Şimdi Ara

4 Günde 3 Otobüs Yangını! Yolcu Otobüslerine Denetim İstiyoruz! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
23.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
148 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 temsa 1 neoplan.

    Araçlara suç bulmak ahmaklik olur tabikide. Büyük ihtimalle elektrik tesisatı düzgün yapılmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi devlet denetleyecek hükümetin eline para sıkıştır bu otobüs iyidir der yine yangın çıkar
  • otobüs sektöründe maliyet çok yeni köprüden geciyorlar mecburen gidis gelis otogar giris cıkislari yuksek yakit pahali bakim maliyeti var bos gidip gelme ihtimali var hepsi kaliteli hizmet olsa 100 luk bilet 130 olur en az yolcuda bilet almaz korsan firmalar cikar nereden tutarsan elinde kaliyor tabi bu firmalari savundugum anlamina gelmiyor sektor ile ilgi alakam yok bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tokat’a 60’a gidiyordum önce 80 oldu ses etmedik şimdi 150 olmuş. Ulan 150’e uçakla gidiyordum ben.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncelemeler sonucu belli olur yangınların kaynağı ama genelde Kamil Koç kullanan biri olarak benzinliğe girip pompadan mazot alındığına çok kez şahit olmuşumdur. Sorun personelin yeterince donanımlı olmaması bence bu tür durumlar konusunda. Yangına nasıl müdahale edilir, araçtakiler nasıl düzgünce tahliye edilir bu konuda eğitimli olmadıklarını düşünüyorum.
  • Bu yangın çıkmasının sebebi tam olarak nedir anlayan biri yazabilir mi mantığı anlayalım?

    Ve bir otobüste oturulacak en mantıklı yer neresidir? Acil durumlarda yapmamız gereken en önemli şeyler nedir?

    Sürekli şehirlerarası otobüs kepazeliğini kullanan biriyim de bilgilenmek istiyom.
  • ohoo işimiz var sizinle. şimdi siz bağımsız yargı, çocukları geleceğe hazırlayan eğitim sistemi, adaletli gelir dağılımı ve adaletli vergi dağılımı da istersiniz. hele ki aranızda bazıları devlette tasarruf falan istiyor duymamış olayım. itibardan tasarruf olmaz.
  • türkiye'de otobusculuk en leş sektördür ve malumların eline geçmiş keko devlet görmezden gelir sadece vergiyi almaya bakar... kesinlikle kamil koça binmeyeceğim.
  • Yakıta ek olarak, multimedya cihazları (koltuk arkası tvler) ve otobüsdeki ısıtıcı, soğutucu vb şeylerde bence bu yangınlara sebep oluyor. Araçların elektrik aksamına bu kadar yüklenmek ne kadar doğru tartışılır.
  • Antlion A kullanıcısına yanıt
    Kimse hesap vermeyecek. Belki bundan pay çıkarmaya çalışan devlet bir iki idari para cezası kesecek. Ölen öldüğü ile kalacak. Medyaya talimatla bu tür haberler engellenecek. Olacak olan bu.

    Dediğin gibi bu ülkede yaşamak şans.

    İş yerinde hep şuna şahit oluyorum. "Şurda evler şu kadara kiralanıyor ama üç yüz beş yüz fazla vererek ben özel güvenlikli sitede oturuyorum."

    Yahu bu ülkenin kendisi güvenli değil ki özel güvenlikli sitede otursan ne olur. Reina katliamcısı bile on beş gün arandı adam özel güvenlikli siteden çıktı. Kapında özel güvenlik olsa ne olur olmasa ne olur? Katliamcının karşı komşun olmasına engel mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 5 Ağustos 2019; 10:31:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akaryakıtı bahane eden O.Çocukları bilet fiyatlarını geçen bayramdan bu yana %70-100’e varan oranlarda arttırdılar. Hala doymuyorlar, üstüne birde ucuz akaryakıt ve 10numara belasını katarak dahada kar yapmaya çalışıyorlar. Bu ülkede kimse doymaz, aç gözlüklüleri bitmez. Hükümet ayrı s*ker, belediyeler ayrı s*ker, zenginler ayrı s*ker. Lanet bir ülkedeyiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

    2 temsa 1 neoplan.

