürlükte olan 6502 sayılı kanunun 52'inci maddesine göre 12 ayın üzerinde taahhütlü satışların yasak olduğunu belirterek, bu sürenin üzerindeki taahhütlü satışlarda tüketicilerin vazgeçmesi durumunda ceza ödemeden cayma hakkı bulunduğunu kaydetti.


    Ağaoğlu, başta telekom olmak üzere, elektrik, doğalgaz ve diğer sektörlerde 24 ve 36 ay gibi sürelerde taahhütlü satış seçenekleri bulunduğunu aktararak, “Uzun süreli vadelerde alınan hizmet biraz daha düşük fiyatlı oluyor. Hem de firmalar tüketiciyi uzun süre elde tutmaya çalışıyor. Ancak ayrılmak istediğinizde ise size zorluk çıkartıp ceza parası ve önceki indirimleri ödemenizi istiyorlar. Sözleşme imzalanmış olsa da bu isteklerinin yasal dayanağı yok” dedi.


    'Ceza bedeli yasak'
    Tüketicilerin 12 ayın üzerindeki taahhütlerde istediği an ceza bedeli ödemeden vazgeçebileceğinin altını çizen Ağaoğlu, son dönemde uzun vadeli taahhütler konusunda tüketici hakem heyetlerine gelen şikayetlerde artış olduğunu, ancak tüketicilerin çoğunun bu konudaki haklarının farkında olmadığını ifade etti.


    Aydın Ağaoğlu, kullanıcıların adres değişikliklerinde de abonelikleriyle ilgili sorunlar yaşayabildiklerine de değinerek, “Abonenin taşındığı adreste o firmanın altyapısı bulunmayabiliyor. Ancak firmalar bu durumda bile sistemden çıkmak isteyenden ceza ücreti talep ediyor. Oysa bu yasal değil. Bunun da çok mağduru var. Bu konularda tüketici hakkını arayabilir. Ayrıca tüketiciler kendilerinden kaynaklı nedenlerle de aboneliklerini sona erdirmek isteyebilir. BTK'nın yönetmeliğine madde eklettik. Abonelerin taahhütten kendilerinden kaynaklanan nedenlerle caymaları halinde taahhüt sonuna kadar ödemeleri gereken fatura toplamı ile o ana kadar aldıkları indirim toplamından hangisi tüketici lehineyse o bedel talep edilebiliyor” diye konuştu.


    İstediği zaman fesih hakkı var
    6502 sayılı kanunun abonelik sözleşmeleriyle ilgili 52'inci maddesi ise şöyle:
    “..... Tüketici, belirsiz süreli veya süresiz bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme şartlarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır şartlar içeren bir yöntem belirleyemez....”


    'Kanun net, şikâyet edin'
    Aydın Ağaoğlu, verdiği taahhütten vazgeçenlerin firmanın gönderdiği haksız cezalarla ilgili yapması gerekenleri ise şöyle aktardı:
    “ - Uzun süreli aboneliklerde tüketici birinci ya da 13'üncü ayda aboneliğini bitirmek isterse herhangi bir ceza ödemek zorunda değil. Gelen cezanın iptali için tüketici hakem heyetine başvurabilir.
    - Bunun dışında yasaya aykırı bu uygulamadan dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) şikayette bulunabilir.
    - tuketici@gtb.gov.tr ve tuketici@btk.gov.tr adreslerine mail atılabilir.
    - Burada dikkat edilmesi gereken konu aboneliğin başlangıç tarihinin 28 Mayıs 2014'den sonra başlamış olması. Çünkü yasa bu tarihte yürürlüğe girdi.
    - Kanun net ve açık. Firmalar 12 aydan uzun taahhüt veremez.”


    'Esaret gibi görülmemeli'
    Türkiye'de çoğu hizmetin uzun vadeli aboneliklerle alındığına da işaret eden Aydın Ağaoğlu, şu bilgileri verdi: “Hizmetlerin yüzde 70'i uzun vadeli taahhütle alınıyor. Türkiye'de 72 milyon cep telefonu, 45 milyon internet, 13 milyon sabit telefon, 7.5 milyon uydu abonesi var. Çoğu elektronik haberleşmede. Ürün ve hizmetleri de biraz daha makul fiyata alabilmek için taahhüte giriyoruz. Çünkü daha indirimli oluyor. Ama bu tüketicinin esareti anlamına gelmiyor. Bundan vazgeçme hakkı var.”

