Şimdi Ara

82 ekran tv geniş ekran sorunu ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slmlar philips 82 ekran tv aldım fakat tv de yayın formatından dolayı basık gösteriyo süper geniş ekran moduna alınca ise ekranın ortasındaki görüntülerde problem olmuyo fakat sag ve sol taraflarda bozukluk oluyo mesela insanların kulakları elleri burunkarı uzuyo:)) bugun tv yi aldıgım yere gittim ve durumu anlattım bana türkiyedeki tv kanallarının4:3 formatta yayın yaptıgını 1-2 yıla kadarda geniş ekrena gececegini söyledi 1. böyle bi şeyden haberiniz var mı? ayrıca philips i 87 ekran vestelle degiştirme imkanım var tv nin linki altta

    http://www.vestel.com.tr/Cultures/tr-TR/Urunler/20221765.htm

    bu tvnin ekranı dikdörtgen diil de kare gibi oldugu için görüntüde bi problem yok fakat satıcı bana tv ler geniş ekrana gectiğinde bu tv de problem yaşıcagımı söyledi ama linkdede görüldüğü gibi vesteldede geniş ekran secenegi mevcıy acaba naapmalıyım öneri ve görüşleriniz le bana yardımcı olursanız sevinirim cok tessekkurler sagolun

    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryId=17003&productId=evphi32pw8719

    buda philipsin linki







  • abicim sen boşver philipsi vesteli al keyfine bak...
  • arçelik te de oluyor..tam bir diktörgen.insanların kafalarıyla ayakları yanyana geliyo nerdeyse.bunlar için daha erken.almıcan böyle şeyler.arkadaşta var bizim 72 ekran trinitron daha büyük ve daha güzel gösteriyor.benden söylemesi
  • Bende de var 82 ekran Sony 100hz TV. Haliyle geometrik ölçümler sebebiyle uyum imkansız olduğundan tv üreten şirketler 4:3 görüntüyü 16:9 TV'ye koyabilmek için değişik taktikler geliştirmişler. Bu taktiklerden en sık kullanılanı seco arkadaşın söylediği taktik. Görüntü tv tarafından iç bükey yapılarak ortadaki görüntülerin net, dışarıdaki görüntülerin ise uzatılması sağlanıyor. Aynı zamanda üstten ve alttan da biraz kısılarak ordan da kar ediliyor.

    Yapılacak birşey yok hakikaten. Ama 1-2 sene içerisinde yayınların 16:9 olacağı çok büyük bi yalan. Böyle birşey imkansız, kaldı ki bu konuda o kadar ileri olan Amerika'da bile sadece bir kaç TV kanalı 16:9 yayın yapıyor.

    16:9 TV almak televizyon almaktan çok görüntü birimi almak anlamına geliyor çağımızda. Yani bilgisayar, DVD, VCD, DIVX playerları bağlamak ve Televizyon kanallarını da belli kurallara göre seyretmek için. DVD seyrederken veya Digiturk'un yeni başladığı bi uygulama ile sinema kanallarındaki bazı filmleri izlerken yayın 16:9 olduğu için bu tip televizyonlarda tam tabiri ile cillop gibi kalite oluyor. Bu açılardan bazı artıları ve eksileri ile bu TV'leri de topluma kazandıralım arkadaşlar. Şöyle düşünün, dünya üzerinde 4:3 plasma TV üretilmedi. 10 milyar gözden çıkarsanız da 16:9 plasma seyredeceksiniz aynen bu şekilde. İçiniz rahat olsun :)




  • Selam Difra , ben de bu aralar 82 ekran 100 hz almayı düşünüyorum. bir yerde sony 32fx68 modelini uygun bir fiyata buldum. Sizin tv hangi model. memnunmusunuz sony den. Teknosa da ve başka yerlerdeki araştırmalarım sonucu 82 ekran panasonic in görüntü kalitesi daha iyi geldi bana.
  • Tv.ler geniş ekrana (16:9 widescreen) geçince diğer TV.lerde ancak şu olur : Üstten ve alttan bantlar gözükür ancak görüntüde herhangi bir kayıp ya da simetrisinde bozulma olmaz. Ancak Vestel 87.yi ele alalım mesela (bende olduğu için gördüğümü yazıyorum) 16:9 bir filmi 4:3 oranına getirebiliyorum; bu durumda tabiki görüntünün simetrisinde problem oluyor.

    Sizin yaşadığınız bu problem normaldir ancak şunu alırken bilmeniz gerekir : Geniş ekran TV.ler (widescreen) daha çok DVD teknolojisine uygun olarak üretilmiştir. 4:3 bir DVD filmi aldığınızda da sorun yaşamanız çok olası olacaktır.

    Vestel onyx 87.yi almamın en büyük nedeni kullandığı Philips & LG ortak yapımı tüpü idi. Sony.den Philips.e tüm ürünlere baktım. 100 hz. TV.lerde görülen jitter ve jutter oluşumları bu TV.de minimum düzeyde ve diyebilirim ki Vestel.in en sorunsuz TV.si budur. Philips.e her zaman referans olurum. 15 yıllık Philips TV.miz bir gün bile servis yüzü görmüş değildir. Tüp.te gayet iyi gözüküyor sadece kontrast.ı biraz düşmüş ki bu da çok normaldir.




  • sonyden şaşmayacaksın ve genişekran sony aldım 82 ekran gayet memnunum ayarlar menüsünden ayarlıya biliyosun ama şuda var geniş gösteriyo yalnız alışıyosun zaten bilgisayarda 16:9 formatında dvd izleyim de televizyona geçip4:3 izlemekde mantıklı değil budefada tv anormal görünüyo biraz sık dişini alıştığını göreceksin hatta 2 yada 3 ay sonra da 4:3 tv ler sana anormal gelecek uzunmuş gibi görecen yani alışmaya bağlı




  • Sonyden çok memnunum. Modelimi tam hatırlayamıyorum ama sanırım fx40tı. Universal kumada almadim sondaki sayilar kumanda farklarini belirtiyo. Nasilolsa digiturku kumanda edemediginden almadim.

    100hz tvlerde pixellerde sorunlar oluyor. Özellikle bazı digital yayından bozma yayın yapan kanallarda görüntü 50hz tvlerden çok daha kötü. Örnek Numberone TV. Fakat DVD gibi kaliteli görüntü formatlarında 100hz çok başarılı. TV izlemeye başlayınca hayal kırıklığına uğramamanız için söylüyorum.

    Panasonic ile ben de karşılaştırmıştım. İkisi arasındaki fark dağlar kadar değil. Hangisi daha iyi karar vermek çok kolay değil. Ben marka olarak sony'den şaşmadım çünkü phillipsin inanılmaz bi farkını göremedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.