Şimdi Ara

ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.962
Cevap
38
Favori
446.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birol özsoy

    teşekkürler.
    araç yine yaptı, bir iki yere gösterdim bir şey diyemediler kontaktan olabilir de olmayabilir de dediler ancak değişince anlarız dediler.
    kontak değişecek dediniz kapı kilitleri ile beraber hepsi mi değişecek yoksa kontağın içerisinde anahtarla ilgisi olmayan bir yer mi değişecek,
    kontak neden yapar bunu tamir edilemez mi? kontağın tüm setine 300 tl diyorlar.

    geçmiş olsun, sizin sorununuza oto kilitçisi bakıyor, termik(termal) arızası, ustasına göre 50-100 lira masrafı olur, ben yaptırdım ama arkadaşım olduğu için para almadı. kontak komple değişmez korkmayın. sökme+takma+işçilik+insaf = ödeyeceğiniz tutar. birkaç ustaya sorup fiyat alın. anahtarı vs... değişmez, en fazla 1 saat içerisinde yapıp verirler. iyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • newrophat kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.
    kontakta bir parça var termik galiba, onun temizliği ile ilgili bir şeyler buldum, onu temizlemeyi deneyeceğim bugün, sonra bakayım duruma göre kilitçiye de göstereceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veysi_kul

    Ogün usta kolay gelsin Arkadaşlar kolay gelsin..
    bayadır uzaktık yine sorunumuz var bizim ihtiyarla
    uzun zamandır sorunsuz biniyordum bi iki haftadır lpg de sorunum var.Sorunu kısaca şöyle anlatayım akşam evin önüne çekip lpgde stop ettiğimde sabah benzinde çalışmasına izin vermiyor.. ama benzinde saat gibi benzin sistemi tamamen kontrol edildi hiç sıkıntı yok bu arada ne zaman lpgyi açsam araç bekledimi çalışmıyor ama bekledimi kısa aralıklarla kontak açsam sıkıntı yok ! aracı çalıştırmak için lpgye alıyorum biraz boğukta olsa tek kontak çalışıyor (lpg Sıralı)
    muhtemelen lpgde sorun var ama aracı çalıştırıp gittiğimde her hangi bir sorun bulamadılar arabayı bıraktım terslik bende sıkıntılı araç sabah çalıştı !
    Atiker Abone merkezini aradım durumu anlattım 4 tane sebepten olur lpgden diyorlar ama burada bulamıyoruz kaç kez baktığımıza rağmen muhtemel sorunlar
    1. Regulatörde sızıntı var gaz bırakıyor
    2. Enjektörler gaz sızdırıyor olabilir
    3. Beyin arızalı sabah benzini bırakmasına izin vermiyor benzin kesiciye muhtemelen
    4.Gaz kesicide sızdırma vardır gaz sızınca benzin pompasıyla arada role var gazı kesemiyince rolenin benzin basmasına izin vermiyordur diyor !
    Büyük ihtimal 4. arıza diye tahmin ediyorum çıkınca bilgi amacılı yazarım inşallah..
    fakat şöyle bir durum var bir kaç usta bana arabanın beyninde de sorun olabilir diyor en az 250-300 kmm benzinle gitmemi arabanın yakıt kalibrasyonunu tekrar sıfırlayacağını daha sonra lpgye geçince sıkıntı kalkacağını söylüyorlar kafama takılan kısmı bu yaklaşık 100km gittim benzinle zaten inşallah faydası olur ..
    Bide 95 kurşunsuz yok piyasada kaldırılmış 97 koyduk mecburen bunla ilgili sıkıntı yaşarmıyız ne gibi dezavantaşları olacak ?


    Kolaygelsin arkadaşlar..
    Benim sıkıntının sebebini yazayım dedim belki faydası olur !
    Benzin pompası üstünde zaman rolesi var lpgye geçince benzin ponpasını durduran o zımbırtı arızlıymış pompanın düzensiz çalışmasına neden oluyormuş tahmin ettiğim gibi.. Zaman rolesi 25 tl aldım değiştim yok o bozuk değil demelerine rağmen şimdi sıkıntısız biniyorum şükür tek kontak çalışıyor benim ihtiyar..




  • Arkadaşlar boğaz kelebeği temizliği yaptıracağım bu konuda bilgisi olan var mı ?
    Hava akış metrede baya tozlanmış nasıl temizlemeliyim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veysi_kul

    Arkadaşlar boğaz kelebeği temizliği yaptıracağım bu konuda bilgisi olan var mı ?
    Hava akış metrede baya tozlanmış nasıl temizlemeliyim ?

    Dün temizlik işini hallettim 10 liraya balata spreyi 20 lira işçilik(işçilik buji değişimi dahil) 40 lira buji (bosc) ihtiyarın ciğerleri açıldı.. ronaltide oynaşma son buldu :) Arabanın boğulduğunu hissediyorsanız ve son zamanlarda yakıt tüketiminiz artıysa tavsiye ederim




  • Arkadaşlar cümleten Selamınaleyküm.

