Şimdi Ara

A2 Ehliyet Direksiyon Sınavı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
18.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Geçtiğimiz cumartesi yani 7 Eylül'de Ankara'da A2 ehliyet direksiyon sınavına girdim. B sınıfı ehliyetim var ve aktif olarak da araba kullanıyorum.

    Sanıyorum sınav sistemi değişmiş. Eskiden dubaların arasından geçip, düz bir platform üzerinden geri dönüp sınav tamamlanıyormuş. 2-3 dk süren bir sınav yani. Şimdi ise yine dubaların arasından geçiyorsunuz, 2. turda 8 çiziyorsunuz ve 3. turdada düz ilerleyip 1. 2. 3. vites atıp geri dönüyoruz. Tabi her dönüşte düz bir platformdan geçiyoruz yinede. Sonraki aşamadada komisyon araca biniyor ve sizden aracı takip etmenizi istiyor. Trafikde 15-20 dk kadar bir tur atıp geliyorsunuz.

    Konsept bu. Zor bir tarafı yok. Ancak ben bu sınavdan başarısız oldum :) .Ve durum fazlasıyla içime oturdu. Herhangi bir hata yapmadım. Yani heyecan zaten yoktu. Stop ettirme, düşme, dubalara değme, dönüşlerde ayak koyma, yalpalama, dengesiz güvensiz bir sürüş... gibi hiç bir duruma sebebiyet vermedim. Sadece, komisyonun binip trafikde aracı takip ettiğim aşamada, komisyondan biri yavaş gittiğim şeklinde bir yorum yapmış. Diğeri ise yavaş ama dikkatli kullanıyor şeklinde yorum yapmış. Sınav anında herşeyden önce güvenli bir sürüş yaptığımı ve yapacağımı ifade etmeye çalışmıştım. Komisyonun bindiği araç kırmıza geçti, ben takibe ara verdim kırmızıda bekledim. Takip mesafesine uydum. Kavşaklarda mutlaka durdum. Sinyallerime dikkat ettim.

    Acaba ben bu sınavdan neden geçemedim? Sorun yavaş gitmemmiydi sadece?

    Arkadaşlar konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum. İnanın acayip koydu... :)







  • hacı ben sınavda 3 tane duba arasından geçtim herhangi bir şey olmadı yeminle sınav bitiminde hoca bana 95-100 arası bişi alırsın helal olsun dedi sınav sonuçları okundugunda kaldıgımı ögrendim.
  • 6 kişi girmiş bizim kursta, 4 kişi geçmiş benimle bir arkadaş daha kalmışız. yalnız diğer kalan arkadaş dubaların arasından geçemediği söyleniyordu. aynı kefeye konulduğumu düşündükçe sinirlerim bozuluyor hala!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: auzbek

    6 kişi girmiş bizim kursta, 4 kişi geçmiş benimle bir arkadaş daha kalmışız. yalnız diğer kalan arkadaş dubaların arasından geçemediği söyleniyordu. aynı kefeye konulduğumu düşündükçe sinirlerim bozuluyor hala!!!

    Kardeşim aynısı bana da oldu. Tüm etapları eksiksiz tamamladım, gözetmenlerden biri çok güzel kullandın dedi hatta. Pazartesi kaldığımı öğrendim, konilerde slalom yaparken istop ettiren (oha, çüş!) kızın adını sorduğumda geçtiğini öğrendim. Bir dahaki sınavda inşallah adam gibi bi gözetmen denk gelir cümlemize...




