Şimdi Ara

400d - d40 ikileminde son round! Yardımcı olursanız sevinirim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bir d80 kullanıcısı olarak sana bu ıkılı arasında tavsıyem 400d olacaktır..Bence yapman gereken teknık ıncemelerı bır kenara bırakıp (cunku her kafadan ayrı ses cıkar, ıkısının de bırbırıne gore teknık ustunluklerı vardır vs. ) gıdıp magaza da ıkı makınayı da elıne alıp hangısını daha cok sevıp sevmedıgıne bakmaktır.. fotograf cekmek bır sevgıyse once makınanı seveceksın..
    Makınamı alırken 30d ıle d80 arasında cok gıdıp gelmıstım kı oncekı makınam analog canon eos 30 ıdı.. ama herseyı gecıp makınaların ıkısını de elıme alıp baktıgımda ıste gercek benı mutlu edecek fotograf cekerken zevk alacagım makına d80 dedım..Bıraz da bu taraftan bakmanı tavsıye ederım..

    Son olarak kı fıkrım ıkı makınadan da vazgecmen ve kendıne bır d80 alman olacaktır :) bıraz daha butceyı arttırıp tabıkı.. daha sonra alacagın 70 300 vr lens hakkında sana fıkır de verebılırım ayrıca.. yakında elımde olacak yenı vr lensım :)

    Kolay gelsın secım sırasında..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ahmet1980

    İki makina arasında seçim yapmam lazım çünkü ellerim gerçekten ufak ve kompaktlık benim için önemli.

    Nikon sisteminde 18-55, sigma 150 ve 70-300 vr ve Canon da 18 55 IS, sigma 150 ve 70 300 IS usm almak istiyorum ve başka lense ihtiyacım yok. O yüzden nikon af motoru benim için sorun değil.

    Hatta etrafta börtü böcek bulmak, kuş bulmaktan daha kolay olduğu için öncelikle Sigma yı almak istiyorum. 70 300 ler epey ileri sarkar. Nikon daki dahili lamba, gelişmiş flaş seçenekleri (kısayol ile) ve vizör beni daha cezbediyor. Fiyat olarak daha uygun ama Canon u bu şekilde alırsam lenste IS elde etmiş olacam, oda ayrı bir olay. Nikon un en kötü yanı, söylediğim gibi tuş azlığı.

    Bu arada 70 300 IS usm nin spot fiyatı ne kadar bilen varmı?? 70 300 vr ye yakın ise Nikon a kayabilirim.


    en son sorduğumda 70-300 vr 750$ 70-300 ıs usm 740$ dı yani fiyat farkı yok 2 si arasında.. ama bu iki makina arasında d40 kayma derim ben 400D daha iyi bir seçim olur.




  • Bu da demektir ki, toplamda lensler için hemen hemen aynı parayı verecem (toplam 3 lens, başka yok)

    Nikon biraz daha ucuza gelecek demektir (300 ytl gibi bir farkla ve çok çok büyük değil) Şu durumda hangisi hoşuma giderse onu almak daha iyi gibi. Nikon gövde daha hoşuma gidiyor sanki (Canon daha iyi olsa bile)

    Ama elime teleyi alıp, uçan bir kuş gördüğümde seri çekime almak için menüye girmek istemiyorum, spot/partial meteringe geçmek için menüye girmek istemiyorum, herşeyin tuşu olsun istiyorum.

    Lenslerin parası aynıya geliyor. Son iş gövde kullanımına kaldı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.