Şimdi Ara

9 Günlük Bayram Tatili ve Milletçe Şöför Olmama Gerçegimiz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
12.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ön yargılı bir biçimde yazılmış, egoların dışa vurumu. B sınıfı küçük araçlar demeniz bile sizin ne kadar trafik kültürüne saygısızca yaklaştığınızın ispatı. İkinci yanlışınız bayan sürücülere karşı tutumunuz. Klasik araç satışlarında "bayan kullanıcı olması nedeniyle araçta ezik çizik darbe var" saçmalığı. Erkekler olarak araca ne haltlar edip de satışa çıkaranları dükkanı ufak ama mahareti büyük olan araç tamir ustalarına bir gidip sormak lazım. Çakallık yapmak beceriksizlik sayılmıyor nasıl olsa. Kazasız atlatmanıza sevindim tatilinizi.
  • Başlık sahibi arkadasın yazısını okudum, en önemli tespit; Tüm yıl şehiriçi kullanıp uzun yolda araç sürme disiplinine sahip değil çoğu sürücü. Bu da kazaların artmasına vesile oluyor. Dediğin gibi uzun yola çıkmamak lazım dicem ancak bayram herkes bir yerlere gidiyor, ya da gitmek zorunda.
    Gurbetçi yabancı plakalı araçlar ile ilgili zaten sürüş anında çok dikkatli olun.
    Bu bayram uzun yol yapmadım ama karşılaştığım şey otobanda sağdan sola makas atan cok araba var, bunu range rover ile yapıyor, üzerime çıksa arabadan çıkmamın mümkünatı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hitman000

    Ön yargılı bir biçimde yazılmış, egoların dışa vurumu. B sınıfı küçük araçlar demeniz bile sizin ne kadar trafik kültürüne saygısızca yaklaştığınızın ispatı. İkinci yanlışınız bayan sürücülere karşı tutumunuz. Klasik araç satışlarında "bayan kullanıcı olması nedeniyle araçta ezik çizik darbe var" saçmalığı. Erkekler olarak araca ne haltlar edip de satışa çıkaranları dükkanı ufak ama mahareti büyük olan araç tamir ustalarına bir gidip sormak lazım. Çakallık yapmak beceriksizlik sayılmıyor nasıl olsa. Kazasız atlatmanıza sevindim tatilinizi.
    yazına kısmen katılıyorum, B sınıfı araçlar die bir küçümseme var, ancak arkadas bayan sürücüler konusunda dikkatli olunmalı diyor, ki çoğu gerçekten çok dikkatsiz. Yoksa cinsiyet ayrımı yapıp yazdığını düşünmüyorum.
    Ayrıca uzun yola çıkmadan aracın lastikleri ve genel kontrolünü yapıp öle çıkmak lazım, bayramdan bir gün önce benim de akü bitti, gecenin 23.00 ünde usta getirip yaptırdım. Arac sahipleri araclarının bakımını yapmadan yollara çıkıyor bence asıl tehlike bu!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navigator_ -- 12 Haziran 2019; 13:30:50 >