  • yeni sistem falan filan denmişti. acaba diyorum göz dağı vermek adına kurbanmı seçildik??? ehliyeti eskisi gibi kolay alamazsınız der gibi!!..
  • şu anda yazılanları okudukca valla şok oldum, kendinden emin herkes ama nasıl oluyorda kalıyor, yani binersin gidiyorsan geçersin anasını satim böyle saçmalıkmı olur, bunu itiraz yeri felan yokmu bence saçmalık... bende giricem yakında sınava.
  • Arkadaşım geçmiş olsun. Baktığımız zaman hangi işi mantıklı yapıyorlar ki? Trafikte yavaş gitmen ve kırmızıda beklemen sınavdan kalman için geçerli bir sebep değil böyle bir saçmalık olabilir mi? Belki slalom yaparken, viraj alırken dönüş yaptığın tarafa bakmaman vs. olabilir mi diyeceğim ama komisyonun bu ayrıntıları bilecek kadar iyi motorsiklet sürücüleri olduklarını asla düşünmüyorum. Ben girdiğimde bu kadar detay yoktu dubalardan git düz gel demişlerdi. Benden sonra alınan kız dubalarda düştü. Bu kıza 80 küsür puan verip geçirdiler. Şimdi kalkıp bu adamın kimi ne mantıkla bırakıp ne mantıkla geçirdiğini düşünmek saçma. Tavsiyem böyle durumlarda birine kameranızla video çekmesini rica etmeniz. Eğer bir haksızlık olduğu düşüncesine kapılırsanız en azından elinizde itiraz edecek bir belgeniz olur. Komisyon da videonun çekildiğini farkederse daha tutarlı olacaktır diye düşünüyorum. Bir dahaki sınavda başarmanız dileğiyle.




  • Arkadaşlar merhaba. Bende bugün A2 direksiyon sınavına girdim 18 senelik B ehliyetim var ve aktif araba kullanıcısıyım. Nasıl bir sistemdir anladım.Kursa yazılırken kardeşim bak ben sadece mobilet kullandım oda 1-2 gün ona göre bana biraz eğitim vereceksiniz dedim adamlar ne aradılar ne sordular. Sınavdan 2 saat önce gel biraz turla dediler sonra sınava girdim. Kalkışta slalomda sorun olmadı fakat nasıl bir platform yapmışlarsa üzerinde sabit gidebilmenin imkanı yok. İncecik bir şey ve cambaz olmak lazım. Tabi platformu tamamlayamadığım için sınavdan kaldım. Acaip derecede canım sıkıldı. Ehliyet kursuna mı kızsam o platformu oraya koyan kanıuna mı kızsam şaşıdım...
  • Benim de motosikletin hız göstergesi bozukmuş 50 ye çıkcam diye 70'i geçmişim sonuç ne oldu pazartesi gidip öğrenicem inşallah
  • bana geçtiğime dair sürücü kursundan mesaj geldi.
    ben sınava girerken hocalardan biri sürekli olarak beni videoya aldı. neden aldı anlamadım.
    sınava ilk giren bendim. benden sonrakileri videoya almadılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevketmehmet

    Arkadaşlar merhaba. Bende bugün A2 direksiyon sınavına girdim 18 senelik B ehliyetim var ve aktif araba kullanıcısıyım. Nasıl bir sistemdir anladım.Kursa yazılırken kardeşim bak ben sadece mobilet kullandım oda 1-2 gün ona göre bana biraz eğitim vereceksiniz dedim adamlar ne aradılar ne sordular. Sınavdan 2 saat önce gel biraz turla dediler sonra sınava girdim. Kalkışta slalomda sorun olmadı fakat nasıl bir platform yapmışlarsa üzerinde sabit gidebilmenin imkanı yok. İncecik bir şey ve cambaz olmak lazım. Tabi platformu tamamlayamadığım için sınavdan kaldım. Acaip derecede canım sıkıldı. Ehliyet kursuna mı kızsam o platformu oraya koyan kanıuna mı kızsam şaşıdım...

    platform tamamen saçmalık zaten, sanki trafikte öyle birşey var ve motosiklet üzerinden geçmek zorunda. Üstelik malzeme metal ve kaygan. Ben yağmurlu havada geçtim ilk denemede ıskalamıştım üzerine çıkamadım hoca tekrar ettirdi de sorunsuz geçtim 2. denemede. Siz düştünüz mü acaba platform sınavdan kalma nedeni değil çünkü. ayrıca kursta iş yokmuş. en azından sınavdan önceki herhangibir günde sınava gireceğiniz motorla çalışma yaptırmaları lazımdı. Zaman kaybınız için kursu sıkıştırın ve en azından sınav parası vermeyin bari. Sorumsuzluk yapmışlar.




