Şimdi Ara

ABD'nin 1972'den bu yana Ay'a iniş yapan ilk uzay aracı 'Odysseus' yan yattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABD'nin 1972'den bu yana Ay'a iniş yapan ilk uzay aracı 'Odysseus' yan yattı
    ABD merkezli Intuitive Machines şirketinin "IM-1" misyonu kapsamında uzaya yolladığı "Odysseus" adlı uzay aracının, iniş yaptığı Ay'da yan yattığı bildirildi.



    Intuitive Machines Üst Yöneticisi (CEO) Steve Altemus, konuya ilişkin basına yaptığı açıklamada, Ay'da yan yatan Odysseus'un iniş yaparken aracın yatay hareketi sırasında ayağını kayaya takıp devrilmiş olabileceğini söyledi. Altemus, devrilmiş olmasına rağmen aracın oldukça fazla operasyonel kabiliyetinin bulunduğunu söyledi.



    Şirketin ilk açıklamasında ise Ay'a ilk inişi sırasında Odysseus'un dik durduğu belirtilmişti.






    Odysseus ile 1972'den bu yana ilk kez Ay'a iniş



    ABD'li özel şirket Intuitive Machines'in "IM-1" misyonu kapsamında Ay'a iniş için geliştirdiği uzay aracı, 15 Şubat'ta SpaceX üretimi Falcon 9 roketiyle ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılmıştı.



    Uzay aracı, 23 Şubat'ta TSİ 02.23'te Ay'a iniş yaparak 1972'deki "Apollo 17" misyonundan bu yana Ay'ın yüzeyine yumuşak iniş yapan ABD'ye ait ilk özel uzay aracı olarak tarihe geçmişti.



    Ayrıca Bkz.ABD, 1972’den sonra ilk kez Odysseus ile Ay’a indi!



    4,3 metre yüksekliğindeki altı ayaklı karbon fiber ve titanyum iniş aracı, NASA'nın Artemis Misyonu kapsamında kullanmayı planladığı 6 farklı deney için de yük taşıyordu.



    NASA, birkaç yıl içinde Ay'a insan gönderme planları kapsamında Ay teslimatlarını ticarileştirme çabalarının bir parçası olarak, Odysseus'u inşa etmesi ve uçurması için Intuitive Machines şirketine 118 milyon dolar ödemişti.



     









  • Yalnız insanları yanlış bilgilendirmeyelim.Amerika Aya ilk insan göndermeyi başaran ülke olmuştur.Evrim gerçeğini kabul etmeyen hayallerde yaşayan birtakım insanlar kendilerine güzel masallar yazıyor.Bu hem hastalık hem de yanlış enformasyona sebep olur.Lütfen hurafelerinizi kendi tarikat mensuplarına anlatınız.

    Bu düz dünya zihniyetlilerin burada yorum yazmalarını DH'e yakıştıramıyorum. Bu tür kişilerin yorumlarını okumaya artık tahammülüm kalmadı ve az önce blokladım.. Bu zihniyetteki insanların yorumlarını okumak sadece zarardır. İşin şaştığım tarafı, bunlar kendilerini başkalarından çok daha üstün kabul ederek uzun yorumlar yapmalarıdır.
  • Eee napak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1970lerde tek bir ülke Ay'a insan indirmek için doğrudan ve dolaylı yoldan onbinlerce insanı çalıştırdığı projenin maliyeti 100 milyar dolardan fazla.

    2024'de pek çok ülke ortak çalışarak Ay'a insan indirmek için doğrudan ve dolaylı yoldan yüzbinbinlerce insanı çalıştıracağı projenin maliyeti 1 trilyon dolardan fazla olur, bu kadar para harcasalar bile yine Ay'a insan indiremezler.

    Neden acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 25 Şubat 2024; 7:23:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aya birden artan ilginin nedeni nedir acaba. ozel sektor para kazanmiyacagi yerlerde dolasmaz. helyum3 ile ilgili bilmedigimiz bir gelismemi oldu acaba.

  • Fotoğrafın hızla gelmemesinden, şüphelenmiştik böyle bir durum olabileceğini.

