Şimdi Ara

ACEMİLER İÇİN (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
2
Favori
14.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yukarıda yazdığım kısmen abartılı mesajı umarım gereğindan fazla ciddiye almadınız.
    Neyse, deneyimler tabi ki önemli. Zaten şoförlük deneyimli bir kişiden(genelde baba) öğrenilir. Birde aklıma gelen acemilik dönemlerinde sakın garip garip huylar edinmeyin. Kendimden örnek vermek gerekirse arabayı park ederken ya da parkdan çıkarken genelde başlarda hep kafamı diker arabanın önünü görmeye çalışırdım öndeki araca takmayayım diye. Sanki kafamı kaldırınca önü komple görecekmiş gibi. Şimdiye o alışkanlık kaldı bende arasıra yine refleks olarak kafam kalkıyor. Tabi enseye bir kaç tokattan sonra bir daha kalkmıyor ama siz yinede bu tarz huylar edinmemeye çalışın. Koltuğu en öne almak. Sırtlığı doksan derece yapmak, direksiyonu kaçacakmış gibi iki elle sımsıkı tutmak gibi...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TANGO1


    quote:

    Orjinalden alıntı: seek and destroy

    hiçbir zaman ben bu işi kaptım,ben iyi sürüyorum gibi triplere girme...çok dikkatli ol,sen hata yapmasan bile başkalarının hata yapabileceğini düşünerek kullan



    Senin için en iyi tavsiye budur arkadaşım.En nihayetinde sen de araba kullanmayı öğreneceksin ama şu yukarıda yazanı unutursan sen de kaza yapan usta şöförlerden biri olursun.
    Bence araba kullanırken her zaman biraz amatör kalmakta fayda var...


    bence bu en onemli kural .. eğer bu triplere girersen sonun önünde sonunda kazadır ..




  • Ne kadar iyi şöföööör olursan ol sağında solunda mutlaka senden acemi birisi vardır. Araba kullanmanın 10 da 9'u kaçmaktır. 4 adet gözün olsun tehlikeyi hissetteğin anda kaybol, kendinden önce karşındakini sağındakini solundakini düşün, çünkü onlarında anası, babası, çocukları, sevdikleri ve sevenleri vardır.
  • bence acemiler çok daha dikkatli olmalı trafiktir bu en ufak biseyden panik olmamak lazım
  • Arkadaşlar trafiğe ufaktan çıkmaya başladım.Dün liseden öğrencilerimi de yanıma aldım yokuş yukarı çıktık.Yol dardı ve karşıdan araba geldiği için yol vermek zorunda kaldım.Yani rampa da arabayı rampada kaldırmak zorunda kaldım.Direk el frenini kullanmadan kalkmayı denedim ama olmadı.arabayı geri kaydırdım.El frenini kullanınca rahatlıkla kaldırdım.Bu arada öğrencilere rezil olduk tabi.Büyük ihtimalle bu gün okulda bütün öğrenciler duymuştur.Tabi birkaç acemiliğim daha oldu onlarıda anlatmışlardır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

    bence el frenini dedi :D Yok mu baska tureten Tahmin ettigim olayı arabada yapmıosunuzdur insallah zor olur yane direksiyon basında





  • bişey unutmuşsunuz millet trafikte saygılı olmak en önce kuraldır birşey daha var iyi bir sürücü olman için wc ye bile arabayla git yani gerçi o zmn da araban benzini tavan yapar ama ne kadar çok yol yaparsan ve ne kadar dikkatli saygılı olursean ol ki unutma arabayı en iyi kullanan sen olmıyacaksın her zaman muhakkak trafikte doğru zannedip yaptığın yanlış birşeyler vardır bu yüzden hep kendini geliştirmeye çalış arabayı her devirde kullanıp arabanı iyi tanı derim birde ben sana arabanla bir bütün ol
  • Arkadaşlar bir şey soracam 2. vitesten 3. vitese geçmek isterken geçemedim o an ne yapmalıyım?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mn.dede

    Arkadaşlar bir şey soracam 2. vitesten 3. vitese geçmek isterken geçemedim o an ne yapmalıyım?



