Şimdi Ara

25 Yıldan Sonra Windows'u Komple Bırakıp Linux Kullanmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
9
Favori
10.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende Xubuntu ya geçtim


    25 Yıldan Sonra Windows'u Komple Bırakıp Linux Kullanmak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FAA9DFD80

    Bende Xubuntu ya geçtim


    hayırlı olsun
    şok şirin ve sade bir ekran hazırlamışsınız.

    lütfen bu ekran simge-tema değişimlerinizi içeren paylaşımlarınızı yapınız ki acemi arkadaşlar manuel olarak kurdukları xfce gibi scriptler o yalın halde geldiğinde hayal kırıklığı yaşamasınlar.

    live cd den İLK install yaptığımda benim yaşadıklarım aklıma geldikçe.....

    arch arch arch




  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Dağıtım : Xubuntu 18.10

    Masaüstü Xfce

    Simge Teması : La Capitaine https://www.gnome-look.org/p/1148695/

    Wallpaper :https://wallpapersite.com/creative-graphics/wolf-howling-moon-silhouette-minimal-4k-10919.html

    Dock : Plank


    Plank kurulumu :


    sudo apt-get update

    sudo apt-get install plank





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FAA9DFD80 -- 6 Aralık 2018; 15:14:15 >




  • Ben Xubuntuyu bu şekilde kullanıyordum çok rahat oluyor ve ekrana çok fazla yer kalıyordu başlat menüsü solda sağ tarafta araç çubukları vardı ortaya da Conky Manager ı almıştım

    25 Yıldan Sonra Windows'u Komple Bırakıp Linux Kullanmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirusBro -- 8 Aralık 2018; 2:15:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerdarS.

    Bu mesaj silindi.
    debian en kararlı linux dağıtımıdır. kararlılık isteniyorsa debian kullanacaksınız arkadaşlar. bilmeyen arkadaşlar ,bilmeyen arkadaşları kandırmasın. ayrıca; linux a geçen bir kurcalama isteği duyuyor. kurcalayınca da komutlar karışıp sistem zırtlıyor. yani arkadaşlar kaçınız windowsda kayıt defterini kurcalıyorsunuz ? kurup öylece devam ediyorsunuz.öğrenmek için kurcalayın fakat son kullanıcıysanız kurun bızıklamayın.tatlı tatlı takılın. kurun lts nizi 5 sene sonra format atar yeni sürüme geçersiniz. bilgisayarda ne yapıyoruz sanki %99 umuz sosyal medya,youtube,film izleme . bu kadar işte.
  • arkadaşlar ben de windows 10 dan sıkıldım özellikle arkaplanda bir işlem bir uygulama ya işlemciyi yoruyor ya rami dolduruyor cidden sıkıldım stabil görsel bir şeyler istiyorum sizce linuxa geçsem mi ki?

    i5 4200h
    8 gb ram
    ssd kurulumu ile canımı sıkan kasılmalar ve yavaşlamalar oluyor
  • Windows'a bağımlı kalmamak güzel. Aldığım bilgisayarda Ubuntu vardı, kullanamayacağım sandım ama bir kaç gün süre verdim kendime ve aslında gayet de rahat bir kullanımı var. Steamde sahibi olduğum bazı oyunlar Ubuntu uyumlu değil sadece o sıkıntı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 24 Mart 2019; 9:27:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Şu 1 bilgisayarda 4 işletim sistemi işi için Unraid OS diye bişey var. Tam aradığın şey aslında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de linux kullanan birisiyim. Yalnız ilk iletide şuna takıldım: teee MSdos'dan beridir windows kullanan birisi nasıl olur da arkaplanda kendisinden izinsiz driver güncelleyen bir uygulamayı engelleyemez? Antivirüs kurmadığını ve hep güvende olduğunu söyliyor ayrıca... Buna anlam veremiyorum. Birçok penguenden bu tür sıkıntılar dinliyorum ben ama yıllarca bu sıkıntıları aşmayı öğrenmemiş bir insan, esasen windows'dan daha fazla profesyonellik gerektiren linux dağıtımlarını nasıl kullanacaktır? Ayrıca güvenlikten bahsetmişken, ubuntunun yapımcısı cannonical, 2012 yılında veri simsarlığı nedeniyle oldukça tepki toplamış, GNU'nun babası riçar stallman "kullanmayın şunların işletim sistemlerini" demişti. Eleştiri değil de, bazı makale ve yazıların gazına gelerek fanatik olmayın diye yazıyorum bunları. Yanılıyorsam yoksayın.
  • Yok yanılmıyorsun bir problem var insanlarda bu forumda çok popüler çözemedim.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Hocam sade bu forum değil yerli ve yabancı forumlarda windows ve windows kullanıcılarına karşı böyle bir taraf olma bir sıkıntı görüyorum hep. Ben bir bilgisayar kullanıcısıyım, her iki sistemi de kullanıyorum. Her iki sistemin de artı ve eksileri var. "Windowsun sorunlarından mavi ekranlarından bıktım, linuxa geçtim rahat ettim oh be, kurtuldum windowstan"yazan kullanıcılara denk gelip acaba spekülasyon mu yapıyorlar diye soruyorum. Çünkü ülkemize bilgisayar denilen cihaz geldi geleli windows kullandık hep. Bilgisayarı windows ile öğrendik, nice ihtiyaçlarımızı çözdük. Şimdi son kullanıcıya özel dağıtımlar yaygınlaşınca mı kötü oldu diye düşünüyorum. Bir de, bir insan nasıl devamlı mavi ekran hatası alır ve bunun windowstan kaynaklandığnı düşünür? Mavi ekran windowsun bir sorunu değildir; bir özelliğidir. Ölmeden önce sana yazdığı bir nottur:"beni bu öldürdü" demektedir size. Bugün bildiğm kadarıyla hiçbir sistem bunu yapamamaktadır. Linux tarafında ölümcül bir hata sizi siyah ekrana düşürür ve eğer pro kullanıcı değilseniz çözemezsiniz. Windows tarafında ise en cahil kullancı o mesajdaki hata mesajını google'da aratsa sorununun en azından nedenini bulur ve çözmeye çalışır. Burada arkadaşa bir lafım yok ama her okuduğumuz makalenin gazına geliyoruz. Açın interneti linux nedir diye araştırın hep bir güzelleme ve windowsa bir laf atmalar bir aşağılamalar falan... Yani profesyonelce bulmuyorum bunu.

