Şimdi Ara

400d - d40 ikileminde son round! Yardımcı olursanız sevinirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumda neredeyse 1 yıldır gelen d40 - 400d ikilemime, kaynak bulmam üzere olmamdan ötürü son noktayı koymadan önce, kafam yine karıştı Önce d40, ardından kesin 400d ve ardından yine d40 almaya karar vermem ile devam eden süreçte, nedendir bilmiyorum, son 2 haftadır Canon a hafif yaklaştım ve şartlar yine eşitlendi

    Öncelikle, kesinlikle bu 2 gövdeden birisini almak istiyorum çünkü ellerim ufak, Canon s2 bile tam oturuyor Bunun yanında kuş fotosu (bu yüzden hızlı) ve 1:1 makro ilgi alanlarım (böcek vs. gibi) olması nedeni ile almak istediğim lensler 70 300 ler (is ve vr modelleri) ve sigma 150 2.8 makro.

    Nikon da af assist lambası olması (benim için önemli), flaş kullanımı, vizör, 70 300 vr nin kalitesi, ISO kalitesinin CMOS a yakın olması benim için önemli özellikler. Canon da ise toz önleme (çok önemli değil), göz yaklaştırınca LCD nin otomatik kapanması (benim için önemli), üstünde daha fazla kullanım tuşu olması ve sigma 150 2.8 ile 10 MP de daha iyi croplar alınabilmesi güzel özellikler. 70 300 is usm de iyi ancak vr nin daha iyi olduğunu duydum. Canon da tam manası ile spot olmaması ve af assist lamb olmaması canımı sıkan noktalar. Ancak Nikon da spot metering olsa bile, üstünde kısa yol tuşu yok, menüden girmek zorundayız. Tüm bu çelişkiler beni kararsızlığa sürüklüyor.

    Sizlere benim için önemli olan ve sormak istediğim bi kaç nokta var. Canon da, mesela iso 200 deyiz. Parmağımız ile iso tuşuna bastık ve tekeri döndürerek iso 400 e getirdik. Set tuşuna basmak zorundamıyız?? Basit gibi duruyor ama benim için çok çok önemli. Aynı durum d40 içinde geçerli. Fn butonuna iso yu atadım diyelim. Fn butonuna bastım, tekeri çevirdim, iso yu değiştirdim. Onaylamam gerekiyormu bu durumu?? (deklanşöre yarım basarak felan) Aslında d40 a çok yakındım ama seri çekime geçmek ve metering modu değiştirmek için üzerinde düğme yok Birde 400d de af assist lamb olmasa bile çok loş ışıklarda odakladığı söyleniyor. Örnekler verebilirmisiniz?? Buffola d40 ın assist lambinin sarımsı olduğunu söylemişti ve beni uyuz eden bir durum işte - takıntı diyebiliriz

    Hepinize şimdiden teşekküler...







  • Şimdiiii... Kendi bildiğimce anlatiyim aletleri

    400D = iso performansı daha iyi tabii. Toz temizleme sistemine sahip ama bu işlevin genel olarak dslr'larda ne kadar işe yaradığını açıkçası söyleyemem., yapışan yapışıyor + sistem devir daim yapcak mecburi zaten lens takılıyken. Odak yardımcısı yok, karanlık ortamlarda küçük flaş patlamalarıyla odaklamaya çalışıyor bu da tek kelime ile "sinir bozucu", daha iyi çalışıyor olabilir belki ama cidden sinir bozucu. Vizör altındaki sensörler de görevini yapıyor fakat buna da şahsen alışamadım çünkü önüne parmağınız dahi gelse ekran kapanıyor.

    D40 = AF motoru olmaması (!) en büyük sorunu. Malzeme kalitesi nispeten daha iyi gibi. Tek tuş + tekerlek ile iso değiştirememek, nerdeyse tüm nikonlarda olan özellik bunda yok. Çekim sonrası fotoğraf üstüne efekt verme imkanları. 2. tekerlek olmaması (hoş 400D'de de yok). 3 odak noktası çok az (400D 9) Alan derinliği ön izleme buttonu da yok. D80 ile aynı odak assist lambası.


    Ya kısacası bi Nikon kullanıcısı olarak 400D tavsiye ediyorum Daha ağır basıyo kanımca...




  • 3 nokta ve 9 nokta arasında çok fark varmı?? Bence çok yok gibi.

