Şimdi Ara

4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
2
Favori
7.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ulan ben 20'li yaşlarımda iş ararken hep bu kalifiye tecrübe mevzusuna takılırlardı, şimdi de yaş mevzu oldu deniyor ama bu tam olarak doğru değil. Tecrübeli elemanı kimse kolay kolay geri çevirmez, devlet falan boş muhabbet torpilin yoksa ama özel sektör biraz kasarsan iş bulursun. İş kur bile kayıt olanlara mesaj atıyor ilan çok gidip uğraşmana gerek yok spamla ilanları bas cv gönder geri dönen oluyor.


    Esas sorun kimse mecbur kalmadığı sürece ağır yada vardiyalı işilere girmek istemiyor. Verilen paranın da bir hükmü yok o yüzden bazı kesimler için bu tür işlerin bir anlamı da yok. Hali hazırda mülteci sorunu var ucuza işçi almak istiyor firmalar. ABD bile göç akını başladı sınırdan deli gibi genç çinlisi, hintlisi, arabı sızıyor buna bilerek göz yumuyorlar aynı bizimkiler gibi... Dünyanın heryerinde aynı sorun bu sorun daha çok büyüyecek daha fazla göç olacak bunlar planlı yapılan işler.


    Paranın değeri yok bizim ülkede en büyük sorun bu aslında iş böyle olunca insanlarda çalışma hevesi de kalmadı demek istediğim.





  • tsmsk kullanıcısına yanıt
    Yurt dışı özellikle almanya elinde mesleği olan ustalık işleri için büyük fırsat umarım yurtdışı için kabul edilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşinize 4 elle sarılın, 45 yaşında iş aramak bulmak çok zor. Genç, kendini geliştirmiş 2 dil bilenler iş bulamıyor. 45 yaşlarında yaptığın işin ustası olman lazım deneyimini satman lazım yoksa çok zor hiç bir şirket %50 faizde 45 yaşındaki adama iş öğreteceğim, iş yapacağım diye uğraşmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kpss full çekip dil diploma sahibi olanlar bile iş bulamıyor devlette, devlet almıyor partili değilsen mülakatta ediyorlar. Mülakatı kaldıracaklardı bak onu bile kaldırmadılar o arada dünya değişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faithlesszombie -- 23 Mart 2024; 12:57:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsizlik ülkenin değil kişinin kendi beceriksizliği diye düşünüyorum. Meslek elemanı işi öğrenmeden yani ustasina para kazandirmadan bana ne vereceksin diye sorarsa. Böyle lise tarzında sıradan üniversitelerden mezun olup takım elbiseli bir iş ararsan. Nasılsa torpil var biz giremeyiz dersen. Evde oturup iş beklersen tabi işsiz kalırsın. Ben öğretmenin aksam evine gitmeyip bardak çekirdek sattığını biliyorum niye yapıyorsun diye sorduğum da. Cebine giren para insanı mutlu ediyor demişti bana. Herkes aaa bak öğretmen ama çekirdek satıyor diye seni küçümserken sen evler arabalar alıyorsun onlar yerinde sayıyor demisti bana. Utanma çalış

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben zamanında inşaat işçisiydim, o sırada şehire baya bi başka illerden göç geldi, samsun ve doğu illeri özellikle, sonra sektör onlara dönmeye başladı. Adamlar daha uzun saatler daha ucuza çalışıyordu. Haliyle biz başka işler bulmaya başladık. Servis şoförlüğüne başladık ailede bi kaç kişi daha, bazıları fabrikalara geçti vs. Şimdilerde götürdüğüm bazı işçilerin son 3 yıldır falan samsunlu veya o doğu illerden gelen vatandaşlar olduğunu farkettim. Sordum neden bıraktınız vs, mülteciler gelincede onlar bırakmış. Mülteci çalıştırmak sigorta vs de yok tercih edilmeye başlanmış.


    Velhasıl kelam o mülteciler sektörü böyle sıkıştırıyor işte. Alttan gelenler sürekli birilerini ya saf dışı bırakıyor, yada böyle başka sektörlere kaymaya zorluyor.