    Bende artık bir hyundai kullanıcısıyım.1998 Model 1.3 ls modelini aldık. Araçtan memnun kaldım. Biraz keyfe keder değişiklik istiyorum. Acaba bahar mümkün olur mu ?

    Örneğin Gösterge panelinde Devir saati yok. Devir saatli olan gösterge panelini taktırmak mümkünmüdür ? Sağlıksız olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoşgeldin kardeşim ...hayırlı olsun..
    Aracın orjinalliğiyle oynamak yerine motor sporlarında kullanılan gösterge panelleri var yan direğe veya göğüs ortasına montajlanan onları tavsiye ederim..
    body kit falan yaptır motorla eksozla fazla oynama tavsiyem 3-5 beygir bile kazandırmıyo çoğu uygulama ve yakıt sarfiyatın artıyor..
    Araban temizse ve uzun süre kullanmayı planlıyorsan yağına suyuna dikkat et bakımlarını aksatma bi sıkıntı çıkarmaz yolda koymaz kolay kolay...
    yok bu sene bineyim seneye değişirim diyorsan hiç uğraşma 1.5 gls accent tavsiyem fiyat performans gayet iyi...
  • Bu arada senin 1.3ls de devir kesici yok bildiğim kesiciye falan girmez haberin olsun ..
  • Allah razı olsun hocam. Rabb'im kazadan beladan korusun cümlesini.

    Gls düşünüyordum bende binmek için temiz bir araç bulduğum için ls aldım hatra binayen güzel fiyata aldık. 2. Sahibinden kaza boya yok. Bakımlarını ankara ostim de servisinde yaptırdım. İllaki performans olarak 1.5 gls kadar olmayacak biliyorum ama uzun süre binmeyi düşünüyorum.

    Orjinal gösterge paneli taktirsam uygun olur mu diye düşündüm. Fakat dediğiniz gibi sol dikiz aynasınin oraya devir saati yaptirilabilir. Aklımda bi kaç soru var aslında bunlarida söylemek isterim. ön camları otomatik yaptırmak tuzlu mu olur ? Araç 1.3 abartı olmadan beygir artırılabilir mi. Pek bilmediğim için bu modeli açıkçası aklıma birşey de gelmiyor. Şimdiden teşekkürler hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amin cümlemizi inşallah hocam..
    Araban temiz kafan rahatsa yeter 1,3 -1,5 farketmez tabi benim gibi ayda bin km yapmıyorsan
    Orjinalliği bozma tavsiyem sanayideki ustalara güvenip arabanın orasıyla burasıyla oynatma birşey yapacaksan iyice araştır ki benim gibi ilk arabada sanayideki kavvatlara çarpılmayasın
    piyasada yapılan modifikasyonlardan çoğu boş işler sadece ses değişiyor ve yakıt artıyor.. (kat iptali(senin arabada katalizör yok bildiğim)- eksoza düz boru atma falan) 3-5 beygir için bozma orjinalliği..
    Cam kaldırma işi maliyetli baya orjinal çıkma veya yan sanayi cam krikosufalan orta konsola cam kaldırma düğmesi ön kapılar için uydurulabilirse becerikli biri özellikle cam kaldırma krikosu pahalı 100-150 bişeydi düğme 50 lira civarı en son baktığımda maliyeti açıkçası çok olur .. sadece parçaların maliyeti 300 liranın üstünde hadi insaflı bi usta buldun 50 liraya taktı desek 350 lira değermi ? ( çoğu parça internette satılandan 5-10 lira daha ucuz pahalı olmaz genelde piyasada )
    Accente yapabileceklerin cam filmi, koltuk kılıfı göğüste çatlaK yoksa ki yok denecek kadar az aracınki temiz göğüslük, iyi bir ses sistemi, dışta çelik jant ( mümkünse 13 inc olmadı 14 daha büyüğü tavsiye etmem),lip (ön tanpon altına) , sinyallere amerikan park ,yoksa bi spoiler ( orjinal olmayanlar yakıttı arttırır ) can rüzgarlıkları, temiz cila pasta başkada bişi yapma zaten bu dediklerime 2 bin gider rahatlıkla hatta kalite artarsa 4-5 bine kadar




  • ön takım bakımında hangi parçalar kontrol edilir hangi parçalar değişir? araç Hyundai Accent 98 1.3 ls
  • birol özsoy kullanıcısına yanıt
    Ön takım denince ,
    ROT-ROTİL-salancaklar- amortisörler-bilyalar-beşikler burçlar hepsi girer.

