Şimdi Ara

4K monitör ve AMD Radeon R9 295X2 ile Ultra HD deneyimini test ettik (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
4.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 480p candır hocam

    yağ gibi akar
  • Resmen insan parası ile rezil oluyor hem o kadar para ver hem 4kda 25 fps al.

  • Korku film izleyeceksin bu monitörle.

  • 3-4 seneden beri 40" Sony TV'mi monitör olarak kullanıyorum. İlk başlarda çok büyük geldiğini kabul etmeliyim ama alıştıktan sonra artık 28", 32" ekranlar bile ufak gelmeye başladı. Şimdi açıkçası yine Sony'nin 40" 4K TV'lerini bekliyorum. Şu anda 6000TL'nin altına inen 55" ler sözkonusu. Bu demektir ki 40" TV'ler bayağı uygun fiyattan piyasaya girecek. Çıkar çıkmaz geçişi düşünüyorum. Sony'nin görüntü işlemcisi çok başarılı. Bu nedenle Sony'den devam edeceğim. Keşke OLED 4K lar yaygınlaşsa ve alınabilir seviyeye gelse de onlardan alsak ama 2-3 sene içinde bunu mümkün görmüyorum. Bu nedenle normal 4K şimdilik geçici çözüm olacak.
  • 4K standartlaşmaya başlarsa benim gibi fhd oyuncuları için donanım masrafı ucuzlar.
    iyiki varsınız zenginler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Niklaus1864

    Arkadaş siz 4K'dan bahsediyorsunuz ben daha oyunları 720p 60 fps alayım diye canım çıkıyor :D

    Xbox mı yoksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHO3N1X

    quote:

    Orijinalden alıntı: Blood Money


    quote:

    Orijinalden alıntı: PHO3N1X

    4K için çok erken.Özellikle ülkemizdeki kullanıcıların %90'ı daha 2K ile tanışamamışken 4K çok gereksiz.Fiyat,belirttiğiniz sistem optimizasyonu vs. gibi konulara değinmiyorum bile saygılar.

    Casper sağolsun Ülkecek 1366x768'de kaldık.

    1280x720 kullanıyodum yakın zamana kadar bende o yüzden derdini çok iyi bilirim kardeşim.. Şöyle rakı kadehi tokuşturan bir gif'te yokki ekleyelim.

    Biz hala 1366*768:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ARTIK EKRANA MIKROSKOPLA BAKARIZ :D

  • 2k yalan oldu. 4k standart olacak gibi gözüküyor aynen 1080p gibi. Neticede çözünürlük konusunda konusunda bir standart oturduktan sonra teknoloji diğer konulardaki kadar hızlı ilerlemiyor. Bu saatten sonra 2k yı pas geçip 1-2 yıl bekleyip, destekleyen ekran kartlarının çoğalması ve monitör fiyatlarının oturmasıyla 4k ya geçmek lazım.

    4k gereksiz diyen arkadaşlar 5 inch telefonlarda 2k kullanılmaya başlandığının farkında mı? Ayrıca 720p ile 1080p çözünürlük arasında oyunlarda dağlar kadar fark varken 1080p ile 4k arasında nasıl bir sıçrama olacağını biraz düşünmek lazım.

  • E hani ekran görüntüsü yayinlamadiniz ..

  • Benim Gtx570 BF4 de ani fps düşüşleri yaşamaya başadı ve oyun donmaya başladı son patch den sonra. Sanırım Dice yavaş yavaş yeni ekran kartı alın diye oyuna bug yerleştirdi. Ya oyundan vaz gececem ya ekran kartına 1000 lira harcıyacam ki secenek bir daha cazip geliyor.

  • monitör için ayrı bir inceleme yapar mısınız? bu çözünürlükte 1080p de oyunlar çok mu kötü gözükür? dışardan fotolayıp göstermebilir misiniz?
    edit:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam olun -- 7 Mayıs 2014; 15:55:49 >
  • Bence bu karta 4k almak yazık olur 2k 144 hz sağlam bir monitör daha iyi olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: profecco

    12 saniyelik 4k video 750 mb yer kaplıyor. Türkiye'de kim internetten bir 4k film indirip izleyebilir ki ancak blurayin 4-5 katı alana sahip diskler satılırsa video vb izlenebilir 4k monitörde. Oyun olayına gelirsek full hd çözünürlükte açıp da 100 fps değerde oynayabilmek, 4k'da 25 fps oynamaktan daha iyi bir oyun deneyimi verecektir.