    Böylede güzel fotoğraflar verebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki hakkaten gitmemişler 1960 da



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihaitachi -- 25 Şubat 2024; 0:28:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Zamanında Space X belgeseli izlemiştim.Orada Space X yetkilisi Mars'ı ve diğer gezegenleri kolonileştirmek için önce Dünya'ya en yakın gezegen olan Ay üzerinde insanlığın tecrübe kazanması gerektiğini söylemişti.Bunun nedeni söylediği gibi Ay'ın Dünya'ya daha yakın olması ve daha ulaşılabilir olması.Yani mesela Ay'a giden insanlar Ay'da bir sorun yaşarsa Dünya'dan Ay'a yardım gönderilmesi ya da Aydakilerin Dünya'dan gelen yardımla tahliye edilmesi hem daha hızlı hem de daha kolay olacaktır.Ancak benzer bir sorun Mars'ta yaşanırsa en erken Mars'a ulaşmak günümüz teknolojisi ile 6 ayı bulacaktır.


    Yani son zamanlarda Ay'ın tekrar popüler olmasının nedeni bu...Önce Ay üzerinde kolonileşme ve insan yaşamı üzerine tecrübe edinecekler,farklı gezegende insanların yaşaması için lazım olan teknolojiler icat edecekler ve bunları geliştirecekler ardından da Mars görevini başlatacaklar...





  • Terslik olduğu yayında da belliydi, narratorlar çok kötüydü, "we are not death yet" falan dediler, yani 1-2 yıl sonra aya gidecek adam için söylenecek cümleler mi bunlar. Genel olarak bu ay takımı sanki daha zayıf gibi geldi bana, tasarım da kötü yani.

  • Nasa'nın bu beceriksizliklerini gördükçe Ay a gidilmedi komplocularına bir "acaba?" Diyesi geliyor insanın. Çin muhtemelen ABD ye nal toplatacak yeni uzay yarışında ki space x gibi özel girişimler olmasaydı ıss ye astronot gönderecek becerisi olmayan NASA hala Rusya da (bizi de götür diye) ağlıyor olurdu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt
    Neden?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Saatte 27.000 km hızla ilerleyen kapsülü saatte 3.600 km hızla ilerleyen dev bir kütlenin üzerine indirmek kolay değil.

    Ben hala Uzay mekikleri ile Concorde uçaklarnın üst üste yaşanılan kazalar sonucu ortadan kaldırılmasının bir komplo olduğuna inanıyorum...

  • erkahn kullanıcısına yanıt

    bundan 60 yıl önce uzaya gittiğine inanak mı napak ?



    bu palavraya inana var mı? hala şaşırıyorum. işte 911 de olduğu gibi tüm dünya ile billur geçtiler. Aya gitme bir göz boyaması idi. aynı dönemlerde amerika, sürekli arapları "şiacılık" ile korkutuyordu. amaçları, arapları kendilerine köle yapmaktı.


    neden acaba?


    petrolü dollar ile sattırmak için :) önce beleşten silahlar verdi. sonra daha da silah istenince "altının yohusa, petrolünü dolarınan zat, zonra estedüğün gadarı dolarnan zülah alabeycen yehenüm" e dödürdüler işi.



    düşün, sovyetler döneminde petrol ruble ile satış görseydi sence ne olacaktı? ufak bir örnek:


    Brezilya petrol alıcam diye köle olmayacak, böylece amazon ormanlarını yıllardır amerika'ya beleşe sömürttürmeyecekti. Sen de o ağaçtan gördüğün çoğu amerikan evlerini, lüks ahşap dekoreler ile göremeyecektin. çünkü o evler pahalı olacaktı.




    Rusya'yı bu savaşta neden destekliyorum 101 maddeden 3 madde yazdım.





  • khaos kullanıcısına yanıt

    2kb of ram ile aya gidildi yegenım... hemde 2cm polimer kaplama içinde manyetosfer dışında güneş radyasyonlarına rağmen gettük yeghenım ABD'nin 1972'den bu yana Ay'a iniş yapan ilk uzay aracı 'Odysseus' yan yattı 



    Rammstein'da kalemini satmadan önce yaptığı çektiği klipler müzikler. son birkaç yıldır tam amerikan liboşluğunu yayan guruba döndüler.