    Milliyet




  • Arkadaşlar iyi günler.Tek tek okudum mesajlarınızı.Benim de bir sorum olacak.Dsmart abonesiyim.Tv+internet hizmetini kullanıyorum.2012 yılında abone oldum 2 yıl taahhüt verdim.7 Kasım 2014 tarihinde arayarak taahhütümün bitmek üzere olduğunu 1 yıl daha uzatmak istediklerini söylediler.Kabul ettim 1 yıl daha uzattım.Bu bir yıl içerisinde şehir değişikliği yaptım.İnternet hattımı nakil ettim.Dün itibariyle taahhütüm bitti.Şimdi bana müşteri temsilcisi diyor ki tv hizmetinizin taahhütü dolmuş ama internet hizmetinizi nakil ettiğiniz için o nakil süreci taahhüt sürenize ekleniyor.İnternet taahhüt süreniz 16 Aralıkta dolacak diyor.Böyle bir durum var mı?
  • gokhantuna22 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım sorduğunun sorunun cevabı muhtemelen sözleşmende yazıyordur. Nakil ile ilgili kısıma bakarsan.
    Nakil sırasında hattı dondurduysan, bu süre taahhüt süresine eklenecektir.
    Ancak dondurma yapmadan sadece nakil yaptırdıysan taahhüdün bitmiş olacaktır.
  • Arkadaslar bende 08.09.2014 yilinda internet+dsmart olmak uzere 24 aylık taahhütte bulundum.adres degisikligi yüzünden (altyapi)sebebiyle internet kullanamiyorum.internetifaturalandirmiyorlar.dsmarti oduyorum.her ikisini kapatayim dedim.indirimleri odersiniz dediler.kampanya döneminde faturalanacak tutar: 42,97 kampanya indirimi 24×24 ay kampanya tarifesi 67,00 ödediğim ise 81tl kapatirsam ne kadar oderim geriye 10 ay kaldi.yardimci olursaniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Necmi20 N kullanıcısına yanıt
    Ben sonunda kapattım kurtuldum.Bi sıkıntı çıkmadı.Ama sana ve bunu okuyan herkese tavsiyem bilgi almak için müşteri hizmetlerini en az 2-3 kez arayın farklı temsilcilerle görüşün.Ben bi kez aradım yukarıda yazdığım gibi internet taahhütünüz bitmedi indirimleri ödersiniz dediler.Ertesi gün aradım öyle bişey olamaz baz alınan tarih Dsmart'ın başladığı tarihtir dediler.Başka bir gün aradım kasım ayının tamamını ödemeyeceksiniz kullandığınız gün kadarını son fatura olarak ödeyeceksiniz dediler.Tekrar aradım öyle bir durum yok kasım ayının tamamı faturalandırılmış onu ödeyeceksiniz dediler Müşteri temsilcileri error veriyor yani.Buna dikkat edin derim.
    Ayrıca yeni çıkan yasaya göre nakil durumunda altyapı sebebiyle hizmet verilemezse aboneliğini hiç bir ceza geri ödeme vs. olmadan iptal edebilirsin.




  • Merhabalar;
    Yeni konu açmak istemediğim için buraya yazmak istedim. Yeni taşındığım evde benden önce kalan arkadaşımın adına süperonline internet vardı. Eve ben taşınınca interneti üzerime aldım. Tabi bu arada taahhüt verdim 2 yıllık. Ancak eve taşındıktan sonra sürekli genel arızaydı, modem arızasıydı sürekli internetim kesiliyor. 4 gün internetimin olmadığı zamanlar oldu. Üstüne üstlük kendi modemimizi de kullanmamıza izin vermiyormuş süperonline onuda öğrendik.
    Şimdi benim sorum bu abıneliği iptal ettirmek için neler yapmalıyım? 6502 ye dayanarak bir dilekçe yazsam illa elden mi teslim etmem gerekir? İnternet kesintilerini haklı sebep olarak gösterebilir miyim? İnternet aboneliğimin henüz 1. ayı bitti. İptalin hangi aşamasında modemi teslim ediyoruz?
    Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sunmedia




