Şimdi Ara

3500 dolarlık Apple Vision Pro, mide bulandırıyor ve yüzde yanık izi oluşturuyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
6.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3500 dolarlık Apple Vision Pro, mide bulandırıyor ve yüzde yanık izi oluşturuyor!
    Apple, geçtiğimiz hafta ilk sanal gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro'yu duyurmuş ancak geliştiriciler ve birkaç teknoloji editörü dışında katılımcılara ürünü deneyimleme fırsatı vermemişti. Apple Vision Pro'yu test etme şansı yakalayan Wall Street Journal editörü ise Vision Pro ile yaşadığı deneyimleri bir YouTube videosunda anlattı.



    Kafaya takılan dev bir Apple Watch gibi



    3500 dolarlık Apple Vision Pro, mide bulandırıyor ve yüzde yanık izi oluşturuyor!
    Wall Street Journal editörü Joanna Stern, Apple Vision Pro ile ilgili deneyimlerine gelmiş geçmiş en iyi AR/VR kask olduğunu söyleyerek başladı. Vision Pro'nun kafaya çok kolay bir şekilde takıldığını dile getiren Stern, bir düğme aracılığıyla kaskın kafaya göre ayarlanabildiğini söylüyor. Apple Vision Pro'nun Meta Quest Pro ve Quest 2'den çok daha rahat olduğunu söyleyen deneyimli editör, kaskı takmanın genel olarak kafasına dev bir Apple Watch takılmış gibi hissettirdiğini ancak genel deneyimin oldukça olumlu olduğunu belirtiyor.



    İşbu Vision Pro'nun pil modülüne geldiğinde ise bataryanın hafif olduğu dile getiren Stern, bunun kolaylıkla arka cebine sığdığını söylüyor. Genel deneyimin oldukça heyecan verici olduğunu aktaran Stern, "Apple gerçekten dijital dünya ile gerçek dünyayı harmanlamaya odaklanıyor. Bu gerçekten bir sonraki en büyük şey." diye belirtiyor.



    Ayrıca Bkz.Apple Vision Pro'nun tahmini Türkiye fiyatı cep yakacak



    Yüzde iz bırakıyor ve mide bulantısına sebep olabiliyor



    3500 dolarlık Apple Vision Pro, mide bulandırıyor ve yüzde yanık izi oluşturuyor!
    Ürünü yaklaşık 30 dakika boyunca deneyimleyen Stern, Vision Pro'yu çıkarttığında alnında ve burnunda kızarlık oluştuğunu dile getiriyor. Bu durumun, kafa bandının yüz ve kafa ölçüleriyle tam uyumlu olmamasından kaynaklandığını düşünen Wall Street Journal editörü, ürün piyasaya sürüldüğünde daha fazla boyut opsiyonu olacağı için kullanıcıların böyle bir sorunla karşılaşacağını düşünmüyor.  



    Stern ayrıca, 30 dakikalık demo boyunca AR ve VR geçişleri sırasında hafif mide bulantısı yaşadığını ve kaskın ağırlığını burnuyla alnında oldukça fazla hissettiğini aktarıyor.






    Kaynak:
    https://www.businessinsider.com/apple-vision-pro-left-red-marks-on-forehead-of-reviewer-2023-6







  • Mesut çeviği seviyorum çok takip ettim fazlaca sponsor içerik alıp reklama boğmasından sıkıldığımdan takibi bıraktım fakat söylediği bir çok şey bence doğru apple fanlığı yaptığınıda düşünmüyorum… söylediği ne yanlıştı ki ayrıca içerik üreticisi hepsi apple kullanması tesadüf değil…
  • Bi daha Apple lansmanına gidemezsin abla geçmiş olsun. Mesut Çeviğe vermemişler denese 10 dk 6 ay anlatırdı :))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    Mesut çeviği seviyorum çok takip ettim fazlaca sponsor içerik alıp reklama boğmasından sıkıldığımdan takibi bıraktım fakat söylediği bir çok şey bence doğru apple fanlığı yaptığınıda düşünmüyorum… söylediği ne yanlıştı ki ayrıca içerik üreticisi hepsi apple kullanması tesadüf değil…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Başlık yüze ve buruna ister istemez bir baskı yapıyor bu tüm VR cihazlar için geçerli bir durumdur.VR başlığın ağarlığı ve dışarıdaki ışığı içeri sızmaması için başlığın yüze uyguladığı bir baskıdır.yüz ve kafa ölçüsü ile alakalı bir durum değildir.Motion Sickness Tüm VR cihazlarda az yada çok yapar bu birazda kişiden kişiye değişen bir durumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 11 Haziran 2023; 12:26:34 >
  • Bence çok gereksiz ve sinsi bir teknolojik alet kendileri.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim mide bulandırmıyor, insanları yer cekimsiz ortamlara alıştırıyor ki zenginlerimizi uzaydaki kolonilere gitmeye hazırlıyor!

