Şimdi Ara

ACEMİLER İÇİN (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
2
Favori
14.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Trafik sıkışıklığın da yada ışıklar da durduğumuz zaman, boşa alıp frene basmanın faydalı olduğunu yazmışlar..bu uygulamayı her koşulda yapabilir miyiz?(yokuş yukarı ve yokuş aşağı)
  • quote:

    Geçen gün bayır aşağı giderken debriyaj frenle durmaya çalıştım araba iyice fırladı ne yapmam lazım arabayı durdurmak için?


    Ama sen yazılanları okumamışsın ki
    quote:

    Orjinalden alıntı: oflazca

    Yüksek hızlarda fren yapmadan önce debriyaja basmak, duruş mesafesini uzatmaktan başka bir işe yaramaz. Bu yüzden başlangıçta sadece frene, iyice yavaşladıktan sonra debriyaja da basmak doğrusudur. Debriyaj-fren şeklini sadece çok düşük hızlarda ve dur-kalk trafiğinde kullanmak lazım. Aracın stop etmesi hoş birşey olmamakla birlikte dünyanın sonu da değildir. Duramayıp öndekine girmekten iyidir. Zaten kısa sürede alışır, ne zaman debriyaja da basacağını saptarsın.




    quote:

    Trafik sıkışıklığın da yada ışıklar da durduğumuz zaman, boşa alıp frene basmanın faydalı olduğunu yazmışlar..bu uygulamayı her koşulda yapabilir miyiz?(yokuş yukarı ve yokuş aşağı)


    Trafikte bekleme yaparken boşa alıp frene basmanın tek faydası seni debriyaja basmaktan kurtarmasıdır. Araba viteste iken debriyaja basmakla vitesi boşa almak arasında bir fark yok. Hatta bunun bir adım ötesi el frenini çekip fren pedalını da bırakmaktır. Bu sayede özellikle şehiriçinde araç kullanırken yorulan ayaklar (özellikle de sert basışlar yapan sol ayak) dinlenme fırsatı bulmuş olur. Hele ki acemi iken vücut lüzumsuz yere kasıldığı için bu yorgunluk ağrı ve kramplara neden olabilir. Yani ışığı beklerken bir ayak debriyajda, diğeri frende beklemenin hiçbir anlamı yok. Yokuş konusuna gelince; balatalar sağlam olduğu sürece araba en dik yokuşlarda bile fren pedalı ile tutulabilir yani boşa alıp beklemenin bir mahsuru yok ama sen için rahat etsin istiyorsan hem el frenini çekip hem de fren pedalına basabilirsin.




  • Birde önümüz yaz ama sen yinede fren yaparken önce debriyaja basma veya vitesi boşa alıp öyle frene yüklenme motor fireninden her zaman faydalan özellikle karlı buzlu havalarda bunu yaparsan arabanın nereye savrulacağı hiç belli olmaz elini vites küçülterek yavaşlamaya alıştır. Arabanın frenlerinede gereksiz yüklenmemiş olursun ömrü uzar bu şekilde.
  • arkadaşım kervan yolda dizilirmiş, sende çık bakalım bi yola ama sakın dikkati elden bırakma bide heyecan yapma.Yanında çok karışmayan ama işi bilen biri mutlaka bulunsun ilk başlarda, zira çok karışanlar heyecanlandırmaktan başka bi işe yaramazlar. zaten alışınca artık debriyajda fren de gazda sanki senin bir parçanmış gibi hissedersin. rahat ol , kasma kendini çala çala bi havaya varırsın.
  • Arkadaşlar iyice trafiğe çıkmaya başladım geçen gün benim için uzun yol sayılan 10-15 km lik yol yaptım.bir ara telefon çaldı telefonla konuşurken arkadan beni kamyon sollamak istiyormuş farketmedim .oda son anda korna çaldı sellektör yaptı. tecrübeli olduğumdan paniklemedim ve kamyonun altına girmekten kurtuldum.
  • tecrübeliyim ben her durumda kurtarırım moduna girmeye başlarsan hata edersin benden söylemesi

    öyle 3-5 haftada tecrübe kazanılmaz,eskisine göre elbette iyisindir ama tecrübeliyim demen için erken

    sen yavaş sakin kullanmaya devam et

    quote:

    Orjinalden alıntı: mn.dede

    Arkadaşlar iyice trafiğe çıkmaya başladım geçen gün benim için uzun yol sayılan 10-15 km lik yol yaptım.bir ara telefon çaldı telefonla konuşurken arkadan beni kamyon sollamak istiyormuş farketmedim .oda son anda korna çaldı sellektör yaptı. tecrübeli olduğumdan paniklemedim ve kamyonun altına girmekten kurtuldum.
  • öncelikle,tebrik ederim..ama bizler için cep tel.büyük tehlike trafikteyken diye düşünüyorum.Ben direksiyondayken tel.cevap vermiyorum veya sessiz e alıyorum:) benim de ev iş arası 26 km. 2 defa bende bu yolu katettim ama heyecanımı aşamadım henüz..bi kaç haftadır da trafiğe çıkamadım. Galiba unuttum herşeyi:( bakalım nasıl başlıycam tekrar:) biz acemiler için bu topic aktif kalsın..tabii değerli yöneticilerimiz izin verirse
  • Tecübeliyim derken espiriydi
  • Gaza gelıp trafıge cıkmak gerekır yoksa bos yollarda vs bu is ogrenılmez...Kalkmayı durmayı ogrenırsın anca ama trafık bambaşka bir şey...

