Şimdi Ara

A8 5600 sogutucuya yapisti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gunaydin. Bilgisayar kapanip duruyordu, problemin cpu isinmasi oldugunu belirleyince cpuyu kontrol ettim. 100+ derece gosteriyordu kapandiktan sonra biostan baktigimda. Stok sogutucuyu kontrol ettim cok sicakti. Fan calisiyor gibiydi ben de hem fani temizlemek hem de termalin macunu kontrol etmek icin cikartmaya calistim. Sogutucu fan ve cpu tek parca olarak elime geldi. Cpu fana yapismis, kimildamiyor. Bu gibi durumlarda garanti gecerli oluyor mu? Onerileriniz nedir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Dimdik yukarı doğru çekmek yerine soğutucuyu sağa sola kaydırmanız gerekiyordu. Böylelikle macun üzerinden kayan soğutucunun işlemci ile temas yüzeyi azalıp kolayca ayrılacaktı. Hiçbir soğutucu direk yukarı doğru çekilmez. Sorunuza gelecek olursak işlemcideki pinler yamulmuş olabilir. Onları kontrol edip cımbız ile çok titiz bir şekilde düzeltmeniz gerekiyor. Çünkü düzelteyim derken kırma ihtimaliniz düşük de olsa var. Her şey yolunda giderse işlemci eskisi gibi çalışır.

    Garantiye gelecek olursak yasal olarak kullanıcı hatası olduğundan garanti kapsamına girmemesi gerekir. Fakat firmaların ne yapacağı da pek belli olmuyor. Haklı olana hakkını vermedikleri gibi bazen çok şanslıysanız güzellikler de denk gelebiliyor.

    Macun yenileme işlemine de değinelim. Eski macunu kart gibi bir malzeme ile soğutucudan ve işlemciden hafif hafif kazıyarak çıkartıyoruz. Bu işlem macun kurumuş olsa da taze olsa da aynı. Kurumuşsa parça parça dökülür tazeyse kartın ucunda birikir. Kartı silip tamamen temizlenene kadar işleme devam edin. Termal macunu nohut tanesi kadar sıktıktan sonra soğutucu bloğu işlemci üstüne oturtup çok hafif dairesel hareketlerle gezdirerek macunu yayın. Klipsleri kapatın ve sıcaklık testi yapın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Soğukken değil de işlemci hala sıcakken veya soğutucuyu saç kurutma makinası gibi şeylerle tekrar ısıtıp öyle çıkartın diyorlar.
  • Cevaplar icin tesekkurler. İslemci 100 dercenin uzerindeydi ama yapisikti cikmiyordu. Simdi cikarttim macunu degistirdim fanin rpm ini arttirdim simdi isinma problemi kalmadi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.