Şimdi Ara

A101 Dolandırıcı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • A101 Online sitesinden 14 Eylül 2023 Perşembe günü Elektrikli bisiklet satın aldım ve peşin olarak sanal kartla ödeme yaptım (A101 ücretli 4 taksit uygularken (yani vade farkı alıyor) bankamın bana özel ücretsiz uzun vadeli taksit kampanyası var).

    Sonra Pazar günü bankamın A101 "Gıda Marketi" diye kartıma taksit yapmadığını öğrendim. 17 Eylül Pazar günü siteden siparişimi iptal etmek istediğimde bana Müşteri Hizmetlerini aramam gerektiği bildirildi. Ben de Müşteri Hizmetlerini arayarak işlem iptalini gerçekleştirdim.

    Ancak ertesi gün siteye baktığımda iptal işleminin iptal edildiğini ve siparişimin hazırlık aşamasına geri döndüğünü gördüm. Hemen müşteri hizmetlerini aradım ve bana faturanın kesildiği için iptal işleminin iptal edildiğini, cayma hakkı için siparişin elime geçtikten sonra geri göndermem gerektiğini söylediler. Ben, eğer faturam kesildi ize bana ibraz etmelerini aksi halde Vergi Dairesi başta olmak üzere gerekli başvurularımı yapacağımı söyledim (parayı alınca faturayı kesmeleri gerekiyor bildiğim kadarıyla).

    Toplamda 10 gün geçti ve hala bana ne fatura ibraz ediliyor, ne para iadesi gerçekleşiyor ne de ürün gönderiliyor. Sitede hala "Siparişiniz Hazırlanıyor" yazıyor.

    Sorun şu, Ayın 25'inde (yani yarın) hesap kesim tarihim oluşacak ve ben zamanında karta ödeme yapamazsam A101 yüzünden yüklü bir faiz ödeyeceğim.

    Sizce (lütfen konu hakkında bilgisi olanlardan özel rica ediyorum) nasıl bir yol izlemeliyim?

    Herkese şimdiden teşekkür ederim.


    Not: İnternetten araştırma yaptığımda bu konuda bolca şikayete rastladım. Hatta 32 gündür hala parasını alamayan insanlar varmış. Aklıma şu soru takıldı, 1000 kişiye böyle yapsalar, yaklaşık 10 Milyon gibi bir rakama ulaşır ve ciddi toplu para demektir bu. Gecelik Repoda veya KKM'de veya bir başka yatırım aracında ortalama 10 gün değerlendirseler yüzlerce müşterinin parası kadar haksız kazanç sağlarlar. Bu konunun çok ciddi bir sorun olduğu düşüncesindeyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidemir.3045 -- 24 Eylül 2023; 15:37:1 >







  • A101 e bugüne kadar hiçbir iade işleminde sorun yaşamadım. Siparişiniz elinize ulaştıktan sonra iade edebilirsiniz. Boyutu büyük kargolarda A101 Horoz logistik gibi firmalarla çalışıyor. İade işleminde de yine teslimat adresinden tutanakla alıyorlar ürünü. Ürün A101'e geri ulaştıktan sonra kontrol edip ücretinizi iade ediyorlar.


    Bankaların yaptığı kampanyalarda firma ünvanı önemli. Kartınızın çekildiği posda hangi şirket ünvanı tanımlıysa bankalar ona göre kampanya tanımlıyor. Gıda Market / Yapı Market / Elektronik Market vs. değişiyor kampanya şartlarını iyi okumak lazım.

  • a101'e para kaptıracağını sanmıyorum. zaten onların da böyle amacı olamaz. ama şu dediğin diğer konu önemli. buna bir örnek, emekli maaşlarını verebiliriz. emeklilik promosyonları nasıl veriliyor? herkes bana gel, bana getir derken boşuna demiyor. kazanıyor ki; kazandıklarının bir kısmını paylaşmayı yeğliyor. kazanmasa beleşten promosyon adı altında kimse para dağıtmaz. A101 Dolandırıcı mı? 

