Şimdi Ara

9 Günlük Bayram Tatili ve Milletçe Şöför Olmama Gerçegimiz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
12.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun yol kültürü yok makas atanlar mı dersin takip mesafesi bırakıyorum diye o araya girmeye çalışanlar mı dersin. Ne desen ofsayt. Ülke ülke değilki şöforu şoför olsun.
  • Ayarsız/hatalı araç farları için cimer üzerinden ve sosyal medya üzerinden etkinlik başlatmak şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Hele şu led xenonmudur nedir arkadan geliyorsa kör oluyorum film yaptırsan ayrı bi dert yaptırmasan ayrı bi dert.
  • banada sakaryada arkadan çarptı 20 yaşında bir şöför. benim önümde adres arayan konvoy ani fren yaptı ancak çokda ani değildi. belliydi hareketlerinden rahat rahat durdum. 10 sn sonra bir lastik sesi ve kaza. önüne bakmıyormuydun dedim. güneş gözüme parlıyordu stop lambanı göremedim dedi. yaşlı anne babası araçta. belliki bayramlık mecbur çıkılmış trafiğe. en tehlikeli şey. şöförlüğüne güvenilmiyor ama mecburiyetten çıkılıyor. hafif tampon hasarıyla atlattık çok şükür.
  • KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil araçlara kesinlikle katılıyorum. Hatta babam farları biraz aşşağı indirditti. Karşıdan gelenler sellektör yapıyor diyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Dostum destek olmaya hazirim hatta bu konuda ayri bir konu acik trendtopic haline getrirebiliriz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kazaların büyük bir kısmı sabırsızlık,tahrik kaynaklı
    Iki gün önce Silifkeye gittim. Mut -Silifke arası. Bilenler bilir bu yol Mersin belediyesinin ayiplik abidesidir .90lardan kakma çift şerit dar bir yol .olayi anlatıyorum canlandırın gözünüzde:
    En önde karpuz yüklü kamyonet
    Arkasinda traktor
    Arkasında doblo
    Arkasında fiat siena
    Arkasında yine doblo
    Sonra ben (civic rs)
    Benim arkamda skoda suberb
    Arkasında bmw
    Arkasında pejo 307

    Karşı taraf da çok yoğun. Konvoy halinde gidiyoruz .Bu arada takip mesafesi felan hakgetire .Buna tek uyan benim.Digerleri dibdibe Gecmiycem dedim bekliycem nerede açılırsa
    Tabi ki sabırsız insanimiz yine dayanamadı
    En arkadaki 307 joker hakkini kullandı. Öndeki 3 aracı geçti karşıdan tir geliyor .Ucu ucuna gelip benim önüme girdi .Tır selektör korna ne varsa vuruyor tabi .Dedim ben de bitisik gitsem ne olacak ?
    Şimdi adamda suç yok diyebilirsiniz ama takip mesafesini bilmiyor millet.Bile bile ne diye insanların hayatını riske atıyorsun
    Neyse bu pejocu artist arkadaş yine ayağa kalktı öncekileri geçti gitti .Hepimiz alkislarla kendisinin ne kadar harika bir sofor olduguna vurgu yaptik felan.Peki sonra ne oldu dersiniz?
    Karpuzcu sola girdi .Traktörü felan da geçip pejocu arkadaşın arkasına yanaştım. 1 dk olmadi inanın 1 dk
    Bu sadece bir örnek
    Uymuyoruz kurallara .Altimizdaki araçlara çok güveniyoruz. Sonuç bu oluyor maalesef



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allizzwell27 -- 10 Haziran 2019; 21:21:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Merceksiz xenon far takanlar da çok .
    Yıllardır yazılıyor bir çözüm yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merdomable kullanıcısına yanıt
    Hız sınırı azami 110 olan yerde, 50 ile giden olamaz tabi ama 115 120 ile giderkende sıkıştırılmaya gerek yok kanaatimce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 günlük bayram tatili süresinde toplamda 2700km ye yakın yol yaptım. Konu mesajında anlatıldığı gibi bende defalarca kaza atlattım.

