Şimdi Ara

3500 dolarlık Apple Vision Pro, mide bulandırıyor ve yüzde yanık izi oluşturuyor! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
6.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yanlışlıkla bronzlaşma modunu açmıştır. Mesut Çevik'e demo ürün vermemişler :D

  • Apple CEO:Gözlüğü takmadan önce krem sürün bulantı oluyorsa hap için ve öncesinde gözünüzü 5 dk kapalı tutun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kısım apple teknoloji ürününü uzun zamandır severek kullanıyorum. Ancak apple, özellikle bilgisayar ve akıllı telefonlar dışındaki ürünleri piyasaya çıkarırken tatbik ettiği ve yağlı tüketici üzerinde her zaman işe yarar yöntemleri var.


    1. Hali hazırda var olanı bul, yasal durum elverdiğince, hatta mahkemelik olursan davayı ucu ucuna kazanacak kadar diğer üreticilerin fikirlerinden esinlen (!).
    2. ürüne etkileyici bir isim ve çok iyi ambalaj bul. Koskoca apple buna "gözlük" diyemez. Magic olur, vision olur, dream olur. Ama gözlük olmaz. Diğer yandan kaporta çok önemli; bembeyaz ve yumuşak hatları olması şart. (Fakir işi olmasın, apple ekosistemi bu )
    3. Piyasada 500 dolara satılan ürünün özelliklerini ve gücünü en az %50 azalt. Buna rağmen fan kitlesi mucizeye şahitlik edecektir.
    4. Fiyatını Allah ne verdiyse, kat be kat arttır
    5. Piyasada zaten var olan ürünü on kat daha pahalıya almak için bahane bulmakta güçlük çeken müşteriye şahane bir hikaye sat.
    6. vr gözlük alışık olmayan insanda mide bulantısına yol açar, kafayı tutan kayışı da alında iz yapar. Başka üreticinin ürününde bunlar problem olmakla beraber mevzubahis apple ise sorun sizin kafanızda ve gözünüzdedir. Bir doktora görünün
    7. Zenginin malını aldık, şimdi sıra züğürdün çenesinde; üründe göze batacak bir noksanlık yarat. Böylece " apple bu kez yaş tahtaya bastı" şeklindeki eleştirilerle sürekli gündemde yer tut.




  • Şatışa çıkmayan bir ürünü nasıl olurda karalanır anlamış değilim şarjı iki saat gidiyor buda onu zaten 2 saatden fazla takamazdın demek öte yandan yastığa yorgana bile bazen 15-20dk yüzümüzü koysak izi çıkıyor bence normal 2 saatlik kullanımda

  • Adamlar resmen ilgi çekmek için clickbait haber yapmışlar, bizimkiler de kullanıyor.


    Sanırsın adamın suratını yakmış. Bir defa kadının videoyu da izledim, kullanılan fotoğraf zaten görüntüde oynama içeriyor, kızarıklığa dikkat çekmek için etrafı siyah-beyaz yapmış, bakın suratım kızardı diyor. Haber de abartılmış "yanık oluşturdu" diyor. Yok Ali Sami !!!!!?????? Kör ediyor da derler yakında.


    Efendim mide bulantısı yapıyormuş. Yapma ya? Hayatında VR gözlük kullanmamış demek ki. Evet bu ürün VR gözlükler gibi herkese uygun olmayacak. Çünkü mantık ve hareket noktası aynı. Örneğin Oculus Quest sahibiyim, ben beynimi resmen telkin ederek o motion sickness denen rahatsızlığı yaşamayı kestim, saatlerce vakit geçirebiliyorum gözlükle. Bu alet VR-AR gibi bir şey yapıyor, o noktada daha az olabilir belki ama yine de yapar tabi ki. Eşim ise takar takmaz "eeeğğğğğiiieeeee" diye geri çıkarıyor, hiçbir şekilde dayanamıyor.


    Yani bu Apple'ın yapamadığı veya çözebileceği bir durum değil.

    Düşünün, koltuğunuzda oturuyorsunuz, gözünüz havada uçtuğunuzu veya yürüdüğünüzü görüyor. Beyin "yanlış bi durum var" diyor devamlı olarak.


