Şimdi Ara

30+ yaştan sonra daha iyi anlaşılıyor... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
13
Favori
45.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
394 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aralik ayında 35 olacagim.



    Aha geldik ve gidiyoruz.



    Aynı evde yaşadığım biri abim diğeri kardeşim dediğim iki adet mahluk her fırsatta anne ve babaya bağırıp cagirmaktalar.



    Başkası olsa beş dakika sağ bırakmam ama kan bağı olunca olmuyor.



    Anne baba candir hele şu zamanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasık devlet memuru zıhnıyetı. Tayın olamayan hatta iş bulamayan ulkenın kalanı için ne tavsiye edersınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aralar yoğun şekilde yaşadığım bir duyguyu tekrar gün yüzüne çıkardı bu konu, arkadaşa teşekkür ediyorum.

    18 yaşında üniversite için ayrıldım ailemin yanından. Şu an 29 yaşındayım, hala da uzaklardayım. Onlara yakın oturma şansım çok oldu, ama ben istemedim, hep bir bahaneyle uzaklarda yaşadım, yaşıyorum. Çünkü ben onlarla yaşamayı özgürlüğüme bir engel olarak görüyorum, kendi ayaklarımın üzerinde durmak, istediğim hayatı yaşayabilmek adına böyle bir karar aldım ve uyguluyorum.

    Ancak elbette konu aile olunca gözden uzakta olan gönülden uzakta olmuyor, bana her anlamda maddi manevi desteklerini hiç esirgemediler. Şimdi bir evlilik kararı almanın eşiğindeyim, annemin içine sinmiyor, ben ne kadar emin olursam olayım annemin içine sinmemesi yüzünden kafamda milyonlarca soru işareti oluşuyor. Hem de bana öyle içime sinmedi falan demiyor, "sen karar vereceksin, biz ne istersen yapmaya hazırız" diyor. Ama biliyorum, tanıyorum onu, çok istemiyor içten içten. Gerçekten ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

    Son olarak aklımdaki ise şu: Ben bu evlilik için o yola gireceğim, sevdiğim kıza o meşhur soruyu sorup süreci başlatacağım. Ancak bu süreçte anneme karşı en ufak bir saygısızlık yada onu mutsuz edecek bir durum yaşandığında bu yol benim için de çıkmaz bir sokağa dönüşecek. Olacakları ben de merakla beklemekteyim...




  • Uzun zamandır bu başlıktan daha anlamlı bir başlık görmemiştim. Teşekkür ederim. Bazı şeyleri hatırlamak ve ciddi ciddi düşünmek gerek gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailenin yanında yaşamak bence de iyi güzel ama bir insan belli bir yaştan sonra ailesine herhangi bir şekilde bağımlı olmamalı da derim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her Baba kelimesini duyduğunuzda boğazınızın düğümlendiği ve gözlerinizin dolduğu an her şey değerini yitiriyor. O an gelmeden her fırsatta sarılın, sevin ve sakın kalp kırmayın. 1 yıl önce Babamı kaybedince anladım neyin ne olduğunu
  • LİSELİLERDEN ABİ TAVSİYESİİ
  • valla bn bu hyata geldm geleli kndmi40 yş ustu gbı hssedyrm hep bi kokusturmaca hep bi yetişme hayat benm içn. bu hengme de de birçok sey ogrndm ama hayat hem yruyo hm de tecrublrrle zengnlştriyo
  • Anlaşılan gene ağlama vaktimiz gelmiş...
  • Ailenizi halen anne baba olarak ifade ettiginize gore evli ve cocugunuz yok, bence evlenip cocuk yapin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan kaç yaşında olursa olsun anne babasından uzak kalmamalı. Yaşım 28 hiç uzak kalmadım evlendim yine uzak değilim yan yana evler. Bu yüzden hayatımda ne boşluk ne de herhangi bi sıkıntı yaşadım.
  • Duygulandırdın abi eksiğini yaşamadığımız için saygısızlık yapıyoruz arada Allah başımızdan ailelerimizi eksik etmesin tabi bunu en çok yaşayan bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antiseptiq

    Ailenizi halen anne baba olarak ifade ettiginize gore evli ve cocugunuz yok, bence evlenip cocuk yapin...
    Merhabalar hocam.Ellerinizden öper 2 evladım var.Özellikle onlardan sonra daha çok anlaşılıyor bu kutsal duygu.İyiki sağlar ve onlara tüm zorluklara rağmen yakın olduğum icin ne kadar şükretsem az..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşlandık
  • Cok duygulandim.😢

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an 2 çocuğum var. Daha çok küçükler. Düşğnüyorum daha okullara başlayacaklar 16 sene okul faslı sonra iş güç sonra kısmetse evlilikleri falan. Maddi manevi çok büyük ağır sorumluluk.bazen uykularım kaçıyor istedikletini veremezsem diye. Annemi babamı daha ii anlıyorum . 3 kardeşiz hepimiz evliyiz hayatlarımızı kurduk. Maddi manevi ne kadar da yıpranmışlar yorulmuşlar. O gün hepimiz için gelecek ayrılık vaktinden kaçış olmayacak ama evdeki çocukların için düşmeyeceksin savaşacaksın. Dağ gibi dimdik duracaksın ki yarın öbür gün büyüdüklerin de bu yazdıklarımızı burada onlar yazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

    Niye evlenmedin diye soran oluyor fakat öyle büyük bir baskı yok üzerimde. Bazen akraban olan yaşlılar söylüyor ama ben kafaya takmıyorum tabiki.
    Malesef sen takmasan bile konu komşu hatta belki akrabalar bile annen baban üstünde senin oğlan da evde kaldı iması yapıyor olabilirler.
  • Anneme allah uzun ömür versin baba için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim maalesef. Vicdan ve ahlak yoksunu oldu olası evlat ayrımı yapan biriydi halada öyle diyecek laf yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne diyorum -- 10 Kasım 2018; 9:48:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.