    a.) Tek şeritli , kısa mesafeli virajlı yolda tırı sollamak için önüme çıkan yolcu otobüsünümü sayayım ?
    (allahtan sağımda biraz boşluk vardı şeri,tten oraya kaçtım , yoksa kafa kafaya girecektik)

    b.) Sağ şeritte giderken , sol şeritteki aracın hafif virajlı yolda uyuklayarak üzerime gelmesinimi sayayım ?

    c.) Bölünmüş yolda 110 ile sol şeritte giderken arkamdan geln ve başka kamyonla yarışan kamyonun sellektör yapmasınımı sayayım ?

    d.) Sinyalsiz aniden şerit değiştirenlerimi sayayım ?

    vs. vs.
  • 500 km izmire git gel. sonuç;

    - gelenbe rampalarından kalabalık bir güruh olarak 100+ km/h ile inerken 34 plakalı beyaz bir polo, buz gibi karadutçunun birinden çıkıp hemen önümüze yola girdi. solum dolu, arkam dolu, onların arkası dolu... üstelik yol savuracak kadar keskin viraj içi. 4 araba aralıksız kornaya abandık allahın toynaklısı yoldan çekileceğine bi de cevap veriyor.

    - izmir çevreyolunda mavi bir golf en soldan 4 şerit atlayıp, arkamdaki arabayla aramızdan, kaçırmak üzre olduğu sağdaki sapağa girmeye kalktı. aynı anda sağ şeritte solladığımız bi arabayla karşılaştı. direksiyonu sıkı tutup gaza sonuna kadar bastım. arkadan gelen kornalar fren, lastik sesleri... arka tamponumu yaladı muhtemelen allahın çapsız makasçısı.

    - akhisar otobanında 150 ile yaklaşamadığım, 170le sollamaya kalktığımda sola sola kaydığı için selektör yaptığım yüklü tır. selektörü yiyince tırın önce kafası aşağı bastırıldı, ortası bi yere arkası başka yere kaydı, lastiklerden duman çıktı, zor toparladı. az daha öldürüyordum adamı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar10 -- 10 Haziran 2019; 23:42:25 >




  • Bu farlara ani bir çözüm bulmaları gerek. Ankara'ya gelişte tek şeritli yolda karşıda çipin biri açmış farları resmen kör etti. Çipi teğet geçtim. Bir de orta çizgide çok yakın suren sığır sürüleri var ki... Tam zopalık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120 ile gece en sol şeritten İstanbul kınalı mevki de otobanda gidiyorum. Bu arada otobanın ışıkları yanmıyor. Önümde ileride bir karartı gördüm. Sağa alacakken yanında aynı hızda bir araba olduğunu fark edip hızımı ani frenle düşürüp sağa kendimi zor attım. Dikiz aynamdan arkama baktığımda bir de ne göreyim, adam motorsiklet ini sırtlamış gidiş istikametinden bankalardan atlatıp dönüş istikametine motoru taşıyor. Böyle bir ülkede yaşıyoruz.

    Bu ülkede trafik levhalarını okumadan araba kullanılıyor. Misal yoldan sapağa geçiliyor. Viraja çıkış yapıyorsun. Adam oraya nal gibi 50 diye tabela koymuş. Vatandaş 80 ile dönüyor. Tamam araban iyi olabilir savruluyordur felan ama o tabelaya uymuyorsan sen kötü şöförsün. İstersen drift at bu değişmez. Uzun yolda benim en önemli gözlemim trafik işaretlerine uymadan araç kullanılması.

    Birde otobanlarda iki şeritten üç şeride çıkan yollar genelde otobana bağlantı için yapılıyor. Otobana giriş yapan yeni araba rahatça girsin diye. Ama bizim barzolar yol üç şeride çıkınca en sağa alıp gazı köklüyor. Tabi yeni giriş yapan araçlarada tehlike saçıyorlar.

