Şimdi Ara

4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
2
Favori
7.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Bırak ya dünyadan bi habersin. Amerika avrupada üniversite mezunu bulamazsın. Burdan giden kapışılır. Senin tayyip merkel geldiğinde bizde şu kadar üniversite öğrencisi var dedi kadının beyni stop etti bir anda. Almanya nüfusu bizimle eşit oradada üniversite beleş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 21 Mart 2024; 19:52:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Avrupada işsizlik yok. İsteyen çalışıyor. Üniversite mezunu eksikliği var. Burdan gidebilen kendini kurtarır orda. Amerikada aynı şekilde. 50 yaşında üniversite bitir gene iş bulursun. Cv ye yaş yazmak resim koymak yasak ırk ayrımcılığı olmasın diye. Evsizler sadece mental rahatsızlığı olanlar, aklını kaybetmiş veteranlar falan.

    Türkiyede iş yok. Çalışanlarda açlık sınırı altında. Kaçan kurtulur. Şu an iş gücüne katılım yüzde 50. Yani çalışma çağındaki her iki kişiden biri çalışmıyor. Çalışanlarında yarısı asgari ücretli. Asgari ücretle nasıl yaşanıyor söylememe gerek yok. Rakamlar ortada. Avrupada asgari ücretle çalışma oranı yüzde 10un altında. Ve o asgari ücretle yapabildiklerinde ortada.

    Yani masalı kes kerimcem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 21 Mart 2024; 20:7:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Miraclescape kullanıcısına yanıt

    eksiklik denemez. avrupada üniversiteye sadece gerçekten gidip eğitim almak isteyen kişiler gidiyor. eğitim sistemleri de bu şekilde. ayrıca herkes üniversite okumasa da hayatını belli seviyenin üstünde geçirebiliyor düzgün çalıştığı sürece. ayrıca ailelerin birbirini yarıştırma ve aşağılık kompleksi yok benim çocuğum mühendis avukat doktor olacak diye. kafası bunlara yatkın ve kendini buna hazır hisseden birisi sınavları geçince gerçekten iyi seviyelerde olan bir okula gidip kendini gerçek anlamda geliştirebilir. burada apartmandan bozma üniden mezun olup ben x'im y'yim diye hava basmaya çalışan ve hayatındaki en büyük becerisi dandirik bi diplomayı ittire kaktıra alıp senin üstüne çıkmaya çalışan kişi çok mesela. kimse üniversite okumak zorunda değil, üniversiteler de meslek edindirme kurumu değiller zaten.

    ayrıca şu konuda da haklısınız. burada gerçekten hakkıyla iyi liselerden iyi üniversitelere geçen kişilerin yurtdışına geçişi daha rahat çünkü çalışan açığı mevcut. boun/itü/odtü vsden mezun olup master vs yapan kişilerin işçilik ve çalışma prensipleri konusunda avrupalı meslektaşlarından aşağı kalır yanı yok, bu yüzden kabul alıp gidiyorlar ya çalışmaya ya da doktora çalışmalarına.





  • Miraclescape kullanıcısına yanıt

    Hindistan'da da 80 milyon mühendis var diye okumuştum büyük çoğunluğu çöp.

    Gelişmiş ülkelerde bizim kadar üniversite öğrencisi olmayabilir ama hem genel olarak çok daha iyi eğitim alıyorlar hem de özel sektör çok daha gelişmiş ve katma değeri yüksek ürün/hizmet ürettiği için mesleki bilgi + kalifikasyon daha yüksek.

    ABD'nin ve Avrupa'nın en büyük IT şirketlerinde yöneticilik yaptım . Yurtiçinde ve yurtdışında. Tüm kıtalardan (doğal olarak Antartika hariç) en az 70 ülkeden ekip yönettim veya beraber çalıştım. 47 yaşındayım tecrübe ile konuşuyorum.

    Bu arada buradan her gitmeye çalışan kapışılmıyor.

    Anlatmak istediğinizi anlıyorum ama yanlış çıkarım yapmayalım.

    Not: Kero hayatında profesyonel çalışan ve üst düzey bir iş çıkaran ekibi gözlemlememiştir. Dünyadan bihaberdir. Hatta genelleme yaparken bu insanları istisna farzedip yok saymıştır. Boşuna enerjinizi tüketmeyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schavelle -- 21 Mart 2024; 21:45:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

    Dediklerinize katılıyorum.

    Türkiye'de en iyi okullardan mezun olup en iyi şirketlerinde çalışan ve gayret edip yurtdışına gidenler ezici çoğunlukla orada muvaffak oluyorlar.

    Kariyerleri gelişerek devam ediyor.

    Tabi bu arada oraya kapağı atayım diye gitmiyorlar kariyerlerini devam ettirmek için gidiyor çoğu.

    Son zamanlarda ne olursa olsun gideyim Uber yaparım bulaşık temizlerim diyenler çoğunlukla bu tiplerle karıştırmayalım.