    Üzgünüm ama o mülteciler malesef ülkeyi dahada çıkmaza sokmuş durumda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt

    Benle aynı fikirde muhalif insanları görmekte sevindirdi çok güzel yazmışsın bildiğim işsizlerin nerdeyse hepsi dandik eğitimleriyle,dandik diplomalarıyla kendini birşey sanan memur tipi,yatış, bol tattilli, iş arayan entel dantel tipler yazının altına imzamı atarım dostum. 


    Zaten siyaset üstü yazdım hayatın gerçeklerini kabullenemiyorlar iç dünyalarında sıkıntıları o keline siyasi partiler merhem olucak sanıyorlar bekleyin olur .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Mart 2024; 23:32:12 >
  • İşler dolu iş beğenmiyorler

  • insanlar toplum problem tamam da iyice emek yok sayılmaya başlandı, hayatımda ilk defa bir fast food mağazasında elektronikleşme ama ona rağmen oldukça fazla çalışan gördüm, yıl 2025, insan az müşteri azalma eğiliminde ama adamlar her olanağı sağlamış sadece işini iyi yapmak kalmış çalışanlara, neden bu rahatsız ediyor, ne bekleniyor? bu insanlar 20 alıyorsa ağır işlerde, beceri işlerinde çalışanlar 50 alıyor, ula bırakında insanlar kendini kötü hissetmesin artık biçler

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    İş de çok ekmek de çok ama denge yok.

  • serafon kullanıcısına yanıt
    Tüik verisine gore bile yuzde 20nin üstünde genis tanimli issizlik var

    İskembeden sallamayin bilmeden arastirmadan

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    İş de çok, ekmek de çok, ama dengesizlik var...

  • serafon kullanıcısına yanıt
    Yav he he bilmiyon konuşuyon blok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • serafon kullanıcısına yanıt

    Okuduğunu anlamaktan aciz tek görüş açısına kilitlenmişsin, neyse sen bilirsin....

  • speedycihan kullanıcısına yanıt

    İnsanların üniversite okuyup bir bölüm üzerine eğitim almasının amacı da bu değil mi zaten? Bahsettiğiniz ağır işleri yapmak için lise mezunu olmak lazım. Daha fazlasını yapanın seçici olması kadar normal bir şey yok. Kaldı ki ülkede alt işleri yapanlara hem işveren hem de toplumsal algı mekanizması olarak hayvan gibi bakıyorlar. Bunun da etkisi büyük bence. Buradan batıya göç edenler gidip Uber şoförlüğü yapıyor ya da daha basit işlerle uğraşabiliyor çünkü paranın değeri var ve emeğin karşılığı zamanında ödeniyor.

  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    Dünyanın hiç biryerinde böyle birşey kalmadı git abd ab ye uberlerin yada tezgahtarların %80+ sı üni mezunu değilse gel suratıma tükür,1980 lerde değiliz herkes okuyor artık, diğer işleri kim yapıcak android robot ordularımı?


    Dünyada artık nitelikli okumak,çöp okumak diye bir algı gelişti sadece bizde değil tüm dünyada.


    Hele yurtdışında kaçan türklerin %90 nı amale işçi sınıfı ama youtubede bilmem kaç üniden mezun ödüllü başarılı gurtbetçi doktor ,yüksek mühendis izleye izleye beyinleri amonyaklaştı orda herkesi oyle sanıyorlar. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Mart 2024; 13:15:51 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Kanada'ya giden çocukluk arkadaşım aşçılık yaparak evini arabasını aldı 5 senede.


    Konuşmaya gerek var mı sence?

  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    Sen burdaki işsiz üni mezunlarına bedava bilet ver ,git fabrikadada iş bul alamanyada ay ben amelemiyim ay ben ezik işçimiyim diye yine gitmezler canım yatış modları varken,olay piskolojik kendini beğenmişlik üst sınıf insan sanma dandik diplomalarıyla eğitimleriyle.

    Batının refahını tartışan yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Mart 2024; 13:44:51 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Demek ki insanlar işi değil, alım gücünün düşük olmasına ve koşulların kamu tarafından denetlenmemesinden yana şikayetçi imiş. Bu yüzden burada doktorluk yerine ABD'de bahçıvanlık yapan insanlar var.

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Kendince uyduruk iddiaları önermeleri kes. Sen nasıl iş buldun, hangi okulu bölümü bitirdin. Babandan kalan işemi kondun. Torpille iş bulan insan , milyonları eğitimli eğitimsiz işsizleri suçlama hakkı yoktur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.