Şimdi Ara

A2 Ehliyet Direksiyon Sınavı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
18.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Artık böyle görüntüler yok desenize..

    http://www.youtube.com/watch?v=KtQEk8U2TZ0




  • hasseARF kullanıcısına yanıt
    o kadar kolay değil işte artık. 2014 de gelecek yasa ile kimbilir nasıl olacak.
  • Tariflere uygun en güncel hali bu sanırım, bu da çok zor sayılmaz. (scooter kullanılması kafa karıştırıcı ama..)

    http://www.youtube.com/watch?v=bTJU02cbEDE




  • hasseARF kullanıcısına yanıt
    Bu değil. Güncel uygulamada en azından büyük şehirler için şöyle:
    - Motosiklet scooter değil 150cc vitesli kanuni, mondial vs.
    - 4-5 kuka arasından geçme
    - geri dönüş
    - platformdan geçme
    - Belirlenen güzergahta gidiş dönüş yaklaşık 7-8km lik trafikte sürüş (sizi arkadan kurs aracı ile takip ediyorlar)

    Sollamalarda ve dönüşlerde sinyali unutmayın, duruş ve kalkışa dikkat hepsi bu.
    Düşmedikten sonra geçersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 6 Aralık 2013; 14:29:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    Bu değil. Güncel uygulamada en azından büyük şehirler için şöyle:
    - Motosiklet scooter değil 150cc vitesli kanuni, mondial vs.
    - 4-5 kuka arasından geçme
    - geri dönüş
    - platformdan geçme
    - Belirlenen güzergahta gidiş dönüş yaklaşık 7-8km lik trafikte sürüş (sizi arkadan kurs aracı ile takip ediyorlar)

    Sollamalarda ve dönüşlerde sinyali unutmayın, duruş ve kalkışa dikkat hepsi bu.
    Düşmedikten sonra geçersiniz.


    Genel olarak böyle gibiydi Sakaryadaki de, fakat trafik kurallarındaki tek hatada bile bırakılan oldu. Bir hafta biraz rahat bir hafta çok sıkıyorlar.
  • fifo F kullanıcısına yanıt
    Yeni yönetmelikle eğitmenler uygun görürse heyecandan bile vermemek gibi bi hakları var ben almayım dursun diyordumda bizimkiler al ne olur ne olmaz demişti iyiki almışım 4 duba içinden geçtim aldım a2 yi, b deseniz zaten kolay 2 km git göbekten dön 2 km geri gel bitti hayırlı olsun dediler.
    Ama yeni yönetmelik daha iyi bir eğitim için ancak başlarda bu tür olaylar olucaktır.
  • Yarin direksiyon sinavina girecek var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yaz için düşünüyordum gözüm korktu şimdi,önce motor alıp sonra ehliyet mi alsak acaba :s

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün tekrar sınava gireceğim bakalım platformdan inmeden düz gidebilecek miyim? Eğer motor kullanmayı bilmeden kursa yazılıp ehliyet almak isteyen varsa kesinlikle yazılmasın. Önce gidip bir motor alsınlar 1-2 ay kullanmayı öğrensinler sonra kursa gitsinler. Kurslar biz eğitim vermiyoruz sadece sizi sınava sokuyoruz diyorlar. Eğitim için özel hoca tutun diyorlar. Ehliyet olmadan motor kullanmayı öğrenmeye çalışırken bir çocuğa falan dokunsan allah muhafaza gittin. Kim çıkardı bu platformu yahu??
  • ben öyle yaptım tavsiye ederim zaten eğitim verilmiyor çoğu yerde verenlerde abartı bi ücret istiyorlar al kendi kendine öğreniyorsun zaten ben motor almadan önce platform gözümde çok büyüyordu şimdi hiç şüphesiz geçerim diyorum
  • Arkadaşlar sınavdan geçtim... Saat 12 den 4:30 a dek kursun motorunun tepesinde soğukta platform geçme antrenmanı yaptım. Ellerim ayaklarım her tarafım dondu... Yaklaşık 100-110 defa plaftorma çıktım indim. Bir kere de düştüm :( kursun motoru haşat oldu gerçi 1000 tl lik çin motoru ama :) . Sınavda ilk seferinde platfornun yarısına kadar gidebildim yarısında aşağı indim. Heyet tekrar geç dedi. Yaa allah dedim ve platfornun ilerisine bakarak geçişimi tamamlayabildim. Ne kadar zormuş o platform dan inmeden geçebilmek offfff... Sonrada 15 dakika kadar arkamdan heyet araba ile takip ederek sınavı bitirdi. Yalnız hem slalomu hem de platformu kusursuz tamamlamanız lazım yoksa dışarı çıkarmıyorlar...
  • valla benim ağzım yamuldu komisyona kaynamaktan.c.tesi sınava girdim sonuç hüsran slanomda ve trafikte sıkıntı yok.platformdan 3 kezde 1 kere gecebildim hava sartlarından dolayı hava buz gibi ve deli gibi yagmur yagarken sınava girdik.sonuc hüsran tekrar giricez bakalım ne zaman olursa.artık eskisi gibi kolay deil arkadaslar adamlar direk bırakıyolar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhanmehmet

    hacı ben sınavda 3 tane duba arasından geçtim herhangi bir şey olmadı yeminle sınav bitiminde hoca bana 95-100 arası bişi alırsın helal olsun dedi sınav sonuçları okundugunda kaldıgımı ögrendim.

    Kişiliksiz insan dolu bu ülkede, aynı duruma yakalandım bende.
  • Yazın girdim bende aynı bu şekilde.