    Ne gibi geçemedin? Yani vites mi geçmedi? Yoksa aniden önüne bir şey çıktıda yavaşladında mı geçmedin? Birincisinde ilk yapacağınız şey, vitesi sokmaya çalışırken ayağınız debriyajda olmalı, baktınız girmiyor debriyajı bırakın ve tekrar sonuna kadar basın ve öyle deneyin, muhtemelen girer. İkinci durumda ise yani hızınız azalır ise tekrardan ikiye alıp devam edebilirsiniz. Tam anlayamadım soruyu ama çıkardığım sonuca göre iki cevap geldi aklıma. Daha açık yazarsanız sevinirim.
  • vites geçmedi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mn.dede

    vites geçmedi



    O zaman dediğim gibi vitesi boşa alın debriyajı bırakın ve tekrar basın ardından yine vitesi sokmayı deneyin. Büyük bir ihtimal girecektir. Şayet yine girmeze başka bir sorun var demektir.
  • merhaba, ben de acemi sürücüyüm..sizin yaşadığınız bir çok şeyi ortak yaşıyoruz..bazen ben de viteste sorun yaşıyorum..sanırım uygun devirde uygun vitesi ayarlayamamakla ilgili..benim asıl sorunum..yalnız trafiğe çıkamamak:( korkuyorum ve bir türlü yenemiyorum bu korkumu:( bu durum beni çok üzüyor..ders aldım, sn.hocam "herşey tamam"sen hazırsın dedi..fakat yalnız başaramıyacağım korkusu beni bırakmıyor, nasıl aşabilirim? yardımmm..
  • sn. kardeş, abi, hocam

    6 ay sonra bile hâla "acemi" olduğunu kabul et. 2 yıl sonra da dışından demesen bile gene de arada sırada "Ben Acemiyim." diye demeye devam et. Cok faydalıdır. çünkü öğrenmenin sürekliliğini sağlar.

    5 yıl geçmeden uzun yola cıkma.

    bir de her ne olursa olsun. saçma maçma deme sor. Burada cok güzel cevap verenler oluyor.

    sevgiler saygılar.
  • emniyet kemerini tak...
    sinyal vermeye kendini alıstır.... sahsen ben cok önem veriyorum vermeyenler uyuz oluyorum...
    serit deiştirirken cok dikkatli ol...
    yokuslarda durup kalkarken el frenini kullan... iyice yokus kaldırıslarına alısana dek...
  • çook teşekkürler, dediğiniz koşullarda kullanmaya ve kurallara çok özenliyim..benim sıkıntım heyecan, nasıl sakin olabileceğim..arabam yeni bu da benim korkularımın bir sebebi olabilir mi?
  • aynı olay bnde de var..araba 0 die tırsıorum yapacağım varsa da yapamıcam sanki araç gelio mayıs sonu 1 hafta çalışıcam sabahları çıkarım trafiğe sona allah kerim..:)okudum tüm tavsiyeleri..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mystery26

    çook teşekkürler, dediğiniz koşullarda kullanmaya ve kurallara çok özenliyim..benim sıkıntım heyecan, nasıl sakin olabileceğim..arabam yeni bu da benim korkularımın bir sebebi olabilir mi?


    Tabi ki bir etken. Arkadaşında dediği gibi sabahları çok erken geceleri çok geç sokaklarda dolan önce bir bilenle sonra tek başına. İstediğin yerde dur, istediğini yap. Kaldı ki zaten araba yeni ise onada zarar vermek istemeyeceksin fakat unutma yeni isen vereceksin. En azından baskı balatanın yarısı(?) gider. Fakat şu da varki o heyecanı sen yeneceksin kendi başına. Unutma trafikte ne acemiler var. Fakat bu durum sana çok fazlada güven vermesin. Sıkıştığın yerde dur. Karşıdaki duruma göre bir şeyler yapar.
  • Geçen gün bayır aşağı giderken debriyaj frenle durmaya çalıştım araba iyice fırladı ne yapmam lazım arabayı durdurmak için?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mn.dede

    Geçen gün bayır aşağı giderken debriyaj frenle durmaya çalıştım araba iyice fırladı ne yapmam lazım arabayı durdurmak için?


    Sen yokuş aşağı giderken debriyaja basmakla vitesi boşa almış oluyorsun. Dolayısıyla arabada motor freni ortadan kalkıyor ve duruş mesafesi uzuyor. Önce vitesteyken frene bas. Durmaya yakın debriyaja ve frene beraber basıp dur. Yoksa duruş mesafen uzar. Sadece frene basarken de arabayı stop ettirmemeye dikkat et.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.