  • Maalesef dediğiniz durumun aynısını ben yaşadım. Tüketici hakem heyetine başvurdum. A 101 iletişim kısmından mail aracılığıyla durumu izah ettim. Dalga geçer gibi 1 hafta sonra kargoya verip tarafıma gönderdiler. Mebla sizin ki kadar yüksek olmadığı için uğraşmamak adına kargoyu kabul ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RElS kullanıcısına yanıt

    Siz yaşamamışsınız ama yaşayan çok varmış. İşte alttaki yorumdaki arkadaş. Yetmedi şikayetvar ve ekşi sitelerindeki yoğun olumsuz yorumlar. Ve dahası... Kargonun boyutu önemli değil, önemli olan KANDIRILMAK! Büyüklüğüne ve iktidara yakınlığına güvenerek milleti resmen dolandırıyorlar. Bugün buna kanaat getirdim çünkü hala hiçbir hareket yok. Ne bir mail, ne bir arama, ne de sipariş sayfasına bir hareket. Müşteri hizmetleri de öyle eğitilmişler ki çok samimi bir şekilde sizinle konuşup sizi iyi olduklarına ikna etmeye, sabırla beklemenizi sağlamaya çalışıyorlar. Aklıma dolandırıcıların evet efenim, sepet efenim konuşmaları geliyor. Sanki sizinle dostmuş da sizi korumaya çalışıyorlarmış gibi...

    Neyse, olayı başka mecralara taşımaya karar verdim. Bakalım, hayırlısı.

  • Legolasx kullanıcısına yanıt

    Sizin gibi çok sayıda şikayeti internette araştırma yapınca karşılaştım. Aklıma gelen tek şey A101 vatandaşı kullanarak haricen kar sağlıyor. Olmayan ürünü sözde satarak! elde ettiği paraları başka alanlarda değerlendirerek bizim sırtımızdan para kazanıyor. 10 gün gecikse, Bin kişiden para alsa valla köşe olursun. Bakalım, neye evrilecek bu konu...

  • Az önce Başta CİMER olmak üzere, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulundum. Şikayetvar'a da kaydettim. Ayrıca yeni avukat olan bir tanıdığa olayı iletip ondan da yardım almaya çalışacağım. Tabii Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi'ne de başvuruyorum. Bu işin peşini bırakmayı düşünmüyorum. Hayırlısı.

  • Az önce İnteraktif Vergi Dairesi'nden (muhasebecinin yönlendirmesiyle) sorgulama yaptım ve A101 tarafından bu siparişle ilgili hiçbir faturanın kesilmediğini öğrendim. Yani adamlar resmen YALAN SÖYLÜYORLAR! Kaldı ki tanıdığım muhasebeci de A101'den benzer bir olayla şikayetçi olmuş, iade ettiği bir televizyonun parasını tam 2,5 YIL (yanlış okumadınız, tam iki buçuk yıl) sonra geri alabilmiş. Bu firma resmen sorunlu. Kimseye tavsiye etmiyorum!

  • RElS kullanıcısına yanıt

    Google Play'deki A101 Online uygulaması sayfasına girerseniz benim gibi A101 tarafından resmen DOLANDIRILAN! Binlerce insanın şikayet yorumlarını okuyabilirsiniz (Hatta Google Play puanı bile 1'in altında. Orada 2 yazdığına bakmayın, bot yorumlarla her 10 olumsuzun altına 5 yıldızlı tek kelimelik bir yorum yazarak puanı bir nebze artırmaya çalışıyorlar.) Meğerse A101 çok uzun süredir siteden alışveriş yapanları kandırıyormuş. Hatta "A101 paramızdan para kazanıyor" şeklinde aynı benim gibi düşünen onlarca kişinin yorumunu okuyabilirsiniz. Ve sorun yaşayanların hemen hepsi de büyük ürün alanlar. Yani mali değeri 5 Bin liranın üzerindeki ürün alımı yapan çoğu kişi aynı sorunla karşılaşmış. Bu adamlar/kadınlar resmen ya olmayan ürünleri pazarlayarak veya da sınırlı sayıdaki ürünü birden fazla kişiye bilerek satarak yüzlerce milyon lirayı haftalarca ve hatta aylarca zimmetlerinde tutup insanları mağdur ediyorlar. Birilerinin buna dur demesi lazım!A101 Dolandırıcı mı? 