  • bir konferans salonunu düşünün. herkesin fısıltıyla yanındakine birşey söylediğini farz edin. ortaya büyük bir uğultu çıkar ama salondaki kimse ortaya çıkan uğultuda kendisinin de payı olduğunu düşünmez. buna diffusion of responsibility yani sorumluluğun buharlaşması gibi birşey deniyordu. türkiye trafiği sanırım buna iyi bir örnek.
    herkes sürücüdür, herkes kuralları bilir ama herkes kafasına göre araç kullanır, herkes işine gelmeyen kurala uymaz ama herkes yine ortaya çıkan tablodan şikayetçidir. mesela buradaki çok arkadaşımız hız limitletini iplemez yani sallamaz ama sol şeritte biri varsa birden aklına sol şerit sürekli işgal edilmez kuralı gelir 😊
    herkes aracını park edilmeyecek yere bırakır, herkes kırmızı ışıkta geçer, kimse takip mesafesi bilmez, herkes tıkalı trafiklerde şark kurnazlığı yapar, emniyet şeridini ya da karşı şeridi kullanarak avantaj sağlamaya çalışır... örnekler çoğaltılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    LED’ler o kadar göze almaz da ayarları bozuktur o dinginlerin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dediğin tek cümle. Uzun yol ciddiyeti taşımamak. Yada şoförlük sorumluluğu almamak. Lakayıt lakayıt araç sürmek. Malesef buda kursların sorumsuzluğunun göstergesi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burada konu sahibinden konuya müdahil olan üyelerin inanıyorum ki iyi bir trafik bilinci var. Çok sayıda üye şimşek etkili farlarıyla ordan burdan gelip selektör atanlardan şikayetçi, normalde yasak diye biliyorum ama dinleyen kim? Çok sıkı trafik denetiminin olması lazım, şehiriçinde yollar babalarının malı gibi araba süren dolmuşçular, şehirler arasında keyfine göre istediği şeritten tır süren kamyoncular, yüz senede yüz km hıza çıkabilen kartal arabasıyla en sol şeritten gitmeye çalışan amcalar, 80 model ford pikapla ne kadar basarsa bassın kara dumandan başka bir varlık gösteremeyen arabasına abananlar ve daha neler neler olduğu sürece trafikte çıldırmamak ne mümkün...
    Bir söz var, adam yola çıktığımda 4-5 araba sürüyorum demiş, boşuna dememiş.
  • Valla 5 senedir okadar rahat arabayla tatil yapıyorımki sormayın. Öesela bu bayram bayramın 2. Gunu cıktım yola ist - gocek . Yollar bomboşşşşş. Donusüde yarın yapacagım oda bomboşşşş olacak. İmkanı olan tatile haftaortası cıkar ve doner. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kapidag yarimadasi ve erdek kamplar yolu. Trnin en tehlikeli yollari. Kamyon girisine yasak olan yollara koskoca damperli, dorseli tırlari gormeye alistim artik.

    Asil uzucu olan yesil isigin yanio sonmeye başlaması na ragmen sirf 3 dk beklememek icin gazi kokleyen insan musvetteleri. Bandirma bankalar sokagindaki isiklarda yayalara yesil isik yanmasina ragmen yayayi kanirta kanirta gecen surucuyu uyardim, adamin ozru kabahatinden buyuk. Kardesim dur diyoruz, yesil bize yaniyor, halen ilerlemeye devam ediyor. Dursana izin ver gecelim dedim, arabayi durdurup once kendisi indi, arkasindan da 3 kisi daha indi aynı aractan,basladik munakasaya. Esnaf ve yoldan gecenler mudahale etti de insan gorunumlu olan bu mahluklar yollarina devam etti....

    Dedigi de su, yesil bana yanıyordu, arada kaldigim icin bastim gaza. Yahu kardeşim, arada kalmaman icin o isiklar var zaten.

    Bursa izmir yolu da ayri bir muamma zaten. Tampon tampona gidiyoruz, adam arkandan selektor yapıyor, yol istiyor. Ne yapayim, onundeki aracin uzerinden mi uçayim. Kenara cekilirsin, gitsin belasini baskasindan bulsun diye, senin yanindan gecerken yavaslayip seni kışkırtıp hata yapmani saglamaya calisir.

    Bir de su var, i 20,clio gibi kucuk araclar, arabadan sayilmiyor. Xtrail, tiguan gibi buyuk ve alti yuksek arac kullandigimda bunu cok daha rahat farkediyorum. Buyuk arac ile seyahat ederken trafikte cok daha rahat hissediyorum, i 20ye oranla buyuk aracta beni sıkıştıran olmuyor diyebilirim....