    Reflexlerın cok ıyı olması gerekır..
  • Amma geyik topik olmus ee boyle soruya boyle cevaplar bu arada debriyajı cekince ne duracak anlamadım. Bi de debriyaj çekilmez ki debriyaja basılır
  • trafiğe çıkmadan sadece arabayı düzgün(tekletmeden) kaldırmayı vede boş trafiksiz alanda yokuş varsa süre süre yokuşda durup kalkmayı öğrenirsin ama tarfikde yokuşta fln düzgün kalkmak bnce en basit olaylardan biri ve bnce kesinlikle trafiğe çıkmadan bişey öğrenilmez arabaların arasına girmeden anayola çıkmadan fln acemilik atlatılmaz brz cesaret olucak ve çıkıcaksın belki başlarda olmicak yerde trafiğin ortasında arabayı stop ettirirsin bizim vatandaşda çok sabırsızdır hemen arkandan kornaya asılır herkes ama panik yapma trafikde ii olmak istiosan rahat olucaksın kaza yaparım stop ettiririm beceremem die düşünme(çoğu kadın şoför bu yüzden beceremiyo) trafiğe çıkarak zamanla ilk baştaki eksiklerinin gittiğini ve daha ii araba kullandığını görürsün ve dahada rahatlarsın ii kullandığını gördükcede cesaretin artar daha kalabalık trafiğe çıkarsın fln filan (bnmde 5 aylık daha ehliyetim ama ehliyeti aldığım gün arasokaklarda da olsa sürmeye başladım şuan trafikde hiçbi sorunum yok aslında sana birazda kendi acemiliğimi anlattım tabiki daha tam olarak bnde ii bi şoför olmayabilirim öleyimde demiorum. en önemliside şimdi arabana arkadaşların binebilir ve genelde arkadaşalr gaza getirir bas bas die şahsen bana yapıolardı ama hiçbizaman gaza gelmedim acemiliğini atlatsan bile gaza gelme ehliyeti almadan önce off şu ehliyeti bi alsam çıkıcam ibreyi sona vurucam fln derdim ama şimdi neyseki ibreyi sona vurmadan(belkide büyük bi felakete neden olmadan) aklım başıma geldi. Neyse sonuçda biraz cesur ol hata yaparım die korkma hatada yaparsan yap trafiğe çık ama hep dikkatli ol aynalar, kurallar fln işte artk bunu herkes sölüo bi süre sonra rahat rahat araba kullandığını görüceksin ztn herşey zamanla bir günde kral olunmaz

    (çok konuştum herkesden özür )




  • Arkadaşlar Artvin Borçkadan Rizeye gittim geldim.Emeği geçenlere teşekkür ederim.
  • Giderken olmadı ama gelirken bikaçtane sollamam oldu.
  • Arkadaşlar acemi arkadaşınız geri döndü .29 mayıs tan beri artvin-rize : artvin-samsun : artvin-kars-ani : artvin-rize : artvin-erzurum yolu yaptım . arkadaşlar yollarda aklıma sürekli siz geldiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mn.dede

    Arkadaşlar acemi arkadaşınız geri döndü .29 mayıs tan beri artvin-rize : artvin-samsun : artvin-kars-ani : artvin-rize : artvin-erzurum yolu yaptım . arkadaşlar yollarda aklıma sürekli siz geldiniz.

    ömür boyuda unutmazsınız umarım bizi yani tüm forum ahalisini
  • bende daha acemilik cekıyorum cunku ankarada oturmama rağmen trafiğine ve yollarına kavşaklarına alişamadım birde arabanın sağinı solunu arkadasını tam hesaplayamıom akan trafıkde sağdan gideyım derken çöp bidonlarının tozunu alıoz bazen pratık kazanacam ama ankarada yolları öğrenemek de ayrı bi dert
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mn.dede

    Arkadaşlar acemi arkadaşınız geri döndü .29 mayıs tan beri artvin-rize : artvin-samsun : artvin-kars-ani : artvin-rize : artvin-erzurum yolu yaptım . arkadaşlar yollarda aklıma sürekli siz geldiniz.


    Yarım edebildiysek sana en azından bir şey hatırlatabildiysek ne mutlu bize. Gerçi uzun yolda pek sorun olmaz genelde, şehir içi daha sakat acemiler için. Uzun yolda daha rahat kullanılıyor genelde. Yüksek hızda insan pek yorulmuyor direksiyon açısından. Ama dikkat yine aynı seviyede olmalı yani en üst seviyede.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasanmustafa06

    bende daha acemilik cekıyorum cunku ankarada oturmama rağmen trafiğine ve yollarına kavşaklarına alişamadım birde arabanın sağinı solunu arkadasını tam hesaplayamıom akan trafıkde sağdan gideyım derken çöp bidonlarının tozunu alıoz bazen pratık kazanacam ama ankarada yolları öğrenemek de ayrı bi dert



    Araca hasar vermeyecek cisimlerle boş bir arazide çalış yani arabanın geçeceği kadar aralık bırak ve arasından geçmeye çalış. Yoksa yarın öbürgün o çöp kutularının yanında Mercedes, Bmw olacak o zaman tozunu hiç alma tavsiye etmem.
  • araba sürmeyi gözünde bukdr büyütme birden açılma ufak ufak sürmeye başla sonra kendiliğinden gelir ztn sakin ol yerinde we zamanında karar werebilme kabiliyetin warsa sorun olmazz
  • acemiysen lütfen ben arkandayken kaydırma yapma birinci kural bu :D

    şaka bir yana, nette bu konu hakkında bilgi veren birçok site var demirbükey in fln onlara da bakabilirsin, güvenli sürüş ile ilgili olarak misal
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.