Şimdi Ara

4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
2
Favori
7.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Cidden merak ediyorum sen ne isle mesgulsun, hangi bolumu bitirdin falan merak ediyorum :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ehmet38 E kullanıcısına yanıt

    Beni neden etiketledin anlamadım ? Yazdığımda bir şey yok, doğru ? Benim çevremde kiralar 10-15 bin lira arası bu arada.

  • Cem kullanıcısına yanıt

    Cemcim benim 54 yaşında ev hanımı yengemde üni bitirdi onada masa başı yatış iş ayarla bir zahmet oyle bir dünya varsa?

    Bende üni mezunuyum ama çok nitelikli okumadım kendimin yeteneksiz ve aptal olduğunu biliyordum bu konuda sülalemin çoğu nitelikli okumuştur çünkü kuzenlerim filan itü yeditepe marmara, hiç gocunmam,real dünyayı kabul ederim, magalomaniye vurmadım gittim pastahanedede işçi olarak çalıştım,vatan bilgisyardada teknik serviste gayet ağır mesaide çalıştım seneler boyunca,hele 2024 Türkiyesinde üni okumak meziyet değil artık okumayana mal gözüyle bakıyorlar  artık her üni bitirene kalifiyeli iş verme dönemi biteli çok oldu. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Mart 2024; 22:9:28 >




  • İhtiyacı yoktur. 2 senedir nasıl geçiniyorlar? Kirasını nasıl ödüyor? Öncelikler kişiye, duruma ve zamana göre değişir.


    İş sıkıntısı yok ülkede. Aksine eleman sıkıntısı var. Lakin şartlar çok kötü çoğu yerde. İnsani şartlar sunmuyor patronlar. Sendikalaşma yok, özlük hakları yok. Ama iş çok. 20 bin lira ve altına çalışacak adama özellikle büyükşehirlerde deli gibi ihtiyaç var. Git selam ver herhangi bir dükkana işe girersin zaten.



    Ama ihtiyacı olmayan adama günde 10 saat haftada 6 gün sigortasız işte çalış diyemezsin. Çalışmaz çünkü. Ben de çalışmam bu arada.

  • aslında çok iş var ama beğenmeyen çok

  • Son derece normal.


    Torpili olmayana dışarda kölelikten hallice şartlar sunuyorlar.

  • Ararsan amerikada da 4 yıldır iş bulamamış insan bulabilirsin dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki ucu boklu deynek bu iş açıkçası.


    İş veren açısından bakalım mesela, 4 çalışanı olan cadde üzerindeki küçük bi dönerciyi el alalım.


    Günümüzde bir çalışanın iş verene mâliyeti net 25 bin lira şuan. Üzerine Yemek ve yol olacak tabi ki. Ortalama 3000 tl yemek, 1500 tl de yol eklesek 30.000 tl mâliyet çıkar. Ki bunlar gayet minimum tutarlar yani.


    Dönercinin çalışabilmesi için minimum 4 işçiye ihtiyacı var, 4 kişiyle bile çok zor döner ama hadi sadece bir döner ustası, bir garson, bir kuryeyle falan canla başla döndürüyorlar diyelim, kafadan 120.000 tl eleman masrafı çıkıyor.


    Bu elemanların asgari ücret ile haftada 6 gün çalıştığını varsayarsak ki çok zor, günlük 5000 tl masraf çıkar.


    100 liraya sattığı bir tavuk dürümün 50 tl'si ham madde masrafı dersek, günde 100 dürüm ile eleman masrafını karşılıyor bir dükkan.


    Tabi bir dükkan sadece eleman masrafı ile dönmüyor; Kirası, Elektriği, Suyu, Doğalgazı, Vergisi, Kuryenin kullanacağı benzini gibi bir dünya da ek gelirler mevcut.


    Bu kalemleri çok ayrıntılı hesaplamayıp hadi bunlar da en az 100 dürüm tuttu diyelim. Bu adam bu dükkanda minimum 200 dürüm satmalı ki günü amorti etsin.


    200 dürüm üzeri adamın cebine girecek geliri olacak, olacak da adam ne kadar satabilecek ki cebine para girsin? Ya da her gün minimum 200 dürüm satabilecek mi bir dükkan? Ki bu söylediğim sayılar gerçekten en abartı olanlar, Eminim kalem kalem hesaplamış olsaydık 200 ile kurtaramazdı bile, günümüzdeki dükkan kiraları ve vergi oranları ile.


    Haliyle iş veren açısından zor, zaten bu sebepten bir çok esnaf dükkanı bir bir kapatmakta.


    ________________________


    İş veren için zor da, çalışan için kolay mı?


    Değil tabi ki.


    Konuyu diğer taraftan ele aldığında adam da alıyor 17.000 tl maaş, Ev kirası olmuş 15.000 tl. Bu adam ne yiyecek ne içecek, çoluğunu çocuğunu nasıl doyuracak?


    Doğalgaz faturaları geliyor minimum 1000 tl, elektrik desen aynı şekilde, internet faturaları olmuş 600 700, telefon hatları minmum 300 350.


