Şimdi Ara

6n polo stop etme ve rölanti sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 96 model Polom var aracı sabah ilk çalıştırmam dan yaklaşık 15-20 dk kadar ki olan süre de ışıklarda falan beklediğim Zamanlarda sürekli rölanti 1500-2000 e çıkıp iniyor ayrıca seyir halindeykende birden stop ediyor önceden seyrekti bu stop etme olayı ancak şimdi sıklaştı baya da tehlikeli olmaya başladı Boğaz kelebeğini temizlettim Bujiler filtreler yeni degişti sıkıntı bunlardan degil usta rölanti motorundan dedi ama onu da değiştirsek bile yakın Zamanda tekrar aynı arızayı verir dedi yani yapacak birşey olmadığını söyledi muhtemelen uğraşmak istemediginden öyle dedi ya da gerçekten öyle benim sormak istediğim daha önce böyle bir sorun yaşayan varmı varsa Nasıl çözdünüz ??? Bu dediklerimi araba iyice ısırdıktan sonra yapmıyor orayı tekrar belirteyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aynı sorun 2004 polo (9n) aracımda da mevcut. Lpg takılı olduğundan dolayı düşünüyorum. Çok büyük bi sorun yaşatmadığı sürece alıştım öyle kullanıyorum. Sabah çalıştırdıktan sonra 2-3 dakika rölantide tutup 1500-2000 devir arası gaz veriyorum, hararet göstergesi 1 tık yükselince yola çıkıyorum.. Acelem olduğu zamanlarda da mümkün olduğunca 2000 devirin üstüne çok çıkmadan ve gaz kesmeden seyir ediyorum, hararet göstergesi yükselmeye başlayınca normal kullanmaya geçiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ryso

    Aynı sorun 2004 polo (9n) aracımda da mevcut. Lpg takılı olduğundan dolayı düşünüyorum. Çok büyük bi sorun yaşatmadığı sürece alıştım öyle kullanıyorum. Sabah çalıştırdıktan sonra 2-3 dakika rölantide tutup 1500-2000 devir arası gaz veriyorum, hararet göstergesi 1 tık yükselince yola çıkıyorum.. Acelem olduğu zamanlarda da mümkün olduğunca 2000 devirin üstüne çok çıkmadan ve gaz kesmeden seyir ediyorum, hararet göstergesi yükselmeye başlayınca normal kullanmaya geçiyorum

    hocam stop ettiginde direksiyon sertleşiyor bu da virajlarda yüksek hızda olunca sıkıntı yaratıyor.birde bu akşam eve gelirken yine çalıştırdım 200 metre sonra stop etti sonra benzine aldım birde öyle deneyim diye hiç stop etmedi 15 dk benzinde kullandım araba iyice ısınınca gaza aldım arabayı hiç sıkıntı olmadı yarın sabah 10-15 dk benzinde kullanıp sonra gaza alacagım eger yine problem olmazsa bundan sonra hep böyle kullanırım artık.




  • Günaydın. O modellerde start - stop var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nazım55

    Günaydın. O modellerde start - stop var.

    ??????
    anlamadım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker621

    quote:

    Orijinalden alıntı: nazım55

    Günaydın. O modellerde start - stop var.

    ??????
    anlamadım?

    Paylaşımınızı görünce birden eski polo aracım aklıma geldi. Sanırım 1996-2001 model arası wolksvagen 1.6 motor benzinli araçların kronik arızası. 1999 polo aracım her ışıkta durunca stop ederdi. Arkadaşım yıllar önce 2000 model sıfır golf almıştı aynı sorun onda da vardı. Benzin de de yapıyor, ama lpg de bu aracı kullanmak cesaret ister. Geçmiş olsun, tavsiyem tez zamanda aracı elinizden çıkarın, boğaz kelebeği, motor ayar bakım gibi tavsiyeleri dikkate almayın, ben 1300 tl harcadım gene olmadı.
  • Boğaz keşebeğini temizletin sorun bitecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kronik sorundur o ne yapsan da tekrar eder. Çok düşünme alış geç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: airarmada

    Boğaz keşebeğini temizletin sorun bitecek

    temizlettigimi açıklamada yazmıştım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker621

    quote:

    Orijinalden alıntı: airarmada

    Boğaz keşebeğini temizletin sorun bitecek

    temizlettigimi açıklamada yazmıştım

    Adaptasyonu yapılmamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kronik diyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözümü var ama adam gibi biri bakmalı ben şimdi burdan yazmaya üşeniyorum çünki bakılması gereken çok şey var poloların utanmasa stoku patlasa stop edeceği için. En meşhur sorun lpg markası atiker dir enjektörler kırmızıdır. Benzinde yapmaz yada uzun süre binince benzinde düzelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enjektörler ne renk?
  • Beyin degisecek. Beyin distrbutore fazla ya da az akim gönderiyor. Yanlis hesapliyor makina. Yapacak hicbirsey yok. Yapacagin her islem gecici cozumdur. Ya da iyi bi usta bulup emme manifoltunda ufak bindelik acacaksin. Yani hava , yakit ve atesleme oranini şansin yaver giderse belki tutturursun. Gecnis olsun
  • ilker621 İ kullanıcısına yanıt
    EGR valfi varsa ve hic dokunmadiysan, ici kurum baglamis olabilir. temizleyip deneyebilirsin.

    97 yilinda aldigimiz sifir vectra da benzer sorun vardi. arac stop edip tekrar calisiyordu. tam hatirlamiyorum ne yapildigini fakat yetkili servis cozum bulamamisti. tek hatirladigim ise, alternator degismisti. delphi marka mi ne vardi, sonra baska marka takilmisti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: speedystop

    Enjektörler ne renk?

    hocam ben o kadar çok anlamıyorum arabadan. ne renk oldugu nasıl anlaşılıyor ?
  • Bende 2000 model seat ibiza vardi ayni sorunlari yasadim 2 sene boyunca yaptirmadigim yeri kalmadi ama cozum olmadi tam oldu derken yine basladi benzinde daha az yapiyordu lpgde cosuyordu hatta bir keresinde yolda gidiyorum sapaktan donecegim sirada stop etti az daha bariyerlere giriyodum ondan sonra daha da ugrasmadim sattim aracı yok parasina bir daha da lpgli araç almam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava girisi olabilir.Hortumlarda catlak olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sorunu kendimce hallettim sayılır.gün içerisinde ilk çalıştırmamdan 10 dk geçene kadar aracı benzinde kullanıyorum daha sonra gaza alıyorum herhangi bir problem kalmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.