    Yüzde yanık oluşturmuyor, aksine teni bronzlaştırıp insanları daha zengin ve üst sınıf gösteriyor!

    Saçma sapan haberler yapmayın!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    Puhahhaaaaaa 😆🥳😆🥳😆

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • marsk35 kullanıcısına yanıt
    Mesut çevik = Apple fanboyu. Güncelleme diye diye duruyor. Her güncelleme sonrası Apple kullanıcıları şikayetçi yavaşlıyor diye... Mesut çevik takipten çıkalı yıllar oldu gerek yok...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu teknoloji tamamen insanı hasta etme üzerine yapılmış bence.

  • Kusura bakmasın ama totosundan uydurmuş muhtemelen alerjik cilt yapısına sahip o kadar kişinin videosunu izledim kimse bir rahatsızlıktan bahsetmedi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Salam patlamışlar 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aslında alna elma logosunu yanık izi olarak çıkarsaydı 5 bin dolara bile kolaylıkla satardı. Mide bulantısı da sorun olmazdı o zaman, logo olduktan sonra kusa kusa oynardı fanlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mesut Çevik apple fanboy degilse, muhtemelen Apple'in yuzde 50 hissedarı falandır, başka açıklaması olamaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne bekliyonuz bi yanda 10 sene arge yörüten şirketler bi yanda piyasaya dün giren apple

  • Bu kadar hype olmasını ben çok anlayamadım. Sanırım üretici apple olduğu için ve apple genelde olgunlaşmamış teknolojileri piyasaya sürmediği için beklenti bu kadar yükseldi. Ben biraz ön yargılı yaklaşıyorum bu cihaza.

    1-Yeni, daha önce yapılmamış bir cihaz değil. Neredeyse 10 yıldır hayatımızda olan cihazların Apple versiyonu. İlla ki Apple sihirli dokunuşuyla cihazı güzelleştirmiş fonksiyonellik katmıştır. Ama anlatılan kısmı ile yapılan yenilikler daha çok hologramvari görüntülerde gerçekleşmiş gibi. Bu da günlük hayatımıza neler katacak? Ne kadar işimize yarayacak?

    2-Gözlüğün çok hafif ve konforlu olması lazım. Kullananlar hafif diyor. Ancak günde 10 saat takınca hala hafif olacak mı? Bu noktada şarja takma ihtiyacı duyacağız. Bu da konforu etkileyecektir.

    3-En önemli noktalardan biri uygulama kütüphanesi ve bu uygulamaların bize neler katacağı. Malum, Apple eskiden beri en geniş uygulama kütüphanesine sahip eminim ki çok güzel şeyler ortaya çıkacaktır.

    4-Gözümüze o kadar yakın ekranların olması uzun kullanımda gözde bozukluk meydana getireceği hissiyatı oluşturuyor bende.

    5-Gözlüklü insanlar bu cihazı rahatça kullanabilecek mi? Belki de Apple, kullanıcının göz bozukluğuna göre görüntüyü farklı şekilde yansıtarak kullanıcının gözlüksüz bir şekilde cihazı kullanmasını sağlayabilir.

    6- Gün boyu ya da uzun saatler boyunca insanların ihtiyacı olan bir cihaz olmayacaksa insanların kullanmayı tercih etmeyeceğini düşünüyorum. Sadece eğlence için kullanılan cihazların ömrü sınırlı. IPhone un devrimselliğine bir bakın. İlk defa ipod ile dokunmatik ekranla internete bağlanabilen telefonu harmanlamıştı. İnternete bağlanmak istemeyen sadece telefon kullanmak isteyen insan da kullanabiliyor. Yani cihazın gündelik hayata katkısı olması lazım. Sadece eğlence cihazı olarak kalmaması lazım. Akıllı saatleri ele alalım. Dijital sağlık ile saat birleşti. Ayrıca arama, gps ve mesajlaşma artık pek çok modelde mevcut. Ben saat takmayı sevmiyorum. Telefon devamlı yanımda. Dolayısı ile saate, saatin arama yapmasına, gps ine, mesaj yollamasına ihtiyacım yok. Geriye bir dijital sağlık kalıyor ki bence pek çok kişinin akıllı saat almasının sebebi bu. Nabzı ölçmek, uyku sağlığı, ne kadar uyumuşum vs. Bunların kontrolü belli bir süreden sonra gereksiz hale geliyor diye düşünüyorum. Sporcular nabzı ölçebilir. Tansiyon hastaları huawei nin ilgili modeli ile tansiyon ölçer. Yakında cihazların kan şekeri ölçeceğinden bahsediliyor. Yani bir sağlık probleminiz yoksa ve teknoloji kullanmayı seven bir insan olduğunuz için almadıysanız (ekstrem durumlar hariç) bence akıllı saat gereksiz bir cihaz.