    Yurtdışında da milletin anlayamadığı bir Türk akını var. Neticede bırakın okuldan kabul almayı veya terfi edip yurtdışına gitmeyi turist vizesi almak bile zorlaştı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • schavelle S kullanıcısına yanıt

    Yoo dediklerine katılıyorum güzel yazmışsın.

    Yoo haklısın ben üst düzey yönetici değilim gayet dandik üni eğitimli sıradan bir vatandaşım.

    Sen burdakilerin bom boş forsuna bakma adam aöf yada bilecik işletme mezunudur ama şizofrenik dünyasında kendini odtü,harvardla bir tutar4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış hayal dünyasında üst düzey yöneticidir patrondur.4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış 

    Gidecekleri filanda yok ab ye laf olsun diye yazıyorlar anca, öyle onlarda ter emek akıtıcak toto varmı hiç sanmıyorum, salla salla dur anca modları oraya gidince ne olucaklarını bal gibi biliyorlarda ondan yusuf yusuf4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış 

    Gitmek isteyen adam kadın 10 kere gidiyor gözünü karartıp hatta burda statülü işteyse gidip orada ağır mesaide işçi oluyor bir çoğu ben öylesini tebrik ederim ama bunlarınki dream world.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Mart 2024; 22:13:49 >




  • schavelle S kullanıcısına yanıt
    Benimde yurtdışıyla alakalı tecrübelerim var bilgilerimde var. Gerçektende yurt dışında çok yüksek seviyede bir Türk mevcudu var. Bende 20 sene önce 6 ay yaşadım dil okuluna gittim. Türkleri gördükçe şaşırıyordum. Her yerdeler. Son zamanlarda dahada arttılar.

    Yakınlarda çevremden oralara gidenler oldu. Öyle odtü itü değil , ortalama altı diplomalarla oralarda tutundular. Sıfır parayla gidip çalışıp sıfır 4x4 jip alanda var, dur şu şehre gidiyim orası nasıl diyip gidip iş bulanda. Pizza dağıtıcısı değil bu dediklerim , mühendis.

    Kerimcem sallıyor. Boğaziçi itülü olacan. Yok öyle bir şey. Orda herkes tabiki kapışılmaz. Ama ben üniversite mezunuyum diyince herkes şaşırıyordu oralarda gerçekten azlar çünkü. Asyalılar vardı, hiç biri üniversite mezunu değildi. Buradan iş tecrübesi olan biraz diploması olan nerden önemli değil , çok rahat buradan kat kat üstün hayat kurar orda.

    Gençlere tavsiyem gitsinler. Odtülü zaten buradada güzel hayat kurar. Maksad ortalama altı mühendislik diplomasıyla asgari ücretle çalışanın işsizin hayatını kurtarmasında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 21 Mart 2024; 22:22:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Birader, sende bir sıkıntı mı var?


    İnsanlar kalkıp da CEO olamamaktan yana şikayet etmiyor. Farkında mısın bilmiyorum ama bu ülkede liyakat esaslı bir istidam politikası uygulanmıyor. Yıldız Teknik'ten derece ile mezun olup girdiği kamu bankasının sınavından yüksek puan almasına rağmen mülakattan elenen insanlar var. Buna karşın senin bahsettiğin gibi abuk subuk üniversite ya da bölümlerden mezun olup direkt THY gibi ülkenin önde gelen firmalarında işe girenleri tanıyorum. Şu an bu ülkede tıp dışında çok büyük nitelik gerektiren özel bir meslek sahibi değilsen, torpilin yoksa işsiz kalıyorsun. Yani dışarda iş bulamayan insanların en büyük sorunu torpil sahibi olamamak. Kaldı ki ülkedeki çarpık düzen yüzünden torpil olmadan bir işe de girsen, bir süre sonra şirketin eşek başı ilân ediliyorsun ve istenmeyen bütün angarya işler sana kitleniyor. İlk sıkıntıda da seni gönderiyorlar. Bunu da belirtmek istedim çünkü senin mantığına göre işten çıkartılmak da kişisel hata ya da başarısızlık yüzünden.


    Kaç yaşındasın, nasıl bir eğitim sahibisin ya da kimin tanıdığı ile işe girdin bilmiyorum ama insanları bu şekilde yaftalamaya kalkarsan yarın bir gün Allah de seni senin kınadıkların ile sınamaya kalkar. Benden demesi. 4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış 





  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Kerimcem iyi de forumun içinden geçiyorsunuz 3-5 kişi. Forumda "herkes niteliksiz, hepinize ..." şeklinde her konuda laf yetiştiriyorsunuz. Adam gibi tartışma ortamı da kalmıyor.

    Ama kabul edin etmeyin yurtdışına nitelikli niteliksiz akın var.

    Siz forumda topluca gömseniz de var. Burada çok yazan 3-5 kişi hiç gitmeyecek olsa da var.

    Artık Türkiye gerçeği bu. Fırsatı olan çocuğunu yurtdışında doğuruyor. Millet oturma izni vize için yurtdışından ev alıyor.