    Ben bir linux kullanıcısının kendisini "bilgisayar kullanıcısıyım" diye düşünmesini isterdim. Yeri geldiğinde windows da kullanıcan, MAC da. Hayatını tek bir yola adarsan birçok imkandan mahrum kalırsın. Ulan amma yazdım haa. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 22 Nisan 2019; 20:44:1 >




  • Valla microzortun takdir ettiğim yanları da var nefret ettiğim yanları da aynısı linux için geçerli ama linuxa biraz daha duygusal bakıyorum para gibi bir dayatması yok. herşey gönüllülükle yapılıyor bu yüzden gnu/linuxu daha çok seviyorum. Bu windowsu daha kötü yapmaz tabiki, mavi ekran konusuna gelince bir hardware veya sürücü sorunu olmadan artık windowsda kolay kolay mavi ekran hatası almıyorum o bahsedilen mavi ekranlar windows 3.1 windows 95 zamanlarındaydı adamların kafalar orda kalmış bence şu anda windows gayet stabil bir durumda takdire şayan yani. Ben sıradan bir bilgisayar kullanıcısıyım abi.
  • Ne yalan söyliyim bende de durum aynı ama son windows için aynı şeyi söyleyemem durum tam manasıyla bu:

    25 Yıldan Sonra Windows'u Komple Bırakıp Linux Kullanmak


    Ben de eski sürümler + hafif bir linux dağıtımıyla idare ediyorum mutluyum.
  • Ben windowsu adam ederim azcık tweakingle windows 10 performans olarak en iyi windows sürümü bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 22 Nisan 2019; 20:55:59 >
  • Tweaking işiyle ben de uğraştım 10da ama olmuyor hacı. Yazılımlarımdan bazıları düzgün çalışmadı. Herkesin kullanmadığı uç yazılımlar ve sorunlar bunlar. Forumlarda yardım istedim çözümü yok. Tamamiyle microsoftun çözmesi gerekli şeyler. Böyle bir sürü sorundan sonra aralıklı iki kez kurup denememe rağmen 1 ay bile sabredemedim. Onun yerine XP-7-8.1 devam ediyorum. Linux tarafında da çalışıyorum ama profesyonel yazılım lazım olunca mecbur geçiyorum. Sırf bedava diye linux kullanılmıyor sonuç odaklılık lazım bana. Hangi sürüm kullanıyorsun gento mu?
  • Evet şu anda gentoo kullanıyorum, diğer paket yöneticileri biraz yavan geliyor o yüzden.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Stallman amcanın desteklediği full özgür yazılımlardan. Bir ara el atayım dedim ama kara cahil olduğumdan kuramayacağımı anlayıp indirmedim. Ben maalesef ubuntu distrolarından vazgeçemiyorum. Kullanımı fazla profesyonellik istemiyor kolayıma geliyor. Temalarını gördüm çok iyi editliyorsun. Ben sistemdeki ayarlar yöneticisiyle değiştirebiliyorsam değiştiriyorum, değilse fazla kurcalamıyorum. Bir ara biraz kurcalıyayım dedim sistem açılmaz oldu :D
  • Kurcalaya kurcalaya öğreneceksin tabi. Eğer gözün kapalı bulduğun herşeyi copy pastelersen sistem açılmaz hale gelebilir. Bazı instabil dağıtımların da kaderidir çökme sistem eninde sonunda bir şekilde çöker engelleyemezsin. Gentoo öğrenene kadar cehennem gibi gelebilir ama öğrendikten sonra başka dağıtım kullanamazsın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.