Şimdi Ara

3770K mı 2700K mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar OC yapmayı az buçuk biliyorum. Sitedeki üstatlarımdan yardım alarak OC yapacağım Allah nasip ederse. İşlemciyi Oyun için alacağım. Sorum şu? Hem OC performansı hem de Oyun Performansı olarak hangi işlemci daha iyi?



  • 2600k daha iyi tercih olur.

    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6780

    661 Lira
  • Hocam yeni nesil'den olsun istiyorum. Ivy Bridge bana göre Sandy Bridge'den iyi.
  • Ne konuda iyi ? Sırf yeni nesil olduğu için mi?

    3770K ile 2600K arasında fiyat farkına değecek performans fark yok zaten. O farkı başka parçaya kullansan daha faydalı olur.
  • Hatta pc'yi sadece oyun için kullanıyorsanız (render gibi işlerle uğraşmıyorsanız) 2500k da fazlasıyla işinizi görür, özellikle de 4.5ghz civarına çıkarırsanız (Sandy Bridgeler ile overclock yapmak hayli kolaylaştı). Aradaki 180-200tl'lik farkı da başka bir bileşene yatırırsınız. SMT desteğinin oyunlar için çok ciddi bir katkısı yok. Bazı testlerde SMT'nin açık olması fps'yi düşürebiliyor küçük bir miktar. 2500k ve 2600k'nın aynı hızlarda testleri için (ve SMT farkı için) linkteki testlere bakabilirsiniz.
    http://www.computerbase.de/artikel/prozessoren/2011/test-intel-sandy-bridge/34/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 29 Haziran 2012; 17:28:08 >




  • Peki 2600K alıp 4.5GHZ'e çıkarsam Watch Dogs'u , GTA 5'i ve de yeni gelecek oyunları full detay açar mı? GTX 670 ile?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Unknown

    Peki 2600K alıp 4.5GHZ'e çıkarsam Watch Dogs'u , GTA 5'i ve de yeni gelecek oyunları full detay açar mı? GTX 670 ile?

    Bunu bilemeyiz bende şu sıralar sistem topluyorum ve bu yüzden tereddütteyim
  • hocam konunuzun linkini atar mısınız buraya? İki üç tavsiye de ben yazayım. İşlemci de eksik olduğuma bakma. Onu kabul ediyorum lakin diğer bileşenlerde uzmanımdır.
  • Ivylerin yeni olduğuna bakmayın hocam sblerden %5 daha iyi performans vermesine karşın oc potansiyeli düşük, çok aşırı isinıyo

    SB almanız sizin daha hayrınıza yeni nesile fln aldanmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Infernall

    o oyunları oynaman o işlemcilerle zaten mümkün çünkü en iyi işlemciler bunlar.Oyunlar ekran kartına bakar

    Bencede en iyisi 2600k

    2700K nasıl peki? OC ve Performans bakımından. Bir çok incelemede geçmiş 2600K'yı.


    quote:

    Orijinalden alıntı: BurayaNeYazıyoruz

    Ivylerin yeni olduğuna bakmayın hocam sblerden %5 daha iyi performans vermesine karşın oc potansiyeli düşük, çok aşırı isinıyo

    SB almanız sizin daha hayrınıza yeni nesile fln aldanmayin


    Tamam Hocam




  • 2600K ile 2700K arasındaki farkı ufak bir O/C dokunuşu ile halledebilirsiniz başka bir + sı yoktur zaten arkadaşlarında önerdikleri gibi SB alman daha yararına olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zhee

    2600K ile 2700K arasındaki farkı ufak bir O/C dokunuşu ile halledebilirsiniz başka bir + sı yoktur zaten arkadaşlarında önerdikleri gibi SB alman daha yararına olur

    Sağ ol dostum yorum için.
  • i5 2500k üstü işlemciler şu an oyunlarda performans farkı yaratamıyor. Bu gibi işlemcilere vereceğiniz parayı ekran kartı, SSD veya diğer donanımlara yatırmanız size daha fazla yarar sağlar.