    Cezalar cok hafif ve trafik ekipleri yetersiz. Sadece hiza bakikiyor. Evet hiz kazalarda buyuk bir etken, buna katiliyorum ama serit ihlali vs gibi durumlar da en az hiz kadar tehlikeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: navigator_

    yazına kısmen katılıyorum, B sınıfı araçlar die bir küçümseme var, ancak arkadas bayan sürücüler konusunda dikkatli olunmalı diyor, ki çoğu gerçekten çok dikkatsiz. Yoksa cinsiyet ayrımı yapıp yazdığını düşünmüyorum.
    Ayrıca uzun yola çıkmadan aracın lastikleri ve genel kontrolünü yapıp öle çıkmak lazım, bayramdan bir gün önce benim de akü bitti, gecenin 23.00 ünde usta getirip yaptırdım. Arac sahipleri araclarının bakımını yapmadan yollara çıkıyor bence asıl tehlike bu!

    Alıntıları Göster
    Çok fazla bayan sürücü tanımıyorum, trafikte gördüğüm halleriyle genelleme yapacak kadar bilgim de yok. Aracımızı eşim kullanır, nazar değmesin senelerdir hiç bir sıkıntı yaşamadık, dikkatli ve sakin bir şofördür.

    Bayram dönemi Hatay-Antalya arası gidiş dönüş yolculuğunda trafikten yana en büyük sorunumuz aşırı parlak farlar ve ne işe yaradığını anlayamadığımız arka sis lambaları oldu.

    Bence üretici orijinalde neyi uygun gördüyse o kullanılmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ay da 10 ila 13 bin km yol yapan birisi olarak yazıyorum .. arkadaş gideceğiniz yere varmak için 5 10 dk erken çıkın evden ölmezsiniz herkesin acelesi var sadece sizin yok... 2 dk beklemeye tahammülü olmayan yavşaklar kendi başınızı yakarsınız umarım başkalarının değil!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pozitif man

    Ne oldu hani kamyoncular trafik teroristıy di, yol kullanmayı bilmeyen, şerit okumayan, altında b sınıfı osuruktan bir araba var diye kamyoncuya otobuscuye artıslik yapan bilgisiz ve saygisiz guruh 70 kişiyi yollarda katlettı.
    kamyoncular bence sorun değil de otobanlarda 3 şeritli yolda sağ şerit uzun süre boş gözükürken 90 la orta şeritte giden otobüsçülere ayar oluyorum. 95 le giden başka bi araç da onu solluyor. gir arkasına bekle. en güzel en sağ şerit otobanda. onda ortada giden lank diye sağa kırıyo bazen.
  • Böyle durumlar yüzünden bi tane şahin almayı düşünüyorum.arkadaş sinyal vermeden atlayanlarin üzerine kırıyor.zenon olanlarin önünde durma derecesine kadar yavaşlıyor.nasıl oluyorsa araba şahin olunca millet agzini acmiyor.her ne kadar karşı olsamda stressiz araba kullanmanin tek yolu bu sanırım.
    Birde trafik cezalarinin ciddi oranda artması gerek.özellikle ofset tarali alanların ihlali,emniyet şerit ihlalleri en büyük kaza sebebidir bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Ayrı bir yorum yapmak istiyorum gurbetçilerle alakalı.

    Kazaların çoğu bunlar yüzünden kaynaklanıyor döviz getirmeseler almayın diye yazarım hatta döviz getiriyorlar yine almayın. Adam 350 gün Avrupa'da araç kullanmış burada sınırı geçince aniden bozuluyor. Sol şeritte 80 le gidiyor ya Almanya'da yap bunu hadi yap neler oluyor görelim. Yerlere çöp atıyorlar, mesafeyi korumuyorlar, ters şeritten geliyorlar sapağı kaçırıp.