    Uzun yola çıkacak arkadaşlar bol bol YouTube dan kaza görüntüsü izlesin. En çok dörtlü bağlantılarda kaza oluyor. Lütfen bağlantı yollarında hızınızı azaltın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dediklerinde haklılık payin var fakat normal zamanlardaki kaza sayisi hatta ölüm orani her zaman olmasa da daha da fazla bayrama göre en ufak yerde 15dakikada 3 kere kontrole denk geldim kontrol olmasa bile yollarda cakarlari ya da isiklari acik polis araclari gördüm kaldi ki normal zamanda 120 km ort gittigim yolu 90km ort anca gittim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ddsmurat kullanıcısına yanıt
    Tek çözümü vize olayinin 2seneden 1seneye düşürülmesi panelvan tarzi arac kullaniyorum hersene zorunlu olarak vize yaptiriyorum normal araclarda 1senede bir vizeye girmeli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkes bir şeyler yazmış, hepsine katılmakla beraber değinilmeyen iki şeye değinmek istiyorum. Birincisi yola trafik vs. tarafından sabitlenmeden konulmuş dubalar, ikincisi de iki şeritli yolun tek şeride daraldığı kısıma yaklaşırken arkadan gelip soldan sollamaya geçenler. Hani zaten yavaşlamak lazım çünkü yolun devamı yok, yol çalışması var, bizi diğer yola aliyorlar, oradan tek şeritten devam ediyoruz. Aynaya bakıp az fren yapmasam tam daraldığı yerde ikimiz de sıkışacaktık.

    Dubalar da yolun ortasına falan sürükleniyor araçların oluşturduğu esintiler vs. dolayısıyla. Tam sinir bozucu bir durum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korkuteli antalya yolunda sağ şeritin ortasına damacana koyan dallama ve sol şerite geçmeye çalışırken bana yol vermeyen denyo panelvan sürücüsü, sizleri buradan anıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freakk -- 11 Haziran 2019; 2:28:34 >
  • Benim de kısa mesafede yaşadığım bir olay şu. Özellikle bayanlar ve yaşlılar bizim bu tarafta gidiş geliş yol halen çok fazla ve bölge sebebiyle virajlı.

    Hiç olmadık yerde ciddi bir eğimi frenle inmek zorunda kalıyoruz yolu bildiğim için belli aralıklarla sollamaya girdim ve bir bakıyorum en önde kocasının aldığı çakma suvla 40 la giden bir ablamız. Bunun gibiler yüzünden biri acele edip sollamaya girse tehlike, eski bir araba olsa frenler şişiyor başıma geldi yine tehlike yani nereden tutsan elinde kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet kolayına gelip sadece hız cezası yazmaya devam ederse hiç bir düzelme olmaz. Kur kameraları ya da pinekle bir köşeye tamam trafiği düzenledim,oldu.
    Edit:Acaba merak ediyorum sol şeridi işgal etme, asgari hıza uymama, makas atma, trafiği tehlikeye sokacak hareketlerde bulunma vb. Bir çok diğer konuda kesilen cezaların oranı ne?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteee -- 11 Haziran 2019; 6:37:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Merdomable

    Sol şerit itleri beni benden alıyor, kamyoncuların cogu lap diye şerit değiştiriyor, orta yaş üzeri amcaların umurunda değil.

    Audi, BMW kullanıcıları bunlardan yol isteyince kuduruyorlar, ısrarla yol vermeyip şekil şukul yapıyorlar.
    Özellikle kamyon ve tırcıları sollamaya geçmeden önce ısrarla uyarmak lazım, çok ağır araçlar oldukları için yavaşlamak istemezler devirden düşmek istemezler.Ben sola atayım kendimi arkadan gelen araç nasılsa frene basar diye düşünüyor birçoğu...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.