    20 kadar dubanın etrafından sağ,sol geçerek ilerliyoruz daha sonra 4 tane duba var bu dubaları arasındaki alanda 8 çiziyoruz.

    8 çizmeyi tamamladıktan hemen sonra 2 duba daha bekliyor 2 duba arası ortalama bir kol mesafesi kadar buradan da 8 çizmeyi doğru tamamlarsanız ortalama 190-220 derece arasında bir açı ile manevra yaparak 2 dubanın arasından değmeden geçmeye çalışıyoruz.

    Manevrayı yaptıktan sonra yaklaşık bir 50-60 metre 3. vitese kadar atıyoruz ve demir levhanın üzerinden geçiyoruz.

    Eğer komisyon ilk platformdan geçti onayını verirse 2. sınav başlıyor şehiriçi-şehirlerarası yol karışık yaklaşık bir 20-25 kilometre motoru aktif trafikte sürüyoruz.

    Sınav tamamlandı.

    Sınava girdiğim motor: Mondial'in MG 125 Classic modeli idi bizim kurs scooter ve cub motor yasak dedi fakat 2-3 sürücü kursu cub ile sınava girdi bir sıkıntı çıkmadı sistem tam oturmadığından kimse sınavın nasıl olduğunu pek bilmiyor 1-2 sınav sonra cub motorda yasak dediler.

    Şehirlerarası yola çıkarsanız gereksiz yere yavaş gitmeyin ben 90 sınırı olan yolda 85 ile gitmiştim sınavım çabuk bitsin diye acelem vardı.


    Fakat pratik yapmayan adama demir levha gerçekten zor geliyor ben baya zorlandım en azından o kısımda bol bol üzerinden geçmek gerekli.

    Ek olarak bizde demir levhadan geçemediğin zaman telafisi yoktu 1-2 kez daha denettirmiyorlar girdiğim grup yaklaşık 25 kişiydi 5-6 arkadaş kaldı levha yüzünden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 14 Aralık 2013; 23:51:35 >




  • İşin kötüsü sürücü kursları bile yeterli eğitimi vermiyor. Verilen paranın içinde direksiyon eğitimi adı altın da para alıyorlar ama eğitim yok.
    Sınavdan önce özel eğitim almak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim. Kursa alamayacağınız eğitime vereceğiniz ücrete iyi bir direksiyon eğitimi alabilirsiniz. Ankara motosikletli kuryeler derneği olarak Özel derslerimiz mevcuttur. facebook.com/motosikletlikuryeler sayfasında mesaj atarak bilgi alabilirsiniz.
  • Bugün gittim tokat'ta A2 ehliyet sınavına herkes girdi parkurdayız daha trafiğe çıkmadık motor atlas 125R dı vitesinde problem vardı ve çok titriyordu ben düzgünce gittim geldim. hiç bir hatamda yoktu. ne ayağımı yere koydum ne sinyali eksik verdim mis gibi gittim geldim sen bidahakine gir dediler :S
  • ben de dün girdim sınava.önceden gerçekten çok kolaymış.scooterla girmeler,3 dubadan geçip geri dönmeler bitmiş artık.bitmelide.sınavda herkes yarım saatlik süresini doldurmaya çalıştı.hemen elenenler hariç tabi.platformdan geçemeyen veya ayağını yere değdirenlere ikinci bir şans tanınmadan elendiler.
  • bende bugün sınava girdim. eskiden söylenenlere göre oldukça farklı bir sınavdı. platform üzerinden gitmek ve dubaların arasından geçmek ilk aşama, takip eden araba eşliğinde trafiğe çıkma ise ikinci aşamaydı. daha önce hiç bir tecrübem olmamasına rağmen, mevcut motorumla(yamaha delight) evimin etrafında attığım turlardan dolayı rahat bir sınav verdim. 20 dakikada söylenen parkurları tamamladım ve 10 dakikada motorun üzerinde sınav süresinin bitmesini bekledim. özellikle düşmeden platform üzerinden ve dubaların arasından geçmek, ayrıca trafikteyken sinyalleri doğru vermek ve kapatmaya çok önem veriyorlar. çok hızlı yada yavaş gitmemek önemli (ortalama 30km)

    akşam 17.30 civarında kursu aradım ve başarılı olduğumu öğrendim. bundan sonraki aşama, 10 gün kursun sertifikayı hazırlamasını beklemek ve sonrasında emniyete gidip ehliyeti almak şeklinde imiş.
  • ben de sağolsun bir arkadaşımın motoru ile çalışarak bu sınavı verdim.sürücü kursuna yazılırken,hiç bilmediğimi belirtmeme rağmen hiçbir eğitim vermediler.sadece sınava 1 gün kala gelin çalışın dendi.bu iş öyle 10-15 dk.kullanmakla olmaktan çıkmıştır artık.kimse sürücü kursu eğitimi var diyerek ehliyet işine girişmesin,kalırsınız.ya önceden biliyor olmanız ya da vitesli bir motor bulup çalışmanız gerekli.en kısa zamanda da güvenli sürüş eğitimi almakta fayda var.
  • Merhaba B + A2 ehliyetine yazıldım. 3 Şubat'ta B direksiyon sınavına girdim geçtim bugün 3 mart. Tam 1 ay geçti ve A2 direksiyon sınavına giremedim. Bilgili arkadaşlar bi yardımcı olursa sevinirim. Artık adamları aramaya utanıyorum. Normalde bu kadar uzun sürüyor mu eğer sürmüyor ise basıcam B alıp sildiricem kaydı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.