    O yüzden saat patlıyor, Samsung patlıyor gibi salak salak haberlerden farkı olmayan süper aptal bir haberin bu kadar peşine düşüp 3 sayfa tartışmanıza gerek yok. Dikkate bile alınmayacak bir haber.


    Yahu ulan, güneş gözlüğü bile taksanız uzun süre sonra burnunuzda bile iz yapıyor gözlük. Diyor musunuz "yaaaaağğğğğğ Pıradağ gözlüüüüğğğk iz yaptıııığğğaaaaa" diye... Veya böyle haber oluyor mu 3500 dolarlık Apple Vision Pro, mide bulandırıyor ve yüzde yanık izi oluşturuyor! 





  • Apple mide bulandırıyor derken yalan söylemiyorduk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanları nasıl pasif hale getireceklerini düşünüyorlar çok gereksiz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt

    Sdn sahibi Hakkı Alkan'ı ve hatta " İphone'un köpeği mi oldum." diye youtube videosu çeken Kerem Enginar'ı da sayabiliriz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayfon alan elma şov instagram video çekimi için alıyor. Kaliteli bile değil kasası volkan manav aldı içeriden cihaz soyuldu kendisine ait 14 pro max var haha 😅

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DARKBLUE82 D kullanıcısına yanıt

    Hocam cihaz sizin düşündüğünüz kadar basit bir şey değil. Evet şu anda emekleme aşamasında ama daha ileri seviyelerin çıkması için önce ilkel cihazların çıkması lazım. Çıktığı dönem devrim yaratan iPhone ile günümüzün giriş seviyesi en dandik cihazını kıyasladığımızda bile kat kat iyi, kat kat kabiliyetli cihazlar kullanıyoruz.


    Şimdi sırayla gidelim.


    1. Evet yaklaşık 10 yıldır hayatımızda ama o mantıkla bakarsak ilk akıllı telefon da Apple değildi. O döneme kadar farklı farklı akıllı telefon denemeleri çıkmıştı. Apple olaya el attığında olayı çok farklı bir boyuta taşıdı. Aynısı bu cihazi çin de gferçekleşebilir.
    2. Evet şimdilik cihaz çok hafif ve çok konforlu olmayabilir ancak ilerleyen aşamalar için cihazın kendisi geliştirilmeye devam edilir. Malzeme mühendisliği ve batarya teknolojisi geliştikçe daha hafif, daha portatif cihazlar geliştirilebilir. Dediğim gibi emeklemeden yürünmez.
    3. Ürünün arkasında Apple olması diğer Apple cihazları ile tam uyum içinde olması demek. Bu bile tek başına bence yeterli.
    4. Gözde bozukluk meydana getirir mi bilemeyiz ancak cihazın tüm gün kullanılabilmesi planlanıyorsa bence bu konuda sorun olmayacaktır. Zaten anladığım kadarıyla cihaz dışarıdaki görüntüyü kesmiyor, görüntünün üzerine görüntü ekliyor.
    5. O mercek ayarı ile çok basit yapılabilecektir. Bugün ben mekanik bir dürbünle bakarken gözüm bozuk olduğu halde doğru odaklamayı yapıp gözlüksüz dahi cam gibi görüntü elde edebiliyorsam, bu kadar teknolojik bir cihazda da bir odak ayarı olacaktır.
    6. Benim öngörüm bu tür cihazların ileride hayatımızın bir parçası olacağı yönünde. Bugün telefonsuz bir yaşam düşünemiyoruz, telefonu evde unutunca çok büyük eksiklik hissediyoruz. Aynı şekilde ileride bu cihazlar iyice hafifleyip iyice basitleştiğinde sürekli vücudumuzda kalabilir. Bu kadar büyük ve kaba kalacaklar diye bir kaide de yok. Eski Bluetooth kablosuz kulaklıklara bakın bir de şimdiki örneklerine. Bu cihazlarda düşünülen bence şu. Gözünüzde bu cihaz olacak. Oturma odasına geçince duvar üzerinde televizyon oynayacak. İstediğiniz gibi televizyon izlerken bir anda kalkıp masaya oturduğunuzda karşınıza bilgisayarınızın ekranı gelecek. O meyanda televizyon diğer duvarda oynayacak. Yani kafayı çevirip televizyona bakabileceksiniz, önünüzde de bilgisayar ekranından maillerinize bakabileceksiniz mesela. Kısaca evinizi dilediğiniz gibi donatabileceksiniz. Artı olarak ne izlediğinizi sadece siz görebileceksiniz. Mesela eşinizle aynı anda aynı duvara bakıp siz maçınızı seyrederken eşiniz de aynı büyük ekrandan dizisini izleyebilecek. Ya da atıyorum önünüzde ekran yok bir şey yok elinize Gamepad alıp eşinizle karşılıklı oyun oynayabileceksiniz. Tabii bunlar benim geleceğe yönelik öngörüm.

