Şimdi Ara

3. ABD Vize Görüşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben bu yıl WAT ile Amerika'ya gitme hayalleri ile yaşamaktaydım lakin bu kahrolası vize görüşmelerine gelene kadar. 1.5 ay önce ilk vize görüşmeme gittim kıvırcık saçlı görevli ile görüştüm biraz heyecandan dolayı kötü bir görüşme geçirdim sorularına doğru düzgün cevap veremedim ve tamamiyle benim hatamdan dolayı red yedim. Buna çok üzülmüştüm çünkü bu bize çok düşük ihtimal olduklarını söylemişlerdi. Neyse 1.5 ay boyunca daha çok hazırlandım çalıştım falan en son 26 Mayıs günü yine gittim bu sefer başta yine kıvırcık saçlı görevli geldi işi olduğu için beni yan tarafa genç kadına devretti. Kadının başta sorduğu her soruya cevap verdim yaklaşık 6 soru işte nereye gideceksin ne yapacaksın okulun falan ama kadın devam etti iyice ve sonda sorduğu 2-3 soruyu anlayamadım moralimde bozulduğu için ve red yedim. İnanılmaz hayal kırıklığına uğradım şimdi 3. görüşme için randevu aldım ama bunun düşük ihtimal olduğunu biliyorum çok iyi bir seviye ingilizceye sahip değilim Marmara Üniversitesinde okuyorum 2.70 ortalamaya sahibim sizce ihtimalim nedir ve neler önerirsiniz teşekkürler şimdiden







  • Eğer problemin ingilizce ise tercüman talep et fakat ben sorunun senin görüşmede verdiğin cevaplar olduğunu düşünmüyorum, evrakların tam mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tweaker

    Eğer problemin ingilizce ise tercüman talep et fakat ben sorunun senin görüşmede verdiğin cevaplar olduğunu düşünmüyorum, evrakların tam mı?

    Evraklarım tam en sonunda vermeme sebebine söylerken anladığım kadarıyla English level dedi bide Work and Travella gidiyorum bundan dolayı tercüman verirler mi
  • Daha gitmeden 600 doları sadece vize görüşmesine vermek hiç akıl işi değil valla. Sorulan sorulara içinden geçenleri değil adamların duymak istediklerini söylemen lazım. Oradaki adamların sorduğu sorular zaten belli;
    Hangi okul, hangi bölümde okuyorsun?
    Buna cevap verdikten sonra en sevdiğin ders? En sevmediğin ders? Neden? Diye sorabilir.

    Nerelisin?
    Buna cevap verince de yaşadığın yerin nesi güzel, nesi kötü, neyi ünlü?

    Daha önce çalıştın mı?
    Görevin neydi? İşinin zor ve kolay yönleri?

    Kardeşin var mı? Ailen ne iş yapıyor?

    Amerika'da nereye gideceksin? Gideceğin yer hakkında kesinlikle bilgi edin. Neleri ünlü, denize ne kadar uzak, yakınlarında nereler var iyice öğren. Gittiğin eyaletin başkenti, önemli yerlerini öğren.

    Amerika'da ne iş yapacaksın? Yapacağın iş hakkında kesinlikle iyi bilgi edin. Neden bu şehri/işi seçtin? Sallamakta özgürsün atıyorum cankurtaranlık yapacaksın çok iyi yüzücüyüm, yüzmeyi seviyorum, etrafı iyi gözlmlerim vs. vs. yazarsın işte. Neden bu işi seçtin diye sorduğunda türkiyeye döndüğümde bana şu şu şu şekilde katkısı olacağını düşünüyorum de. Türkiyeye döneceğine inandırmış olursun adamı.

    İş bittikten sonra görmek istediğin yerler? Gitmek zorunda değilsin adamın duymak istediği x'e gitmek istiyorum çünkü y'sini merak ediyorum, z'sini denemek istiyorum.

    Sadece sordukları sorulara cevap ver. Hangi okulda okuyorsun? dediğinde sadece cevabı ver. X okulunda Z okuyorum C sınıftayım gibi şeyler söyleme. Sadece X okulunda okuyorum de.

    Bu program bir kültürel değişim programı. Amacı da gittiğin yerde birşeyler öğrenip göreceğin insanlara da kendi kültürünü tanıtmak. gelecekte de bunların sana faydalı olması. Para kazanmaya gidiyorum, gelecekte Amerika'ya yerleşmek istiyorum, laptop, iphone, kamera zart zurt almak istiyorum gibi şeyler söyleme.

    Adamı ikna etmen gereken bu programın bana .... katacak, yeni kültürler tanıyacağım, ünlü xyz şehirlerini görmek istiyorum, geri döndüğümde ... konularındakendimi geliştirmiş olacağım.

    Soracağın bişey olursa mesaj atabilirsin işallah bu sefer alırsın vizeyi.




  • Bende 8 haziranda ailem ve bir arkadasim ile ankaradaki elcilige gittim. 3. Kez gittigim icin rahattim. Daha onceden 3 ve 10 senelik vize almistim. Ayrica dis ticaret ile ugrastigim icin pasaportlarimda bir cok ulke girisi ve vizeler bulunmakta. Arkadasim bizden once cagrildi ve ret aldi ki pasaportunda ingiltere ve abd vizeleri var. Bizim dusuncemiz ailesini birakip tek basina gitmek istedigi icin vermediler. Sira bize geldiginde evraklara bakmadan nereye gittigimizi, neden gittigimizi, ne isle ugrastigimi, kac gun kalacagimizi ve pasaportumda bulunan kore damgasini sordu. Bende guney kore oldugunu soyledim. Sonuc olarak vize talebimizin onaylandigini soyledi ama kac senelik oldugunu soylemedi. Pasaport gelince gorecegiz bakalim. Bu arada ret alan arkadasimin maddi durumu gayet yerinde ve eski vizeleride mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 10 Haziran 2016; 2:35:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • okanerdan O kullanıcısına yanıt
    Vize randevusuna gidip gitmedigini bilmiyorum ama bu kadar kisa surede 2 ret aldiysan 3. Dede ret alirsin. Oradaki insanlar isin egitimini almis insanlar. Durumunda degisiklik yoksa 3. Dede ret verirler olanda senin vize ucretlerine olur. Ret vermeleri kafalarina gore degil kriterlere uymamanizdan dolayidir. Gidipte doneceginize ikna olmadiysa hayatta vize vermezler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.