Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (663. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.309
Cevap
72
Favori
440.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
41. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 661662663664665
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • İran yeni füzelerini deniyor.Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] 


    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]
  • - CHP lideri Özel:


    "Filistin'de artan gerilim ve saldırılar yüzünden oraya yapmak istediğimiz ziyareti ertelemek zorunda kaldık. Ben Avrupa ziyaretlerimde Filistin için hep destek isteyen bir pozisyonda bulundum, birçok siyasi ile görüştüm. CHP ülke içi siyasette şimdilik ana muhalefet partisidir. Ancak yurt dışında Türkiye'nin partisidir, bu böyle biline.."


    "Tarafların gerginliği artıracak açıklamalardan uzak durmaları çağrısını bir kez daha yineliyorum. Gazze'de ateşkes yapılmadan bölgede gerilim bitmeyecek. En kısa zamanda Filistin'e gideceğim. Filistin'de 33 bin çocuk, genç ölüyor, kimse kılını kıpırdatmıyorsa bize düşen 3. Genel Başkanımız Karaoğlan Bülent Ecevit ve rahmetli Yaser Arafat'la kurduğu ilişki ile Deniz Gezmiş'lerin davası olan Filistin davasına sahip çıkmaktır."



    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]
    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]Halk TV (@halktvcomtr) on Xtwitter
    Gazze'de can kaybı 33 bin! Özgür Özel: Kimse kılını kıpırdatmıyorsa bize düşen, Karaoğlan Bülent Ecevit'in Yaser Arafat'la kurduğu ilişki, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının davası olan Filistin davasına sahip çıkmaktır! #CANLI: https://t.co/JHWpex6xaG
    https://twitter.com/halktvcomtr/status/1780187907136827446



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 16 Nisan 2024; 13:58:26 >




  • Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ilişkin karar tasarısı oylamaya sunulacak.

  • İsrailli Bakan Ben-Gvir:


    Hapishanelerdeki aşırı kalabalığa çözüm olarak Filistinliler infaz edilmeli.



    ula furandor git kurtar kardeşlerini infaz edicekler

  • BM Güvenlik Konseyi bugün Filistin'in Birleşmiş Milletler'e tam üye olarak kabul edilmesini öngören karar tasarısını oylayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 18 Nisan 2024; 19:47:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Dogru karar. Ben de bunu haber edecektim.


    ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliğini veto etti (birgun.net)



    Filistinliler yani Kadim Filistinliler ile organik veya tarihsel hicbir bagi olmayan ve vaktinde Ingilizlerin fesatlik ve hukumdarlik entrikalar savaslar icin uydurdugu ve kullandigi Araplarin de-facto sahtesinden baska sadece Araplardir.


    Kadim Filistinliler etnik olarak Arap degillerdir ve Musluman da hic olmadilar ! Kaybolup gittiler veya halen tanimlanmadilar gunumuzde yasayanlari atalariyla organik dna si olanlarca .


    Bu hakikatler isiginda alinan karar haklidir . Ingiltere siritmasin diye cekimser kullanmasi ile bu meselenin kaynagi oldugunu da ve gunumuzdeki Ingiltere gecmisteki hatalarindan bu meseleyi de halen kabul etmedigi ve stratejik diplomatik dengeler icin cekimser olmasi beklenendir! Yoksa yeri Rusya Cin diger ulkeler gibi olacakti ! Kattiyen Amerikan tarafi olmayacakti.



    Ara ara hep ifade ederim ki : Filistin diye bir mesele yoktur : Topraklari da yoktur. Arap olmalari ile komsu mumkunse uzak Arap komsularina goc etmeler beklenir. Herkes mutlu mesut .



    Hz Muhammet sunu yapmis filan dini manalar sonradan uydurulmus ve dunyevi seyler uzerinden kutsallastirma bir kere Islam inancinda putperestliktir terstir. Gercek Musluman bu dini siyasetlere alet olmaz ve uygulamaz da .





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    CHP secmenleri ve kaybettigi secmenlerini kazanmak icin bu tur aciklamalar resmen tribunedir ! Muhalefet saglam politikalar uretmelidir ve bunu iktidara dayatmalidir !


    Deniz Gezmis terorist egitimi almistir! Deniz Gecmis suc islemistir . Siyasi suc demiyorum. Klasik herkesin inkar etmeyecegi suclardan!


    Deniz Gezmis kukladir ! Kullanildi ! Magduriyet edebiyati ile halen de cesitli kesimlerce de kullanilmaktadir! CHP dahil ... TKP dahil ! ...



    TKP de AKP den farki olmadigi gorduk! Foyalari meydana cikinca tribune aciklama oynadilar ! Hepsi yozlasmis ! ...


    Gazze yi Israil bosaltin diye uyardi ! Yetmedi tek tek evleri Arapca olarak bosaltin sureniz sudur denildi! Yetmedi havadan bildiri atildi bosaltin sehri diye! Israil uyarisini cok oncesinde kapsamlica yapti! Simdi kalanlar ve resit olmayan cocuklarin olumlerinden suclanacaksa once o analar babalar vs sonra kendi kararlari niye kaliyorlar bile bile lades pisi pisine olumu kabul ettiler ve savas suclulari olarak ta Israil elini kuvvetlendirmistir. Yargilamalar her zaman sebep sonucla ele alinir. Israil artik bir savastir ve uyardi da . Kalmak isteyenler yasayan olulerdir pesinen bunu kabul etmislerdir malesef !


