Şimdi Ara

2500 devirden aşağı düşmeyen Mercedes (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: android

    Arkadaşlar yakın arkadaşımın eski mercedes s model arabasını bir haftalığına aldım...araç lpgli...eski 96 model ama dehşet bir şey...neyse...bu şeyin şanzımanı d de iken 2300-2400 hatta bazen 2500 devirden önce vites büyütmüyor...düzyolda hemde...bence bu normal değil arkadaşıma diyorum durumu ama o şanzımanın yapısı öyle diyor...pek anlamam ama bence aracın bu durumu normal değil...düz yolda 2000 devire gelir gelmez vites atması lazım değil mi? bu kasa ile deneyimi olan var mı aranızda?

    Bir arkadaş forumda yayınlamış aynen kopyaladım umarım yardımcı olur


    OTOMATİK VİTESLER

    ( P ) : Park. Bu pozisyonda şanzıman kilitilidir. Kullanım yeri : Park halinde dururken, uzun süreli beklemelerde, aracı ilk çalıştırmalarda kullanılır.

    ( R ) : Geri vites. Geri gitmek için kullanılır.

    ( N ) : Boş. Manuel araçlarda ki vites boşta pozisyonuyla aynıdır. Duraklamalarda kullanıla bilir. Araç hareket halindeyken bu pozisyona alınmamalıdır. Yetersiz yağlamadan dolayı şanzıman hasarlanır.

    ( D ) : Sürüş. İleri gitmek için kullanılan vitestir. Bu pozisyonda aracın hızına göre otomatik olarak vitesler değişir.

    ( D4 ) : Sürüş. ( D ) pozisyonuyla aynıdır. İleri gitmek için kullanılan vitestir. Bu pozisyonda aracın hızına göre otomatik olarak vitesler değişir.

    ( D3 veya 3 ) : Sürüş. İleri gitmek için kullanılan vitestir. Bu pozisyonda aracın hızı max.100 km. ye kadar kullanılmalıdır. Şehiriçi kullanım bu pozisyonda olabilir.

    ( 2 ) : Sürüş. İleri gitmek için kullanılan vitestir. Bu pozisyonda aracın hızı max.60 km. ye kadar kullanılmalıdır. Bu km. ye kadar düşük hızlarda kullanım bu pozisyonda olabilir. Şanzımanın bu pozisyonda geri kayma kilidi vardır. Dik yokuşlarda geri kaymayı önler.

    ( 1 ) : Sürüş. İleri gitmek için kullanılan vitestir. Bu pozisyonda aracın hızı max.30 km. ye kadar kullanılmalıdır. Bu km. ye kadar düşük hızlarda kullanım bu pozisyonda olabilir. Şanzımanın bu pozisyonda geri kayma kilidi vardır. Dik yokuşlarda geri kaymayı önler.

    ( L ) : Sürüş. İleri gitmek için kullanılan vitestir. Bu pozisyonda aracın hızı max.30 km. ye kadar kullanılmalıdır. Bu km. ye kadar düşük hızlarda kullanım bu pozisyonda olabilir. Şanzımanın bu pozisyonda geri kayma kilidi vardır. Dik yokuşlarda geri kaymayı önler.

    ( S veya O ) : Speed, Overdirive. Hızlı kullanım veya Spor kullanım. Bu butonlar devredeyken aracın normal vites değiştirme, devir aralığı yükselir. Hızlanma ve akselerasyon artar. Yakıt sarfiyatı maksimuma çıkar.

    ( KAR BUTONU ) Kaymayı önleme. Aracın devirsiz kalkmasını sağlar. Karlı, buzlu, yağmurlu ve kaygan zeminde kalkış için kullanılır.
    kaynak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fil avcısı

    arkadaşlar bi renaultla bi mercedese binmek arasındaki farkı bana somut olarak anlatacak biri var mı mesela gaza basınca nasıl bi izlenim var giderken vs. bunu bilmek istiorum.


    tofaş da 80 üstüne çık araba havalanır. renault da 120 üstüne çık aynısı olur. pejoda-nasıl yazıldığını bilmiyorum kusura bakma- 150 mercedes gibiaraçlarda son viteste redline çizgisine gelsen gene o kadar havalanma olmaz. direksiyonun hakimiyeti mercedesde hep daha iyidir sanırım bu geniş dingillerinden dolayı. mercedesi her yolda kullanırsın tofaşla yola çıkarsın geri dönemezsin en azından araba ile mercedesle motoru bağırtmadığın sürece rahatsız etmez renault da motor sanki kulaığının dibindde çalışıyordur.




  • OTOMATİK ŞANZIMANLI MERCEDESLERDE ÖZELLİKLE ARAÇ SOĞUKKEN; vites yükseltme devri yüksektir ve aarç ısındıkça bu devir 2000. devire kadar düşer, uzun ömürlü şanzıman istiyorsanız 60.000 kmde bir aracın şanziman yağını ve filitresini (4 yıl maximum) değiştirin. orjinal MB yağı ile..uzun süreli beklemelerde .Aracınızı D den N pozisyonuna alın bu da aracınızın balatalarının ömrünü uzatacaktır,,, Not bunlar yaklaşık 50.000 kmlik tecrübeler ve forumda meteg usta diye bilinen şanzıman ustamızın tavsiyeleridir.
  • motor kaputunun içinde gaz telibin altında şanzıman teli var.
    teli gerdirirsen vites yüksek devirlerde atar.teli boşaltırsan düşük devirlerde vites atar.fakat teli aşırı bol yaparsan bu sefer gaza yüklendiğinde vites yüksek olduğu için araba yığılma yapar.
    eğer hiçbir bilgin yoksa kurcalama.ama gerçekten canını sıkıyorsa serviste ayarlarlar.sanırım ücrette almazlar.çünkü sadece eliyle vida sıkacak yada gevşetecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıYı -- 29 Ekim 2011; 21:11:27 >
  • ben sadece yazılanları okudum ama bana da biraz fazla gibi geldi devir aralığı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.