    Akıllı saat konusuna gelince, sizin ihtiyacınız olmayabilir ama benim elim ayağım olmuş durumda. Üstelik akıllı bileklik denilen güdük modellerinden kullanıyorum. Yani çağrı cevaplama falan yok bende ama yine de elim ayağım konumunda. Şöyle ki işim gereği sahada ve gürültülü makinelerin arasında çalışıyorum. Ayrıca sahada olduğum için eldiven de takıyorum. Giydiğimiz kıyafetlerden dolayı telefonun titreşmesini, makine gürültüsünden de sesini duymak mümkün değil. Kolumda bileklik titreştiğinde saate bakıyorum ve arayan numaranın açmamı gerektirip gerektirmediğine karar veriyorum. Açmam gerekiyorsa eldiveni elimden çıkarmam, nispeten sessiz ve en önemlisi güvenli bir yere geçmem gerekiyor. Ha bakıyorum banka arıyor işte ne bileyim operatör arıyor hiç umursamadan işime devam ediyorum. O yönden elim ayağım oldu. Zaten sadece arama ve çalar saat bildirimlerim açık. Ha saatim arama cevaplama kabiliyetine sahip olsa işim daha da kolaylaşırdı ama bu hali bile benim hayatımı çok kolaylaştırıyor. Benim gibi çok insan var.


    Lafı toparlayacak olursam, gelecek için güzel bir adım atılmış. Apple işini bilir, ben umutluyum. Tabii şu da var, Türkiye'de yaşarken bu nimetlerden belki ben faydalanamam ama dünyanın gittiği nokta anlamında umutluyum. Yapay zeka ile birleşince çok güzel şeyler çıkacak ortaya.





  • Tam clickbait bir haber. Vr isinden haberi olmayip, apple'a laf saymaya hazir kullaniciyi nasil habere cekerim diye yazilmis resmen :) VR larin hepsi bazi insanda bulanti yapar. Araba tutmasi gibi dusunebilirsiniz. VR taktiginizda gordugunuz goruntuden vucut/beyin harekti algilar ama gercekte siz o hizda hareket etmiyorsunuzdur ve mide bulantisi olur. Bulanti yasayanlar vucudu alistirabilir. Hergun biraz biraz oynayarak bu bulanti isinin uzerinden gelebilirsiniz. Apple ile hicbir alakasi olmayan bir durum. VR teknolojisinin cilvesidir bulanti isi.

    Yanik diye birsey de yok, deniz gozlugu gibi dusunun. Uzun sure denizde deniz gozlugu takarsaniz yuzunuzde iz yapar. Gayet normal bir durum. Yine her vr da olan birsey bu. Yuzunuze temas eden bir madde var sonucte, uzun sure takinca iz yapar.

    Bu tarz haberleri teknolojiye hakim kisilerin yapmasi daha mantikli. VR isinden sirf apple isin icine girince haberi olana haber yaptirirsaniz sonuc boyle olur malesef.

    Fiyat konusunda da, vr isi pahali. Sundugu teknolojiye gore fiyatlar degiskenlik gosterebiliyor. Zaten piyasada cok ust duzey vr lar mevcut ama cogunlugu son kullaniciya hitap etmiyor. Daha cok ureticiler is amacli kullaniyor. Varjo vr var mesela, galiba 2000 euro idi hem de cok guclu bilgisayara da sahip olmaniz gerekiyor. Apple'a ben de bayilmam ama bu vision pro da cok guzel yenilikler var. Umarim onu acilir ve son kullanicinin da alabilcegi fiyatlara iner teknoloji.