    Bir insan 80 IQ bile olsa yine 350 gün araç sürdüğü yere alışmaz mı ? Vicdanlara sesleniyorum
    Bu aşırı milliyetçi olan gurbetteki vatandaşlarımız çok sevdikleri memleketlerini avrupalı asıl yurttaşları gibi küçük gördüklerinden dolayı bu tarz araç kullanıyorlar. Araçlar zaten kiralık, bir sonraki yıl farklı marka,model,plakalı araçla geleceğinden Türkiye'de hiç trafik cezası ödemiyorlar. Gerçi ödese bile euro 7 TL olmuş, kaç kuruşsa verip parasını trafik kurallarını çiğnemeye devam ediyorlar. Yoksa araç kullanmayı bilmemek gibi bir sıkıntıları yok.




  • keşke her yer radar olsa yada bıraksınlar biz de gidelim 140-150...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 12 Haziran 2019; 14:53:30 >
  • Son 10 yıldır ,bu tarz tatil ve bayramlarda , istanbul dan asla çıkmam..Mis gibi otururum evde..bakarım keyfime ..
  • Dostlar burası Türkiye ne bekliyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba kullanmıyorum rahatım bu memlekette trafiğe çıkmak demek kelle koltukta demek bu kadar net.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de en tehlikeli şerit sol şerittir. En öndeki girişi kaçırır ani fren yapar, orta şeritteki biranda 80'le sol şeride geçer arkadan gelen aniden durur, onun arakasındakiler de dursa da illaki biri gelir duramaz arkadan vurur. Ohooo curcuna gibi Maşallah...

    Bu iş düzelmez. Bu 18 yaş üstü şoförlerin hepsinin ölüp yerine yeni gelenlerin prof. trafik eğitimi alması lazım. Çünkü işin iyi eğitimini alan da duyarlı sürücü olan da bir süre sonra girdiği kaba uyum sağlıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4-5 sene araba kullandım şehiriçinde , tampondan takip edenler net piçtir , birşey yaptığını zanneder , bazısı iyi şöför olduğunu ani frene basarak öndekine çaprmayacağını ispat etmek adına tampondan takip eder.

    Işıkta kesinlikle sarıda korna çalar , doğal drag kafası yaşayan tek milletizdir , lastik sarıp el freniyle mi beklememiz lazım adamın 2kb olan beyni böyle çalışıyo malesef.

    Arka sis farı ilk defa bu başlıkta duydum , zengin apaçi ve barzo kafası çok normal.

    Şehiriçi yavaş seyreden kafelerin olduğu bir sokakta park ararken biri tampona yapıştı , 50-60m'den boş parkı görüp olacakları tahmin edip sinyalleri yaktım bekliyorum bana çarpmasını , sağ sinyal verdim parka 15sn önce , adam bana arkadan çarptı , cidden bu durum karşısında insanlığa olan akli inancımı kaybettim o an.

    İndik yüzüne bakmıyorum zor tutuyorum kendimi yanıma geldi , abi kusura bakma acelem vardı dedi , omzundan tuttum tatlı sert , gözüne baktım tampona baktım esneme izi olmuş , derin nefes aldım , dedim sana iyi geceler.

    Sol şeritte üzerime kıranlar oldu :D sağ şeritte sellektör yedim. Yandan geçerken kornaya basıp gülüyorum kızıyolar bide pişkin pişkin.

    Zenon far olayı nargileci şekilde türde apaçiliktir. Bol bol karşim karşim diyen kitlenin salgınıdır, şehiriçinde yaya halde bile rahatsız oluyorum , park halinde birini beklerken bile kapatmıyolar , araba beklerken bile umurlarında değil hep açık.

    Devamlı kavgaya açık sevgiden saygıdan empatiden yoksun şerefsizlerdir kendileri.

    Motora bile zenon far takıp milleti ifrit eden piçler görüyorum.

    Ülkede ceza sistemi yok ki adamın senelik benzin fiyatını ceza olarak kesip aklını alsan sokaklar otobanlar temizlenir , ama işte hangi yerimiz düzgün ki bu normal olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.