  • Herhangi bir düşmem olmadı. Sadece platforma çıkıyorum 1-2 metre sonra aşağı iniyorum. Baştan sona gidemiyorum. Zaten kursa para vermedim 30 tl bir kapora vermiştim. Sınavı geçirtene kadar da para falan vermeyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevketmehmet

    Herhangi bir düşmem olmadı. Sadece platforma çıkıyorum 1-2 metre sonra aşağı iniyorum. Baştan sona gidemiyorum. Zaten kursa para vermedim 30 tl bir kapora vermiştim. Sınavı geçirtene kadar da para falan vermeyeceğim.

    o nasıl bir kursmuş ya öyle

    ama iyi yapmışsınız valla bravo..
  • sevketmehmet S kullanıcısına yanıt
    30TL ya sınava bile sokmazlar. Sizinki sağlam torpil olmuş belli ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    30TL ya sınava bile sokmazlar. Sizinki sağlam torpil olmuş belli ki.

    kış mevsimi şimdi kurslar sinek avlar motor ehliyetinde, olabilir baştan belirtmişti şartlarını.
  • Nasıl bir kurs olduğunu bende anlamadım 4 gün geçti ne arayan ne soran nede para isteyen var Muhtemelen kaldığım için para da isteyemiyorlar. Bimer e yazıp şikayet mi etsem acaba. Bu sefer de evraklarımı yakarlar bir ton sağlık raporu foto sabıka bir ton şeyle uğraşacağım of of...
  • Okudukça içim karardı yarın gidip bir kursa yazılacaktım vazgeçtim.

    boş vaktimde sınav yerine gidip izliyim nasıl bir saçmalık yaptırıyorlar.
  • EX_PRO kullanıcısına yanıt
    ben geçen cumartesi nasıl girdiğimi anlatayım istersen.

    dubaları dizmişler. bi sağa bi sola dubaların arasından sinyal vererek gittim.
    en sonda bi boşluk vardı. orda 8 çizdim.
    sonra dönüşte dubalara girmeden, düzlükde saatte 50 km/hız ı görecek kadar bastım.
    dubaların bittiği yerde durup aynı işlemi tekrar ettim bi kaç defa.
    bu işlemin sonunda "biz seni takip edeceğiz" dediler ve sınav güzergahında aracı kullandım. onlar arkadan takip ettiler.
    tekrar dubaların oraya geldiğimde saate bakıp "senin daha 10 dakikan var. biraz daha sür" dediler.
    ben dubaların arasından gidip düz gelme işlemine bi kaç kez daha devam ettim.
    düz gitme platformunu göstererek "burdan gitmicem mi hocam" dedim.
    "onu karıştırma" dedi. bugünde sertifikamı aldım :-)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EX_PRO

    Okudukça içim karardı yarın gidip bir kursa yazılacaktım vazgeçtim.

    boş vaktimde sınav yerine gidip izliyim nasıl bir saçmalık yaptırıyorlar.

    Ben, sınavdan bir önceki gün, param gitti; bilseydim girmezdim demiştim, şans eseri geçtim. Şansını arttırmak istiyorsan dediğin gibi git izle ne tür motorla neler yaptırıyorlar sizin orda, sonra o tarz bir motor bulup uzun süre çalış derim.
    Sakaryada vitesli motor mecburi mesela ve dubalar arası slalom, 8 çizme, inşaat kalası üstünde düşmeden ilerleme ve 10 kilometrelik parkurda trafik kuralları dahilinde bir sürüş yapmanızı istiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifo -- 5 Aralık 2013; 0:58:48 >
  • biraz çalışmak şart desenize.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.