Şimdi Ara

3 Gün sonra tecil bitiyor erteleme mümkün mü?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar tecil bitmesine 3 gün kalmış.

    Üniveristeyi bitirdim sonrasında verilen 2 yılda bitmek üzere 3 gün sonra.


    Şimdi ek bir erteleme şansım var mı?


    Yüksek lisansa başvurursam ancak eylülde kesinleşiyor başvuru sonuçları o zamana kadar beklesem eğer yüksek lisansa girebilirsem bu süreçte kaçak mı oluyorum bana bir zararı olur mu?


    Eğer 31 aralığa kadar yüksek lisansa giremezsem ve bedelliye başvurursam 31 aralıktan önce bir problem olur mu?


    Veya yükseği boşverip başvurayım dersem 3 gün sonrasında da başvuru yapabiliyor muyum kafam karıştı biraz



    3 Gün sonra tecil bitiyor erteleme mümkün mü?







  • https://forum.donanimhaber.com/tecil-bittikten-sonra-askere-ne-zaman-giderim--151968110-31#156013528

    Eğer daha önce ASAL Yoklama Başvurusu yapmadıysanız 31 aralık 2023e otomatik atacak. O arada yüksek lisansa kayıt olup tecil alabilirsiniz.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    her hangi bir başvuru yapmadım hocam o zaman 3 gun sonra benimde 31 aralık 2023 e kadar işlem tamamlayın diyecek. iyi bari biraz rahatladım. sağ olasın

  • tecili iptal edip yoklama başvurusunu başlat. otomatik olarak 31 aralık'a kadar yoklama işlemlerini tamamlamak için süre veriyor. o süreyi tecil gibi kullanabilirsiniz.

  • Creav kullanıcısına yanıt

    Merhaba , Nisan ayı gibi tecilimi iptal ettirip yoklama başvurusu başlattım. Bana ağustosun 10 una kadar süre verdi hizmet türünü seçebilmem için. Sizin yorumunuzla karşılaştım şu an. 31 aralığa kadar uzatma şansım var mı bu süreci ?

  • aliickrr11 A kullanıcısına yanıt

    Askerlik durum belgenizde 10.08.2023e kadar ilişiği yoktur yazıyorsa ağustos celbine tabii olma ihtimali yüksek. 28 temmuzda sınıflandırmanız açıklanabilir. Bir askerlik şubesiyle görüşünüz yine de.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Yurtdisinda ogrenci oldugum icin su an subeye gidip soramiyorum. Bir sorum daha olacakti. 29 Temmuzda siniflandirma ciklanirsa ve bu agustos celbine tabii olursa 10.08.2023 e kadar ilisigim olmadigi icin bedelliye basvurabilir miyim? Ve son olarak Agustos ayinda bedelliye basvurursam odemem 2 ay sonra oldugu icin Ekime kadar surem olacak mi yoksa askerlik ilisigi bitme tarihine kadar odemem gerekir mi ?

    Tesekkurler

  • aliickrr11 A kullanıcısına yanıt

    Askerlik işlemleri yurtdışında konsolosluk üzerinden yapılıyor. Erteleme durumunuz varsa kullanabilirsiniz. Eğer bakaya kalırsanız bedellide ek ücret çıkıyor. Şuan, bakaya kalınan her 1 ay (30 gün) için 1517 TL.

    Diyelim 10 ağustosta 1. Gruba çıktınız, askere sevk işlemlerini yapmazsanız 11 ağustosa bakaya sayılırsınız. O tarihten önce sadece bedelli ücreti ödeyerek bedelliye çevirebilirsiniz.

    Yalnız önümüzdeki seneye 1 ay Türkiye'ye gelip askerlik hizmetini yapmanız gerekecek. Dövizle askerlikteki gibi uzaktan eğitim imkanı yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.