Şimdi Ara

El Freninin takılı kalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
46.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk defa iki sene önce başıma geldi geri vitese taktım ama araba gitmiyor biraz zorlayınca "taaak" diye ses geldi ve hareket etti "taşın üstünden geçtim zannettim" ama indim baktım sitenin otoparkında taş yoktu, neyse araba 1 hafta falan hareket etmediği için "lastikler betona yapışmış zannettik "

    geçen hafta olay tekrarladı el frenini indiriyorum ama tutuyo kaldırdım inirdim hareket etmiyor indim lastileri kontrol ettim lastkler temiz ve aynı yere bırakalı bi kaç saat geçmişti yani lastikler betona yapışmış olamazdı, yine tek çare zorladım ve yine aynı "taaak" sesi araba hareket etti.


    balata Kampana sıkışmış olabilir mi? ya da yay , el freni teli falan takılı kqlmışmıdır? taaak sesleri zarar vermiş olabilir mi?

    araba 82.000de arka balatalar değişmedi







  • El freni çekik halde disklere su tutulmuştu.Bir süre kullanılmadı ve kurudu.
    Yanlışmıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrazyRomeo156

    El freni çekik halde disklere su tutulmuştu.Bir süre kullanılmadı ve kurudu.
    Yanlışmıyım?



    Arka frenler kampana önler disk, ikinci kez tekrarlandığında aracın 4 lastiğine de sabunlu su atmıştım ama dediğim gibi arkalar kampana
  • 2011 fiestada çok oluyor
  • balata ve kampanayı baktırın.çok parlaksa zımparalattırın(veya kendiniz biliyorsanız yapın).fren ayarlarınız nasıl.otomatikse otomatik parçalarını temizleyin.ayarlarınızı yapın.
    el fren geri getirme yayı zamanla defolanıyor..kontrol ettirin.son aklıma gelen elfreni spriali rahat çalışıyormu...kampana yağlanmışmı(ki yağlıysa kesin sebeptir-hidrolik kaçırmada aynı sonucu yapar).
  • yalnız 2 yılda iki defa geldi başıma bu arada aracı zorlarken (her iki olayda da geri geri, önü duvar) sadece sağ kampana tutuyor gbi hissettim mecburen zorladım ve tak sesiyle ayrıldı içinde bişey kırılmış olabilir mi ? sağ kampana tutmuyor oabilir mi?
  • uzaktan ahkam kesmek pek adetim deyildir..aracı ve sorunlu tarafı sökmeden kesin birşey söylemek gereksizdir..o kapma size bazı şeyleri haber veriyor:balatanızda yağlanma ıslanma olabilir..balatalar serttir kampana çok parlamıştır.çekili iken geri gelmede sıkıntısı varsa servo yapabilir...onun için her zaman yinelediğim söz:iyibir usta...o tarafın spriali paslanmış olabilir,geri getirme yayı tembeldir(zayıflamıştır.vs.vs.)...
  • Araç opel mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALAK_

    Araç opel mi?

    fiat punto 2005 model

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lervolerto


    quote:

    Orijinalden alıntı: ALAK_

    Araç opel mi?

    fiat punto 2005 model


    Ben laf olsun diye ara sıra ışıklara gelirken arabayı el freniyle durdururum. Aracı kaydırmadan, hız 10 km/h ye kadar düştüğünde. 2 kere vectra kullandım farklı araçlardı, abi düşük hız el frenini çektiğim diye küüüütttt fiye bir ses çıktı allah dedim, arabanın arka tarafını bıraktık heralde. O kadar kuvvetli tutuyordu ki 2 arabanın da el freni, ayak freninden daha sağlamdılar resmen. O küt sesini de unutamayacağım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.