    Bi markete gidiyorsun 5000 tllik alışveriş yapsan 4 poşet tutuyor.


    Adamın kendisini geçinmesini geçtim, karı koca birlikte çalışsalar eve et girmiyor.


    Özetle bizim ülkenin ekonomisi nereden tutarsak tutalım elimizde kalıyor.



    Bir yandan çalışmadan olur mu, gitsin taş taşısın gerekirse çalışsın diyorsun.


    Diğer taraftan 1 ay boyunca yorgunluktan ölene kadar çalışıp tüm gelirinin sadece kiraya gittiğini gören bu adama nasıl çalış, nasıl motive ol hayata tutun diyebilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 21 Mart 2024; 4:23:11 >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Kendinin yeteneksiz ve aptal olduğunu bilmen ve kabul etmen bu zamana kadar konuştuğun tek doğru. Helal olsun. Tebrik ederim dobra yorumun için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

    Dandik aöf yada kenar köşe dip paun üni,bölüm bitirip kendi işsel,şizofrenik dünyasında kendini özel,üstün insan görenlerin yanında bu konuda aptallığını yeteneksizliğini kabul etmek bilmek daha büyük bir yetenek bence. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Mart 2024; 5:22:17 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Ben öyle birisi değilim. AÖF ya da şizofrenik falanda değilim. Bunu söylüyorum. Olmadığımı söylüyorum. Sen ise beni bilmeden boş beleş yorum yapıyorsun. Ama sen kendi ağzınla boş beleş üni mezunu olduğunu, yeteneksiz ve yarım akıllı olduğunu söylüyorsun. Bende senin söylediğini söylüyorum. Kendi söylediğin lafın nesine aliniyorsun ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 21 Mart 2024; 5:35:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

    Ortaya yazdım sana özel yazmadım.

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Ha oldu o zaman. Merak ediyorum şu anki iktidar dan bir gelirin var mı ? Yani neden sürekli körü körüne iktidarı savunuyorsun ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    Olay zaten o adam kendini vasifli zannediyor. Gercekten vasifli olan heryerde is bulur. Gelip burda edebiyat bitirip turkiyede is bulamadim lanet olsun demek mantikli degil cunku turkiyede edebiyat is yapmadi. Babam edebiyat ogretmeni adam su an kirtasiye isletiyor.


    Vasiftan kastiniz univeriste bitirip yuksek lisans yapmak degil saniyorum.

    Ornek veriyorum. Su an vasifli boyaci, su tesisatcisi elektrikci adam kalmadi. Ama bu adamlar kor topal bu isi yapip ekmek goturuyor.


    Burda kilis univeristesinden mezun adam is bulamayinca aglamasin. Ben para kazanmak istiyorsam boyle yerde 4-5 yilimi heba edemem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt

    Bekir bu aralar konu dışında çok görüyorum seni otomobil forumunda bayağı aktiftin eskiden; avatarı da kaldırmışsın bu arada  (Bu yeni hesabım eskisini sildirdim)

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Zamanında Süleyman Demirel gayet açık bir dille anlatmıştı.


    Şimdiki iktidar yüzünden kontrolsüz gelen milyonlarca neidüğü belirsiz mülteciyle birlikte işler çok daha kötü hale geldi. Sadece işsizlik değil can ve mal güvenliği için bile çok da kötü bir ortam oluştu.



    El-Aziz Gazetesiyoutube
    Süleyman Demirel'in Eski Türkiye'nin çaresizliğini anlattığı o konuşması. Her sene 1 Milyon kişiye nasıl iş bulayım diyor. #demirel #süleymandemirel #dikkat #var #türkiye #erbakan Haber: https://el-aziz.com/video/10838558/demirel-anlatiyor-her-sene-1-milyon-kisiye-nerden-is-bulayim Sosyal Medya Bağlantılarımız: Facebook: https://www.facebook.com/elazizgazetesi/ Instagram: https://instagram.com/elazizgazetesi Telegram: https://t.me/elazizgazetesi Twitter: https://twitter.com/el_azizgazetesi YouTube: https://youtube.com/channel/UChwGAQeyJ71WL4P_MNJddAQ
    https://www.youtube.com/watch?v=wZNQ_MTZwTk
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    "kahvehane okeyci tayfası" ülkemizin değerlerindendir, her mahallenin demirbaşıdır  Onlarsız bir mahalle düşünülemez 

  • Nüfus fazlalığı yok nüfus dağılımında yanlışlıklık var Büyük şehirlerde yığılma var , bunun önüne geçmek gerekiyor , istanbul dışındaki yerleri daha yaşanır hale getirmek ve vatandaşın fiyat avantajı sağlayacağı hale getirmek gerekli. mesela anadoluda kira vergi gibi şeylerde teşvik yapılmalı, petrol daha ucuz olmalı gibi. o zaman yoğunluk azaltılabilir. İlerde cumhurbaşkanı olduğumda bu konuların hepsini halledeceğim.

  • türkiye ekonomisi 100 milyon insanı besleyecek büyüklükte değil. işsizlik bu toplumun gerçekliğidir.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.