    Çocuğun özel okul parasını hesaplayınca yurtdışı mantıklı geliyor. Yok Amerika şöyle yok Merkel böyle Fransızlar da ırkçı Hollanda'lılar da top diyorsunuz ama en beceremeyen bile Makedonya'ya Gürcistan'a Kosova'ya, Sırbistan'a oturum için gidiyor. Millet Bulgaristan'dan kaçıp geldi şimdi "valla dedem Bulgar" diye secere çıkarıp Bulgaristan'a kaçıyor evladı.

    Forumda her yurtdışı iş okul konusuna ya "S.krin" ya da "sizin neyinize" diyip vatan hainliğinden çıkılıyor kategorik olarak her yabancı ülke gömülüp konu kapatılıyor.

    Her iş piyasası, işçi sömürüsü, maaş konusuna damlayıp iş beğenmiyorsunuz diyip cıvıtılıyor.

    Oysa ülke lubumba ülke kategorisine inmiş . Beceren iş vizesi ile, beceremeyen Meksika sınırından kaçak girip pasaportunu yiyerek ülkenin gerçeği bu.

    Bırakın bu kategorik gömme işini de adam gibi bilenler yazsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • schavelle S kullanıcısına yanıt

    Ben yokmu dedim pardon? benim kız kuzi de burda nitelikli gıda mühendisiyken,kocasıda belediyede harita mühendisiyken teksasa yerleştiler orda otel elamanı, otomativ,amazon kargo bileğini terleterek emekleriyle gece 23:00 lara kadar çalışarak ekmeğini kazanıyorlar allah geçim iylik versin iyi cesaret.4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış 

    Sen yanlış anladın 10+ senedir god avrüpe diyip burda kalanlara lafım benim sen olayı anlamamışsın o gidecek cesaret yürek yok onlarda.4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış en günümüzde olan yakın örnekte recep baltaş söv,söv,söv ama yine burda,bu ülkede, böyle yüzsüzlük zor görülür.4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Mart 2024; 23:9:20 >




  • Kerimcem rahatsız olduğu için forumda sürekli olarak yalan söyler. Sülük gibi yapışır ve laftan anlamaz.4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 21 Mart 2024; 23:15:47 >
  • Aha nice seneler sövüp sövüp ab abd aşığı olup, ama nedense ısrarla işkence ve ızdırap çekerek 4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış Türkiyede yaşayan bir senaryo uzmanıda damladı hemen, birazdan damlar demiştim içimden yeminle.4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Mart 2024; 23:20:40 >
  • Kısmet olursa seni hayali abilerinin yanına göndericez. 4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 21 Mart 2024; 23:24:40 >
  • Surpçum senin bu iyi altyapınla,kariyerinle,eğitiminle tipinle ab havadan kapar seni,bu ülkenin pek düzelceği yok yani boşuna bu cevheri yakışıklılığı burda harcama tüketme bence?,niye ısrarla burdasın çözemiyorum,ingiltrede buckingham sarayında kralın baş yakışıklı memuru olmak varken dimi? günde 2-3 saat çalışıp cennet gibi hayat varken neden burdasın bu cehennemdesin sen? beğenmeyen yetenekli kariyeli olan totosuna güvenen gidiyor zaten sende git.4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Mart 2024; 0:17:10 >
  • kısaca bu memleketin ayakta hayatta kalması mucize eseridir, snuç buna çıkıyor bu kadar it kopuk sıkıntı ve patates kızartması eşliğinde servis edilir.

  • Herkes masa başı iş istiyor yok öyle dünya kimse kusura bakmasın hele üniv okudun diye kendi mesleğini yapacağını sanıyorsanız geçin o işleri. Ya özel güvenlik görevlisi olacaksınız ya market Kasiyeri başka şansınız Yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim fabrikada 50 bin liraya çalışacak işçi bulamıyoruz. Kimse iş begenmiyor. Fabrikanın önü zaten son model BMW, Audi araçlarla dolu. Bazı işçiler Tesla ile geliyor.

  • Forumun seviyesi baya baya dusmus. Konuya bak hele sen: Adam evli kendisi calismiyor, karısı calismiyor coluk çocuk sahibi 4 senedir eve bes kurus para girmiyor lan bunlar ne ile yiyip icip geciniyor ha birde hala balkon a keyif catiyor, Allah akıl fikir versin besbeya ya paraya ihtiyacı yok adamın evde yatmak istiyor veyahut bu forumdas yalan söylüyor bagira bagira :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kerimcem ve yalanları vol. 313 4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış 





    4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış


    Kerimcem 2020 "Babam esnaftı. Çatı anteni kuruyordu."





    4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış

    Kerimcem 2024 "Babam da ex emekli emlakçıdır. Bende amatör emlakçıyım."




    Amatör emlakçı nasıl oluyor? Yetki belgesiz emlakçılık mı yapıyorsun? 4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 22 Mart 2024; 10:31:29 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.