    ABD'nin 1972'den bu yana Ay'a iniş yapan ilk uzay aracı 'Odysseus' yan yattıRammstein Officialyoutube
    ► Website: http://www.rammstein.com ► Shop: http://shop.rammstein.de Premiere: August 20th , 2004 (MTV Select) Shoot: 6th - 7th of August, 2004 Location: Ruins of the former chemical site Rüdersdorf near Berlin Director: Jörn Heitmann Single: Amerika From the Album: Reise, Reise The AMERIKA video was filmed in the ruins of the former chemical factory in Rüdersdorf near Berlin under the direction of Jörn Heitmann. It was the fourth video he directed for Rammstein. For two days, from 5 p.m. to 5 a.m., the band stood in front of the cameras. The spacesuits for the moon scenes were rented from Hollywood and 240 tons of ash were needed to create the moon landscape. #Rammstein #RammsteinOfficial #Amerika #ReiseReise #Раммстеин #духаст #деутсчланд #сонне #енгел #америка #реисереисе
    https://www.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM



    Güneşe 12 milyon kilometreden sadece 0.00036 km daha yakınsın ama şu güneşin şekline bak.



    ABD'nin 1972'den bu yana Ay'a iniş yapan ilk uzay aracı 'Odysseus' yan yattı

    ABD'nin 1972'den bu yana Ay'a iniş yapan ilk uzay aracı 'Odysseus' yan yattı  ışıma bulur da yapmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 25 Şubat 2024; 14:28:19 >




  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    hocam duyduğuma göre almanyadan rusyaya taşınacakmışsınızABD'nin 1972'den bu yana Ay'a iniş yapan ilk uzay aracı 'Odysseus' yan yattı 

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Yalnız insanları yanlış bilgilendirmeyelim.Amerika Aya ilk insan göndermeyi başaran ülke olmuştur.Evrim gerçeğini kabul etmeyen hayallerde yaşayan birtakım insanlar kendilerine güzel masallar yazıyor.Bu hem hastalık hem de yanlış enformasyona sebep olur.Lütfen hurafelerinizi kendi tarikat mensuplarına anlatınız.

  • Abd nin 30 40 sene önce Ay a insan indirdiğine inanan kör cahiller varsa, Alıntılasın beni, Engellemek istiyorum..

    Ulan daha bu teknolojiyle aracı düzgün indiremiyorsun, bir de gelmiş diyor ki, Biz insan indirdik.. Yetmedi geri Dünya ya getirttik PUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    Buna inanmak için gerçekten zır cahil olmak gerek..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atını Öpen Kovboy -- 25 Şubat 2024; 11:21:19 >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    toplumlari gercek manada motive eden 2 neden vardir, biri korku oteki kazanc. diger sayilan tum nedenler gostermeliktir ana nedenin kiliflaridir yada aracilari. ilk apollo ay gorevleri bile amerikanin teknolojik ve kulturel ustunlugunu kaybetme korkusuyla yapilmistir. sorarsan insanlik icin kesif ilerleme icin yaptik derler. bugune bakarsak marsi kolonilestirme ayda ust kurma korkunc maliyetleri olan uzun yillara yayilacak isler. arkadasinda gercek bir kazanc beklentisi olmadan kimse bu kadar yuke uzayin kesfi diye girmez, ozel sektor hic girmez. ozel sektor dedigin sirketler her ceyrekde yatirimcisina hesap verirler, yatirimlarinin karsiliginda kazanc getirecek ne yaptiklarini anlatirlar. ozel sektor aya bu kadar ilgi gosteriyorsa altinda mutlaka kazanc olmali. belki ayi meteor madenciligi icin sicrama tahtasi yapmak istiyor olabilirler yada gelecegin enerjisi olarak helyum3 fuzyonu goruluyor olabilir. helyum3 dunyada bulunmaz ama ay topraginda gunes ruzgarlarindan gelen bolce helyum3 mevcut.





  • aya insanın 52 yıl önce ayak bastığına inanan teknoloji ve bilimden anlamıyordur net. Aya insan hiçbir zaman ayak basmayacak bu da bir gerçek

  • yan yatma ihtimalini düşünmüşlerdir herhalde

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.