  • Yazan oldumu bilmiyorum.Bende HPreverb var.Arkadaşlarımda da değişik markaların VR gözlükleri var.Biz Askeri uçuş simulasyonunda kullanıyoruz.

    İlk VR gözlük takıp uçuş yaptığında miden acayip bulanıyor başın ağrıyor.Gözle kulaktan gelen bilgiler farklı olduğundan.

    Yaklaşık bir hafta gibi kişiden kişiye değişiyor alışıyorsun sonrasında sıkıntı olmuyor.VR gözlüğe alışma süreci diye bir şey var.

  • Xloud X kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xloud X kullanıcısına yanıt

    Mesut abinin hakkını yemeyin o işin piri derin gırtlak hakkı.

  • Başlıkta sanki cildi yakmış gibi yazılmış. Ama okudukça gözlük sıktığı için kızarmış gibi anladım. Hangisi doğru?

  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    Bosuna Amerika'ya gitmis... Modern eziklik boyle olsa gerek ...
    https://www.youtube.com/watch?t=305&v=B_coPBEqw4o&feature=youtu.be
    5:10 da ifade ediyor ama Mesut degil :) ... Gerisini izlemedim ... Cihazi kafasina alanlarin deneyimlerini izlemeyi tercih ederim...

    Cihazi 30 dk deneyimlemis ama bunu yayinlamasi Apple tarafindan yasaklanmis olsa da hic olmazsa bazilari deneyimlerini bizlerle paylasiyor.... Iste
    https://www.youtube.com/watch?v=bwUZUG8x2MI





  • En popüler yorumlara bakarsanız eğer ülkenin okuduğunu anlama konusunda hangi seviyede olduğunu görebilirsiniz. Haberdeki başlık sazan.avi haberin içeriği ise şu şekilde. Fazla söze gerek yok. Zira ne desem yine anlamayacaksınız :D


    Wall Street Journal editörü Joanna Stern, Apple Vision Pro ile ilgili deneyimlerine gelmiş geçmiş en iyi AR/VR kask olduğunu söyleyerek başladı. Vision Pro'nun kafaya çok kolay bir şekilde takıldığını dile getiren Stern, bir düğme aracılığıyla kaskın kafaya göre ayarlanabildiğini söylüyor. Apple Vision Pro'nun Meta Quest Pro ve Quest 2'den çok daha rahat olduğunu söyleyen deneyimli editör, kaskı takmanın genel olarak kafasına dev bir Apple Watch takılmış gibi hissettirdiğini ancak genel deneyimin oldukça olumlu olduğunu belirtiyor.



    İşbu Vision Pro'nun pil modülüne geldiğinde ise bataryanın hafif olduğu dile getiren Stern, bunun kolaylıkla arka cebine sığdığını söylüyor. Genel deneyimin oldukça heyecan verici olduğunu aktaran Stern, "Apple gerçekten dijital dünya ile gerçek dünyayı harmanlamaya odaklanıyor. Bu gerçekten bir sonraki en büyük şey." diye belirtiyor.





  • Eyyy Fakirler ,Apple bu cihazlari sizin icin yapmiyor

    Applin kullanici kitlesi siz degilsiniz, o yuzden "ben begenmedim, almiyacam, apple batacak demeyin," cunku bosuna


    Apple , hedef kitlasi Turkiyenin %2-3 lik kismi , siz degilsiniz,

    o %2-3 kisimda , Alir bunu .


    Apple fakirleri etkilemek , onlari cekmek icin bir ugrasi , cabasi ve istegi yok .. bilginize

  • Ben bir firma olsam mesuta zerre bir şey vermem insanlara hitap etmiyor düşünceleri yok parayı kim verirse onun istediğini söylüyor yok olup gidecek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt

    İçeriği okuyan, görüşlerini yorum olarak paylaşan herkes sazan, bir siz akıllısınız. Size yapılan eleştirilere yanıt verme şekli bu olmamalı diye düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.