Şimdi Ara

3600 günden emekli olup tazminat almak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ben 3600 günden emekli olup tazminatımı alarak işten ayrılmak istiyorum. Bir sürü forum araştırdım ancak bilgi bulamadım. İşten ayrıldıktan sonra bildiğiniz gibi yaş beklemek gerekiyor. Bir süre sonra yeniden çalışmaya başlanabiliyormuş. Ancak merak ettiğim konu şu. Yeniden işe başlandığında sgk primi normal prim olarak mı yoksa emeklilik primi gibi mi ödeniyor? 52 yaşında emekli olabilmem için 5850 günü doldurmam gerekiyor. Hali hazırda 5000 e yakın günü doldurdum. 3600 günden emekli olup ayrılırsam daha sonra bunu 5850 ye tamamlama şansım var mı? Yani bu işlemi tazminat almak için yapacağım ama ileride emeklilikte bana bir zararı olur mu? Bu konuda bilgisi olan varsa ve beni aydınlatırsa çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler,



  • Bu cevabı bende çok merak ediyorum. Ama kısmen şöyle olması lazım; 3600 günden emeklilik şartlarını taşıdığına dair yazı aldığın için kıdem tazminatını alarak işyerinden ayrılabiliyorsun, sonrasında çalışsan bile emekli olmadığın için yani emekli aylığı almadığın için primlerin 4a olarak ödenir, yani normal ödenir. Ama 3600 den yazı alındığı için sgk kendi sisteminde bir işaretleme yapıp sonrasında sen normal emekli olamazsın yazı almışsın dermi orası benimde merak konum :)
  • Merhaba,
    Yeni bir ise girdiğinizde normal olarak prim ödenecektir. Emekli olarak ödenebilmesi için hali hazirda emekli maaşı aliyor olmanız gerekirdi. Sgkdan kıdem tazminatini yazisini aldığınızda emekli olduğunuz anlamına gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.