Şimdi Ara

50Mbs Superonline fiber hattı wireless iletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bulunduğum apartmanda Superonline Fiber bağlantı yok. Kısa sürede de bağlanacak gibi görülmüyor. Bu nedenle 100 m uzaktaki annemin evinde bulunan Fiber hattı kendi evime bağlamak istiyorum. Evler birbirini görüyor arada ev yok sadece benim evim Annemin evine bakan cephede değil ama ben 6. katta oturuyorum ev 7 katlı, üst kata tavana anten koyabilirim. Annemin evi 6 katlı ve annem 6. katta oturuyor ve evinin balkonu bizim apartmana bakıyor çatıyı net olarak görüyor. Bu sistemi kurarak evimdeki TTNET ADSL modemden kurtulmak istiyorum. Ne yapmam lazım nasıl bir donanım gerekli, kaliteli malzemeler ve sağlıklı bağlantı için harcama yapabilirim.
    Ben yıllarca size modeminizde nasıl port açacağınızı öğrettim, birazda siz bana katkıda bulunun ;)
    Meret ;)

     50Mbs Superonline fiber hattı wireless iletme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeretX -- 11 Temmuz 2014; 14:06:49 >







  • TP-Link'in dış ortam access point modeli var ondan iki tane alıp deneyebilirsiniz, forumda konuları vardı network bölümünde
  • Sanıyorum insanlar tatilde
    Meret ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeretX -- 11 Temmuz 2014; 16:48:12 >
  • en profesyonel çözüm sunan marka MikroTik kullan, 2 tane sxt al.. en temizi.
    http://www.hepsiwifi.com/Mikrotik-Cihazlar,LA_240-2.html#labels=240-2

    2 sxt yi 10 km ye kadar kullanabilrisin.. 85m overkill olacak ama sorun yok. routeros bilmen lazım, bilmiyorsan sadece yapacağın şeyi youtube ya da nette araştırsan yeter bilgi sahibi olursun.

    yardım için forums.mikrotik.com da konu açabilirsin, çok ilgililer.

    not: bu durumda en kaliteli ve sağlıklı bağlantıya ulaşmış olursun hemde cebinden minimum miktar para çıkarak. routerboard ların fiyatları alınabilridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 11 Temmuz 2014; 18:07:08 >




  • X-FI,
    İlgine teşekkür ederim. Sitede SXT için G-HnD ve 5HnD modeller var. Hatta kendi original sitesinde model sayısı dahada artıyor. Hepsi benim için birbirine benziyor. Ben 55 yaşında birisiyim şu işi bana köre yeşili anlatır gibi anlatabilir misin? SuperOnline 100 m ilerdeki fiberi bizim apartmana getirmediği, TTNET rezalet ADSL servisi verdiği için bu kahrı çekiyorum. Paramla rezil olmak diye buna derim. Allah belalarını versin...
    Meret ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeretX -- 12 Temmuz 2014; 8:56:08 >
  • İki tane SXT HG AC 5 Ghz (http://www.wi.com.tr/index.php?route=product/product&product_id=613 ) aldım ve başarıyla sorunsuz kuruldu. Siparişi verirken birisini Master diğerini Client olarak ayarlamalarını söyledim, ayarları yapıp gönderdiler. Benim ayrıca ayarla uğraşmam gerekmedi.
    Apartmanda tavandan eve gelirken TV kablolarının geçtiği boşluğu kullandım. Diğer kabloların sorun yaratmasından korktuğum için kablo işini abartıp Cat 7A aldım. Cat7A kabloya RJ45 takarken kablo kalın olduğu için birkaç parmağımı telef ettim paslanmışım. Cat 6 bol bol yeter abartmamanızı tavsiye ederim. Bağlantıda hiçbir veri kaybı olmadı, Overkill bir sistem oldu ama iyi çalışıyor. Sorusu olan olursa cevaplamaya çalışırım.
    Meret ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeretX -- 17 Ağustos 2015; 17:35:32 >




  • MeretX M kullanıcısına yanıt
    süper alet almışsın hayırlısı kabloyu çok overkill yaptın ama gereksiz masraf oldu... CAT5E herşeye yeter. cat6 ya da gerek yok hani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.