    Verdiğiniz faydalı bilgiler ve hatırlattığınız yeni kanun maddeleri için teşekkürler.
    Ben tüketici derneğine yaptığım şikayeti ve telekomum cevabını paylaşmak istiyorum.
    28 mayıs 2014 te çıkan kanunla 1 yıldan fazla süre için yapılan sözleşmelerden, ceza ödemeden fesih hakkı belirtiliyor. Ben 2 yıllık abonelik sözleşmemden, onbirinci ayın bitimine yakın feragat ettim. Dolayısıyla cezasız fesih hakkım oluştu.
    Telekomun bana gönderdiği cevapta; "(ceza hakkında) bu bedel, sözleşmenin feshi nedeni ile talep edilen bir ceza olmayıp, abonenin kampanya şartlarına uymaması nedeni ile kurul kararı (3.1.2013 ve 2013/DK-THD/14 numaralı Taahhütlerde yer alan cayma bedelleri) kapsamında doğan ücrettir." şeklinde yazmışlar.
    Bu durumda; sözleşmenin cezasız fesih hakkı ile abonenin kampanya şartlarına uymaması hakkı arasında bir ayrım yapılmış ve tüketici aleyhine olan durumda bir değişiklik olmamıştır. Kanunda; bir yıldan fazla olan sözleşmelerin geçersizliği belirtilmemiştir.
    Yine şirketler kendi yorumlarıyla hareket edip cezada ısrar etmektedirler.
    Araştırmalarım devam ediyor. Şu anda lehimizde bir örnek bulamadım.
    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marser -- 3 Ocak 2016; 14:21:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir yöntemde benden olsun. türk telekomun hazırda kablo getirmediği yeni bir apartmana ikametgahinizi aliyorsunuz. telekoma gidip ben hattimi yeni evime nakil etmek istiyorum diyorsunuz. onlar ise orda hatlarinin olmadiğini belirtip hicbir ceza tahhut yada adi ne olursa olsun bedel almadan paşa paşa iptal ediyorlar. daha bugün yaptım oldu...

    umarim işinize yarar...
  • siyahsepya kullanıcısına yanıt
    işte hocam
     24 ay taahhütlü İnternet iptali (Taahhüt bitmeden).
  • 2011 yılında Bingöl'de böyle bir iptal kararı var. Ayrıntılı Link bu:
    www.sikayethaber.com/haber/ttnetten-erken-ayrilma-ucretini-geri-aldi/1382



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marser -- 12 Ocak 2016; 9:50:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni gelişmeler için takipteyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: templier19

    Bir yöntemde benden olsun. türk telekomun hazırda kablo getirmediği yeni bir apartmana ikametgahinizi aliyorsunuz. telekoma gidip ben hattimi yeni evime nakil etmek istiyorum diyorsunuz. onlar ise orda hatlarinin olmadiğini belirtip hicbir ceza tahhut yada adi ne olursa olsun bedel almadan paşa paşa iptal ediyorlar. daha bugün yaptım oldu...

    umarim işinize yarar...

    Aynı yöntemi denemek istiyorum doping adsl üzerinde. İkametimi aldırmam şart mı? Ben burada oturuyorum desem yetmiyor mu?
  • aslında uzunca süre taahhüt vermemek lazım.
  • 1 yılım dolunca müşteri hizmetlerine baskı yapayım bakalım iptal edebiliyorlar mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 30 Ocak 2016; 0:47:49 >
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    benden istediler. ama yinede sansinizi deneyin. cok fazla teknik iptal var imis o yuzden hala kapatmadilar benim hatti bekliyoz. suan kendileri oduyolar internetimi dilekce aldiklari halde kapatmadiklari icin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: templier19

    benden istediler. ama yinede sansinizi deneyin. cok fazla teknik iptal var imis o yuzden hala kapatmadilar benim hatti bekliyoz. suan kendileri oduyolar internetimi dilekce aldiklari halde kapatmadiklari icin.

    Nisanda 1 yılım doluyormuş. Tacize başlayacağım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.