Şimdi Ara

24 yaşında diş hekimliği, tıp ya da eczacılık okumak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 23 yaşında ekonomi öğrencisiyim. İktisatta kalırsam bu bölüm en iyi ihtimalle şu andan itibaren bir buçuk senede biter ve tek amacım kpss ile işe girmek olacaktır ama yazılıda geçsem bile mülakatta işe alınmama durumunu yaşayabilirim. Bölümü bırakıp diş hekimliği, tıp ya da eczacılık bölümlerinden birine girmek için seneye üniversite sınavına girme fikri son günlerde zihnimi kurcalıyor. Sizce yirmi dört yaşında yukarıdaki üç bölümden birini kazanabilir ve tercih yapıp gidersem doğru bir tercih yapmış olur muyum? Teşekkür ederim.




  • TIP dışında değmez bence.Hangi ünide okuyorsunuz ekonomi bölümünü ?Özelde de iş arayabilirsiniz belki ama size kalmış.Birde şöyle düşünün 24de tıpa başladınız 6 sene fire vermeden bitirdiniz yaş oldu 30.30 yaşınıza kadar aileniz size parasal olarak destek çıkmaya devam edecek mi sizce ? Birde 30 yaşında tıp bitti bunun TUS'u var birkaç şeyi daha var derken adam akıllı doktor olmanız 33-34ü bulur gibi.33-34 yaşında iş hayatına yeni atılmak sizin için problem değilse tıp okunabilir.Ama diş hekimliği ve eczacılık için 29-30 yaşında mezun olmak biraz geç gibi.Ezcacılık okuyup eczacı açıcam falan diyorsanız olabilir ama ben diş hekimliğini kesinlikle önermem hocam 25 yaşından sonra okumak için.

  • Hocam Tıp, Mühendislik, Hukuk vb şeyler için değer. Diğerleri için değmez gibi ya...

  • dostum ben eczacılıkta okuyorum, hiç düşündüğün gibi değil. asla tavsiye etmem sana.

  • ulrich1881 U kullanıcısına yanıt

    Biraz açar mısın hocam? Bölümünden neden memnun değilsin.

  • trollere bakma gayet mantıklı 

  • askerlik sıkıntı çıkarır. tıp ve diş hekimliği için değer. ecza için tartışma konusu, hukuk için konuşmaya bile gerek yok birisi hukuk'a değer demiş ne denir bilmiyorum artık :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hilal Bıyıklı Bozkurt

    Biraz açar mısın hocam? Bölümünden neden memnun değilsin.

    Dostum maalesef başta ekseriyetle suratsız hocalara sahip olması ve bu hocalar yüzünden zorlaşan dersleri eczacılık bölümünü birkaç kat daha zorlaştırıyor. Kazancı güzel olsa da okuması o kadar güzel bölüm değil.

  • Tıp okuması, uzmanlığını yapması çok uzun sürüyor. Bu sene çalışıp seneye okula girsen, 6 sene okusan, 1 sene TUS çalışsan, 4 sene uzmanlık yapsan 12 sene oluyor. Koskoca 12 sene. 35 yaşına gelmiş olacaksın. 12 sene okumak yerine ekonomide kendimi olabildiğince geliştirmeyi ve iş kovalamayı tercih ederdim ben. 1 sene, 2 sene iş bulamasam bile 3. sene iş bulurdum, deneyim kazanırdım, kazandığım deneyimle daha iyi işlere geçiş yapardım. 35 yaşıma geldiğimde çok sene iş deneyimim olmuş olurdu. O kadar sene deneyimle kendimi de geliştirmişsem zaten iş bulma sıkıntısı gibi bir şey söz konusu olmaz.

  • tıp için net değer bence. tıp okuyup uzmanlığını alıp 35yaşlarından sonra alanından memnun olmadığı için tekrar tusa girip uzmanlık değiştiren ve tekrardan 3-4 yıl asistanlık yapan tanıdıklarım var. sen de 24'te girsen 30unda bitiriyorsun, geç falan değil dediğim gibi millet 30 hatta 40'ından sonra uzmanlığını değiştiriyor ve tekrar asistanlık yapıyor yıllarca. gerçekten istiyorsan sorun yok, iyi düşünmek lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.