    Nikon da mesela ISO tuşu yok ama Fn butonuna bu durumu atayabilirim ya da başka türlü kullanmak için Auto-ISO kullanabilirim.

    Canon da tekerin yeri çok iyi. Çünkü tekeri işaret parmağı ile çevirirken baş parmak ile herhangi bir tuşa basıyorsunuz. Ama nikon da teker öyle bi yerdeki, tekeri baş parmakla çevirirken makina arkasında tuşa basacak parmak kalmıyor. O yüzden zaten koymamışlar ek tuş. Yanda sadece Fn var. Ah birde Fn2 olsaydı
  • D80'de çift tekerlek var ve iki tekerde de bi parmağım olsa dahi öndeki tuşlara ulaşabiliyosun



    Bu arada 9 ve 3 odak noktası;




     400d - d40 ikileminde son round! Yardımcı olursanız sevinirim.



    3 temel nokta yeterliyse tamamdır tabii




  • Bu arada Canon da vizör de çok az parametre gözüküyor galiba??
  • Bence 9 odak noktası çok çok önemli.

    Bu iki makine arasında 400D daha ağır basıyor sanki
  • Tek tük farklılıklar var, çok da fark yok aslında

    Yanlış anlama Canonu pazarlamaya çalışmıyorum sana ama daha iyi bi tercih bu ikisi arasında



    Şahsen D70s alırım daha iyi
  • Peki başka bir şey sormak istiyorum. d80 ile aynı Af assist lambası dediniz. d80 deki sarı renklimi ışık veriyor, yeşilmi??

    9 noktanın önemini ben gerçekten kavrayamadım, yanlış anlaşılma olmasın Açıklayıcı örnekler verebilirmisiniz.
  • Odak noktası fazlalığı kadraj ve kompozisyonda çok fark ettiriyor özellikle. Atıyorum; bi konuyu tam istediğiniz gibi çerçevelediniz kadrajda fakat odaklamak istediğiniz nokta üst çapraz konumda Ya konuyu bozcaksınız netlemek adına ya da manuel odak kullancaksınız. Veya daha çok odak noktası olcak

    Af asist lambası sarıdır ama bilinen "sarı" renk değil; ampül gibi Kompaktlardaki kırmızı ışık hüzmesi gibi değil de el feneri gibi aydınlatır..
  • dpreview den alıntı set tusuna basmaya gerek kalmıyor 400d de
    ayrıca 400d nin lensleri d40 göre ucuza gelecektir
    örneğin 70-200 f4L

    Setting adjustments automatically stored 
    One of our biggest bugbears with the EOS 350Ds control system was the fact that after
    making a setting change on the LCD monitor you had to remember to press SET otherwise the change was lost.
    We're happy to report that this has now been resolved and that changes to settings are stored as you make them,
    so a half press on the shutter release returns you to shooting mode with the new setting.
  • D80 de sarı renkli ışık veriyor AF Assist olarak , fakat neden rengine bu kadar takıldınız anlamadım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hederahelix

    D80 de sarı renkli ışık veriyor AF Assist olarak , fakat neden rengine bu kadar takıldınız anlamadım



    Takıntı işte Dandirik bi rengi varsa eğer, çıldırtır beni o açıdan

    Evet, Set tuşuna basılmıyor ama yarım shutter yapılıyor. Hmmmmm, eğer set tuşuna basılsaydı, kafadan silecektim şimdi Canon u

    Çoklu Af noktası, daha ziyade duran objelerde kullanışlı gözüküyor. Hareketli nesnelerde zaten sürem olmayacak. Ama açık diyafram kullanılacağı zaman (1.8 gibi) alan derinliğinden ötürü lazım.




  • bence menulere takılmadan önce herhangi bir dslr yi eline alıp kurcalamalısın
    ben A520 den 350D ye geçtim menu bana cok kolay ve kullanışlı geldi
    ayrıca dslr ler cok hızlı (yada canon)
    menude veya play modunda yarım deklanşör yapınca makina cekime hazır hale geliyor.
  • Daha ziyade ben menülere girmek istemiyorum. Üzerinde tuş olsun istiyorum - ki benim için çok çok önemli (pek çok kişi içinde önemli olabilir, neticede hız kazandırıyor kullanıcıya)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ahmet1980