    Boyle bir ortamda Israil deki sivilleri de hedef alan kukla Hamas terorist Hamas icin savunanlari da terorist olarak ele alinmalidir ! Dolayli destekleri de ...



    Hamas terrorist demeyenleri de samimi bulmuyorum !





  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Israile 1900 lü yillarin sonunda dönen Yahudilerin eski Israil halkiyla ne kadar organik bir bagi olabilir? Önümüze tarihi kaynak olarak Tevrati sürüyorsunuz, bu kitaba inanmayanlar icin bunun gecerliligi ne derece kabul görebilir? Fransiz Devrimiyle birlikte Imparatorluklar yerini etnik devletlere birakti. Bir bölgede uzun yillardir yasayan halkin yeni dünya düzeninde kendi etnik devletini ilan etmesi birtakim ayak oyunlariyla engellenmisse (Ingilizler tarafindan) bu o halkin olmadigi anlamina veya bin yillar önce o bölgede yasadigini ileri süren bir grup halkin (etnik kimlikleri cok farkli olsalarda) onlarin yasadigi bölgeye yerlesip evlerini ve topraklarini ellerinden almalarinin savunulabilir bir tarafi yoktur. Israil devleti kurulmadan önce birtakim yerler hakkinda tartisilmistir, Madagaskar ve hatta Kenyada kurmayi bile düsünmüslerdir. Kenya veya Madagaskar kabul görseydi bu devlet orada kurulacakti. Anavatanin neresi olacagi tartisilacak bir konu degildir, burdan bile bunlarin ne derece uydurma oldugu ortaya cikmaktadir.


    Filistinde kurulan Israil Devletine toplanan halkin bircogu Dogu Avrupa, Rusya ve Avrupadan gelmislerdir, bunlarin arasinda birtakim Afrika ülkelerinden gelenlerde vardir. Buna göre uzun yillardir Filistinde yasayan Halk sonradan dünyanin heryerinden o bölgeye gelen getirilen herkesten daha cok o topraklarin sahibidir. Ingilterenin destegi olmadan orda Israil hicbir sekilde kurulamazdi, Ingiltere bu yolda gerekli atilacak tüm adimlari uzun yillar icinde atarak buna izin ve destek vermistir.


    BM de Filistinin tam üyeligini Veto eden sadece tek bir ülke var oda ABD dir. Geri kalan üyelerin hicbiri veto etmedigi gibi Ingiltere ve Isvicre cekimser kalmistir. Yani kararin veto edilmesinde senin algida bulundugun gerekceler sözkonusu olmamistir.


    Hz. Muhammedi elestirenlerin tamamen Tevrat Seriati ve Talmuddaki yazanalara göre hareket etmeside ayrica ilginctir. Beni acikcasi bu meselenin dini boyutu ilgilendirmiyor, daha cok insanlik boyutundan bakiyorum.


    Özet olarak: Filistinde yasayan halkin ve insanlarin üzerine dunyanin her tarafindan gelen veya Avrupadaki zulümden kacan yahudiler önce bize iyi davranin diyerek sonrada sigindiklari ülkenin halkinin elinden önce evlerini sonrada ülkelerini almislardir. Büyük bir paraya sahip olan bu yeni devletin kuruculari ayni zamanda birtakim siyasi ve maddi cikarlar dolayisiyla Ingiltere tarafindan yeni devlet kurmalarina izin verilip dünyanin basina büyük bir bela acmistir. 80 yili askin süredir orantisiz bir gücle Israil Filistinlilere sistematik siddet ve infazlar uygulamasina ragmen hicbirseyi olmayan tüm dünysdan tecrit edilmis Filistin Halki herseye ragmen direnmektedir.


    Son olarak rüzgar eken firtina bicermis, her iki toplumunda ayni babadan ve Sami irkindan geldiginden onlarin kardeslik ve baris icinde yasamalarini temenni ederiz. Israilin zaten insan kaynagi sorunu var bunuda Filistinlilerle ortak bir devlet uzerinden halledebilirler, aksi halde er yada gec cogalan Filisitinli nüfus Israili birsekilde birgün dogal olarak kontrolü altina alacaktir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 19 Nisan 2024; 14:0:37 >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Etnik ve Dini olarak zaten tüm dünyaca kabul edilir. Müslüman Araplar bile kabul ediyor.


    Yahudi inancına geçme Türkçesi Musevilik denir. Günümüz şartlarında popüler tepkilerden ötürü Türkçe de Yahudi ifadesi kullanılmamaya sonradan başlanmıştır. Pratikte akraba evlilikleri kan bağı meselesi ile Yahudilerde yaygındır. Hatta bu konuda gen hastalıkları üzerine takip ve olası gen hasarları üzerine İsrail ve Yahudilerin olduğu birçok ülkede bilimsel araştırmalar ve klinikler vardır.