    Stok halde Ivy Bridge işlemciler biraz daha güçlüdür. Entegre grafik işlemcileri daha iyidir ve pci ex 3.0 desteği sunarlar. Bunun dışında 4.4-4.5ghz üzeri çıkması biraz zordur. Bütçe sorun değilse ve 5ghz düşünmüyorsanız i7 3770k alınabilir. Paranız değerliyse i5 2500k üstü gereksiz masraftan başka bir şey değil bir oyuncu için.
  • İleride oyunların 8 çekirdekte çok daha performanslı olacağını söyleyemez miyiz arkadaşlar? Yeni nesil konsollar gelecek sonuçta bir şeyler olabilir.
  • Daha 4 çekirdeği adam akıllı kullanan yok. 8 çekirdek falan destekleyecek olsaydı daha şimdiden dedikodusunu alırdık veya 4 çekirdeğin yetmediği bir oyun görürdük.

    4 çekirdekli işlemcilere bakın ne zamandan beri piyasadalar. Bir de 4 çekirdek destekleyen oyunlara bakın... BF 3 gibi en yeni oyunlar bile 2c/4t li işlemcilerle çok rahat oynanabiliyor.

    8 çekirdek falan hikaye... Çekirdek gücü iyi olan işlemcilere bakın çok çekirdekli işlemcilere değil !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    Daha 4 çekirdeği adam akıllı kullanan yok. 8 çekirdek falan destekleyecek olsaydı daha şimdiden dedikodusunu alırdık veya 4 çekirdeğin yetmediği bir oyun görürdük.

    4 çekirdekli işlemcilere bakın ne zamandan beri piyasadalar. Bir de 4 çekirdek destekleyen oyunlara bakın... BF 3 gibi en yeni oyunlar bile 2c/4t li işlemcilerle çok rahat oynanabiliyor.

    8 çekirdek falan hikaye... Çekirdek gücü iyi olan işlemcilere bakın çok çekirdekli işlemcilere değil !

    Eline sağlık hocam
  • 3770 varken 2700e bakma bence oc onada yaparsın çok istiyosan ki kendi başına 3.9a çıkıyor fazlasını ne yapacaksın, olmuşken yeni teknoloji olsun hem imkanında var hiç kaçırma, bana da zamanında dediler i7lerle core2quadlar arasında pek performans farkı yok diye gittim 4çekirdek 8thread işlemci aldım piyasada quad kalmadı bizimki hala kral, yani 22 nm al
  • 3770K varken 2700K alınmaz.
  • gecikme sürelerinde eşit

     3770K mı 2700K mı?


    benchte 2600k fark atmıs

     3770K mı 2700K mı?


    gerisi ne kadar dogrudur bilinmez ama bazıları 2600kdan 3770kya geçiyor tam saçma işi insanlar ...

    ama almışken ben 2600k kullanıcısıyım testlerde 2600k geçse bile 22nm üretimi seç derim 3770k ile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extreme_i7 -- 30 Haziran 2012; 3:43:29 >




  • 2500K al geç. Ivy'lerde IHS için kullanılan malzemeye güvenilir mi tartışılır, uzun vadede verimi düşüp de 4.4 altında da yüksek sıcaklıklara çıkarsa can sıkabilir. Neticede Intel default hızlarda stabil olmasını garantiliyor sadece..
    OC'deki etkisineyse değinilmiş. Ek olarak, işlemci takoz çıkar da çok volt isterse, overclock'taki durumlar daha da sıkıcı olabilir.

    4 çekirdekten fazlasını kullanan oyunlar çıktığında artık Haswell'in die shrink'i mi gelir, Skylake mi çıkar bilinmez.. O sıralar ortada ne sandy ne ivy bridge kalır Ki oyunun 4+ çekirdekten faydalanması SMT'den de ille faydalanacağı anlamına gelir mi, tartışılır.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Evil

    3770 varken 2700e bakma bence oc onada yaparsın çok istiyosan ki kendi başına 3.9a çıkıyor fazlasını ne yapacaksın, olmuşken yeni teknoloji olsun hem imkanında var hiç kaçırma, bana da zamanında dediler i7lerle core2quadlar arasında pek performans farkı yok diye gittim 4çekirdek 8thread işlemci aldım piyasada quad kalmadı bizimki hala kral, yani 22 nm al

    Nehalem'in oyunlarda Core 2 Quad'dan iyi olmasının sebebi farklı mimaride olması, 8 thread değil. Sandy-Ivy Bridge ise aynı mimariler, yeni mimari Haswell olacak.
    Ayrıca Core 2 Quad çöp olmuş değil, güzelce overclocklanırsa pek çok oyunda kişiye göre yeterli performans verebilir. (AMD daha C2Q'leri geçemedi, küçümsemeyin)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 30 Haziran 2012; 6:40:21 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.