  • geçmiş olsun hocam. ucuz elektronik ürünlerde A101'in sicili iyidir. hem piyasadan baya ucuza satıp hem de orijinal ürün yolluyorlar (Samsung adaptör, SanDisk kart-SSD vs) ama diğer tarafta böyle pislik yaptıklarını bilmiyordum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün itibarı ile 3 Ekim yani 19 gün sonra hala hiçbir gelişme yok. Ne parayı ne de ürünü göndermiyorlar. Ve her gün yeni mağdurlar ekleniyor. A101 meğerse bu şekilde hem büyüyüp hem zengin oluyormuş. Hiç kimseye A101 Online sitesinden alışveriş yapmayı önermiyorum. Paranızı kaptırmayın!

    Bu arada tüm sosyal medyalarda yorum yapmayı kapatmışlar. Ki böylece kimse kötü yorum yazmasın, para kaptıracaklar uyanmasın diye.

    .


    A101 Dolandırıcı mı?




  • Ben çözdüm arkadaşlar. Avukat Revşan Çiftçi sayesinde paramı çok kısa sürede geri aldım. Size de tavsiye ederim. Kendisi yeni mezun olmuş çok genç bir avukat. Bir tanıdığımın çalıştığı Sürücü kursunda öğrenciydi. O sebeple tanıştık. Çok iyi bir genç. Ruhsatını yeni aldı. Onu arayıp ön fikir alıp, vereceği bilgiler doğrultusunda hareket edebilirsiniz. Tel: (0530) 793 43 05 Kendisiyle konuşup bilgi alabilirsiniz.

    Geçmiş olsun, tez zamanda sonuç alabilmeniz dileklerimle.

    .

    A101 Dolandırıcı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidemir.3045 -- 14 Ekim 2023; 14:54:2 >




  • alidemir.3045 A kullanıcısına yanıt
    ülkemizde sık görüldüğü şekilde "kime geçirebilirsek" mantığıyla çalışıyorlar demekki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAHTE 101 veya borsa siteleri kurup garibanın parasına çöküyorlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • A101 online ile ben de sorun yaşadım. İndirimli fiyattan buzdolabı aldım fakat faturayı indirimsiz fiyat üzerinden kesmişler itirazda bulunduğumda haksız olduğumu söylediler. Tüketici hakem heyetinde bir dostum vardı ona gidip dosya açtıracaktım ki 6 Şubat depremini yaşadık eve gidemedik yasal süre de geçti diye hakkımı haram edip oturmak zorunda kaldım.

  • acht und zwanzig kullanıcısına yanıt

    Bence hala hakkınız olabilir. Şöyle ki, malum 6 Şubat depremi büyük bir olaydı. Bu nedenle o arkadaşınıza veya bir avukata başvurarak bilgi alın. Deprem malumunuz Mücbir Sebep kabul edilmektedir. Bu nedenle mücbir sebep mazeretini kullanıp hakkınızı arayabilirsiniz. Parayı onlara bırakmayın çünkü onların vatandaşın sırtından nasıl paralar kazandığını çok iyi biliyoruz. Öyle haramla maramla da bu iş olmuyor. Haramcılar bu dünyada kazandıkça kazanıyor, mağdurlar arttıkça artıyor. Buna izin vermeyelim artık. Her yolu deneyin. Cimer'e başvurun. Allah yardımcınız olsun.

  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

    Bundan hiç haberim yoktu, öğrendiğim iyi oldu. Borsayla vs. hiç işim yok ama yine de durumu öğrenmek için araştırayım.

  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    MaalesefA101 Dolandırıcı mı?  Aynen.

  • alidemir.3045 A kullanıcısına yanıt

    Hocam depremden sonra tükenmişlik sendromuna girdim inanın kolumu kaldıracak halim yok mental olarak bitik bir haldeyim insanlığa olan inancımı falan kaybettim. Canada ya deprem vizesi başvurusu da yaptım ama siyasi çekişmeler yüzünden toplu retlerin sayısı arttığı döneme geldiği için benim vize başvurumu da reddettiler yoksa ne a101 i ne bimi ben ülkeden ailemden falan komple vazgeçmiştim.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.