Şimdi Ara

24 ay taahhütlü İnternet iptali (Taahhüt bitmeden). (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
359
Cevap
25
Favori
380.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar birisi bana bilgilendirme yapsın ben Ekim 2015 tarihinde 69 tl.lik 3lü superonline 24 ay taahhütlü fiber aboneliği başlattım 3 ay ücretsiz tarifeyle..ama sonradan öğrendimki bu paket içerisinde telefon için sadece numarayı taşıyorlarmış yani içerisinde telefon dakikası yokmuş ve şok oldum dahası konuştukça ek bir fatura gelecekmiş kısmetimize..bu nedenlede aboneliğimi derhal iptal ettirmek istedim müşteri hizmetlerine taahhüt cezam ne kadar tutar dediğimde birkez daha şok oldum ceza 851 tl.tutuyormuş..şimdi sormak istediğim bu doğrumudur.yapmam gereken işlemler ne olabilir bundan sonra..saygılar.
  • Merhaba;
    Arkadaşlar benim de sözleşmem bitti ve şu anda taahhütsüz olarak ayda 71 TL. internet faturası ödüyorum.Zaten taahhüt bittiğinden beri Telekom sürekli arayıp teklif sunup duruyor,ben de inadına sözleşme ve taahhüt yapmak istemediğimi söylüyorum.Bugün tekrar Telekom dan aradılar ve bana şöyle bir teklifte bulundular: "24 ay boyunca ev telefonu+internet hizmeti tek faturada ayda 57 TL."Ben de ilk olarak hemen taahhüt olayımı sordum ve görevli bayan bana taahhütten istediğim zaman cayabileceğimi,hiçbir şekilde cayma bedeli ödemeyeceğimi,sadace kullandığım ayların ücretini ödeyeceğimi söyledi.Açıkçası kafam karıştı ve Telekom'a da güvenmediğim için bu konuyu biraz araştırıp sizlere sormayı uygun gördüm.
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana bu konuda malumat verebilirse sevinirim.Yaptıkları teklifi kabul edip etmemek arasında karasız kaldım.Sizce ne yapayım?




  • madem taahhütsüz istediğiniz zaman aboneliği bitirebiliyorsunuz, peki neden 24 ay ibaresi geçiyor..bu sözler aldatmaca sayfalarca imzaladığımız sözleşme içerisinde bizim görmediğimiz o küçük yazılar içerisinde mutlaka onların lehine olan ibareler çıkıyor..bence o tür ısrar kandırmaca..
  • Güncel. Nedir son durum arkadaşlar?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu kanun ile 12 ay'dan sonra ceza ödemeden hattını iptal ettiren yada taşıyan varmı?
    yani uygulamalı olarak yapan birisi varmı?
    bende yapıcam şimdi 14 ay olmuş benim sözleşme başlangıcından ve 14 ay için 336 TL bir cezai ücret ödersiniz diyor telekom.
    buna telefon ile itiraz edicem. kabul etmezseler de bu ücreti ödemeyeceğim mesela o şekilde bir uygulama düşünüyorum.
    bunun dışında btk'yıda bimer'e şikayet ettim bu kanun'u bu firmalara uygulatmıyor ve kendisine bu durumu şikayet ettiğimde bizi ilgilendirmez diyorlar dedim.

    dediğim gibi 1 yıl sonra bu taahhütü cezai şartı iptal ettirerek ödemeyen varmı forumda ve nasıl bir yok izledi bilgi verirse şu sömürülen millete bir hayrı dokunsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 12 Şubat 2016; 12:00:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 312 .

    arkadaşlar bu kanun ile 12'dan sonra ceza ödemeden hattını iptal ettiren yada taşıyan varmı?
    yani uygulamalı olarak yapan birisi varmı?
    yani bende yapıcam şimdi 14 ay olmuş benim sözleşme başlangıcından ve 14 ay için 230 TL bir cezai ücret ödersiniz diyor ttnet.
    buna telefon ile itiraz edicem. kabul etmezseler de bu ücreti ödemeyeceğim mesela o şekilde bir uygulama düşünüyorum.
    bunun dışında btk'yıda bimer'e şikayet ettim bu kanun'u bu firmalara uygulatmıyor ve kendisine bu durumu şikayet ettiğimde bizi ilgilendirmez diyorlar dedim.

    dediğim gibi 1 yıl sonra bu taahhütü cezai şartı iptal ettirerek ödemeyen varmı forumda ve nasıl bir yok izledi bilgi verirse şu sömürülen millete bir hayrı dokunsun.

    Bende merak ediyorum. Aynı durumdayım.