    Şimdi Arap Musevileri Azeri Musevileri filan bahsedersen bunlarda İsrail deki aslında ötekileştirilmiş sayılabilecek kesimdekilerdir. İsrail Dini olarak bile kendi içinde bölünmeler mevcuttur. Bir de nedense pek bahsedilmez askerliği red edip bedeli olan hapse de girmeyi seve seve peşinen kabul eden kesimler gibi mozaiklerden oluşmaktadır İsrail. Araplar kadar Hristiyanlar Arap Hristiyanlar kadar Ermeni ve Ermeni Hristiyanları da barındırmaktadırlar ve diğer etnik kökendekiler de mevcuttur. Sefarat Aşkenazi kutuplaşması dışında da çeşitlilikleri boldur.


    Girizgah böyle olsun istedim ...



    Daha önceleri bu başlıkta defalarca kaynaklarıyla ifade etmişimdir ki : Antik Filistin hem etnik hem de Müslüman olmayışları ile günümüze gelmemişlerdir. Yani Filistinli olabilmek için ya Müslüman olunmayacak ya da Arap olunmayacak ... Bölgedeki kendilerini Filistinli olarak bilenlere Yahudiler masumane röportajlarla Arapça bazen İbranice bazen de İngilizce sorularla anket misali sorulmuştur : AKIL durması yaşamışladır :) . Sorulardan birkaçı : İslamiyet öncesi dininiz neydi ? Cevaplar çeşit çeşit olsa da akıl durması potasında toplaşıyorlar .. Tek tükleri putperesttik diyor ... Ama hiçbiri Ege den göçle gelmiş Filistinlilerden bahsetmiyor!


    Filistin kavramı Büyük Britanya'nın eseri esiridir !. Filistin sıfatı ile Arapların geleceklerine musallat edilmiştir! İngilizlerde belli ki Yahudilere karşı kini nefreti var(mış) ! ...


    Uydurma ve temelsiz şeyler üzerine birşey inşaa edilemez! O yüzden ideali aslen Arap olanlar mümkünse uzak diyardaki Arap soydaşlarının ülkelerine serpiştirilsin mis gibi ... Saçma sapan sözde İslamiyet inançlarını değişmemiş sanan Araplardan çok çektik! ... Başkaları da çok çekti ... Bilime ve pek olmasa da Felsefe ye katkısı olanlar geçmişte şuan ve gelecekte başımızın tacıdır ...





  • Panzerkampfwaagen VI kullanıcısına yanıt

    hey furandor çabuk koş ümmet kardeşlerimizi hapishanede yer yok diye asacaklarmış duydun mu?

    hadi elini çabuk tut aloooooooo sana diyorum çabuk bir şeyler yap..

  • dephyr kullanıcısına yanıt
    Furandor işsiz kalmış İsrail'le ticaret yasaklaninca. Bilalin gemileri limana çekmişler furandor ve Arkadaşlarını işten cikarmislar. Sinirli bu aralar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Arafat sonrasına kadar Filistin solcuların, sonrasında ise sağcıların"dava"sı oldu . Birilerinin yeri geldi oy arpalığı oldu ,yeri geldi laik /sekuler sopalama aracı,yeri geldi yolsuzlukların üstü örtülen kılıf oldu.


    Herşey oldu bizde Filistin ama bir bağımsız olamadı.

    Ateşkes ile falan çözülmez iki bağımsız devlet olacaklar sınırlar keskin şekilde çizilecek tıpkı Kıbrıs 'ta olduğu gibi tampon bölgeye de BM askerleri konuşlanacak ancak öyle çözüme kavuşur.


    Lakin muhafazakar kesimin oy matbaası olan Filistin için kalıcı çözüm isterler mi koca bir soru işareti.

    İsrail ticaret listesinden anlıyoruz perde arkasında neler döndüğünü.


    RTE tutumunu sertleştirdi Hamas'ı Kuvayı milliye ilan etti , daha ardı gelir bunun .Refaha giden oyları geri toplama derdine düşmüşler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 20 Nisan 2024; 8:13:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsrail merkezli Kanal 12:

    💢 Uluslararası Ceza Mahkemesi Netanyahu için yakalama kararı çıkarmayı planlıyor.

    💢 Netanyahu kendisi hakkında yakalama kararının çıkmasını önlemek için İngiltere ve Almanya'dan yardım talep etti.


    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken:

    İsrail'e güvenlik garantisi veren bir Filistin devleti kurmak için çalışmaya kararlıyız.

    🔴 Karayipler'deki ada ülkesi Barbados, Filistin devletini tanıdı.

    Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki 4 bölgeye seyahat edilmemesini tavsiye etti.

    • Nebatiyeh
    • Güney Lübnan
    • Bekaa
    • Baalbek-Hermel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 20 Nisan 2024; 17:25:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 🔴 ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson:

    İsrail'in yanında yer almak bize İncil'in tavsiyesidir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    yanlış çeviridir o bilimin ve ateizmindir gerçeği,islamcı arapçı troller medeni abd yi karalıyorHamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] 

  • 
Sayfa: önceki 661662663664665
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.