    Araçlara suç bulmak ahmaklik olur tabikide. Büyük ihtimalle elektrik tesisatı düzgün yapılmadı.
    ne alakası var ya. boing in 2 tane aynı ucaktan düsünce tüm aynı model ucaklar hangara cekiliyor uretimi duruyorda otobusler yanınca neden hemen suç baska yerlerde aranıyor.belki üretim hatalari vardir.elektirik tesisatlari kötüdür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

    işin zor yanı trafik polisi bu 10 numara yağ kullanan otobuslerı nasıl tespit edecek..
    Yollarda giderken illa kenarda köşede 10 numara yağ bulunur diye afiş oluyor onlara hiç engel olan görmedim ben on numara yağ satışı legal kullanması yasak bir şey bu ülkede tıpkı Türkiye ve kabul ettiği gerçeklerle ne kadar ters bir şey buradan belli oluyor.
  • Otobüsler fabrika çıkışı şekilde yola çıkmıyor ki. Her koltuğa priz, multimedya, USB şarj falan derken oturduğumuz koltukların altı kablo deryasına dönüyor. Yangın çıkması bir kısa devreye bakar. Otobüs prizine saç düzleştiri takan kadın, muavin uyarınca tartışmaya girdi. Tüm otobüsün sigortayı attırdı. Otobüslere sonradan yapılan tesisat işlerinin sıkı denetlenmesi, ucuza kaçılmaması lazım. tek sebep 10 numara yağ değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

    ne alakası var ya. boing in 2 tane aynı ucaktan düsünce tüm aynı model ucaklar hangara cekiliyor uretimi duruyorda otobusler yanınca neden hemen suç baska yerlerde aranıyor.belki üretim hatalari vardir.elektirik tesisatlari kötüdür.

    Alıntıları Göster
    Uçakla otobüsü karşılaştırmakta ne bileyim olmazki.

    Her uçak bir şirkettir benim gözümde. Ortalama 150-300 milyon dolarlik devasa araçlar bunlar ve 200-300 yolcu hayatı soz konusu.

    Ayrıca uçaklar her modelde sınırlı sayıda üretilir. 100 adet, 300 adet gibi. Kontrol altına almasi kolaydir. Eğer model bazında hata varsa şirketler tabiki en kısa zamanda uçakları seferden çekeceklerdir. Böyle bir riski tabiki almayacaklardir.

    Ek olarak soylemeliyim ki otobüsler uçakların yanında oyuncak gibi kalan araçlar. Uçak gibi komplike araçların arıza tespiti kolay olmuyor bunun sonucunda uçakları hizmetten çekiyor adamlar. Ama otobüsler öyle mi? Kolayca sorunun kaynağı bulunup halledilebilir ve otobüs yoluna devam edebilir. Üretim sayıları da göz önünde bulundurulursa(50.000-200.000) otobüslerin toplanıp garaja cekilmesi öyle kolay bir iş olmayacaktır. Zaten araçların sahibi birçok şirkette buna sıcak bakmayacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytac001

    Arkadaşlar 4 günde üçüncü otobüs yangını ve yine motor kısmından çıkmış yangın.https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cesmede-tur-otobusu-alev-alev-yandi-5264734/

    İlk mesaja eklendi
    Bunda gerek kullandıkları şey gerekse sürücünün kullanım şekli aracı ve bir diğer noktada aşırı sıcaklar etken sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AirSupport

    Tokat’a 60’a gidiyordum önce 80 oldu ses etmedik şimdi 150 olmuş. Ulan 150’e uçakla gidiyordum ben.
    Şuanda uzun mesafe varsa gittiğiniz yönde uçak kullanmanız daha güvenli olur özellikle şu yaz aylarında aşırı sıcaklarda.
  • Hocam Ben 15 yıldır Makine Mühendisiyim. Ayrıca gerçekten motordan az çok anlarım. Sadece anlamadığım elin adamının benzin veya motorin olarak kullan diye dizayn ettiği motora neden yağ karıştırılır? Yani Allahın Almanı Fransızı bunu dizayn ederken yağ ile kullanılmaması gerektiğini bilmiyor herşeyi biz biliyoruz. Bir de insan sağlığını hiç düşünmeden bunları kullanıyoruz. Ayrıca sorun sadece bu da değil. Bu araçlar acaba tüvtürk denetimlerine giriyor mu? Giriyorsa egzos emisyon değerinde nasıl geçiyor? Bunların hepsinin denetlenmesi lazım. Otobüs içinde yanan kişiler bizim abimiz, ablamız, anamız, babamız, kızımız, oğlumuz olabilirdi. Bu konunun " Kız arkadaşımı akşam çaldırıp kapattım. Sizce sapık mıyım? " gibi saçma sapan konulardan çok daha önemli ve toplumsal bir tepki çekmesi gerektiğini düşünüyorum. Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytac001