  • Bende aynı durumdayım takipteyim..
  • adamlar halen 24 ay'da neden diretiyorlar ozaman. garip bir ülkede yaşıyoruz
  • Merhaba Arkadaşlar;
    1 yılı aşkın süredir ttnet abonesiydim. 24 aylık taahhüt imzalamıştım. Abone olduğum ilde ttnet hipernet kullanıyordum. İşim dolayısıyla internetimi nakil ettirdim fakat alt yapı desteklemediği için sadece adsl abonesi olabileceğim söylendi. 24mbps'ye kadar 75gb AKK olan paketim sözde eş 16mbps 50gb AKK olan pakete düşürüldü. Speedtest sonucuma göre max 4 mbpsyi gördüm(AKK sı dolmadan). Ttnet müşteri temsilcisine telefonda itiraz ettim fakat çözüme ulaşamadım. Türk Telekom müdürlüğüne gidip şikayet dilekçesi yazdım. Haklı olduğumu, altyapının eş nitelikte hizmeti desteklemediğini, iptali gerçekleştireceklerini söyleyip kampanya dahilinde bedava aldığım modemi teslim aldılarve internet aboneliğimi sonlandırdılar. Ttnet'ten cazai bedel çıkması durumunda(yararlandığım indirimler, modem v.s) bunun iptali için tekrar Türk Telekom'a gitmem gerektiği söylendi.

    MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.
    (2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.

    Buna rağmen ttnetle görüştüğümde benim bu maddeyi yanlış anladığımı, sonuçta bir şekilde ttnet'ten hizmet alabildiğimi(sözde aynı nitelikte hizmetmiş); dolayısıyla indirim bedelleri ve varsa diğer ücretlerin bir sonraki ayda faturama yansıyacağı söylendi. Ayrıca müşteri temsilcisi Ankara Çankayada 4mbps hızın üstüne çıkamamamı da gayet iyimser! karşıladı. Türkiye de internetin olmadığı birçok yer varmış, 4mbps yeterliymiş!
    Ayrıca ttnet otomatik ödeme talimatımı kaldırmama rağmen ve faturamı talimatsız ödememe rağmen aynı ayın faturasını 2.kez kredi kartımda talimat devam ediyormuş gibi çekti ve herhangi bir geri bildirimde bulunulmadı. Paramı alabilmek için türk telekom müdürlüğüne gitmem gerekiyormuş. Siteleri üzerinden geri ödeme yapamadılar.
    Taahhüt iptali ile ilgili deneyimli arkadaşların görüş ve yardımlarını bekliyorum. Durumla ilgili değişiklikleri foruma taşıyacağım.




  • dumansozgur D kullanıcısına yanıt
    hocam keşke otomatik ödeme talimatını banka ile de görüşerek kaldırsaydınız bu işlemler başladığında.
    bankaya ödeme itirazında bulunun ödediğiniz fatura bilgileri ile.

    size tecrübe olsun bu firmalara özellikle asla otomatik ödeme talimatı vermeyin.
    bu firmaların dolandırıcılardan tek farkı bunu kurumsal olarak yasalara uydurarak çoğu zamanda yasaları çiğneyerek yaparlar.
    kendi sistemlerinde çalışan hukukçuları kanunlardaki açıkları araştırıp bularak aboneliklerde isim oynamaları yaparak halkı soymak için bünyelerinde çalıştırırlar.

    ceza bedeli kestiler mi peki?
  • 24 ay taahütname 15 gün kullanıldı cayma bedeli 1005 tl yazı ile binbeştl
  • kobe2045 kullanıcısına yanıt
    saçmalama. öyle birşey olamaz. yapabilir bu oc.ler tabi ama manyakmısınız diye girişirsen yanlışlık olmuş derler.
    o bedel kullandığın avantjlı fiyat eklemesidir yani 49 liralık 24 ay taahhüt yaptıysan onun taahhütsiz fiyatı 80-90 lira falandır ve sadece bu farkı alabilirler.
    sakın bir yanlışta siz yapıp bu parayı falan ödemeye kalkmayın.
  • paket fiyatı 76 tl
    ödediğim 59 tl aralık 2014 taahhüt verdim.

    bugün kapatmaya gittim 280Tl civarı rakam çıktı
    haberiniz olsun.

    8 ay kaldı süre bitimine ama hala ceza var.

    avukat arkadaş burayı görüyorsa bir aydınlatsın.

    telekom merkez binasına gittim, bayi falan değil.
  • Arkadaşlar durum güncelliyorum. Otomotik ödeme talimatımın iptaline rağmen çektikleri parayı türk telekomdan aldım. Karta geri yüklemediler, sadece elden veriyorlar. İnternetimin iptali de onaylandı. 1 yıl daha kontratım olmasına rağmen nakil ettirdiğim yerde aynı nitelikte hizmet alamadığımdan herhangi bir bedel ödemeden internetim kapatıldı.( Verdikleri modemi geri iade etmiştim.) Size önerim bu işlemleri ttnet müşteri hizmetleriyle değil türk telekom ofisinde dilekçe ve dilekçe no alarak yapın. Çünkü ttnet müşteri hizmetleri mevzuattan ve resmi gazeteden bihaberler. Ttnet müşteri hizmetlerine göre fiberden adslye düşmek ve AKK nın da düşmesi eş nitelikte hizmetmiş. Neyse ki Türk Telekomun ofisi var. Eğer kabul etmezlerse hakem heyetinde hakkınızı arayacağınızı ve resmi gazetedeki ilgili maddeleri dilekçenize yazmanızı öneririm. Taahhüt ve sözleşme ayrı şeyler, olmaz vs diyen arkadaşın söylediklerini kulak ardı edebilirsiniz. Sorularınıza denk geldikçe cevap verebilirim. Herkesin hakkını araması ve kimsenin haksızlığa uğramaması dileğiyle. Görüşmek üzere...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dumansozgur