    Aslında çok güzel bir noktaya deyindiniz hocam. Türkiyedeki altyapıyla 4k film indirip izlemek şuan hayal gibi bir şey. Ama bir de olaya şu yönden bakmak lazım, 4k yaygınlaştıkça bu ülkedeki berbat internet hizmetlerini lokomotif misali ileri çekecektir. Bizimkiler hala geri kafalılık (aslında daha ağır söylemleri hakediyorlar) ediyorlar ancak bu özellikle 4k ile böyle devam edemez. 1366x768'i bırakmayan Casper ya gelişir yada rakipleri karşısında ezilir. 8-16 mbps dayatan saçma firmalar da hem fiber sunan firmalara karşı kan kaybeder hem de yabancı firmaların online servislerinin önünü tıkadıkları için baskı altında kalırlar.
    Yeni nesil konsollarda da yabancılar altyapıyı geliştirme yoluna gidiyorlar. Neden? Çünkü öteki türlü altyapı o kadar canlı yayını yada yükselen oyun boyutlarını kaldırmıyor. 4k olayı da böyle. Bizim firmalarımız da her zamanki gibi geri kafalılık ediyor, hiçbir gelişim sunmadan milleti tırtıklama peşindeler. Yeni nesil konsolları anlayamadılar, iyi anlamalarını da beklemiyorduk zaten ama 4k gibi bir devrimden kaçışları yok. Kendileri daha çok kaybeder o zaman.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC MISAFIRI 2

    E hani ekran görüntüsü yayinlamadiniz ..

    Merhaba,

    Videonun hemen alt kısmında galeri olarak verdik örnek ekran görüntülerini

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isaac clarke

    hiç bir artısı yok.. video izleme demişsiniz hocam, elde 4k doğru dürüst video da yok.. güzel inceleme gereksiz olduğunu görmüş olduk..

    Merhaba,

    Evet malesef 4K içerikler şu an oldukça sınırlı sayıda.

    4K video kaydı gerçekleştirebilen akıllı telefonlar ve uygun fiyatlı 4K kameralar bugünlerde yaygınlaşmaya başladı. Son kullanıcı merkezli 4K içerikler yıl sonuna doğru iyice yaygınlaşır.

    Büyük video prodüksiyonlarının 4K versiyonları içinse biraz daha beklememiz gerekecek (orjinal 4K, yoksa Upscaling'den bahsetmiyorum.)

    Teşekkür ederim.

    Sevgiler,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: profecco

    12 saniyelik 4k video 750 mb yer kaplıyor. Türkiye'de kim internetten bir 4k film indirip izleyebilir ki ancak blurayin 4-5 katı alana sahip diskler satılırsa video vb izlenebilir 4k monitörde. Oyun olayına gelirsek full hd çözünürlükte açıp da 100 fps değerde oynayabilmek, 4k'da 25 fps oynamaktan daha iyi bir oyun deneyimi verecektir.

    Merhaba,

    4K destekli akıllı telefonlar ile çekilen 12 saniyelik 4K videolar genellikle 100MB civarında yer kaplıyor.

    Tabi dosya boyutu, çekilen cihazın desteklediği video formatı ve çekim parametreleri (bitrate değeri vb.) gibi kriterlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

    Teşekkürler.
  • AMD R9 295X TEN SOĞUDUM ŞUAN 4K PATADES OLDU 5BİN TL VERİLMEZMİŞ YANİ O KARTA
    MONİTÖRE Bayıldım

    biz gene 1980x1080 oynamaya devam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 7 Mayıs 2014; 14:06:23 >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantle desteklemiyor mu bu ekran kartı? Battlefield 4de mantle daha iyi performans verebilir eğer destekliyorsa.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.