    Genelde rot rotiller de sorun çıkabilir.
  • Varmı satılık 98 üstü otomatık klımalı yumrta kasa? Sakarya İzmit civarı.
  • s.a arkadaşlar geçen hafta giresun'a gittim gidiş geliş 1690km yol yaptım, araç 98 ls klima falan yok, sadece fren balatalarını değiştirdim, 1690 km yol da 137 litre lpg yaktı tam yola çıktım lpg ye düzenlemeden dolayı 330-40 kuruş zam yapıldı, 1690km de 360 tl harcadım, ilk kez Hyundai ile uzun yola çıktım araç çok şaşırttı beni sanki gittikçe motor açıldı vites geçişleri falan değişti, 110-120 km ile gittim ne hararet yaptı ne bir sorun çıktı, maaşallha
  • ogunmas kullanıcısına yanıt
    Ogün ustam sana bi sorum var bayadır kafamı yoruyo benim araba dizelmiş gibi gürültülü, üşütmüş gibi boğuk çalışıyo ama performans da ve yakıtta bi değişiklik yok bu ara yağ değişimi falan tamam bi sıkıntı yok gibi subap ayarı otomotik yapar diyolardı bunlara yaklaşık 25 bindir bende araba yaptırmak gerekirmi yada başka neden olur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veysi_kul

    Ogün ustam sana bi sorum var bayadır kafamı yoruyo benim araba dizelmiş gibi gürültülü, üşütmüş gibi boğuk çalışıyo ama performans da ve yakıtta bi değişiklik yok bu ara yağ değişimi falan tamam bi sıkıntı yok gibi subap ayarı otomotik yapar diyolardı bunlara yaklaşık 25 bindir bende araba yaptırmak gerekirmi yada başka neden olur ?

    Benzinli araç dizel gibi çalışıyorsa genelde yağın uyumsuzluğu , subap boşlukları sair durumlardan yapabilir.

    Buada öenmli olan , AŞIRI su eksiltme ve Aşırı YAĞ eksiltme durumudur.

    Bunlar yoksa , çalışana dokunma mantığı hep doğru işlemiştir.
  • ogunmas kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar merhaba yeni üye oldum, 2000 model Accent yumurta kasa araç sahibiyim aracım lpg'li ve 180000km de......aracıma çok iyi bakıyorum bütün bakımlarını eksiksiz yapıyorum. son zamanlarda aracımda çok saçma bir sıkıntı var...arabayı çalıştırıyorum rölantide düzgün çalışıyor gaza basınca stop ediyor....bunu benzindede lpg dede yapıyor...özellikle 5-6 gün kullanmazsam arabayı kesin yapıyor...mesela şuan lpg de yapmıyor ama benzinde yapıyor....internet ortamını alt üst ettim fakat bu konuda hiçbir bilgi bulamadım...tamirciye gitmekten korkar oldum orasını burasını değiştirip duracaklar boşuna masraf çıkartacaklar....burayada yazdım belki başına gelen olmuştur veya bilgi sahibi biri çıkarda yardımcı olur diye... herkese iyi forumlar
  • esef88 E kullanıcısına yanıt
    Benim 98 ls dede bune benzer bir durum olmuştu, gaza biraz güçlü basınca araç stop ediyordu, amam yavaş yavaş gaz verince yola devam ediyordu, birden bire stop ediyor, zor çalışma oluyordu, en son gittiğim bir usta gaz ve benizini ayıran valfi değiştirdi sonra tıkır tıkır çalışmaya başladı hiç bir daha allaha şükür teklemedi.
  • s.a arkadaşlar 2000 model yumurta kasa 1.3 accent alarak aranıza katıldım

    sormak istediğim tecrubeli arkadaşlar yardımcı olursa çok makbule geçecek,

    1 ay önce arabanın yağı dolu iken 2 günce baktım yağ en dip çizgide bende tamirciye gittim durumu anlattım baktık inceledik yağ kaçağı bayağı vardı usta conta değişecek dedi tamam dedik söktü üstkapağı baktıkki subaplar mahvolmuş dedi bir takım subap ve subap lastiği aldık üst kapak tornacıya gitti taşlandı temizlendi subaplar takılıp geldi motoru toparladık ben ısrarla subab ayarı yapılması lazım diyorum usta tornacı subapları takaerken ayar yapıyor diyor artı olarak tamircim ısrarla 20 ye 50 motor yağı alacan dedi normalde 10 40 diğe biliyorum ama tamirci bir bildiği var dedim ve ısrarla 10 40 deme rağmen biliyorum ama 20 50 bırakacaz dedi şimdi motorda rolantide sabit bin devir de çalışıyor fakat bira yol yapınca devir düşmeye başlıyor stop etme noktasına geliyor ve aynı zaman da şıkırtı sesleri geliyor motordan başına böyle birşey gelen varmı yardımlarınız ve tecrubeleriniz bana ışık tuta bilir ( avans ayrı bozulmuş olabilirmi? )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi verkmen -- 9 Mart 2018; 10:11:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.