    Hocam Ben 15 yıldır Makine Mühendisiyim. Ayrıca gerçekten motordan az çok anlarım. Sadece anlamadığım elin adamının benzin veya motorin olarak kullan diye dizayn ettiği motora neden yağ karıştırılır? Yani Allahın Almanı Fransızı bunu dizayn ederken yağ ile kullanılmaması gerektiğini bilmiyor herşeyi biz biliyoruz. Bir de insan sağlığını hiç düşünmeden bunları kullanıyoruz. Ayrıca sorun sadece bu da değil. Bu araçlar acaba tüvtürk denetimlerine giriyor mu? Giriyorsa egzos emisyon değerinde nasıl geçiyor? Bunların hepsinin denetlenmesi lazım. Otobüs içinde yanan kişiler bizim abimiz, ablamız, anamız, babamız, kızımız, oğlumuz olabilirdi. Bu konunun " Kız arkadaşımı akşam çaldırıp kapattım. Sizce sapık mıyım? " gibi saçma sapan konulardan çok daha önemli ve toplumsal bir tepki çekmesi gerektiğini düşünüyorum. Saygılar
    Maliyet maliyet bu ülkenin onlardan farkı o işte alım gücü işi daha az maliyete bitirme ana dert bu daha fazla kazanma iş güvenliği insan hayatının önemi kimin umurunda amaç para kazanma genellikle bu tip olaylar hep kriz zamanları cereyan ediyor yolsuzluk hırsızlığın gaspın artması gibi daha az maliyet yaratsın daha uzun yol gitsin lojistikte rekabet olarakta önde olayım dediğim gibi bu noktada en son değer verilen insan canınde olsa hukuk mukuk yok güçlünün adaleti var zamanında 97 de de buna benzer olay olmuş 48 genç yanarak vefat etmiş sorumluları ise ceza almamış gerek kullanım gerekse bakım çok önemli bu tip işlerde sonuçta otobüs korunalı birşey değil tamamen yanabilen malzemelerden oluşmuş sonuçta en ufak hata içinde taşıdığı kişilerin canına mal oluyor.

    Yabancılarda bir olay ibret olur ders alınır bizde ise bir olay olur olayın ana suçlusunun korumak için olay örtbas edilmeye çalışılır fark bu bizim ülkede sorun çözmeye üstüne gitme çabası yok halı altına atma çabası var ki aynı benzeri bir olay yaşanana kadar mesela şehit durumundada öyle 3 er 5 er şekilde vefat edince ses yok ama bir anda 50 şehit olunca ses ve sitem ediliyor.Bu ülkeye tepedekiler anlamış ve yoluna koymuş çok olsada alıştıra alıştıra azar azar geçirtiyorlar gündemden eskiden 90larda kötü idi ama herşey ortada idi olaylardan milletin haberi vardı şimdi daha kötü milletin haberi olmasın diye üstü kapatılıyor herşeyin sansürleniyor yayın yasağı getiriliyor.




  • Sofor balikesir`deki olayda kapilarin tumunu actigini soyluyor, yangin ciktigini anladiklari anda bunu yapmis. Oysa oksijen yangini hizla buyutur. Bu durumda sadece sofor kapisi, ya da on kapi acildiktan sonra sakin bir sekilde tahliye yapilmasi ve alevlerin buyume hizi yavaslatilmasi gerekirken, tum kapilarin acilmasi, yanginin cok hizli yayilmasina neden olmustur.

    Bu kadar temel bilgiden bile bihaber olan insanlarin, sehirlerarasi insan tasimaciligi yapmasi inanilmaz bir durum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.