    Daha ziyade ben menülere girmek istemiyorum. Üzerinde tuş olsun istiyorum - ki benim için çok çok önemli (pek çok kişi içinde önemli olabilir, neticede hız kazandırıyor kullanıcıya)


    hazır tuşlar sadece kısayol,yani sen iso tuşuna bastığında iso ayarı acılıyor
    bu ayar penceresi ile menuden acılan ayar penceresi aynı ,birbirinden farklı değil

    ben fotoğraf cekmeye başlayınca bırak menuye girmeyi o hızlı tuşlara basmayı bile unutuyorum
  • Bence de 400D :)
    Amacın makro ve yaban hayat. Canon sana ihtiyaç duyacağın tüm objektifleri ve aksesuarları sunuyor ve diğerlerinden uygun fiyatla :)

    Evet 70-300 vr çok iyi objektif. Ama pahalı da bir objektif. pahalı derken 70-300 ve öyle diyaframa sahip bir tele için pahalı . 70-300 ler kuş çekmek için biraz kısa bence. 400mm f5.6 , ABD fiyatı 1050 dolar. Türkiye'de ikinci elini kollayabilirsin. Prime ve 1.4 tc ile bile iyi çalıştığı söyleniyor. Tabi VR değil tripod sırtında kullanmalısın ama amacın iyi kuş fotoğrafıysa aslında buna bir yerde mecbursun. 70-300 bir objektif bende de var ve bir iki ördek ve serçe dışında bir şey çekemedim şimdiye dek :)
    Ama çekenler var o ayrı konu.

    Başlangıç bütçesini bilemiyorum.
    Ama 400D + tamron 17-50 iyidir.
    Biraz daha düşük olsun dersen 18-55 IS tavsiye ederim. biliyorsun yeni çıktı ve eski 18-55 le akrabaığı dahi yok . Oldukça iyi bir kit.

    Ama ne yaparsan yap, 400d ve eski 18-55 i alma derim :)


    Menü konusunda haklısın . Kolay erişilebilirlik önemli. Bu konuda minolta-sony makineler çok iyidir. Ama 400d de sorun yaşayacağını sanmıyorum . d40 ın menü sistemini hiç beğenmediğimi yazmıştım bir yerlerde sanırım .

    Sözün özü 400d iyi seçim. Bence spot ölçüm dışında çok eksiği yok.
    Seni sadece ne üzer?
    2 ay sonra PMA da 450d duyrulursa ve fiyat çok uygun olursa üzülürsün belki :) Ama çok çok farklı olmaz bu yeni makine ve çıkıp çıkmayacağı bile meçhul .




  • Bence alabılıyorsan (her zaman neden se 20D tavsıye edıyorum) 20D D70s falan bu makınalara da bak hem fıyatları bu ıkı makınaya gore daha uygun hem de dedıgın gıbı menuden gırıp bır ayar yapmak ıstemıyorsan ıkı makında cok ıyı
    D70 den ornekj vereyım ben WB ISO fotograf kalıtesı EV ayarı AF alan sexımı hepsının kısa yol tuslarıyla yapabılıyorum menuye cok nadır gırıyorum

    Makınalar eskı çözunurluklerı falan dusuk deme ınan gıdıp 300D bıle alsak çoğumuzun işini çok rahat götürür
  • İki makina arasında seçim yapmam lazım çünkü ellerim gerçekten ufak ve kompaktlık benim için önemli.

    Nikon sisteminde 18-55, sigma 150 ve 70-300 vr ve Canon da 18 55 IS, sigma 150 ve 70 300 IS usm almak istiyorum ve başka lense ihtiyacım yok. O yüzden nikon af motoru benim için sorun değil.

    Hatta etrafta börtü böcek bulmak, kuş bulmaktan daha kolay olduğu için öncelikle Sigma yı almak istiyorum. 70 300 ler epey ileri sarkar. Nikon daki dahili lamba, gelişmiş flaş seçenekleri (kısayol ile) ve vizör beni daha cezbediyor. Fiyat olarak daha uygun ama Canon u bu şekilde alırsam lenste IS elde etmiş olacam, oda ayrı bir olay. Nikon un en kötü yanı, söylediğim gibi tuş azlığı.

    Bu arada 70 300 IS usm nin spot fiyatı ne kadar bilen varmı?? 70 300 vr ye yakın ise Nikon a kayabilirim.
  • yerinde olsam 400d alırdım 9 nokta netlik ve daha üst kademe bi makinaya sahip olmak daha iyi diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.