    Arkadaşlar durum güncelliyorum. Otomotik ödeme talimatımın iptaline rağmen çektikleri parayı türk telekomdan aldım. Karta geri yüklemediler, sadece elden veriyorlar. İnternetimin iptali de onaylandı. 1 yıl daha kontratım olmasına rağmen nakil ettirdiğim yerde aynı nitelikte hizmet alamadığımdan herhangi bir bedel ödemeden internetim kapatıldı.( Verdikleri modemi geri iade etmiştim.) Size önerim bu işlemleri ttnet müşteri hizmetleriyle değil türk telekom ofisinde dilekçe ve dilekçe no alarak yapın. Çünkü ttnet müşteri hizmetleri mevzuattan ve resmi gazeteden bihaberler. Ttnet müşteri hizmetlerine göre fiberden adslye düşmek ve AKK nın da düşmesi eş nitelikte hizmetmiş. Neyse ki Türk Telekomun ofisi var. Eğer kabul etmezlerse hakem heyetinde hakkınızı arayacağınızı ve resmi gazetedeki ilgili maddeleri dilekçenize yazmanızı öneririm. Taahhüt ve sözleşme ayrı şeyler, olmaz vs diyen arkadaşın söylediklerini kulak ardı edebilirsiniz. Sorularınıza denk geldikçe cevap verebilirim. Herkesin hakkını araması ve kimsenin haksızlığa uğramaması dileğiyle. Görüşmek üzere...

    kendiniz yazmışsınız nakil edeceğiniz yerde hizmet yokmuş. bu durumda cezasız iptal zaten yapılabiliyor.




  • Arkadaşlar benim durumum daha vahim...ttnet ile bir yıllık sözleşmem dolduktan sonra iptal ettirdim ve ikna kampanyası çerçevesinde beni aradılar aynı fiyat üzerinden yine 12 ay taahhüt vererek kullanabileceğimi söylediler bende kabul ettim. Fakat benim taahhüt 12 ay değil 24 ay yapılmış ve ben bunu 8 ay sonra bugün müşteri hizmetlerinden birinin beni arayıp farklı bir kampanya kitlemeye çalıştığı sırada farkettim. Ben her sene 12 ay taahhüt veren biriyim çünkü sürekli yeni kampanya çıkıyor ve asla 24 ay taahhüt vermedim hatta telefonda bastıra bastıra 12 ay taahhüt demiştim.
    Şimdi sözleşme desem sözleşme yok ortada herşey ses kaydı outbound üzerinden gerçekleştirildi. TTNET e şikayet kaydı bıraktım ama birşey çıkacağını sanmıyorum. 6502 sayılı yasanın 52. maddesi gereği bir yılın dolmasını bekleyip cayma olayına girmek istemiyorum çünkü sözleşme yapılırken bir kusur doğmuş ve bunu benim ispatlamam gerek. Hatta 8 ay boyunca ödediğim fatura bedellerini bile geri talep edeceğim bu yaptıkları resmen dolandırıcılıktır.
    Bu durumda ilk olarak ne yapmam gerekiyor elimde resmi evrak olarak sadece faturalarım var orada taahhütümün değiştiği belli oluyor ama dediğim gibi 12 ay yerine 24 ay yapmışlar ve ben 12 ay dediğimi nasıl ispatlayacağım.
    Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.




  • Fantasticoo kullanıcısına yanıt
    TTNET'ten göre hizmet varmış ve aynı nitelikteymiş. Ben başımdan geçenleri benzer sorunlar yaşayan insanlar için yazdım. Akk ve internet hızımın düşmesini aynı nitelikte hizmet olarak kabul ediyorlar. Hız düşse de en azından internet var diyecek kadar da cüretkarlar. Türk telekom adı altında birleştiler sözde ama hala ayrı kurumlar olduklarını savunuyorlar. Kısaca taşındığınız yerde eş nitelikte hizmet alamıyorsanız Türk Telekom'a yazılı başvurun ve TTnet müşteri hizmetleriyle Zaman kaybetmeyin diyorum. Böyle durumlarda taahhüttün bağlayıcılığı kalmıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşlerim acil bir sorum olacak. 28.03.2014 tarihinde ttnet abonesi oldum 24 ay taahhütlü ilk 12 ay indimli ve modem hediyeli ve ben şimdi vodafone geçmek istiyorum daha 20 gün var ve vodafone müşteri hizmetleri kalan ay için zaten 120 tl ye kadar kendilerinin karşılayacağını söyledi. Şimdi ben 1 ay önce taahhütü iptal edersem ceza ödermiyim ödersem ne kadar öderim(aylık 76 tl ödüyorum)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.