    7-Anlatılanlar bana sıradan geliyor. Tv deki görüntüyü büyütüp focuslanabilecekmişiz. O paraya duvar büyüklüğünde tv alır, kafamda ağırlık olmadan izlerim. Görüntülü görüşmede içindeki kameralarla yüzümüzü yapay zeka destekli yansıtacakmış. Zaten görüntülü görüşme yapınca yüzümüzü karşımızdaki görüyor. Biz de karşımızdakini görüyoruz. Neden cihazın içine kafamı sokup da öyle yüzümü göstereyim? Niye başımda ağırlıkla yapayım bu görüşmeyi. Yüzüm terleye terleye... (Gerçi Apple bunu da düşünüp içine fan koymuş olabilir.) Uygulama kullanarak word excel vs kullanıldığı gösterildi. Zaten bilgisayarda, cep telefonunda vs. bu işlerimizi çok daha rahat yapabiliyoruz.

    Uzun lafın kısası bu gözlüğün bana verdiği hissiyat bir eğlence cihazı olduğudur. Günün 8 saati işte çalışan insanlara çok fazla bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum. İşe giderken "Aman Allah'ım Apple Vision' ımı evde unuttum" dedirtmeyecek. Baş ağrısı boyun ağrısı gibi sorunlar yaşatması muhtemel. Eve geldiğinizde günün stresini atmak için kullanılabilir. Çoluk çocuk varsa cihazı kullanmak zulüm olacaktır. Okullarda eğitim amaçlı çok güzel işler çıkabilir diye düşünüyorum. Günde 1-2 saat eğlenmek için alınabilecek bir cihaza bu kadar para verilir mi? Türkiye de kısıtlı kişi alacaktır. Ama sırf üstünde elma logosu var diye bile tüm zamanların vr cihazı bazında satış rekorunu kıracaktır.

    Alınan cihaz ne kadar süre kullanılabilecek? İleride işlemci vs kaldırmama durumu olacak mı? Muhtemelen olacaktır. Bu da büyük bir sorun bence. Şu an birinci nesil airpods kullanabilirsiniz. Şarjı daha az gider ama kullanılır. Bu cihaz uygulamaları kaldıramadığı an çöptür. 3500 dolar verdiğiniz bir çöp. Bunlar da aklımdaki diğer soru işaretleri.

    Kısaca. Güzel cihaz. Ama hype yapacak bir durumu yok. Devrimsel değil. Hayatımızı zamanında Iphone un yaptığı gibi değiştireceğini düşünüimüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • DARKBLUE82 D kullanıcısına yanıt
    Ürünü kullanıcak adam bu kadar kafa yormuyor, sen kullanmak istesen bu kadar kafa yormassın, ürünü alma kararını vermek yada vermemek bu kadar uzun sürmüyor sen ne diye buraya manastır destanı yazdın güzel kardeşim. Zamanını bu şekil boşa harcaman umurumda dahi olmasa içimi yaktı. Lütfen zamanını ve enerjini sana sonuç getirecek daha yararlı şeylere harca.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • molend kullanıcısına yanıt
    Bence ürünü kullanacak kişinin kafa yorması lazım hocam. Zihni kullanmak bir alışkanlıktır. Üşengeçlik yaparsan o zihin işine yarayacağı zaman çoktan işe yaramaz hale gelmiş olur. Yine de beni düşünüp cevap yazdığın için teşekkür ederim dostum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DARKBLUE82 D kullanıcısına yanıt
    Tavsiyelerde bulunmalıyız birbirimize, bu güzel bir şey. Sen kullanacak mısın peki bu ürünü ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • molend kullanıcısına yanıt
    Fiyatından dolayı kullanabileceğimi sanmam dostum. Açıkçası o fiyata olmasa da kullanacağımı pek sanmıyorum. Aklımdaki soru işaretlerini giderip gerçekten işime yaraması lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunun en az 2 yilli testini yapmalari lazim cok erken piyasa tarihi belirlediler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.